Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: novi porodiljni za vrijeme korištenja dopusta za njegu

a mama avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno novi porodiljni za vrijeme korištenja dopusta za njegu

molim sve koji znaju informacije oko otvaranja porodiljnog dok sam još na dopustu za njegu prvog djeteta.
    kada ga je najbolje otvoriti i na koliko (samo 6 mj. ili ...), što mi se uopće isplati jer sada dobivam 2500 + DD, hoću li izgubiti pravo na DD ???

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i mene isto zanima!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste li sigurne da se naknada za Rodiljni dopust ako je nastavan direktno na Dodatni dopust za njegu ponovo vraća na visinu plaće (koju ste u tom slučaju posljednji put primile prije najmanje godinu dana)???
    Ja nekako nisam sigurna u to i planiram se u slijedećoj trudnoći vratiti na posao 2.5 mjeseca da mi imaju na temelju čega obračunati naknadu. Ova crkavica koju sad primam je 4 puta niža.

PS: Vidjela sam da je netko napisao da prima 2.500 kn naknade za Dodatni dopust?! Nije li naknada 2.100? Ili je to razlika u novom i starom Zakonu?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam se baš nedavno raspitivala o ovome kod nas u računovodstvu.
    kažu mi da se SRV po pitanju prosjeka plaće vodi kao puno radno vrijeme i računa se prosjek pune plaće za novi porodiljni.
    i još (ako nisi znala) za prosjek se uzima zadnjih 6 mjeseci, a ne 3, tako da si malo bolje možeš planirati povratak na posao i drugu trudnoću

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dovoljan je prosjek dviju isplata, u to sam sigurna jer sam tako radila. Idealan je prosjek 6 isplata i to je ono što navode u Zakonu.

Raspitala sam se u Pravnoj službi HZZO-a i točno je da se naknada računa prema plaći koja je isplaćivana prije rodiljnog, roditeljskog i sad /moj slučaj/ dodatnog dopusta, pa se tako neću morati vraćati na posao. :D

Za SRV, ako sam dobro shvatila, na listi isplata će ti računovotkinja napisati da je isplaćeno xyz netto plaće u mjesecu, a za radne sate će ti napisati koliko si radila (dakle, ne 40 sati tjedno već 20). I kad to podijeliš opet ćeš dobiti visinu pune plaće.
    ILI???

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Dovoljan je prosjek dviju isplata, u to sam sigurna jer sam tako radila. Idealan je prosjek 6 isplata i to je ono što navode u Zakonu.

Raspitala sam se u Pravnoj službi HZZO-a i točno je da se naknada računa prema plaći koja je isplaćivana prije rodiljnog, roditeljskog i sad /moj slučaj/ dodatnog dopusta, pa se tako neću morati vraćati na posao. :D

Za SRV, ako sam dobro shvatila, na listi isplata će ti računovotkinja napisati da je isplaćeno xyz netto plaće u mjesecu, a za radne sate će ti napisati koliko si radila (dakle, ne 40 sati tjedno već 20). I kad to podijeliš opet ćeš dobiti visinu pune plaće.
    ILI???

da.

a mama avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

@n@ (napisa):
    "PS: Vidjela sam da je netko napisao da prima 2.500 kn naknade za Dodatni dopust?! Nije li naknada 2.100? Ili je to razlika u novom i starom Zakonu?"

Ja mislim da je stvar u novom i starom Zakonu!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da ne otvaram novu temu pisati ću ovdje te molim mame koje znaju da mi odgovore

od veljače 2009 sam bila na komplikacijama i dobivala punu maksimalnu naknadu 4200 (tako nekako) i 15.6.2009. sam rodila curicu i bila do prosinca 2009 na rodiljnom dopustu i punoj plaći a ovog trenutka sam na roditeljskom dopustu jer mi je rodiljni dopust prošao i sad sam na 2662 kune.
    12.06.2010. se trebam vratiti na posao, ali izgleda da će mi produžiti dopust za njegu bebe jer je sumnja na distoni sindrom i neka odstupanja motorike kod moje male koje će se rješavati sa vježbama (ali to još ništa nije sigurno)..

sad... izgleda da sam trudna ... kako to ide sa obračunom...

Pitanje:

ako na roditeljskom dopustu zatrudnim (sad znači u drugom dijelu kada mi je naknada 2660 za prvu bebu) kolika će onda biti:
    -naknada za komplikacije za drugu bebu
    -rodiljna naknada za drugu bebu
    -roditeljska naknada za drugu bebu

ako ipak nisam sad trudna (rano mi je za test a ipak predosjećaj je da sam trudna) a planiram još jedno dijete kolika će naknada biti na produljenom za njegu djeteta ako npr zatrudnim u kolovozu (lupam bezveze mjesece - čisto hipotetički):
    -naknada za komplikacije za drugu bebu
    -rodiljna naknada za drugu bebu
    -roditeljska naknada za drugu bebu

zvala sam HZZO ali tamo doslovno svaka službenica ima svoju priču ... i to me strašno zbunjuje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •