Moje dijete ima nutritivne alergije, pa me zanima da li na temelju njegovih alergija mogu ostvariti pravo na rad u skraćenom radnom vremenu.
Zna li netko za takav slučaj?
Moje dijete ima nutritivne alergije, pa me zanima da li na temelju njegovih alergija mogu ostvariti pravo na rad u skraćenom radnom vremenu.
Zna li netko za takav slučaj?
Ja imam SRV zbog djeteta koji ima nutriativnu alergiju, ali i vanjsku, i dermatitis. Trenutno čekamo rješenje komisije zbog produženja SRV. Inače sam na početku imala njegu, koju sam još prije 2 godine promjenila za SRV.
jelena.O hvala na odgovoru.
I mi imamo atopijski derm.i alergije.
Znači mogu se nadati da ću dobiti SRV!![]()
Još jedno pitanje... da li je dovoljna preporuka pedijatra ili moram donijeti i preporuku specijaliste?
I nas zanima da li je potrebna preporuka specijalista?Inače mi mali (4 godine )ima alergiju na grinje ,ambroziju i dlaku životinje.I ima astmu.
Znači da postoji mogučnost da i nama odobre njegu ako budemo tražili?
Budući da tvoje dijete ima 4 godine, možete dobiti samo dopust za njegu koji je mogući do navršene 8. godine, a skraćeno radno vrijeme samo do 3. god.
SRV je isto moguće do 8 godine, ja ga koristim.
Njega je moguća do 8 godine ,a SRV i nakon toga ovisno o dijagnozi.
Hvala na odgovorima
Hvala na ispravci!! Gđa. u HZZO-u mi je dala očito krivu informaciju.MBee prvotno napisa
Točka prvotno napisa
SRV se može dobiti stalno, ti biraš kad želiš, a može se koristiti do djetetove 18 god, po potrebi i duže, s time da se njega po novome može koristiti do djetetove 8 godine.
poželjno je imati preporuke, ali nije uvijet.Ala prvotno napisa
Evo ja sam dobila njegu prije 7 godina bez ijedne preporuke, jer i nisam znala kaj bi. Sad za malu mi i gastoenterologica, alergologicai dermatologica uvijek pišu preporuke.
dokumetntacija mora biti i od specijaliste!
Moje dijete (zapravo djeca:2) isto imaju nutrit. alergiju, za 2. koristim njegu. A sada sam saznala da sam je mogla dobiti i na stariju- samo to prije nisam znala.
Zanima me do koje "kronološke dobi" djeteta u vašem HZZOu odobravaju SRV/njegu za višestruke (jake) alergije i povezani AD?
znam da je vještačenje individualizirano, ali "u prosjeku do..." (prema vašim saznanjima)