Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kako uspijevate dati željezo?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kako uspijevate dati željezo?

G. je jako anemičan, a i ja sam (i moji i njegovi nalazi krvi su to pokazali) i propisano mu je željezo dvaput dnevno sirup Legofer + c vitamin.
    Ajde C vitamin nekako i damo, u žličici s vodom, ali ovaj sirup NIKAKO! Sve isprolijeva i ispljuje, ne popije niti kap. A ono tamnocrveno pa izgleda kao da prolijeva krv, ma strašno!
    Kako vi to uspijevate dati? Pretpostavljam da ga ne smijem miješati u hranu, ipak je sirup. A i inače zasad jede samo malo voća, sisanje nam je još glavno.
    Upomoć! Kad se sjetim da se tako moramo boriti dvaput dnevno, muka me uhvati...

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno kako uspijevate dati zeljezo

K. ima 100 a normalno je 120. Ima 8ipo i papa dohranu uz ciku. Nama je receno da dajemo izmedju obroka pola zlicice ferum leka,od kojeg se meni dize kosa na glavi jer cuh svasta za njega. Dakle,izmedju obroka stavim u zlicicu i govorim joj ,kao i za sve kad papa,njam njam. Nije odusevljena ali popije. I fakat izgleda kao krv. Kupila sam i spirulinu/algu u trgovini zdrave hrane jer vise vjerujem prirodnom nego kemijskom pa joj i to dajem u dohrani. Inace, probala sam lijek i malo je sladji a K. nije navikla na jako slatko pa vjerujem da joj zbog toga ne ide. Ma muka je to a i nije stopostotono u konacnici. Zelim vam puno srece

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Kako uspijevate dati željezo?

Citiraj eliot prvotno napisa
    G. je jako anemičan, a i ja sam (i moji i njegovi nalazi krvi su to pokazali) i propisano mu je željezo dvaput dnevno sirup Legofer + c vitamin.
    Ajde C vitamin nekako i damo, u žličici s vodom, ali ovaj sirup NIKAKO! Sve isprolijeva i ispljuje, ne popije niti kap. A ono tamnocrveno pa izgleda kao da prolijeva krv, ma strašno!
    Kako vi to uspijevate dati? Pretpostavljam da ga ne smijem miješati u hranu, ipak je sirup. A i inače zasad jede samo malo voća, sisanje nam je još glavno.
    Upomoć! Kad se sjetim da se tako moramo boriti dvaput dnevno, muka me uhvati...
    Moj E je bio anemičan kao mali... Doduše, bio je oko godinu i pol - dvije (mislim) kad smo krenuli sa sirupom. Do tada, nitko mi nije to savjetovao, ali JA sam uzimala preparate željeza+C vitamin dok sam ga dojila, vjerujući da mu time pomažem (i sama sam godinama prije trudnoća imala problema s niskim željezom pa sam povremeno znala uzimati preparate).

Željezo je kod dojene djece često nisko, ali se iz majčinog mlijeka najbolje može resorbirati u organizam. Kako god bilo, negdje s 2 godine on je prestao sisati (od svoje volje) a anemija je još bila prisutna.

POLAKO i postepeno sam ga navikavala na sirup (i to tjednima). Najprije male minimalne količine (na vrh žličice), pa čak sam i pauze radila ako sam primijetila da mu teško sjeda na probavu (crna stolica, proljevi) i nekako se dijete naviklo. Anemija se povukla kad je počeo bolje jesti, negdje oko treće godine, a do tada svake zime bili smo na sirupu. Sretno!

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Umješam mu u voćnu kašicu svako popodne, i vitamin c i željezo, pojede bez problema, fino je slatko. Ako bude previše rijetko, zgusnem mu malo sa dječijim pahuljicama.
    Drugi sistem za davanje neželjenih tekučina, sirupa, ljekova i sl. je mala šprica (napuni se i štrcne ravno u ravno u stražnji dio ustiju, naravno, mala količina, nije cilj preplaviti mu usta) ili specijalno dizajnirana duda varalica koja ima dozator za ljekove. I jedno i drugo ima kupiti u Adaxa, kao dio malog "medicinskog seta" za bebe. Nije skupo, a dosta je korisno. Valjda će nešto upaliti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo zeljezo morali piti na taste ujutro, dakle, mijesanje s kasicama nije dolazilo u obzir..a naravno kad bi mu davala sa zlicom bilo ga je svuda. Najmanje u ustima. Ja sam to rijesila kapaljkom. Ima ih u ljekarnama. Samo bi mu sadrzaj istisnula u usta i vise nije bilo proljevanja.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Sanja_123 prvotno napisa
    Ja sam to rijesila kapaljkom. Ima ih u ljekarnama. Samo bi mu sadrzaj istisnula u usta i vise nije bilo proljevanja.
    ja mu isto s kapaljkom "ulijem" zeljezo u usta, a nakon toga na čašu popije par gutljaja vode u kojoj je otopljen vitamin c.
    na kapaljku mu dajem i D vitamin, čini mi se da je to najsigurniji način da tekućina završi u ustima i da se dijete pritom najmanje izmaltretira.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Re: kako uspijevate dati zeljezo

Citiraj katjenka prvotno napisa
    Nama je receno da dajemo izmedju obroka pola zlicice ferum leka,od kojeg se meni dize kosa na glavi jer cuh svasta za njega.
    I ja dajem djetetu ferum lek, a sto si loše čula?

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

dosta mama kod pedijatrice mi se potužilo da nakon uzimanja feruma stanje se nije poboljšalo. Muž je rekao da ćemo pokušati, možda nas krene,a s druge strane uzela sam i prirodnih dodataka i ufam se u njih.
    E da,još su mi se žalile na grčeve i povraćanje svojih bebeica od kad su im počele davati ferum

caki avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i mi smo ispočetka koristili legofer i imali velikih problema. A. nije nikako htio gutati, sve je izbacivao. Sreća imamo med.sestru u obitelji koja nam puno pomaže i od nje smo dobili rješenje. Aktiferrin kapi klinci puno bolje podnose od Legofer sirupa. Puno se bolje apsorbiraju od sirupa a daju se u manjoj dozi pa ga djeca lakše progutaju. Nažalost, to je uvozni artikal pa se kod nas može nabaviti preko crne uputnice-recepta (koju treba tražiti od liječnika) ili ako imate nekoga u Njemačkoj ili Austriji oni vam mogu kupiti bez recepta.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Aktiferrin kapi ja sam ih narucivala u ljekarni na dolcu cak i nije neka velika cijena ali se ceka 7-10 dana da dodu ovisi koji dan ide narudzba ako se ne varam placala sam ih oko 30kn

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Ella,jel na dolcu treba uputnica tj recept od pedijatra ili možemo bez toga?

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi muku mucimo sa sidropenicnom anemijom vec 4 mj.prvo smo koristili legofer koji je zavrsio posvuda samo ne u ustima.pomaci u vrijednostima hemoglobina su bili nikakvi.onda smo presli na ferum lek jer je doza ferum leka puno manja nego legofera(ferum 3 ml,a legofer 10 ml) i sjetili smo se iskoristit onaj mali dozator iz panadol baby koji je slican sprici al nama puno prakticniji.rezultati odlicni!ne proljevamo vise ni kapi

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ferrum lek je ukusniji od Legofera, pitajte pedijatre za promjenu. Moja M je sizila na Legof., ali je Ferrum pila bez problema.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e, to sam propustila spomenuti, mi pijemo Ferrum Lek, on je sladak i beba ga voli, za duge ne znam. Što se rezultata tiče, već nakon 15 dana uzimanja sirupa prestao biti slabokrvan (krv smo tad slučajno vadili zbog viroze), no doktorica rekla da popijemo bočicu do kraja da stvori rezereve željeza.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jaaako smo daleko od ljekarne na Dolcu
    Ne znam smijem li samo tako mijenjati lijek bez da ponovo idem kod doktorice po recept, npr. umjesto Legofera neke kapi ili sl.? Ipak su drugačije doze?
    (Kapi mi je puuuno lakše dati. Ukapam u žličicu s malo vode i proguta prije nego primijeti.)
    Inače uspjeli smo danas dva puta mu ugurati sirup na špricu, i progutao je većinu doze, ali to je bilo traumatično...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Gđa stavi sirup za željezo u inekciju i pomalo mu daje.

I poslije mu fino očisti četkicom ona dva zubića

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tako i mi uspijevamo nekako.
    A zubi još nema na vidiku...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I kod nas se prepisuje samo Ferrum Lek, jer ga bebe dobro podnose, daje se samo 1x na dan i može da se daje uz hranu (piće), tako da ga mame obično uvale u malo soka, pa ga beba sa radošću popije.

Možda ćemo i mi morati Ferrum da pijemo, pa pratim temu...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: kako uspijevate dati zeljezo

Citiraj katjenka prvotno napisa
    Ella,jel na dolcu treba uputnica tj recept od pedijatra ili možemo bez toga?
    Zvala maloprije Dolac 9 - imaju Aktiferrin kapi i mogu se kupiti bez recepta :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •