Prije otprilike deset dana Tin je odjednom prestao spavati po danu. A ima tek 3 mj! Vidi se na njemu da mu se spava, ja ga nastojim uspavati, u tome i uspijem ali san ne traje nego samo 15 min i on je opet budan. Pa sve ispočetka. Ne pomažu ni šetnje, nosanje, sisanje....
Ne znam je li to neka faza ili?
Do jučer mu to nespavanje nije radilo neki problem. Bio je veseo, dok sam ja s druge strane već luda. No jučer je već počeo usitno plakati kad mu se spava, uspavam ga ali san ne traje. Mislim da sad po danu sve skupa zaspi možda 1-2 sata. :conf
Navečer traži spavanje oko 18, zaspi do 19 (kupanje, presvlačenje, sisanje i sl), još do 20 traži sisu u polusnu i onda ga ne čujem do 00.30. Tad malo sisa, zaspe odmah i budi se svakih sat i pol, dva sata, sisa i zaspe odmah do 6 ujutro.
baš se trudim na prvi znak umorna ili pospanosti reagirati tako da ne bude preumoran. nunam, nosam, dojim, ljuljam, vozim.
tin je vesela beba. njurga samo 2-3 dnevno i to po par minuta i gotovo. tako da to super podnosi, osim onih podočnjaka i zijevanja non-stop.
meni je sam bilo čudno da je odjednom počeo tako, u jedan dan doslovno. dan prije spavao 3 puta po sat-dva-tri, a sljedeći dan ništa. nije bilo problema s njegovim spavanjem do tad. zaspao bi bilo kad, bilo gdje, bilo kako.
danas je spavao 20 min, pa 9, pa 12, pa 20 u kolicima i to je to.
prije je bar noć ok spavao ali sad je to i to koma. sinoć sam ga u svoj krevet stavila i mm poslala u dnevnu.
jako slini danas, pedijatrica je rekla da se ne čini da su zubi, ja pipam nešto.
nekako sam prihvatila stanje. napravila sam novu rutinu koju ćemo slijediti okvirno jer je zadnja 2 tjedna nije bilo nikakve rutine već samo uspavljivanje, uspavljivanje i uspavljivanje.
spustila sam i krevetić na najnižu razinu i stavila ogradicu. možda pomogne.