Citiraj sandibel123 prvotno napisa
e da, mali kad pocne sisati, uvuce na pocetak par gutljaja jako, onda kao da se zagrcne i pocne kasljati i plakati, dali je to prejaki refleks otpustanja mlijeka?? ali poslje toga opet sisa malo pa nece, a sve mislim da mu mozda premalo mlijeko i zelim mu ono masnije stisnuti pa radim kompresije, sve sam pomijesala, osjecam se tako glupo i nesposobno
za početak, normalno je da si nervozna, ali nemoj se osjećati glupo i nesposobno sve smo bile na tvom mjestu prvi put.
Moguće da se radi o prejakom otpuštanju mlijeka, tako je bilo i kod mene, dobro je malo izdojiti prije podoja, kako mlijeko ne bi prejako teklo djetetu u usta, također ako je dojka prepunjena i pretvrda dijete je teže uhvati u usta. Ja sam čak u početku izdajala koliko sam god mogla jer sam imala previše mlijeka i neprohodne kanaliće u početku, i čak i nakon izdajanja dijete bi se lijepo nasitilo, tako da sam se tješila da je vjerojatno dobila i nešto masnijeg mlijeka. Treba ipak paziti da se ne izdajaš više nego što je potrebno, kako se ne bi stvaralo previše mlijeka.

inace ima dosta mokrih pelena, ja mislim 6-7, a jedna bude obilno pokakana, i jos 2-3 manje pokakane. tako da me to jedino osigurava da dobro jede..kao sto sam rekla, mene nervoza ubija, pokusavam se sad malo opustiti uz tekstove .
to je super, znači da možeš slobodno isključiti mogućnost da je dijete gladno!

jel ok ako recimo nakon podoja se jos izdojim kako bi povecala proizvodnju mlijeka?? i dali mi mogu to mlijeko naknadno dati "naravno nakon one 2-3 nervozne minute na cicu" ako osjetim da se jos nije povecala kolicina mlijeka u mojim dojkama? jel se to moze zlicicom dati?? ili bocicom??
to je ok, premda mislim da ti nije ni potrebno, budući da ima dovoljno mokrih pelena.
Izdojeno mlijeko radije daj na žličicu da se ne navikne na bočicu.