Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: čudni pokreti bebe

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno čudni pokreti bebe

Sada sam puna 32 tj. i zadnjih tjedan dana s vremena na vrijeme osijetim pokrete koji mi nalikuju kao da se beban trese, to traje doslovno 1,5 sekundu, ali nekako se svaki put prepadnem.
    Inače je jako živahan i osijećam i udarce i rastezanja i okrete, ali ovo treskanje mi je čudno jer to nisam osijećala ni u prvoj trudnoći ili jesam..
    Taj pokret izgleda kao da ga je netko unutra uzeo i snaaažno protresao. Dali je itko to osijetio i što je to? :?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja prijateljica je u 9. mjesecu osjecala slicne pokrete, u tri navrata.
    isla je na color-doppler i CTG i sve je bilo u redu. porodila se prije desetak dana i beba je super, mashallah!

objasnjenje koje je njen doktor ponudio je da beba sebi pritisne pupcanu vrpcu i na trenutak prekine dotok kisika, strese i kada joj to zasmeta popusti pritisak.

a evo ti link koji sadrzi mnogo slicnih iskustava, neka losa, vecina dobrih:
    www.midwiferytoday.com/enews/enews0246.asp

ja bih ti preporucila da odes kod doktora na kontrolu, cisto da si mirna.

puno srece!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, ja mislila da će se javiti 10-ak trudnica, mama kojima se događalo isto i da ću ispast smiješna s pitanjem (zato sam se i dvoumila hoću li pitat ili neću) kad ono.... :?

Jedino što me tješi je to gdje je ishod bio loš ti "napadaji" su trajali minut i duže. Kod mene to traje 1-1,5 sekundu.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako je isto i kod moje prijateljice, pa je sve ok, hvala Bogu.

ona je to opisivala kao stresanje, kao da je bebi hladno...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arijana, osobno mislim da ukoliko se imalo čudno osjećaš ili si zabrinuta iz bilo kojeg razloga za svoju bebu (pa čak i ako se uvjeravaš ili te drugi uvjeravaju da paničariš), ti lijepo put pod noge i pravac svojem giniću, nek on lijepo pogleda bebicu.

Ti si ta (kao i svaka trudna mama) jedina koja može "osjetiti" svoju bebu. I ako si u dilemi, pravac giniću....

I pomiluj mrvicu...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mamma san, sa 25 tj sam bila na redovnom pregledu i sve je bilo u redu. Onda sam sa 27 tj. na nagovor MM i med.sestre išla na hitnu jer sam imala vodenasti iscjedak od gljivica za koji je on bio uvjeren da je plodna voda (ja sam bila u pravu, srećom), u 29 tjednu evo ti me opet na hitnu jer sam osjećala snažan pritisak u donjem dijelu stomka i slabije pokrete (opet na nagovor MM-a i opet sve u redu).
    Vjeruj mi više mi je neugodno, jer imam dojam da svako malo trčim na hitnu (ustvari nije dojam, nego činjenica), a vjerovatno ću i danas ili sutra u ginekologa.
    Stvarno se osijećam kao luda uspaničena trudnica, ali s druge strane ja prva drugima savjetujem da trče u gin. kad su zabrinute :/

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet ću ti reći. Ako se osjećaš imalo čudno, odi na pregled. Pa kaj onda ako te "netko" čudno gleda i ako ti je to i hiljaditi put? Ti smiruješ sebe, SM i bebača!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo arijana, tek toliko da te malo utješim (iako ne znam što bih ti rekla jer se ja time nisam pretjerano zamarala), ali i ja vrlo često osjetim sličnu "trešnju" bebe (sad sam 38.tjedan) - ono, kao mi kad nam je zima pa se stresemo na sekundu-dvije...al to se zna dogodit i meni bez ikakvog vanjskog podražaja pa pretpostavljam da je tako i bebi - ja ne brinem...javljam se tek toliko da znas da se događa i drugima

Početno

I meni se to zna desiti, recimo, svakih nekoliko dana. Bebac se pocne tresti i to traje par sekundi, skroz je lagano i nikad nisam tome pridavala vecu paznju, tek sad se sad tog sjetila dok sam citala ovaj topic. Imam osjecaj kao da mu pupcana vrpca ili nesto slicno zapne pa on stresa nogicom ili rukicom da je se oslobodi. sad sam u 38. tjednu i dosad je uvijek sve bilo za 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene u listi "treskavaca".
    I ja sam to primijetila kod nas, ali nisam davala neku veliku paznju tome, mislim ne brinem se previse. vjerojatno zato sto se desava samo povremeno i kratko traje.
    Ali ako je to sto netko napisa gore kao rezultat pritisnute pupcane vrpce, onda cu ubuduce promijeniti polozaj kada osjetim iste simptome.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma evo ipak nisam pošla :smajlić koji se isčuđava sam sebi: , doduše zvala sam jučer gin. u bolnici i rekao je da to nije ništa što bi me trebalo zabrinut, a maloprije sam zvala svog gin. koji je isto tako rekao da to spada u normalne, uobičajene bebine pokrete :? .
    Najviše me zabrinulo to što u prvoj trudnoći nisam osjetila tako nešto, a možda i jesam samo se ne siječam, ne znam...
    Ovih dana ću na pregled pa ću znat jeli sve u redu, nadam se da jest.
    Cure hvala puno!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo i mi se povremeno stresamo, baš mi je to bolo smješno, ali nisam se zabrinula, dok nisam tebe pročitala, nadam se da je sve ok. Arijana, jesi pitala ginića što mu to znači?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bila prije mjesec dana i rekao je da je to normalan pokret ako traje tako kratko (1-2 sekunde) i da nije ništa zabrinjavajuće.
    Zanimljivo mi je što od tad nisam osijetila nijedno stresanje (i ne žalim se )

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Supić! onda se ni mi nećemo brinuti kad je povremenooo. Hvala ti

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Onda se ni ja neću brinuti Baš dobro nekada dođu ovi stari topici. I mi se isto treskamo.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: čudni pokreti bebe

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Sada sam puna 32 tj. i zadnjih tjedan dana s vremena na vrijeme osijetim pokrete koji mi nalikuju kao da se beban trese, to traje doslovno 1,5 sekundu, ali nekako se svaki put prepadnem.
    Inače je jako živahan i osijećam i udarce i rastezanja i okrete, ali ovo treskanje mi je čudno jer to nisam osijećala ni u prvoj trudnoći ili jesam..
    Taj pokret izgleda kao da ga je netko unutra uzeo i snaaažno protresao. Dali je itko to osijetio i što je to? :?
    ja i to je pocelo otprilike kad i tebi. mene je to podsjetilo na pesa koji se strese nakon kupanja. (ok, malo bolesna asocijacija, ali nisam znala ako to bolje opisat). ko vibracija. u bolnici nijedna trudnica to nije osjetila. samo mi je jedna rekla da joj je doktorica rekla da to beba prdi :?

i danas ne znam sta je o bilo, znam da je bilo skoro svakodnevno i malo sablasno odnosno nisam se bas ugodno osjecala. mislim da sam je ulovila kad se rodila da je tako stresla nogicu 2 puta. prihvatila sam to kao dio nje.

mazi tibu i

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: čudni pokreti bebe

Citiraj leonisa prvotno napisa
    joj je doktorica rekla da to beba prdi :?

Leonisa, mazim ja tu prduckavu bebu već 8,5 mjeseci.

Dorotea, jesi primjetila da su nam trudnoće skoro indentične, nijedna "moja" tegoba te nije zaobišla
    Znaš li što nosiš, curicu ili dečka?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Arijana, sad sam tek vidjela datum!!! a jos si mislim "Arijana je trudna???" LOL!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je baš čitam stare topice i nalijećem na sve moje tegobe Ja nosim dečkića ako je vjerovati UZV

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo treskavci i štucavci, 37. tjedan.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi, 38. tj.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam i ja prdljive i štuckave bebe. i moje se treskaju

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I moja beba je stalno štucala, do 3 puta dnevno, ali zadnjih nekoliko dana je prestala, ali još uvijek zavibrira, to mi baš nije neki osjećaj....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •