Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ne priča puno u vrtiću

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Ne priča puno u vrtiću

Evo moj D. ima 3 godine i 3mjeseca i teta u vrtiću već dugo govori( i prošle godine)da on ne priča puno,samo ako ga nešto pitaš kimne glavom, da je malo zatvoren i kada ga netko ometa u igri da lako plane, tankih je živaca. ( To mogu doma i kod sebe primjetiti, osobito od kada sam rodila drugo djete-sada ima 11 mjeseci).
    To su definitvno stvari koje nisam htjela čuti kod svog djeteta.
    Inače on se lijepo igra, voli se družiti, zabavlja se , ima "ekipu" u vrtiću prijatelja s kojima se nakon vrtića u parku igra kao da se nisu vidjeli cijeli dan, to je živi urnebes koliko skaču , trču, pričaju, smiju se!
    Inače teta kaže da je on dobar i da se jako lijepo igra.
    dOMA NORMALNO PRIČA I RAZGOVARA, samo je znao poslije vrtića šaptati kada ga nešto pitam, to je bilo više prošle godine, sada rijeđe.
    Jer imao tko iskustva sa takvim ponašanjem, ima li tko kakav savjet?? :? :/
    Inače on nikada ne bi u vrtić išo, to uvijek kaže kada ga pitam, od godinu dana od kada je krenuo u jaslice!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa u čemu je stvar,svi smo različiti,neko puno priča neko malo priča to nije ništa čudno,ako se on igra i sretan je sa svojim društvom u vrtiću po meni je to sve ok,najgore mi je kad neki ljudi dijele etikete,ja bi popričala s tom tetom malo bolje,nebi bilo u redu da je on stalno tužan da stalno plače itd...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako te jako brine, pitaj logopeda. Nije prerano... Za terapiju jest, ali za savjet nije. Vjerojatno će te umiriti (djeca se u periodu adaptacije često tako zatvaraju) a ako što treba, sigurno ćeš dobiti upute što i kako s djetetom.

Idealno bi bilo da imaju logopeda u vrtiću, kao što je bilo kod nas. Ne mora čovjek dalje ići, sve su imali. Stručna služba bila je odlična. No, ako logoped nije član stručnog tima u vrtiću, netko jest (pedagog, psiholog) pa pitaj - uputit će te na nekoga.

A uputnicu za logopeda možeš tražiti i od pedijatra. Sretno!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

znam ja jednu curicu sada već 5 godina ima koja iz nekog razloga u vrtiču uopće ne priča kad je vani prava mala lajona ...i nitko nezna koji je tome razlog..

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi još ne spadamo u ovu skupinu ali uskoro smo kod vas.
    Ukratko E.ne priča u vrtiću ni jednu jedinu riječ.Sasvom dobro se sporazumjeva s tetama mimikom ,ali ne progovara.
    U garderobi priča samnom i kada je teta prisutna.To funkcionira tako da kada ju teta nešto pita ,njoj okrene leđa i meni odgovori na njeno pitanje :?
    U zadnjih par dana mi je sama rekla da ima u vrtiću prijatelicu Martu sa kojom priča,ali samo s njom
    i bdw kada smo u parku i sretnemo nekog od njenih kompića iz vrtića normalno priča s njima.
    zašto???pojma nemam
    inače voli vrtić
    priča o njemu kada dođe doma
    i uvijek spremno ide
    i kaže mi ujutro...nemoj mi vezati repić...teta će mi
    i takve fore
    ja za e.mislim da se inati
    jer ju svi pitaju da li će im nešto reči
    i kuharice
    i čistačice....
    uglavnom,sada smo se dogovorili s tetama da se to više ne spominje
    jednostavno kao da se i ne dešava
    pa ćemo vidjeti šta će biti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako te jako brine, pitaj za savjet psihologa i logopeda (najbolje ako imate na raspolaganju oboje, u jednoj ustanovi - čak i vrtići ponekad imaju takvu stručnu službu, naš je imao sve navedeno ). Nije da dijete ne želi, nego jednostavno ne može govoriti u određenoj situaciji, ima nekakvu blokadu.

No, vidim da si napisala da je dijete ipak počelo postupno razgovarati s drugim klincima u grupi. Možda bude se sve popravilo i samo od sebe... Sretno!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dogovor i je s tetama da će ju prigledati logopedica
    ali za sada to ne shvaćamo kao neku tragiku
    ali je smiješno
    jer se doma ne gasi
    pjeva pjesmice koje je čula u vrtiću ,između ostalog
    prošle godine je znala tako šutiti i pred nepoznatim ljudima
    pa kada se opusti onda propriča
    samo što u vrtiću to traje već 1,5 godinu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne sekiraj se previše. Moj maleni je sa 3,5 god. krenuo u vrtić i stalno je ponavljao kako on u vrtiću ne priča snikim jer mu se ne da . Nije oduševljen vrtićem, najljepše mu je doma. Teta je rekla kako jako voli igre, kad sjednu i pričaju, odgovaraju na pitanja samo ponekad odgovori. Inače jako puno toga zna, doma je pravi brbljavac, sve ga interesira i bilo mi je žao da se u vrtiću tako ponaša i ne priča o tome šta ga zanima.
    Ove godine 4,5 toliko se razvezao od prvog dana, tete su šokirane koliko rječi izlazi iz njegovih usta, koliko se promjenio, raspravlja, pita šta ga zanima, mislim da ga nemogu zaustavit više.
    Ja mislim da je jednostavno odrasto i da je tek sada osjetio potrebu za komunikaciju, druženje sa drugom djecu i sada uživa u tome.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čudno mi je to jer njoj vrtić nije nova situacija
    ona je krenula u jaslice s 9 mj
    i ovo nam je početak treće godine
    a druge s ovim tetama i u ovoj grupi
    u svakom slučaju defektologica me je zvala i idem k njoj na razgovor
    i ona se slaže da je pomak to što je počela pričati bar s jednim djetetom
    mada ja ne mislim da je to tragika
    ona je sretna i zadovoljna....
    ono to mene zabrinjava je to što sada polako ulazimo u shemu stručnih suradnika
    i psihologica ju je pregledavala
    a kroz iskustvo drugih mama kada krene etiketiranje da dijete ima poteškoča sa bilo čim teško je skinuti etiketu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, ne boj se stručnih službi.... Okreni stvari u svoju korist i korist svog djeteta - sve što misliš da vrtić treba učiniti da bi se tvoje dijete (i druga djeca) tamo bolje osjećalo lijepo im reci, a poslušaj i njih! Ja sam isto imala dijete koje je imalo sitnih smetnji (nismo ih smatrali tragedijom, ali pokazalo se da je uključivanje logopeda pun pogodak) i sve se riješilo. Potpora psihologa u vrtićkim danima, a naročito pri procjeni sposobnosti za školu, bila mi je dobrodošla i važna. za naše stručne službe... Nadam se da ćeš imati slično pozitivno iskustvo.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

teta u vrtiću nam je otkrila "trik" kako navesti dijete da razgovara koji provjereno pali. razgovor preko likova, figurica, igračaka koje voli. mi smo to i prije neznajući da je to neka profesionalna metoda radili jer nas je zabavljalo. stalno pričamo sa sobom (životinja sob ) mirkom - on je ona lutka koja se natakne na ruku. tako se mala djeca puno lakše povjere. bez mirka pitanje kako je bilo u vrtiću ostaje neodgovoreno, ali ako ga mirko pita što je danas zanimljivo radio, s kim se igrao, je li se s kim svađao, dobijemo detaljne informacije i još ponešto što i nismo pitali. uglavnom, mirko je (o)sob(a) od povjerenja!
    ako neki vaš miko pita zašto ne priča u vrtiću, možda bi saznali. jeste pokušali?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj habibi prvotno napisa
    teta u vrtiću nam je otkrila "trik" kako navesti dijete da razgovara koji provjereno pali. razgovor preko likova, figurica, igračaka koje voli. mi smo to i prije neznajući da je to neka profesionalna metoda radili jer nas je zabavljalo. stalno pričamo sa sobom (životinja sob ) mirkom - on je ona lutka koja se natakne na ruku. tako se mala djeca puno lakše povjere. bez mirka pitanje kako je bilo u vrtiću ostaje neodgovoreno, ali ako ga mirko pita što je danas zanimljivo radio, s kim se igrao, je li se s kim svađao, dobijemo detaljne informacije i još ponešto što i nismo pitali. uglavnom, mirko je (o)sob(a) od povjerenja!
    ako neki vaš miko pita zašto ne priča u vrtiću, možda bi saznali. jeste pokušali?
    odlična ideja!!!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

habibi ideja ti je odlična!
    probati ćemo
    inače logopedica nam je predložila da pošaljem J. sa njom u grupu na sat,dva
    ipak ona sa svojim velikim bratom priča pa misle da bi s njim mogla razgovarati
    a onda se opustiti i pred drugim klincima
    sljedeći tjedan imam dogovor i s psihologom pa ćemo vidjeti šta će ona predložiti

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dobra je fora i mini igrokaz kad dva kamenčića, žira...oni međusobno razgovaraju, a ona je treći pa im se pridruži jer ju nešto upitaju. sigurno će se uključiti, a tako se mogu obraditi sve moguće teme. vjerujem da to pali kod većine klinaca predškolske dobi, možda i kod starijih. baš me zanima kako će vaši reagirati!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •