Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: pranje kose

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno pranje kose

Kad vi sami kupate bebaca, kako mu ispirete kosu? Ja ga uvijek kupam sama, u kadici. Prije, dok nije imao puno kose samo bih dva tri puta prošla mokrom gazom i to je to, ali sad ga trebam dobro isprati, a onda bi mu sve ušlo u oči. Pokušavam mu nagnuti glavu, ali ne ide. Jedino na prijevaru, pokazujem mu nešto na stropu pa kad digne pogled, ja mu isperem kosu. Kako vi?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koliko ima bebač? Nakon godine dana smo se nadmudrivale, prala sam joj kosu samo sa vodom i to dosta rijetko, sa šamponom baš kad bi bila neka velika frka. U to doba se još kupala u kadici, polegnula bi je i držala jednom rukom sa nagnutom glavom, sa drugom bi ispirala.

Tek je nakon dvije godine postala apsolutno oduševljena pranjem kose, toliko da sada želi prati svaki dan

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

obozava se kupat i sve, al ispiranje kose... svaki dan ga kupamo, kad sam ja kupac polijem par puta s posudicom, on zatvori oci i hoce pobjec van, a tata ispire sa tusem, tad vise place i protestira, al sve to ne traje ni minutu pa je sve ok.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

josipu ne peremo kosu tako cesto, rijetko samponom, kazem mu da pogleda u svijetlo pa ga polijem po glavi. suradjuje.

e, ali sestra je problem. ma dugu kosu i mrzi je prat (iako je peremo samo jednom tjedno). ima 7 god i ne virujem da tu ima pomoci :/
    mozda da je naucim da je sama pere

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I kod nas je borba s pranjem kose, pa to radimo jednom tjedno ( obzirom na galamu i protest i to nam je previše ).
    Zapravo je to toliki bunt s n jegove strane da mu kosu perem isključivo s MM-om, ne znam kako bih sama isprala...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi bez problema peremo i sa šamponom kad treba, ispiremo tušem a on se umiva i kad završimo malo se posušimo fenom. kad je to bilo prvi put, sa nekih 7, 8 mj, malo se pobunio al se brzo navikao, tako da već dugo tako radimo. al on se ni inače ne buni previše na nove tretmane. osim puhanje i čišćenje nosa... al to je OT.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj ima 13 mjeseci, uživa se kupati, ali nema šanse, ali baš nikakve, da ga nagnem i zabacim mu glavu. On se počne otimati i vrištati. A ne želim mu stvarati traume oko toga, pa sam stvarno na sto čuda. Ali vidim da nisam jedina, ni ostali ne surađuju. Ajme, da je curica pa da ima kosu do ramena, e tada bi to bio pravi problem

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali ja svom sinu uopće ne zabacujem glavu, polijem ga samo onako a on zažmiri i umiva lice dok mu vodica teče preko njega, a šampon koji imamo ne peče za oči (ja probala) tako da stvarno nemamo problema...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj Karlo oduvijek mrzi prati kosu tako da to ne radimo svaki put kad se tuširamo. Ustvari kad se krenemo tuširati uvijek me pita: "A nećemo prati kosu?". Jednom tjedno mu kažem da moramo i on počne plakati prije nego mu stavim šampon, ali ja to na brzinu sve riješim tako da se smiri i nastavi sam tuširati.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja svoju polegnem I držim glavicu. Malo protestira ali ju uglavnom uspijem zabaviti s nečim – npr dam joj njenu mokru krpicu ili već nešto što ju jako zanima (čuvam specijalno za tu priliku).

Inače, vidjela sam na netu da postoje nekakvi šiltevi – dijete sjedi i kad se ispire kosa šilt spriječava da voda ide na lice... možda netko ima s time iskustva?

Datum pristupanja
    Sep 2009

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

strašno nešto, to naše pranje kose. Sretna sam ako je operem jednom mjesečno. Na sam spomen pranja kose je frka. A kako to izvesti nego na silu i prijevaru nisam otkrila. Proceduru prati vriska koja se pojačava sve dok je ne zamotam u ručnik i onda prestaje isti čas kad se malo pogleda u ogledalo (voli se vidjeti zamotanu )
    Nismo apsolutno nikakvih problema s time imali do malo prije 2 godine. Sad ima 2g i 3mj.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pomikaki, kod nas dugo traje to nevoljenje pranja kose
    Stariju uvjerim da joj kosu morma oprati i ona ne plače, ali voli odgađati dan za pranje. Sad sam uvela da je to nedjelja jer tad stvarno imam najviše vremena za dugu kosu s kovrčama.

A mala baš ne sluša objašnjavanja. njoj je bitno samo da nečim pokrije oči. Dam joj tetra pelenu ili mali ručnik koji stavi na oči.
    Ili sam joj znala reći da gleda nešto gore, na stropu pa ondanabrzaka oprati.

A onda češljanje

Pa sušenje

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Moj Karlo oduvijek mrzi prati kosu tako da to ne radimo svaki put kad se tuširamo. Ustvari kad se krenemo tuširati uvijek me pita: "A nećemo prati kosu?". Jednom tjedno mu kažem da moramo i on počne plakati prije nego mu stavim šampon, ali ja to na brzinu sve riješim tako da se smiri i nastavi sam tuširati.
    Tako i mi. Kod ispiranja mu držim mali ručnik na čelu tako da ne curi u oči i na lice, jer je onda to katastrofa. Ako nas netko sluša, mislim da je :shock:

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vidiš, sušenje i češljanje je bio problem dok ...
    nismo uveli igru frizerskog salona na mini stolicama :hrinat:

Ako budem osjećala kreativni val ću joj staviti i nekakvu pašminu da bude full tretman.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    strašno nešto, to naše pranje kose. Sretna sam ako je operem jednom mjesečno. Na sam spomen pranja kose je frka. A kako to izvesti nego na silu i prijevaru nisam otkrila. Proceduru prati vriska koja se pojačava sve dok je ne zamotam u ručnik i onda prestaje isti čas kad se malo pogleda u ogledalo (voli se vidjeti zamotanu )
    Sad ima 2g i 3mj.
    X

pa sušenje... dupli

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj bauba prvotno napisa
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Sad ima 2g i 3mj.
    X

pa sušenje... dupli
    identično i kod nas! a po novom ne voli ni čistiti uši, rezati nokte niti puhati nos. plus povremeno neće da kaka

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OT
    Citiraj anamar prvotno napisa
    po novom ne voli ni čistiti uši, rezati nokte niti puhati nos. plus povremeno neće da kaka
    ala!
    a da nije neki virus, majke ti? i ovi moj ima to isto!

faza, faza.. proći će.. i to će proći.. ommmm

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dok to prođe ja ću osijediti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    dok to prođe ja ću osijediti
    dok to prođe napravit ću još par komada pa sve ispočetka

sa sušenjem jedino nemamo problema, samo zamotam glavu ručnikom i vozimo dalje, fen ne koristimo

rezanje noktića: jedno vrijeme smo imali s time problema, a sad nekako odradimo tako da tim odrezanim noktima hranimo bube i mrave

uši... ne čistim planski nego usput na brzinu ako vidim da je potreba

ali pranje kose zbilja ne znam kako da odradim

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mi imamo problema s pranjem kose. Do cca. 14 mj. voljela se kupati i sjedila je u velikoj kadi, bez problema smo oprali kosu i nije joj smetalo ni ako joj se voda cijedila po licu. Onda joj je jednom slučjano malo vode ušlo u oko i nakon toga se jako počela bojati vode (mislim da je to bio razlog) pa nije više htjela sjesti u kadu. Par mjeseci se kupala stojeći u kadi, a nije se dala ni tuširati.

Kad je počelo ljeto privikla se na kupanje vani u bazenčiću pa od tad sjedi u kadi ali kosu si još uvijek ne da prati. Kaže da se boji da ju voda ne pošprica jer joj to smeta.

Nema šanse da joj operem kosu kad smo same jer se, čim skuži kaj joj se sprema, digne u kadi i kak ju ja držim objesi mi se za ruku, digne nogu na rub kade i odgurne se. Ništ drugo mi ne preostaje nego da ju dignem van jer bi mi inače sama iskočila. Uspijem joj samo rukom namočiti kosu. Kad tak iskoči, onda ju obrišemo da joj ne bude hladno, našamponiramo kosu i ja se s njom okrenutom licem prema meni sagnem nad kadu i mm joj ispere kosu polijevajući velikim vrčem i pazi da joj ni jedna kap ne dođe na lice. To je brzo gotovo, ona se za to vrijeme dere ali to ne traje dugo, i čim prestane odmah je dobre volje, smije se i prepričava kak smo joj pravi kosu a ona je vikala jer se bojala.
    Ja se uvijek skinem kad se spremamo prati kosu jer sam inače sva mokra. Ponekad samo peremo kosu bez kupanja.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joj, pranje kose je i naša boljka, dreči da cijeli ulaz zna kad on pere kosu ! Malo je bolje otkad mu dam smotanu tetra pelenu da drži na očima dok ispirem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Joj, pranje kose je i naša boljka, dreči da cijeli ulaz zna kad on pere kosu ! Malo je bolje otkad mu dam smotanu tetra pelenu da drži na očima dok ispirem.
    Ko da si mene pitala.... To su i moji radili. Prestali smo s tim (i drečanjem i pelenom, zapravo frotirnom trljačicom kod nas) kad su klinci počeli roniti u bazenu, negdje u 4. i 5. godini, pa to preselili u kadu. Ronili bi i brojili da vidimo koliko mogu izdržati, a ja bi popravno isprala kosu tušem kad bi digli glavu van.

Sad rone i ispiru kosu sami, a ja... prst u uho. (Bilo je i vrijeme...)

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mi imamo muke s pranjem kose. Nekako funkcionira jedino kad joj baka drži ručnik preko očiju dok je perem. Ali svejedno dok ne završimo cijeli kvart čuje naše pranje kose, ne samo ulaz. :/
    A rezanje noktića, pogotovo na nogama, je posebna priča. I to zadnjih par mjeseci, prije je bilo ok.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i mi smo muku mučili sa pranjem kose zadnjih par mjeseci, prije toga obožavala tuš, a onda neki rez, vrištanje i bježanje iz kade...
    prošli tjedan našli dobitnu kombinaciju, ona sama mora držati tuš nad glavom, i onda ona "šama peje košu".

a nokti na nogama, čisto mučenje, nema šanse, jučer sam uspjela uz dreku i viku kao da joj ne znam šta radimo- mamiceeee, nemooooj, tataaaaa putiiiii jajuuuuu- odrezati joj nokte na tri prsta lijeve neoge, a na ostalima ima već prave male kandžice :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pranje kose? Horor! Vristanje, poplavi od placa, pokusava pobjec iz kade...
    Probala sve, od krpe na ocima, pokazivanja neceg na stropu, davanja da sam tusem ispere...Nista! I tako vec vise od godine dana. Dokad? I ja bi voljela znat...

Noktice rezemo dobrovoljno, cak stovise, trazi me jos kad zavrsim
    Iako je donedavno dramio oko noktica na nogama pa sam mu ih rezala isti dan kad smo prali kosu, kad vec urla nek urla samo tu jednu vecer

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajme, kosa!
    Sve super do ispiranja..
    Ja joj nekako straga isperem a ovo naprijed u par navrata preletim tušem.
    Pokušala sam je poleći u kadu al neda se..:/
    Možda upali ručnik oko čela, sinoć sam zaboravila probat..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

OT - usi nije dao nikako, pa smo rekli da vadimo bube i pokazali kak je prljavo i sad da, nokti jos uvijek dok spava, a nos - na silu.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A ja sam mojoj tu spiku za nos uvalila
    mi pincetom čistimo nos :D , obavezno pogledamo i nosimo pod špinu oprati a ona viče papa..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •