ima li nade da tiki_a doputuje do nas zbog kave?
ima li nade da tiki_a doputuje do nas zbog kave?
A ja radim od 8-16 i pasao bi mi vikend![]()
onda se primaju narudzbe za 17. 10. u 11 h, fjora, please probaj uskočiti (naravno ako neko ima za uložiti prigovor...ovo je samo početni termin).
meni osobno bi isto više pasao vikend, a i mislim da je ono naše mjesto mirnije vikendom ujutro, a i toplije za naše stare kosti.
sad već rano pada mrak što je s jedne strane dobro jer bi nas brže otjeralo kući. Zadnji put smo zabrijale, ali ipak je to bilo prvo zasjedanje...
fjora ja sam mislila da bi nam ti sad mogla svog mišića dovesti tako da bi mi bilo![]()
ako je većina za tjedan ja ću pokušati doći
svima![]()
Mi svi volimo kad dođu mišići i mišice na kavu, nadam se da ćemo opet vidjeti onu prekrasnu plavu damu i predobrog crnog gospodina, a Mimek sutra ima rođendan (tek toliko da se zna).
I ja bi rađe termin nakon posla, ali mogu i u subotu. Jedino što bi meni pasalo kasnije, 12-13h, ali prilagodit ću se.
Uh, koliko vaga, i MM 12.ima ročkas.
mogu se i ja nekako prilagoditi vikendom, ali ono ak hoćemo neki izlet, ...
vjerojatno bez malca jer je on u fazi skakanja okolo pa ne bi ni srk kave popila
Bit će kiša za 10 dana pa izleti otpadajufjora prvotno napisa
, a što se tiče malca-hrpa teta koje bi se rado igrale snjim dok mama srkuće kavu
![]()
hm, da, ili to, ili bi se malac možda i prepao od hrpe teta![]()
Mi stižemo. I baš bi bio lijepo da dođu L. i A.; Luca bi bila presretna jer, obožava se igrati s nešto strijom dječicom od sebe!
Oho, još jedan rojsni dan, Mimek ČESTITKEi jednog
uskoro.
Cure, jedva vas uspiem pratiti. U fazi sam pomanjkanja slobodnog vremena.
![]()
hvala, hvala![]()
možda nam se pridruži i jedna trudnica - sretna35
mimek, sretan i rodjendan i tebi zelim isto sto sam i mare pozeljela :D :D :D
A ja bolesna, u virozi - temperatura, boli me zeludac, povracanje, proljev![]()
vrlo rado ću vam se pridružiti ako me ne spriječi neka viša sila i ako me primate (i ja ću uskoro u klub)![]()
ide li koja na RMK da se družimo?
dakle, od kad me nije bilo i moj najdraži klub je promijenio ime, sviđa mi se![]()
ponovo sam u akciji, nakon ljetnog ljenčarenja i prilagođavanja novim izazovima vezanima uz MPO.![]()
završila sam jučer s Femarom, jutros 1 Gonal, pa ćemo sutra ujutro vidjeti što nam novi dan donosi.
inače, doma sam, virozna, uz temperaturu, strašnu grlobolju i nevjerojatan kašalj, a vani je prekrasan dan....koma.
pusa klubu![]()
![]()
Bok cure,bila sam u utorak na VV i doktor mi je rekao da dodjem 3DC u 11 mjesecu jer krećem s klomifenom i kojim gonalom .Anyway,htjela sam pitati šta ako mi 3dc padne u nedjelju(a baš mi to kalendarski pada jer imam cikluse svakih 28 dana) dal se to pomjera na ponedjeljak ili...
Svima želim jesensku sreću![]()
Ako ti treći dan pada u nedjelju ideš 2 u subotu gore
drage Q10-ke, imam jedno pitanje za vas. Naime, jedna suborka (trenutno nema pristup interetu pa me zamolila da pitam u njeno ime) s preko 39 godina iskoristila je svoje pravo na tri pokušaja preko hzzo-a. Obzirom kako novi zakon propisuje 6 pokušaja i ukinuta je dobna granica može li ona ponovo zatražiti lijekove od svoga ginekologa?
Hvala na pomoći![]()
Ne vidim zasto ne bi iskoristila preostala 3 na koje sada ima pravo
bolesnicama, što prije ozdravljenje![]()
tikica_69, do kad se kod Breyer najkasnije popodne može vaditi krv (da ih ne zovem), jel ti bolje?
sretna35, kakvo pitanje u vezi kave![]()
![]()
kokice![]()
Mimek sretan rođendan!uz poklon koji si i ti želiš
!
Thaia28 isto mislim da ima pravo na još 3 besplatna pokušaja (eto sitne pogodnosti u ovom zakonskom cirkusu, makar kad razmislim, i treba biti besplatno, pogotovo sad kad će hrvatske pacijentice služiti kao pokusni primjerci u primjeni novih metoda MO)
Koke s virusima, ozdravite što prije, a svakako do kavice!
Sretna35 nadam se da tvoj dolazak nije upitan, jer od tebe očekujem malu uslugicu: MORAŠ ME POVUĆI ZA NOS![]()
Drage koke![]()
s osobitim zadovoljstvom vučem za nos :D :D :D
ali sve redomsretna35 prvotno napisa
, aj gričanka može biti prva na redu
, super da ćemo opet ćakulati, možda do tad bude i novih trudnica
![]()
Sretan rođendan, Mimek![]()
Kavi se pridružujem kad god da bude![]()
Spremam se za VV danas (M. stigla čak 27. dan jutros, možda se ciklusi vrate na staro :/ ) pa da vidim bi li imala smisla još kakva stimulacija nakon one nesretne reakcije od 1 folikula i jajne stanice.
Thaia, i ja sam 38+ i mislim ga pitati za stimulaciju, tj. plaćeni postupak s lijekovima.
Cure![]()
hvala svima na čestitkama...![]()
vidimo se na kavici
I ja sam se jutros "usrecila" kao i vikki na 28.dc. U drugi ponedeljak prvo na uzv kod dr. R radi FET-a pa popodne za Mb na dogovor za IVF. Koja akcija. Svima. Dosla sam kod svojih pa mi svi vise nad glavom da pozurim, idemo na neki izlet.
Mimek, čestitam i ja sa zakašnjenjem!
Vikki, javi što su ti rekli na VV
thanks, tikica (i meni LH trakica opet pozitivna nakon 2 dana), zaboravila sam reći da je dr Reš za moj AMH od 5,8 pmol/L rekao da je to ok nalaz, taca70 bravo za akcije, vikki čekamo te..
Da li se u Vinogradskoj s rezultatom AMH dobiju i referencijalne vrijednosti, tako da sama već mogu vidjeti o čem se radi, ili moram čekati da mi doktor protumači?
Ja sam do sada za sve sto sam vadila u Vin. dobila i ref. vrijednosti pored svog nalaza
tak je, i tako je svugdje, AMH kod njih ide od 2,2 do 48,5.tikica_69 prvotno napisa
Hvala. S tim da što je veća brojka, to je zaliha j.stanica veća, ili obrnuto proporcionalno?
dno dna je 2,2pa računaj, moj od 5,8 spada pod nisku plodnost i 3 doktora nisu trepnula na njega, tebi želim da bude veći
![]()
vikki, gričanka, tikica hvala cure na odgovorima![]()
Na VV ću s klomifenima, ali tek za dva ciklusa (zbog posla ne mogu ranije, inače bi me primio već u idućem ciklusu). Probat ćemo još i koju stimulaciju, no ima vremena (ako klomifen ne upali) budući da dobne granice za stimulirani više nema![]()
E, sad, što me muči. Otišla sam prije VV-a u Petrovu dr. Škr. jer sam po njenim uputama na decortinu već pola godine (nadzirala je zadnje dvije trudnoće, PT2), i kaže ona da se ja moram odlučiti hoću li k njoj, tj. u Petrovu ili IVF polikliniku na inseminacije/IVF-ove, ili ću ići na VV - dami se ne sviđa što sam na VV. rekla sam joj da sam ja na VV došla prije negoli k njoj i da ona brine o jednoj dimenziji moga zatrudnjivanja, a na VV brinu o drugoj, pa nije ona specijalist MPO-a, no ona i dalje drži da se ja moram odlučiti. Usto me je naručila na HSG (sad radi u nekoj drugoj poliklinici, nije više kod Šimunića, nisam ni vidjela na vizitki gdje) i sad sam u dilemi da li da uopće idem na taj HSG. Mislim, ako je uredan, ona bi me slala na inseminacije, što je u mojim godinama čista glupost i gubitak vremena, a i dami se ne sviđa što sam na VV. Uh, digla mi je tlak.
Vjerujem da će se tikica_69 ubaciti jer i nju šalju na inseminaciju, ali ne kužim čemu HSG ako si 3 puta zatrudnila? I baš čudna reakcija da ti uvjetuje izbor bolnica...
Ne kužim ni ja, dosad me vodila kao visokorizičnog pacijenta (u trudnoći i vodila kao računa o terapiji da bi do trudnoće došlo): teško zatrudnjivanje, APS, habitualni pobačaji čiji uzrok ona smatra da je hiperandrogenizam pa me je zato stavila na decortin, no šta je briga kako ću ja do trudnoće doći.
sorry što upadam vikki, ali ovo doista nema smisla - da te tjera da biraš?! koja je to fora?
Pa da, bojim se da preusmjerava pacijente svome prijatelju dr. Š. Ma ljuta sam što se uopće zadesim kod takvih likova (i ona nema ništa s MPO-om, ona je u mojoj priči zbog patologije mojih trudnoća, a ne načina na koji do njih dođem). Naravno da se ne mičem s VV-a (otuda mogu jedino u Sloveniju ili Češku, nešto drugo u RH ne dolazi u obzir), no u dilemi sam ići na HSG ili ne.
Probaj tražiti drugo mišljenje za HSG (dragi dr R) , ali nema logike zbog prijašnjih trudnoća, meni je dr Reš rekao da je to za mene sad besmisleno (ali ti si ipak malo mlađa).
Misli da je prošlo dosta vremena od laparoskopije (dvije godine), no kad sam već u MPO-u, mislim da je to bezveze (no njoj idu novci, ne znam koliko HSG može koštati privatno, no da ne oftopičarim, imam vremena smislite se).
Koke![]()
Vikki, prema ESHRE najboljim praksama zene u nekim velikim godinama trebaju cim prije na IVF i ne savjetuje se gubljenje vremena s inseminacijama, ali u ovom ludom vremenu i u sadasnjoj situaciji IVFa u Hrv. tesko je reci sto je za preporucit jer ovo sto se kod nas sada radi ne spada u standard pa ti, u stvari, ne znam sto preporuciti. Netko napravi HSG iz sentimentalnih razloga / to je bilo tikicin razlog / s druge strane, Tomic, iz Vinogradske, je htio rikikiki na hsg i na inseminacije, ako se dobro sjecam, ipak ga je bila od toga odgovorila i inzistirala na IVF/u / pridodnjacima. U sloveniji vjerojtno nema sanse da bi ti savjetovali sad HSG / ali ne mogu sto posto znati. Ostaje ti alternativno savjetovanje u RH / dr. R.
Mare, sretan rodjendan !
Ja isto za kavicu, meni nacelno bolje pase preko tjedna, ne vikend...
I meniina33 prvotno napisa
Ma ne dolaze u obzir inseminacije, nakon toga sam bila na VV i dogovorila klomifenski krajem 11. mj., no pitanje je sad ima li smisla bacati novce na HSG ako ionako idem na IVF. Još budem li imala bolove ko što je tikica opisala na zadnjoj kavi, uf :/
Eventualno jedino jer ti moze malo kontrast proci kroz jajovode pa kao malo procistiti. Sve ovisi koliki ti je budzet za MPO i koji je tvoj osjecaj. HSG ti je jedino kao za prirodnu trudnocu onda, ali ti si ih vec imala... Ovisi pred koliko i jesi li imala eventualne operacije koje bi ti mogle bile napravit priraslice... Ako nisi, i nisi imala neke upaletine... onda je najveca sansa da su ti jajovodi OK.vikki prvotno napisa