Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: stres kao takav!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno stres kao takav!!

moj ritam je potpuno lud: radim do 3 sata, udarno, puno puno za kompjuterom, odlazim po dijete u vrtić, dolazimo kući, brzo kuham, brzo sređujem sve oko kuće, jedemo, na brzinu se igramo, spremam po kući...mislim, opisujem dan, standardni dan gotovo svake zaposlene žene...dijete malo malo pa temaeretura i tako svaki dan, ležem kasno naveče, ustajem rano ujutro, budim se po noći stotinu puta, pokrivaj, otkrivaj....

uglavnom, pod velikim sam pritiskom, svuda i svagdje.... ne mogu se više nositi sa tolikim stresom, nemam vremena za sebe ni 5 minuta dnevno!!!

pucam po šavovima..
    kako se vi nosite sa stresom? kako si olakšavate?!

ima li ko kakvu tajnu koja rješava problem?!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajde recimo prijedlog za ovaj dio kuhanja.....
    pošto ti je nas u obitelji sada 6 nama je dosta kaotično i puno je posla pa ti ja preko vikenda zamislim cijeli tjedni menu (dakle fokusiram se na ručak i večeru) i veći dio skuham preko vikenda te spremim u fridge. Nekaj odmah u gornji dio a neke stvari -kao filana paprika, saft i sl.- u duboko na dan-dva. A ćušpajze možeš npr. navečer prirediti i dodati prilog ako treba kada dođeš s posla (tu mislim na krumpir ponajviše).
    i mislim da će ti bar malo biti lakše......
    a stres...jednom mjesečno odi samo negdje za sebe, bilo sama ili s frendicama.....(masaža, pedikura, kolači, kino, ples)

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja uz ovo tvoje radim još sat dulje, imam treninge 3-4 puta tjedno, ponovno sam u školi, dakle jedan cijeli dan do kasno navečer tamo, plus domaći, dnevno sam 2 puta Velika Gorica-Zagreb-Velika Gorica...često se družim s frendicama...nema baka servisa ni ničeg sl., a muž privatnik.
    I pod stresom sam, ali nađem vrijeme za sebe...

Zapravo da je meni kako si ti opisala ja bi imala viška vremena
    Vidi gdje možeš malo oduzeti vremena da smanjih kuhanje i čišćenje i sl. stvari u kući, a nadam se da i na muža možeš računati.
    Ili si uzmi još više obaveza pa ti možda bude lakšše...bar je meni tako.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je takav svaki dan,čak i gori. Ali sam se nekako izvukla iz tog kruga. Uz dobru organizaciju, da se pronaći i ponešto lufting vremena samo za mene. Prestala sam se živcirati oko nebitnih stvari, a moram priznati i da kako djeca rastu sve je malo smirenije.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

danas je Dan učitelja i moj kolektiv ide na večeru! to znači: ranije s posla, spremanje, doterivanje( vau, šta je to?!) , odlazak u po 7 od kuće što automatski podrazumijeva prebacivanje na tatu sprwmanje djeteta na spavanje, relaksacija u restoranu uz laganu živu muziku, možda jedan jeger il dva, dolazak kući kad već svi spavaju.......

JE LI MOGUĆE?!

KAKVA ANTISTRES TERAPIJA!!
    A sinoć sam odgledala cijeli onaj makarkakav film, od klinke do komada, što ne bi gledala već godinama jer su mi totalno zatupljujući! UŽIVALA SAM PUNIM PLUĆIMA!! kakav dobar film

UF... :D :D 8)

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

priznajte da sad već luksuziram!!!! 8)

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nema do izlaska s curkama! prepustila sam neke stvari muzu za koje sam ga prije smatrala nesposobnim i odlucila da on to moze. ugodno sam se iznenadila 8) . decki jedu cokolino, cevape, picu i druge bakanalije, ne peru se temeljito, imaju crtic maratone i ludo se zabavljaju...svi zadovoljni!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dve stvari: pojednostavi koliko mozes i nadji vremena samo za sebe. Ako nisi stigla da skuvas, niko nece umreti zbog pizze ili sendvica za rucak, prasina i nered ce te ljubazno sacekati i sutradan, a pokoji dobar film (vidim, vec si isprobala blagotvornost te terapije ), izlazak ili nova frizura ce ti napuniti baterije. I tako, dan po dan, nekad izadjite u setnju umesto da peglas, nekad lezi ranije ili provedi vece sa muzem umesto da kuvas ili spremas...bitno je samo shvatiti da ne mora sve biti savrseno po cenu naseg umora i stresa...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kao prvo, vazno je da dovoljno spavas, ja bih prioritirala rane odlaske u krevet..
    olaksati si sitnice oko svkodnevnosti sto se tice pranja kuhanja i spremanja
    i naravno odvojiti vremena za dati si oduska povremeno s necim u cemu sama uzivas...
    meni je inace trening veliki antistresni faktor, pravi prozac za stresni zivot, izbaciti suvisnu energiju i i procistiti glavu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    kao prvo, vazno je da dovoljno spavas, ja bih prioritirala rane odlaske u krevet..
    olaksati si sitnice oko svkodnevnosti sto se tice pranja kuhanja i spremanja
    i naravno odvojiti vremena za dati si oduska povremeno s necim u cemu sama uzivas...
    meni je inace trening veliki antistresni faktor, pravi prozac za stresni zivot, izbaciti suvisnu energiju i i procistiti glavu...
    X

Ostali antistres faktori - yoga (umjesto treninga), grunt, pjesacenje i slicno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, ne znam sta da ti kazem...da te utjesim, ima nas jos... ja radim do 17-1730h, dolazim doma oko 1730-18h...

Kuham ujutro, prije posla, jer navecer sam preumorna, tako da se dizem u 630, a idem spavati oko ponoci.

Zivim za vikende, praznike i godisnji.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam osjećaj da živim pod stresom zadnjih sto godina i sve čekam kad i u kojem obliku će doći na naplatu. Držim se one, ko što je netko gore napisao, da je najbolji lijek izaći i mozak na pašu. Ali imam masu nekih sitnijih zdravstvenih tegobica za koje sam sigurna da su zbog stresa (vratobolje, vrtoglavice, tahikardije, dobro, to je srećom prošlo, glavobolje..ko bakica nekakva). Život je takav, bili na poslu ili kući s djecom, ljudi ko da su postali nesposobni opustiti se i uživati. Sinoć sam gledala Privatnu praksu, seriju koju stalno pratim i toliko sam se naživcirala da mi je muž reka da sam blesava, umjesto da se opustim pred tv-om, ja sva u grču

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MM i ja imamo novu antistres terapiju koja je zapravo sasvim slučajno donijela puno dobroga - isključili tv i kabelsku! I bolje je... Jest da smo to napravili zato jer su djeca pretjerala krajem ferija, ali pozitivne efekte primijetili smo i mi-odrasli:
    - imamo više vremena za sebe (jedno za drugo i svatko za sebe)
    - čitamo više
    - ne brinemo se oko vijesti
    - ne trujemo se glupostima

Organizacija vremena je važna. No, mladim zaposlenim majkama u prvih 2-3 godine (pa i dulje ako imaju više djece) ništ ne pomogne da im bude ko prije... Nema teorije! ALI jedan dan ili čak samo popodne bez djece (baka/deda servis) često znači puno. Ja se danas zapitam kako li sam sve uspjela... Smanjila kućanske poslove na minimum. Imala sam tetu čistilicu čim sam si je mogla priuštiti (nakon drugog porodiljnog), bez nje bih prolupala. Peglanje se svodilo na stolnjake i tu i tamo poneku košulju... Kuhanje je išlo vikendom za 70% tjedna i tako dalje.

A najpametnija stvar bili su subotnji odlasci u vikendicu. Tam su klinci šalabazali sami (siguran je prostor) a mi se odmarali.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

ne znam kakvu to yogu vozis, ali ja nakon yoge sam ko iscijedjena krpa, tako ne znam da li yogu mogu smatrati 'umjesto treninga', he he

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako je prošao izlazak sa curama,tj. kolegicama, tako se stres nagomilao, jer sam bila umorna, neiapavana i lahano mamurna :/

uh, ne mogu više ni buku trpiti!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    Citiraj Peterlin prvotno napisa

ne znam kakvu to yogu vozis, ali ja nakon yoge sam ko iscijedjena krpa, tako ne znam da li yogu mogu smatrati 'umjesto treninga', he he
    Yoga za zaposlene žene... Meni odgovara, 2xtjedno po sat vremena, 45 min. vježbanja + 15 min opuštajuće seanse. I doma si znam pustiti cd, ali ne baš često. Ne znam da li ih smijem reklamirati, ali evo, pa nek osoblje makne link ako nije primjereno: http://www.medical-yoga.com/Home/tabid/36/Default.aspx

Redovno odlazim tamo već 4 godine (ili čak 5?... NEmam pojma, iskreno, ali dugo duuugo...Djeca su bila stara najviše 3 i 4 godine kad sam zaključila da si moram naći neki ispušni ventil i to mi je super!) Odavno mi je postalo rutina. Ako ne mogu ići (kao ovaj tjedan, imam problema s nekim kutnjakom pa nisam baš bila raspoložena) osjećam se loše. Tako je sa svim tjelesnim aktivnostima - kad čovjek stekne naviku, nedostaje mu ... I svako kretanje (teretana, trčanje, pilates.... bazen, doslovce bilo kaj) je odlična antistres terapija. Nema pravila - svatko od nas si mora naći nešto po svojoj mjeri. Sjedenje doma uz tv je generator stresa, bar meni. OVak odem od kuće, ne gledam hrpe veša ni muža kak spava na kauču nego se razgibavam i opuštam... ! PRije odlaska udijelim domaću zadaću (tko će ispraznit suđericu, tko će napunit, tko će .... bla bla...) i sad su već uredno navikli pa ih ne treba toliko ni podsjećati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •