Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: pomozite mi, molim vas, hitno..

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno pomozite mi, molim vas, hitno..

Evo ja vise ne znam kome bi se obratila, samo znam da mi treba pomoc i to hitno..svega sam se nacitala i naslusala sta se tice dojenja da se sad osjecam totalno izgubljena..
    ovako, imam maolg bebaca od mjesec i pol dana, na pocetku nam je dojenje dobro islo, imala sam puno mljeka. no odjednom, kao da mi je mlijeko nestalo,kolicina se smanjila cini mi se, jer mali sise 2-3 min maximum pa pocne plakat i sav je nervozan onda i ja naravno postanem nervozna jer nece da prihvati dojku,
    prvi mjesec je dobio 1.5 kg, sad mi se nekako cini da se mlijeko smanjilo i htjela bi povecati kolicinu mlijeka, procitala sam da se beba treba onda stavljati sto vise na prsa, ali on ne prihvaca uvijek, sise jedno par sekundi pa prestane i pocne plakati, pokoji put znam izdojiti po 50ml iz obe dojke a po koji put pogotovo kad sam nervozna, kao da sve se zastopa..nekako se osjecam izgubljeno, znam da stres i nervoza utjece na bebu, ali ne znam kako da se opustim, tesko mi ide..
    a i patronazna nije bila od neke pomoci, velim joj da mi se mlijeko smanjilo a ona meni kaze onda pocnite s dohranom, niti me pitala sta nije u redu, niti se potrudila da mi pomogne, a o komentarima rodbine bolje da ne govorim, veli mi baka od muza da mozda nemam kvalitetno mlijeko, kad cujem sve to, baci me u depri i kao da nemam povjerenja u sebe i u svoje tijelo, da ne znam svome dijetetu pomoci i nahraniti ga. tetka od muza nam je preporucila da ga nadohranimo preko noci da bolje spava, pa smo kupili adaptirano, i on je popio punih 100ml odjednom, i spavao skoro 4 sata, ali sutradan kad sam mu pokusala dati dojku, nije ju prihvatio skoro cijeli dan, samo sta se ja nisam dala i trudila sam se cijeli dan dok na kraju nije mi muz pomogao, ja sam primila malog k sebi a muz je drzo dojku u njegovim ustima i tiskao ju je kako bi otpustala mlijeko, pa je mali poceo gutati.
    evo da vam kazem od jutra kako je bilo, probudio se u pola 7, posisao jedno 3 min, onda opet u 8 sam mu dala, jer sam spavala od umora, pa je opet samo malo, i zaspao je negdje oko 11 tek! i to samo jedno pola sata. onda opet sam mu pokusala dati dojku, i isto te isto, 2-3 minute i pocne plakati, pa sam se na kraju izdojila jedno 40ml, sve je posisao i evo sad je pol 4, tek sad je zaspao i to s naporom, meni se cini da nije mozda navikao s bocice da bude lakse sisati i mlaz je jednak, a ne kao sa sise da se mora ipak potruditi??
    kako da ga potjeram da doji vise vremena i bude duze na dojku?? preko noci mi se budi skoro svakih sat i pol vremena, 11 pa 12 pa 1:30 pa 2:30 pa 3:30 pa 5 pa 6:30 i tako, ocajna sam..

vanjci editirala naziv proizvodjaca

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jos sam nesto zaboravila spominjati, dala sam mu dudu varalicu, i on je poprilicno duda nakon svakog podoja, trazi je cesto, eto ne znam dali sam pogrijesila sto sam mu je dala, ali imao je jake grceve, malo se sada smanjili, pa sam mu je dala da ga malo umiri.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

Mama stavi svoju gladnu bebu na dojku, beba počne sisati i već nakon par gutljaja počne neutješno plakati, vrištati i okretati glavu od dojke. Usta su joj puna mlijeka, mlijeko curi iz dojke u malim mlazovima, a mama neuspješno pokušava ponovo ugurati dojku u usta svoje rasplakane bebe.

Možda ste i Vi doživjeli sličan scenarij? Za mamu je osobito frustrirajuće kada beba počne odbijati dojku. Vidite da mlijeka ima, beba je zdrava, jedino što Vam se čini da dojenje, umjesto užitka i maženja, počinje više nalikovati na borbu.
    jel se nalaziš u tome?

kod takog naglog otpuštanja mljeka, beba se zna nagucati i dosta zraka, pa od toga imati grčeve

koliko popišanih i pokakanih pelena ima kroz dan?
    1,5kg je odlično, moja je nabrala 1,2 kg prvi mjesec
    i budila se kroz noć točno na 1,5h, koa švicarski sat

to su ti bebe-gladuši, puno sisaju, jaki su borci, brzo napreduju i rastu
    zahtjevnije jest, ali bolje i to nego da ne vole jesti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

inače oko 6 tjedana je dovoljno da se uspostavi ravnoteža sisanja i proizvodnje mlijeka, i tada prestaje napetost u grudima

inače, meni se ta napetost desila samo 1x, kad je mala prespavala 4 sata u komadu
    od prvog dana su meni sise bile nikakve, malo punije i ništa više, B košarica

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prirast od 1,5 mj je jako velik, tako da ja vjerujem da se dojenje kod vas ustalilo i ne znam kako bi sad najednom nestalo mlijeka, vjerojatnije se radi o skoku u razvoju.
    Stavljaj ga što više na dojku, neka siše što češće, kako bi se povećala proizvodnja. To što siše noću je dobro za proizvodnju miljeka.

Komentare o lošem mlijeku odmah zaboravi (i ja sam ih dobila to mi je nešto najgore što sam čula nakon poroda).

Adaptirano nemoj davati. Ako je dijete gladno jedan dan ili par dana, neće se ništa dogoditi (osim što ćete malo biti nervozni svi skupa), malo će više sisati i povećat će se količina mlijeka. Ovako kad daješ ad on se zasiti, uspava na duže jer mu treba duže da to probavi, a tvoje tijelo dobiva poruku da potražnja za mlijekom opada i smanjuje proizvodnju. Ako tako nastaviš povratak će biti puno teži.
    O davanju ad možeš odlučiti nakon pregleda kod pedijatra ako vidiš da dijete zbilja ne dobiva dovoljno mlijeka.

Dudu varalicu izbjegavaj, bolje niti ne koristi bar dok nastojiš povećati dotok mlijeka.
    To što ne možeš izdojiti puno mlijeka također nije nikakav pokazatelj da imaš premalo mlijeka.
    Vjerojatnije je da su djetetove potrebe za mlijekom porasle i brže ti prazni dojke, pa ti se čine da su prazne, možda treba jače sisati da dobije količinu koja mu je potrebna. Ali to je sve normalno.

Pročitaj ako stigneš tekstove:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=170
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=260

Plač i nervoza na pri dojenju ne moraju biti znak gladi. Može biti da je bebica umorna i nervozna, pogotovo ako se to češće događa popodne i predvečer. Vidi http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1879

Bitno je da pratiš koliko često dijete piški. Ako ima barem 6 mokrih pelena (ne punih, nego samo malo mokrih, težine kao kad uliješ 2 žlice vode u pelenu, možeš isprobati da dobiješ osjećaj) znači da nije gladno.

Sretno, javi se kako napredujete. Nekoliko dana nervoze nije ništa neobično, treba izdržati, što češće neka siše.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo me, napokon je zaspao i stigla sam procitati vase postove, jako vam hvala za pocetak..mislim da mene najvise nervoza u svemu tome ubija, i osjetim kad sam ja nervozna da je i on tako nervozan, jer evo danas me muz ostavio samu prvi put na duze vrijeme, inace je on uz mene cijelo vrijeme otkad sam rodila, pa ako mi bude malo tesko, on uzme bebaca malo da ga smiri i da se ja isto mogu smiriti pa da nastavimo s dojenjem.danas sam cak plakala i izjadala se malome,rekla sam mu da me strah da cu biti losa mama evo u prosla 2 sata je sisao jedno 3 puta po 2-3 minutice i na kraju tek sad zaspao i to bez dude hvala bogu,
    jel ok ako recimo nakon podoja se jos izdojim kako bi povecala proizvodnju mlijeka?? i dali mi mogu to mlijeko naknadno dati "naravno nakon one 2-3 nervozne minute na cicu" ako osjetim da se jos nije povecala kolicina mlijeka u mojim dojkama? jel se to moze zlicicom dati?? ili bocicom??
    sad cu se bacit na citanje tekstova..jos jednom hvala na odgovor..

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni se cini da se radi o skoku u razvoju isto, posto je sad tocno u 6 tjednu, to se isto dogodilo u 3 tjednu kad nam je patronazna rekla da pocnemo dohranu. inace ima dosta mokrih pelena, ja mislim 6-7, a jedna bude obilno pokakana, i jos 2-3 manje pokakane. tako da me to jedino osigurava da dobro jede..kao sto sam rekla, mene nervoza ubija, pokusavam se sad malo opustiti uz tekstove .

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

e da, mali kad pocne sisati, uvuce na pocetak par gutljaja jako, onda kao da se zagrcne i pocne kasljati i plakati, dali je to prejaki refleks otpustanja mlijeka?? ali poslje toga opet sisa malo pa nece, a sve mislim da mu mozda premalo mlijeko i zelim mu ono masnije stisnuti pa radim kompresije, sve sam pomijesala, osjecam se tako glupo i nesposobno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve je to u redu, i tvoji su osjecaji normalni. no, ne moras se tako osjecati, budi ponosna da dajes sve od sebe da beba jede najbolju hranu za nju.

ako se zagrcava i onda pocinje plakati, bit ce da je prejaki let down. otuda i grcevi--beba se naguta previse zraka. vjerojatno si do sada procitala tekstove o tome sto napraviti u tom slucaju. ako mozes, posalji muza da ti kupi jedan od casopisa uz koji dobijes Rodin dvd o dojenju, tamo imas bas sve o problemima raznih vrsta s kojima se mozes susresti.

ono sto nikako nemoj napraviti--povjerovati pricama o "slabom" i "nekvalitetnom" mlijeku, i o tome da nisi sposobna prehraniti svoje dijete. ti si za to stvorena, i itekako sposobna.

sad je bitno da se malo primiris. najbitnije je da pratis koliko beba piski i kaki i kakve je opcenito volje i izgleda.

i naravno, javi ako imas jos kakvih pitanja, ovdje ces za dojenje definitivno naci najtocnije savjete.

aha, i jos nesto--pokusaj izbaciti dudu, to bi vam moglo omesti dojenje. ili bar smanji njenu upotrebu na minimum.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sandibel123 prvotno napisa
    e da, mali kad pocne sisati, uvuce na pocetak par gutljaja jako, onda kao da se zagrcne i pocne kasljati i plakati, dali je to prejaki refleks otpustanja mlijeka?? ali poslje toga opet sisa malo pa nece, a sve mislim da mu mozda premalo mlijeko i zelim mu ono masnije stisnuti pa radim kompresije, sve sam pomijesala, osjecam se tako glupo i nesposobno
    za početak, normalno je da si nervozna, ali nemoj se osjećati glupo i nesposobno sve smo bile na tvom mjestu prvi put.
    Moguće da se radi o prejakom otpuštanju mlijeka, tako je bilo i kod mene, dobro je malo izdojiti prije podoja, kako mlijeko ne bi prejako teklo djetetu u usta, također ako je dojka prepunjena i pretvrda dijete je teže uhvati u usta. Ja sam čak u početku izdajala koliko sam god mogla jer sam imala previše mlijeka i neprohodne kanaliće u početku, i čak i nakon izdajanja dijete bi se lijepo nasitilo, tako da sam se tješila da je vjerojatno dobila i nešto masnijeg mlijeka. Treba ipak paziti da se ne izdajaš više nego što je potrebno, kako se ne bi stvaralo previše mlijeka.

inace ima dosta mokrih pelena, ja mislim 6-7, a jedna bude obilno pokakana, i jos 2-3 manje pokakane. tako da me to jedino osigurava da dobro jede..kao sto sam rekla, mene nervoza ubija, pokusavam se sad malo opustiti uz tekstove .
    to je super, znači da možeš slobodno isključiti mogućnost da je dijete gladno!

jel ok ako recimo nakon podoja se jos izdojim kako bi povecala proizvodnju mlijeka?? i dali mi mogu to mlijeko naknadno dati "naravno nakon one 2-3 nervozne minute na cicu" ako osjetim da se jos nije povecala kolicina mlijeka u mojim dojkama? jel se to moze zlicicom dati?? ili bocicom??
    to je ok, premda mislim da ti nije ni potrebno, budući da ima dovoljno mokrih pelena.
    Izdojeno mlijeko radije daj na žličicu da se ne navikne na bočicu.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ti ne bi preporučila izdajanje nego stavljanje na dojku što ćešće, jer ako budeš izdajala da se ne bi našla u krugu previše mlijeka, upala itd.

Čekaj savjetnice da ti kažu ili nazovi SOS telefon....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Ja ti ne bi preporučila izdajanje nego stavljanje na dojku što ćešće, jer ako budeš izdajala da se ne bi našla u krugu previše mlijeka, upala itd.

Čekaj savjetnice da ti kažu ili nazovi SOS telefon....
    zapravo i ja to mislim, samo se nisam baš dobro izrazila.
    Mislim da nemaš baš pravi problem manjka mlijeka, samo skok u razvoju kad dijete češćim sisanjem poručuje tvojem tijelu da počne proizvoditi više mlijeka. Tako da je najbolje pustiti prirodi da odradi svoje, pretrpi njegovu nervozu i nešto duže podoje, mislim da će se kroz par dana sve ustaliti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga Sandibel123, super što dojiš, i što se tako brineš za svog bebača ovo što sada ti prolaziš najvjerovatnije su prošle sve mame, i upravo je ovaj trenutak bitan da ne odustaneš. budi uvjerena da imaš mlijeka, beba je dbila 1,5kg woooou, pa to ti je najbolji dokaz koliko vam dojenje dobro ide! krize plača su prolazne, razloga je više, možda grčevi, možda želja za sisanjem, maženjem, a sasvim sigurno se radi o skoku u razvoju jer mališan mora na neki način pokazat sikama da bi htio više mlijeka. dok tijelo ne proizvede onoliko koliko treba. sve će to proći.
    bit ću slobodna dodati svoj primjer kad se uspostavila proizvodnja mlijeka (otprilike mjesec ipo-dva), mlijeko mi više ne bi curilo, dapače, izgledalo je ko da ga nema. moja malena bi sisala i po 10-15 minuta dok se mlijeko ne bi otpustilo. ne moram ti ni spmenuti koliko sam bila nervozna i uvjerena da nemam mlijeka. trebalo je vremena dok skužim kako moje tijlo funkcionira. svi smo različiti, ovo šta prolaziš je faza, a ja ti od srca želim uspješan nastavak dojenja i puno uživancije!!!

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakako nazovi sos telefon 091/2277220 ili 01/6177 520
    zato sto uz dulji razgovor mozete polako i smireno doci do toga sto je najveci problem, kako koji rijesiti. kod tebe je vidim niz nekih sitnih problema, ali kad se sve skupi, uz tvoju nervozu, izgleda kao jedan veliki.
    sa savjetnicom na tel ces se lakse snaci kroz masu tekstova koje sad citas o razlicitim problemima.

moze biti da se u tih par minuta sasvim dovoljno najede jer ocito imas jak refleks otpustanja mlijeka.
    kompresije ti nisu potrebne sve dok tebi mlijeko curi u mlazu, one dobro posluze kad mlaz oslabi i dijete prestaje sisati, ali jos uvijek je pristekano na dojku. masno mlijeko dolazi van dojke cim nastupi refleks otpustanja mlijeka, nemas ga potrebe "gurati" kompresijama, kompresije su za pojacavanje mlaza.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

velika hvala svima na odgovor, bas ste me utjesile, a to mi i najvise treba. jucer sam pokusala izdojiti prije da mu dam ciku, da bi smanjila malo onaj prvi jaki mlaz, i sisao je malo duze nego prije, i mirnije. mislim da moj bebac voli sisati na razmacima, znaci nekih 5 min pa odmor pa opet 5 min dok se zasiti. ja sam mu davala bocicu na pocetak, zbog grceva, pa sam mu davala caj od komoraca, sad vise ne. mislila sam da grceve dobivao zbog moje prehrane, ali na kraju sad mislim da je zbog dojenja, prejako otpustanje mlijeka a on halapljivo sisa, tako da se naguta dosta zraka. jucer poslje podoja sam se isla izdojiti da bi vidila kako mi to ide, i dali ima mlijeka, i izdojila sam 100ml iz jedne dojke, bila sam iznenadena, jer su mi dojke jako mekane, i na opip mi se cinilo da su prazne, ali eto cuda, to je veliki dokaz da mekane grudi ne znace malo mlijeka. ujutro isto nije htio odmah primiti dojku, bio malo nervozan, pa sam udahnula, stavila neku prirodnu muziku, sa zvukovima valova i galeba, opustila se skroz i primila ga u narucje ,mirno i zagrlila ga i pomazila, pa mu ponudila cicu i odmah je primio. inace sam jako nervozna osoba, ali od jucer se trudim da budem sta smirenija, i cak kad pocne plakati neprestano, i osjetim malo napora, poljubim ga, dam muzu, i ja si malo legnem i opustim, prije bi nervozno reagirala na njegov plac, cak sam na pocetku skroz plakala s njim . ali sam skuzila da moram biti sto mirnija da bi se mogla s tim suociti.na pocetku je to tesko, ali vjerujte mi da je to ono sta beba zeli od vas, bebe tako i tako odrastu na kraju i nemaju bas sijecanja iz te dobi, ali zato se vide samo tragovi koji smo ostavili na njih, a dojenje je jedan veliki trag. hvala svima jos jednom. . vi ste zakon, ne znam sta bi bez vas

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo tako dalje
    i ako ti što zašteka, potpis na renatu, sos telefon je isto super stvar

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •