Slušajte...tema je MPO ... Karmen je u studiju.
Slušajte...tema je MPO ... Karmen je u studiju.
SUSRET U DIJALOGU:
U emisiji Susret u dijalogu od 9 sati i 5 minuta poslušajte razmišljanja vjerskih predstavnika u našoj zemlji o medicinski potpomognutoj oplodnji. Doznajte njihovu reakciju na novi izmijenjeni Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji? Koje vjerske zajednice i crkve u našoj zemlji podržavaju restriktivniji, a koje liberalniji nacrt zakona. O svemu više u emisiji će govoriti predstavnici katoličke i evangeličke crkve, islamske i židovske zajednice te predstavnica udruge 'Roda'.
Uspjela sam samo nešto malo čuti...na poslu sam i stranke mi stalno dolaze.
Čuti sam mišljenje predstavnika židovske zajednice, za njih život počinje rođenjem djeteta...podržavaju MPO, čak ga preporučuju.
A pitanja slušatelja :? ... ta sirota djeca će se jednog dana vjenčati sa svojom braćom i sestrama...Karmen odgovorila kako je vrlo mali broj djece rođene iz doniranih spolnih stanica, a i u tom slučaju postoje stroge kontrole. Mislim da je to bila ista ona baba koja brine za svu sirotu djecu koja su zatočena u podrumima naših klinika, naravno, živa smrznuta u frižiderima.
Bili su spomenuti i pobačaji.
Meni je fascinantno kako se svako toliko spomene problem braće i sestara. Istovremeno se nitko ne sjeti razmišljati o preljubima i djeci nastaloj iz takvih veza (i odrasloj u međuvremenu), kojih garant ima veći broj nego djece rođene iz doniranih zametaka, jajnih stanica ili spermija. Sad su odjednom kod MPO veliki problem braća i sestre. Nevjerojatno.
vidis ti, nikada o tome nisam razmisljala ali si u pravu. Samo to nikada ne bih koristila kao kontra-argument, odlazimo na sklisko tlo..........VedranaV prvotno napisa
Istina, sklisko, ali realno, tlo.Kadauna prvotno napisa
Osvrnula se naša Karmen i na toVedranaV prvotno napisa
... mislim, na preljub i broj djece rođene u takvim vezama
.
Da, bila sam primorana usporediti okolnosti rođenja djece iz gameta oca koji nije muž majke u nekontroliranim, prirodnim i kontroliranim, laboratorijskim uvjetima, što je daleko sigurnije.
Žalosnmo je da se čovjek uopće nađe u situaciji komentirati na taj način, no ponekad jednostavno ne ide drugačije...
ima li nacina doci do te snimke?Gost 1 prvotno napisa
Hvala Gost1
Napokon su stavili link:
http://rnz.hrt.hr/index.php
...emisija Susret u dijalogu od 05.10. (mislim da će se ovo moći poslušati samo nekih tjedan-dva).
ja svaku emisiju ili zaboravim ili uopce neznam za nju joooooooooooj![]()
![]()
bilo je danas i na novoj tv in magazin sva sreca za link
jedna nasa formasica me rasplakala
Karmen svaka čast!![]()
Hvala
![]()
![]()
![]()
Jedva sam izdržala slušati sve gluposti koje su izgovorili sugovornici u emisiji![]()
Onda bolje da ni ne slušam jer se toliko iznerviram da ne mogu ni spavati bez sredstva za smirenje![]()
ni uz najbolju volju ovo se ne da slušati. srednji vijek. :shock:
Ja sam je jutros odslušala i nije mi sjela. Imala sam osjećaj da je naša Karmen bila između 4 vatre. Čak mi se i voditeljica činila pristrana, naravno ne neplodnim parovima :/ .
Uglavnom ja imam susjeda koji je svečenik i u međuvremenu našao ženu i ima djete s njom- kazna mu je preseljenje na drugu župu u kojoj će morati puno više raditi. Bivši dugogodišnji orguljaš u crkvi bio komunista, nikad nije vjenčan u Crkvi, djecu krstio kao odrasle 90- ih godina kad su svi to radili i oni su ogledna katolička obitelj :?... Mogla bi tako u nedogled, ali me već nešto steže u želucu i glavi....
Eto to je moj komentar na etičnost i moral koji Crkveni oci propovijedaju. Nije moralno biti nevjenčan i željeti djecu, a ovo gore navedeno je sve moralno.