-
Iz usta ortopeda i to našeg omiljenog - Tifija:
Djeca po kući nebi trebala biti nikako bosa bilo da su mlađa ili starija čak ni po betonu jedino po kamenčićima.Mlađa djeca koja tek prohodaju trebala bi imati cipelu sa potpuno ravnim dnom a dio na peti da bude tvrd a prednji dio cipele da bude savitljiv i da bude lagana.Isto takva cipelica se preporuča i starijoj djeci.On u svojoj ordinaciji ima jedan primjerak takve cipele koje više liče na tenisice.
To je njegovo mišljenje, a sada ja:
Nicole je dok se samo dizala uz namještaj prvo imala one čarapice cipelice sa gumom ali joj se klizalo po parketu.Poslije je, kada je počela raditi sama par koraka , imala mekane cipelice.U tom periodu oko 1. ročkasa imali smo pregled gdje su i ortoped i pedijatrica rekli da joj kupim cipelicu gore opisanu.naime nama je dr.Tifi to rekao ove godine kada smo imali blizu 2 godine.Bili smo i kod dr.Antičevića na šalati koji je rekao sve gore navedeno i k tome još to da su prije ortopedi mislili da se djetova nogica razvija do 3-4 godine no da danas nije tako nego do neke 7 godine.Inače nemamo problema sa stopalima ali smo primjetili da kada je pogledamo otraga malo stopalo tj . zglob bježi pa smo išli kod ortopeda koji je prvo rekao ortopedske cipelice da bi dr.Tifi i drugi doktor rekli da za to netreba ništa nego samo dobra cipelica.Čak i sandalice da budu sa zatvorenom petom.Ja neznam kako vi ali na dosta djece vidim one lagane sandalice ili natikače i nogica im je sva iskrivljena u njima.Smatram da to nikako nije dobro.
Malo sam odužila, no moj savjet je cipelice svakako.
BTW. Nicole obožava hodati svuda bosa tako da je po stanu moram naganjati da obuče šlapice.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma