Evo ja vise ne znam kome bi se obratila, samo znam da mi treba pomoc i to hitno..svega sam se nacitala i naslusala sta se tice dojenja da se sad osjecam totalno izgubljena..
ovako, imam maolg bebaca od mjesec i pol dana, na pocetku nam je dojenje dobro islo, imala sam puno mljeka. no odjednom, kao da mi je mlijeko nestalo,kolicina se smanjila cini mi se, jer mali sise 2-3 min maximum pa pocne plakat i sav je nervozan onda i ja naravno postanem nervozna jer nece da prihvati dojku,
prvi mjesec je dobio 1.5 kg, sad mi se nekako cini da se mlijeko smanjilo i htjela bi povecati kolicinu mlijeka, procitala sam da se beba treba onda stavljati sto vise na prsa, ali on ne prihvaca uvijek, sise jedno par sekundi pa prestane i pocne plakati, pokoji put znam izdojiti po 50ml iz obe dojke a po koji put pogotovo kad sam nervozna, kao da sve se zastopa..nekako se osjecam izgubljeno, znam da stres i nervoza utjece na bebu, ali ne znam kako da se opustim, tesko mi ide..
a i patronazna nije bila od neke pomoci, velim joj da mi se mlijeko smanjilo a ona meni kaze onda pocnite s dohranom, niti me pitala sta nije u redu, niti se potrudila da mi pomogne, a o komentarima rodbine bolje da ne govorim, veli mi baka od muza da mozda nemam kvalitetno mlijeko, kad cujem sve to, baci me u depri i kao da nemam povjerenja u sebe i u svoje tijelo, da ne znam svome dijetetu pomoci i nahraniti ga. tetka od muza nam je preporucila da ga nadohranimo preko noci da bolje spava, pa smo kupili adaptirano, i on je popio punih 100ml odjednom, i spavao skoro 4 sata, ali sutradan kad sam mu pokusala dati dojku, nije ju prihvatio skoro cijeli dan, samo sta se ja nisam dala i trudila sam se cijeli dan dok na kraju nije mi muz pomogao, ja sam primila malog k sebi a muz je drzo dojku u njegovim ustima i tiskao ju je kako bi otpustala mlijeko, pa je mali poceo gutati.
evo da vam kazem od jutra kako je bilo, probudio se u pola 7, posisao jedno 3 min, onda opet u 8 sam mu dala, jer sam spavala od umora, pa je opet samo malo, i zaspao je negdje oko 11 tek! i to samo jedno pola sata. onda opet sam mu pokusala dati dojku, i isto te isto, 2-3 minute i pocne plakati, pa sam se na kraju izdojila jedno 40ml, sve je posisao i evo sad je pol 4, tek sad je zaspao i to s naporom, meni se cini da nije mozda navikao s bocice da bude lakse sisati i mlaz je jednak, a ne kao sa sise da se mora ipak potruditi??
kako da ga potjeram da doji vise vremena i bude duze na dojku?? preko noci mi se budi skoro svakih sat i pol vremena, 11 pa 12 pa 1:30 pa 2:30 pa 3:30 pa 5 pa 6:30 i tako, ocajna sam..![]()
vanjci editirala naziv proizvodjaca