Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prevelika glavica

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Prevelika glavica

Trudna sam 34tj. Jučer bila na kontroli. Inaće imam višak plodne vode i to AFI 30. A ovo su mjere: femur 6,6cm, C: 4,5cm, OA: 31,5, te su mjere ok...ali BPD je 9,4cm kao što bi trebao biti u 39tj. :shock:
    Pitam dr o tome i on kaže da ZA SADA nevidi ništa loše
    :? i da dođem na kontrolu sl.tjedan.
    Ne znam uopće što da očekujem, da li bolesno dijete?

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nemoj se bedirati, pa to nije ništa zabrinjavajuće! Slično je kod mene, ja nemam višak plodne vode, ali mjere ne odgovaraju (različito odstupaju od termina), što zovu ˝ubrzana maturacija˝.
    Pregledala su me tri različita gin. na Merkuru i svaki mi je to predstavio kao nešto zbog čega se ne treba brinuti, nešto što nije patološki. Vele da je to samo usporedba sa statističkim podacima koje imaju, a svako je dijete posebno i ne razvija se jednako.
    Kod mene je situacija sljedeća: do nedavno sam napravila samo 1 UZV u trudnoći (OT priča) i na njemu je plod procjenjen kao manji od očekivanoga termina... Sa 31 tt BPD za 32+6, HC za 33+4, AC za 32+5, FL za amenoreju. Sa 33 tt BPD 89 (?), OG za 35, OA za 34, FL za amenoreju. Oba puta su vidljive maturacijske promjene na crijevima i prošireni pijeloni bubrega. Opisano mi je to kao uredan UZV koji ne treba više kontrolirati.
    Nadam se da će te gin. umiriti sličnim riječima.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hmmm meni su rekli da je glavica puno veca pa sam rodila sasvim normalnu curicu opsega glave 36cm...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemoj se uzrujavati. I meni su u prvoj trudnoči rekli da je glavica za cca 2 tjedna veća, ali to su ti sve statistike jer nemožeš nas sve strpati u istu vreću. Pa to je kao i sa ljudima, neki imaju kratke, neki duge noge, isto je i s glavom, visinom, težinom...I ako su ti tri različita ginekologa rekla da nema mjesta za zabrinutost probaj to potisnuti. Želim ti svu sreću i bit će sve u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sori, malo sam pobrkala dva posta, tvoj i sljedeći s tri ginekologa, ali ti uvijek možeš tražiti i drugo mišljenje, mada ja ne vidim mjesta zabrinutosti.

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da malo podignem temu

Bila sam na ultrazvuku,trudna sam 29+3 sve je u redu,biometrija odgovara 30tj ali je glavica za 33tj pa me to malo brine... ima li tko sl iskustva? Malo sam preplasena hoce li biti sve ok s bebom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj marinci prvotno napisa
    Da malo podignem temu

Bila sam na ultrazvuku,trudna sam 29+3 sve je u redu,biometrija odgovara 30tj ali je glavica za 33tj pa me to malo brine... ima li tko sl iskustva? Malo sam preplasena hoce li biti sve ok s bebom.
    naravno da će sve biti ok i nama su mjere malo li-la ali uopće ne kontamo o njima
    btw. danas cijeli dan mislim na tebe, jer vidim da nisi baš pisala i jaaaaaako mi je drago da si se sada javila

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj marinci prvotno napisa
    Da malo podignem temu

I moj J je odstupao u mjeri glave.... ne sjećam se koliko, ali znam da je i sad pooooprilično glavat dečkić

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mene prepali da je glava veca nego sto bi trebala biti!
    ja se ukomirala!
    na kraju ispalo sve 5!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •