Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ja govorim, oni ne slusaju!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Ja govorim, oni ne slusaju!

Rijec je o dvojici tata. Jednog gledam vec godinu dana kako curicu od, sada, 2,5 god vozi bez sjedalice. Donedavno ju je vozio u sluzbenom autu a sad ima osobni i mala stoji na zadnjem sjedalu i tako se voze.
    Drugi je poznanik koji se cudi zasto bi curica od 3,5 god i 23 kg trebala u sjedalicu.
    Ja pricam, oni mjenjaju temu... Jer kao blizu vrtica zive pa nije da se dugo tako vozi.
    Ja sam nedavno imala frontalni sudar 500m od kuce a nisam bila kriva, da je Sven bio u autu i nevezan sad ne bi bio ziv. I to sam im rekla...Al ne slusaju.. Kako doprijet do takvih ljudi?
    Muz mi kaze da se ne mjesam, da imam dugacak jezik. Al ja to ne mogu gledat!
    Imate vi takvih problema?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam, ja u glavnom ne pričam, osim kad me pitaju zašto je E (4,5 godine) još u sjedalici. Smeta me, kad vidim da se djeca klimataju na zadnjem sjedištu, smeta me da vidim da stoje na sredini, a u kolima postoji sjedalica, smeta me i kad se ja vozim sa djetetom u kolima u kojima nema sjedalice (a nisam u mogučnosti da stavim svoju). Ali ja imam kratak jezik, valjda

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prokomentarisem ljudima sa kojima sam dovoljno bliska. Ipak, daleko od toga da svi slusaju...
    Ne propustam, takodje da kazem kako je to pitanje po kojem sam neumoljiva. I. (10) je presisala 150 cm i sedi pozadi, OBAVEZNO vezana. N. (6,5) ima booster, a za "jaje' za Palcica sam se vec snasla kod brata cija deca su ga prerasla (blizanci su, pa cemo mi dobiti jedno)...
    Nadam se samo da ce novi, restriktivan zakon u RS koji stupa na snagu 10.12., a podrazumeva visoke kazne malo "prevaspitati" ovaj nas primitivan i tvrdoglav narod i iz upotrebe potisnuti cuvene recenice: " Samo tu, do coska" i "I mi smo se vozili stojeci medju sedistima, pa sta nam fali, preziveli smo".
    E, kad to cujem , onda mi je omiljeni slagvort prica (na zalost, istinita) kako je prijateljica deciji hirurg pre par meseci primila devojcicu, zrtvu kocenja u saobracaju, u gradskoj voznji. Otac je sve vreme ponavljao kako nije brzo vozio, ali je dete svejedno proletelo izmedju prednjih sedista kroz sofersajbnu i smrvilo sve kosti lica...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo jednom daaavno predlozili odgajateljicama u vrticu/jaslicama da to spomenu na roditeljskom, jer smo takve scene uglavnom vidjali na parkiralistu pred vrticem. Napravile su to.

Vecina roditelja je savjesna, a ima onih kojima dopre do pameti tek kad se dogodi zlo....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako si rekla a prošlo je na drugo uho van, učinila si sve što je u tvojoj moći. Dalje je to odgovornost roditelja te djece. Ja se u sličnim slučajevima ograničim na to da prenesem informaciju, a na onom tko je primi ostaje da odluči što će s njom.
    Na žalost, dok se ne počnu naplaćivati kazne svi će se praviti ludi, tek kad čuju da je susjeda opalilo po džepu najednom će spoznati koristi autosjedalice. Tako je to kod nas.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ako si rekla a prošlo je na drugo uho van, učinila si sve što je u tvojoj moći. Dalje je to odgovornost roditelja te djece. Ja se u sličnim slučajevima ograničim na to da prenesem informaciju, a na onom tko je primi ostaje da odluči što će s njom.
    Na žalost, dok se ne počnu naplaćivati kazne svi će se praviti ludi, tek kad čuju da je susjeda opalilo po džepu najednom će spoznati koristi autosjedalice. Tako je to kod nas.
    potpisujem. samo po dzepu-najbolje se uci!
    a i mnogi misle da se njima to nece dogoditi

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Koliko puta si im to rekla?
    Jednom je sasvim dovoljno, sve ostalo je nepotrebno.
    Takođe je nepotrebno da se ti oko toga nerviraš. Učinila si što si mogla, po svojoj savjesti.
    Dalje je do njih. Odrasli ljudi koji su pravno odgovorni za svoju maloljetnu djecu. Čine za njih ono što smatraju neophodnim, potrebnim i poželjnim.
    To što na njihovoj skali vezivanje u sjedalicu spada pod "razno" nije tvoj problem. Koliko god znaš da si u pravu, nemoj to praviti svojim problemom.
    Jednostavnije se živi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam kako neke ljude jednostavno nije strah. Mene jest. I uvijek sam imala dozu straha koja me kočila da činim opasne radnje. Ne znam kako doprijeti do tih ljudi. Mi smo stvorili naviku i gotovo. To je najviše što mogu uraditi da ih zaštitim u prometu koji je zaista opasno mjesto. Vežem i sebe i njih. I tuđu djecu koju vozim, a nemaju tu naviku. Lijepo molim, i djeca se vežu, ja vozim mirnije. A baš bih bila sretnija da me zaustavi katkad policija i nagne se provjerit: "Jeste svi vezani, da vidimo djecu, sve je pravilno, hvala i sretan put". Nikad još nisam doživila

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Nadam se samo da ce novi, restriktivan zakon u RS koji stupa na snagu 10.12., a podrazumeva visoke kazne malo "prevaspitati" ovaj nas primitivan i tvrdoglav narod i iz upotrebe potisnuti cuvene recenice: " Samo tu, do coska" i "I mi smo se vozili stojeci medju sedistima, pa sta nam fali, preziveli smo".
    A ovo me recimo podsjeća kako se kod nas nitko nije vezivao pojasom dok se nisu počele sustavno naplaćivati kazne. Ljudima kao da je to bio neka vrsta otpora prema vlastima, kao da si luzer ako se vežeš. Par racija i par kazni, par godina kasnije - SVI su vezani! I uvjereni da je to korisna stvar, što je najbolje.

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kad tudje dijete sjedne u svoje auto, ja ga vezem, pa makar i za 100 m i tu nema diskusije, a moja se djeca ne voze sa drugim ljudima ukoliko nisu propisno vezana. bez iznimaka!
    tu i tamo zapocinjem sa tom temom, ali ima ljudi oko mene koji me gledaju kao neku frikusu pa ako misle da je to sto rade pametno, nek izvole.
    moj suprug je kao djecak od 12 godina ostao bez oca koji je poginuo u prometnoj nesreci...da je bio vezan, prezivio bi. majka mu je tada prezivjela zahvaljujuci tome sto je bila vezana u autu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Rekla sam im jednom, necu vise ponavljat, nema efekta, ali vidim da se ovaj jedan posramio tj. izbjegava me u vrticu.

Predlozila sam obojici, ako im je preskupo, da cu im pomoc nabavit rabljenu AS preko burze ali nista...
    E da, rekla sam im i da ako vec nemaju AS nek bar vezu klince, barem toliko da naprave...ali nema efekta...
    Mozda bi trebalo popricat s mamama...

:/
    Ali napravit cu jos jednu stvar, napomenut cu tetama da, ako zele, kazu na roditeljskom. I onda cu znat da sam sve napravila.

Ja sam ocito onaj tip koji "pametuje" al bas me briga, da svi sutimo kud bi ovaj svijet otisao?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •