Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Chicco Proxima O+1,dilema

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Chicco Proxima O+1,dilema

Molim nekoga tko se jako dobro razumije u kombinirane autosjedalice da mi pomogne razriješiti dilemu jer već polagano izluđujem.
    Dakle radi se o kombiniranoj autosjedalici Chicco Proxima,a ovo su njene karakteristike s Tinitilinića:

Namijenjena djeci od 0-18kg (grupa 0+)
    Izrađena u skladu sa sigurnosnim standardima Europske Unije ECE R44/04
    Dodatni jastučić za bebe,koji se može ukloniti kada dijete poraste
    Dodatna zaštita za glavu,koja štiti u slučaju bočnih udara
    Ergonomski oblikovana stolica
    Ona garantira maksimalnu udobnost i sigurnost djetetu tijekom cijelog perioda korištenja. Nudi mogućnost regulacije naslona u četiri položaja s maksimalnim nagibom od 19

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: Chicco Proxima O+1,dilema

Citiraj jelena_st prvotno napisa
    Pa molim nekoga tko zna,za kombinirane AS,a najbolje ako zna za dotičnu:
    -da li je jednako sigurna kada se koristi ispočetka kao O grupa-obrnuto od smjera vožnje i da li je istina komentar o naslonu?
    -kakav nagib od 19 stupnjeva,zar to nije premalo? Na autosjedalicama.info piše kako je beba najsigurnija na nagibu od 45-60 stupnjeva,a ovo je skoro ležeći položaj??
    -neke se mame žale da su labave kada se smontiraju u auto..
    Jesi li ju već kupila ili tek razmišljaš o kupnji?

- ne znam ali po onom filmiću ne izgleda baš dobro. ADAC joj je dao ocjenu dovoljan za sigurnost a to bi meni bio dovoljan razlog da mi ne bude prvi izbor
    - nagib od 19 stupnjeva je vjerojatno ono što bi mi rekli 71 stupanj i ako je to to onda to definitivno nije prikladno za novorođenče nego ipak za veće dijete
    - nažalost mi iskustvo kaže da Chicco uglavnom ima problema s montažom ali to ne mora biti slučaj sa svakim autom i sa svakim modelom jer jako puno ovisi o npr. pojasu vozila

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nisam je kupila ali sam namjeravala!
    Sada više ne znam.
    A slušajte ovo:
    -pitam na autosjedalice.info da li su kombinirane AS napravljene da se ispočetka okreću obrnuto smjeru vožnje-kad je dijete malo,a kasnije u smjeru vožnje,oni mi vrate mail da ima ta mogućnost
    -pišem predstavniku Chicco autosjedalica s istim pitanjem,on mi odgovori kako je ta sjedalica napravljena da se polaže u smjeru vožnje-tu dolazim do velikog NE,jer mala beba čak i u autosjedalici ne bi izdržala sudar ako se vozi u smjeru vožnje,ona MORA biti okrenuta obrnuto smjeru vožnje,dok ne preraste tu kategoriju
    -pitam u Tintilinića curu koja tamo radi,ona isto kaže da ne može i jedan i drugi smjer,ali jako nesigurnim tonom i više se oslanjajući na ovo što sam joj ja rekla.

Te AS trenutno nije bilo u dućanu pa i nismo mogli pogledati u uputstvima koje su joj mogućnosti.

Pa tu hebe lud zbunjenog,da prostite na izrazu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da nadodam točan odgovor sa AS.info:
    Kombinirane sjedalice upravo su tako i dizajnirane da omogućuju takav način prijevoza. Znači, najprije suprotno od smjera vožnje, a kasnije se montiraju u smjeru vožnje.
    Pa kako oni mogu reći jedno,a proizvođač sjedalice drugo????

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Odgovor sa autosjedalice.info je potpuno točan, kombinirane sjedalice se prvo voze u smjeru suprotnom od smjera vožnje a kasnije se okreću u smjeru vožnje. Sve ostale interpretacije su pogrešne i vjerujem da si se krivo razumjela sa Chiccom. Dovoljno je da pogledaš malo slike po netu za tu sjedalicu pa ćeš na nekima vidjeti da je montirana u smjeru suprotnom smjeru vožnje.

http://www.chicco.hr/ProductDetails/...Proxima.wshtml

Što se prodavača i prodavačica tiče nažalost trgovci se ne brinu dovoljno o njihovoj informiranosti.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nisam bila odmah vidjela tu sliku!
    A Chicco nisam krivo razumila,lijepo mi čovjek dva puta poslao na mail kako je dizajnirana da se postavlja u smjeru vožnje,jer da je to najsigurniji najprirodniji položaj! :/

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I sad mi čovjek vraća ispravku kako je on cijelo vrijeme mislio kako ja govorim o AS O..pa ja ne mogu vjerovati kako nestručnih ljudi ima,da ne govorim nepismenih.
    Sad bih ja isprintala svoje mail-ove i poslala njegovom nadređenom,gdje sam milijun puta naglasila da se radi o kombiniranoj,spomenula Proximu koja je kombinirana,gdje mi je vratio kako AS 0 i 1,kao i 0/1 grupe se postavljaju jedino u smjeru vožnje jer je to najprirodnije i najsigurnije,pa ljudi u kojoj mi državi živimo da osoba koja bi trebala biti educirana ovakve bisere izvaljuje.
    Educiranije smo mi na forumima!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam mislio da si ti slala u Chicco središnjicu mail pa da je možda došlo do greške u prijevodu no za naše trgovce me ništa ne čudi i žalosna je istina da često kupci educiraju prodavače i trgovce. pitaj ih samo za rok trajanja sjedalice pa ćeš vidjeti kako se većina čudom čudi kad to spomeneš.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma ne,slala sam u chicco.hr,postoji rubrika za slanje pitanja..htjela sam napisati toj osobi da je nepismena i neinteligentna,ali nije mi se dalo više natezati.
    U dućanima kada pitam za atest,većina prodavača ne zna gdje je to ni kako izgleda,i nakon prpanja po AS samo kažu kako ne bi ni bile u prodaji da nisu atestirane.
    Godina proizvodnje,još veća misterija.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uglavnom,da zaključim,nakon toliko muke i truda ,MOŽE i smjer vožnje i obrnuto od smjera vožnje.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

imam ja chicco proxima. suprotno je od smjera vožnje zasad, s tim da kako tin ima preko 6 kg sam skinula jastuk (hvala na savjetu forumašicama). bilo me strah za glavicu i da li će biti problema s disanjem no sve je bilo ok,

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Zadovoljna si??

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jesam.sve je ok. iako mu sad kad sam makla jastuk glava pleše. pa stavim nešto da je malo bolje drži.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo ja bi ti samo savjetovala da ju probaš u autu prije nego kupiš, i svakako nakon montaže suprotno od smjera vožnje podigneš sjedalo do najviše ležeće pozicije i pogledaj pod kojim je kutem. Ovisi dosta o sjedalu auta, najčešće su više udubljena na stražnjem dijelu pa zbog toga sjedalica stoji još okomitije nego na ravnom, ali vjerovatno se dade i podmetnuti štogod pod sjedalicu da bude polegnutija. A ako ti beba nije jako mala (iza 6 mj) može biti i malo manji kut. Ono što se dade primjetiti iz slika sjedalice je da nije baš pretjerano duboka, bar se meni tako čini, znači beba nije baš zaštićena od udaraca sa strane.

Od kombiniranih još možeš pogledati Graco junior mini, Concord Ultimax, Bebe confort iseos neo, ima i Britax Roemer ali ne znam koji je model.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajme sad sam pogledala ovaj crash test, ako se ovo zaista dešava u sudaru (obrati pažnju da je okrenuta u smjeru vožnje), mislim da je zaista upitno da li ih rade od papira ????? Pa mislim cijeli leđni dio, koji drži remenje se raspao?

Link: http://www.youtube.com/watch?v=XSu1KUIFoz4

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

evo da podignem temu.

prijateljica je kupila tu as i kaže daim problema sa pojasevima kojima veže dijete, odnosno da se ne mogu dovojlno produžiti kako bi bebicu zakačila :/

dal i se nekome to događalo :?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nitko :?

njezina bebica sad ima 20 dana, a ona je ne uspjeva zavezati pojasevima jer su valjda prekratki :?

kaže da je radila sve po uputstvima, ali da se pojasevi jednostavno ne daju dovoljno otpustiti :/

kako vi otpuštate vaše pojaseve :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

čekaj čekaj. prekratki su za zavezati dijete od 20 dana? ili nešto ne radi dobro ili se nešto zaglavilo. neka provjeri upute i ako ne uspije neka kontaktira dućan u kojem je kupila sjedalicu a ako niti oni ne pomognu neka kontaktira proizvođača ili još bolje neka ga kontaktira dućan. btw ja dijete od 20 dana ne bih vozio u kombiniranoj sjedalici.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ok, prenijet ću informacije.

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •