Stranica 33 od 42 PrviPrvi ... 233132333435 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo uspjela dobiti neku dr pri HZZO i informacija je točna- znači oni računaju svaku novu oplodnju kao iskorišteni besplatni postupak (bez obzira što su stanice dobivene u jednoj stimulaciji).
    a jesi li ih možda pitala na temelju čega je to, obzirom da oni ne plaćaju 6x postupke nego lijekove? i to prema odluci o listi lijekova (njihovoj)? dakle oplodnja js nema veze sa 6 postupaka - to su kruške i jabuke.
    mislim da će tu morati biti još rasprave...ili će navrat nanos morati promijeniti svoje trenutno važeće propise da bi opravdali takvo tumačenje

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da je sam postupak oplodnje skup, i da je to zato. Opet, ta dr nije baš previše upućena u sve, morala sam joj dodatno objasniti zašto me to zanima. A opet bila je decidirana da to spada u bespl.postupak.

Možda bismo trebali zatražiti službeno objašnjenje.

I opet što se tiče godina "primjerenih za rađanje" imamo nimalo optimističan primjer na KBC Rijeka, kopiram:

Prvotno napisano od giga
    "Pozdrav cure

Bila sam jučer na razgovoru , dogovoru kod doc S. Naručena sam u sedmom mjesecu , nisam se tome nadala tako daleko. Dobila sam i listu što sve moram skupit od nalaza. Osječam se kao da sam prvi put na postupku. I da nemam pravo na besplatne lijekove imam 39 godinica. "

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Upravo uspjela dobiti neku dr pri HZZO i informacija je točna- znači oni računaju svaku novu oplodnju kao iskorišteni besplatni postupak (bez obzira što su stanice dobivene u jednoj stimulaciji).
    ovo je ustvari bilo i za očekivati plus zastoj u distribuciji lijekova kako se meni čini - JEL ima netko trenutno na VV-u da je krenuo u postupak ili se sprema i da je dobio gonale ili menopure na VVu (Milivoj, znam za tebe ali ste vi krenuli s lijekovima soc.ginića pa vam je zafalilo i VV vam je dao - mene zanimaju friški postupci, dakle poslije 01.02. u kojem je par dobio SVE lijekove na VV-u)?

Drage moje suborke i suborci... ovo nam očito i treba jer šutke duramo Milinovićev zakon, pretvarajući se da je sve ok, pretvarajući se da je čak i dobar jer imamo 6 besplatnih postupaka, vjerojatno nam je ovaj put koji nam nudi Milinović i njegova svojta dovoljan ,to što je suboptimalan, to što je liječenje sad drugorazredno u odnosu na inozemstvo, to što je već pala uspješnost (ali će je očito prikazati jednako dobrom - a mi ćemo kimati glavom i odobravati široku laž) to nema veze, bitno je da imamo liječenje, kao što je rekao prof. Š.... bolje da imamo ikakav zakon nego nikakav. Tako i mi pacijenti, bolje da imamo ikakvo liječenje nego nikakvo.......

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam za to da tražimo službeno priopćenje, Taca70 tvrdi da to nije istina, da se računaju samo stimulirani postupci u te brojke...

Kadauna, potpis na podebljano, zaista treba nešto učiniti, ovo čekanje statistike neće izaći na dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kaduna što se tiče tvog pitanja za gonale i menopure, evo ja sam jučer bila na VV ali dr. A nema do ponedjeljka pa nisam obavila pregled ali sam pitala sestre koja je sada procedura s lijekovima i da li se moram kod njih prvo predbilježiti, pa mi je rekla da ne, da kad uđem u postupak dobijem onoliko gonala koliko mi je doktor odredio. Znači nema nikakvih problema

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da je sam postupak oplodnje skup, i da je to zato. Opet, ta dr nije baš previše upućena u sve, morala sam joj dodatno objasniti zašto me to zanima. A opet bila je decidirana da to spada u bespl.postupak.
    jasno da je skup, ali to ne piše u njihovim propisima
    u propisima piše citiram direktno iz Odluke o utvrđivanju Osnovne liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
    Ovom Odlukom utvrđuje se Osnovna lista lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
    (u daljnjem tekstu: Osnovna lista lijekova) koja u skladu s člankom 17. stavkom 3. Zakona o
    obveznom zdravstvenom osiguranju sadržava medikoekonomski najsvrsishodnije lijekove za liječenje
    svih bolesti, a koji se osiguranim osobama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljnjem
    tekstu: Zavod) u cijelosti osiguravaju u okviru prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog
    osiguranja.
    - menopur
    -gonalf
    do šest pokušaja, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja
    dakle, kakve veze ima oplodnja js s 6x pravom na navedene lijekove
    nisam baš sigurna (pogotovo prema tvom opisu njenog snalaženja u problematici) da je znala o čemu priča...
    ali da bi im tako bilo baš zgodno, to je sigurno

I opet što se tiče godina "primjerenih za rađanje" imamo nimalo optimističan primjer na KBC Rijeka, kopiram:

Prvotno napisano od giga
    "Pozdrav cure

Bila sam jučer na razgovoru , dogovoru kod doc S. Naručena sam u sedmom mjesecu , nisam se tome nadala tako daleko. Dobila sam i listu što sve moram skupit od nalaza. Osječam se kao da sam prvi put na postupku. I da nemam pravo na besplatne lijekove imam 39 godinica. "
    a ovo - eto o tome pričam, zašto netko ne bi proglasio da npr. 39 god nije dob primjerena za rađanje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj micek prvotno napisa Vidi poruku
    Kaduna što se tiče tvog pitanja za gonale i menopure, evo ja sam jučer bila na VV ali dr. A nema do ponedjeljka pa nisam obavila pregled ali sam pitala sestre koja je sada procedura s lijekovima i da li se moram kod njih prvo predbilježiti, pa mi je rekla da ne, da kad uđem u postupak dobijem onoliko gonala koliko mi je doktor odredio. Znači nema nikakvih problema
    Draga Micek, odlično ali je meni i dalje prečudno da nitko ova 2,5 tjedna u veljači nije ušao u postupak a da je dobio SVE lijekove u bolnici VV. Vinogradska ima zastoj do daljnjega s distribucijom lijekova, ima i Sveti Duh......... Rijeka čini se nema, za Osijek ne znam n Split ni Petrovu.

Kad očekuješ svoj početak postupka? Svakako se javi kad kreneš, voljela bih da nisam u pravu.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

vidjet ću u ponedjeljak sa dr.A ali se nadam da će me staviti u sljedeći ciklus! Ali ću ja u ponedjeljak i njega pitati još jednom za lijekove pa se javim sa novim informacijama! Nadam se dobrima za sve nas

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad očekuješ novi ciklus? I još nešto, ako vidiš koju curu s lijekovima u ruci, tašni, vrečici gore idući tjedan, , ajde pitaj da li se sad normalno dijele lijekovi za stimulaciju (gonal/menopur). Kao što rekoh, još se nitko nije javio, iako su se cure s Svetog Duha i Vinogradske javili da ne mogu dobiti lijekove u bolnici, a socijalni ginekolozi više ne nabavljaju.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ako bude sve po planu ciklus mi je pred kraj ovoga mjeseca! Dogovorila sam se sa dr. A da ćemo ići u taj ciklus ali sad ću morati vidjeti kaj će reći! Ako vidim koga sa lijekovima svakako ću pitati pa javim

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno ponovno u akciji

Evo da se javim,redovito vas čitam ,iako sam mislila da ću nakon kiretaže se maknut od svega,ali je to jednostavno jače od mene.Ja sam u četvrtak gore i nadam se krenut ubrzo sa svojim smrznutim satanicama

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

greška sa stanicama

duga30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

MILIVOJ73, želim puno sreće tebi i tvojoj ženi i naravno mrvicama! Meni su u 11/09 vraćene 3 mrvice i sada JEDNA ALI VRIJEDNA MRVICA raste u meni (ušli smo u 5.mj. trudnoće) Šaljemo vam pozitivne vibrice za pozitivnu betu!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

curke, jeste i vi cule da i prirodnjaci ulaze u onih 6???
    jel to moguće????

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala svima ...
    evo dovukli smo se doma sa svojim mrvama...
    mž ih čuva a ja čuvam nju

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo da se ja javim za koji dan trebam dobit m.i kad dobijem treći dan se moram javiti dr.s uputnicom ivf-icsi, kutija klomifena i 20 menopura ,menopure nisam dobila od svog soc.g. jer više ne može narućivat ,zvala sestre da pitam šta da radim ,rekle neka ih samo nazovem prvi dan ciklusa i da dođem kako sam se s dr. dogovorila i da ću tamo dobiti menopure,pravo i psihol.savjetovanje odradila na svoju ruku ne bi htjela da me radi toga prebaci za sljedeći ciklus tako da mislim da ću uskoro u taj postupak,jer već je prošlo 9 mj. od zadnjeg postupka neuspješnog.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Idem u utorak gore (8 dc) pa bi trebala idući ciklus u postupak ..

Jako me zanima što će biti, hoće li me poslati na pp savjetovanje, po drugo mišljenje, papu i briseve i naravno koliko ću čekati na listi za lijekove.. (možda mi pomogne 8 Gonala koji su mi ostali od 11 mj.)..
    Uglavnom štrikam na veliko...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina33 i bhany hvala puno na pojašnjenju.
    Idem na CITO u ožujku sa ovom blagom stimulacijom femara plus možda gonal, pa ću vidjeti kako će to ići.

zauzeta i ja sam išla po drugo mišljenje kod dr.L., a polip sam riješila privatno na SALUS u Splitu u prosincu.
    Gdje onda ideš na postupak i kada?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure zna li itko ulaze li nestimulirani postupci (samo s klomifenima) u 6 besplatnih postupaka? To uvijek zaboravim pitati dr. L, a jako me zanima jer sam u takvom postupku bila u 9/09.
    Isto me zanima je li nekto do vas išao po drugo mišljenje - jeli to podarzumijeva pregled žene ili treba i mm-a?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Odlično pitanje, Anddu. Kamo si mislila po drugo mišljenje?

Šuška se da klomifenski postupak ulazi u tih 6 postupaka, cure pišu po forumima, nema se još zvanično objašnjenje jer vlada kaos u klinikama........

Kad ti ideš dr. L?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Odlično pitanje, Anddu. Kamo si mislila po drugo mišljenje?

Šuška se da klomifenski postupak ulazi u tih 6 postupaka, cure pišu po forumima, nema se još zvanično objašnjenje jer vlada kaos u klinikama........

Kad ti ideš dr. L?
    Bila sam 12. 2. i sad čekamo mm-ov nalaz, ovisno o njemu idemo na dogovor za stimulirani - ne vjerujem da će nas primiti prije 4. mjeseca.
    Što se tiče drugog mišljenja za sad mi nije nitko ni rekao da ga trebam, samo se raspitujem (jer ga sad očito trebaju i stare pacijentice, zajedno s potvrdama psihologa i pravnika), ako ustreba jer nisam iz ZG, pa mi sve to izgleda komplicirano. Nadam se da nije tako, a ako mi bude trebalo drugo mišljenje pitat ću dr. L. za preporuku.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vesnare, ja ti idem u Petrovu, a kada, e to je pitanje, trebala sam biti u 1.mj, ali prvo cista, sad i polip... tko zna... proljeće. Išla si na histeroskopiju ili? Kak je bilo? Mene malo frka. Dr. L kad je vidio papire da sam prvo bila njihov pacijent kod dr. J pitao pa ZAŠTO sam otišla, a fakat sam pokušavala dobiti termin kod njega i nije nikako išlo pa sam otišla u Petrovu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam bila po drugo mišljenje kod dr.Kune to je bila preporuka dr.L (samo uzmeš nalaze i on ti napiše jednu rrečenicu da se slaže sa dr. oko postupka)

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zauzeta radila sam histeroskopiju pod općom privatno u ST i iznenadila se kako je to bilo tako jednostavno i da je prije bilo novaca i prije bih to riješila.
    I meni jedr.L. rekao zašto idem, ali da mu se javim...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj tanjack36 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila po drugo mišljenje kod dr.Kune to je bila preporuka dr.L (samo uzmeš nalaze i on ti napiše jednu rrečenicu da se slaže sa dr. oko postupka)
    ja sam 16.2 bila kod dr.l na dogovor trebala sam iči ovaj mjesec na klomifenu ali sam odustala od toga i dogovorila postupak za 6 mjesec sestra mi je odmah rezervirala termin i kad sam je pitala za ljekove rekla je da sad sve ide preko klinike i da o tome ne trebam brinuti,što se tiče psihološko-pranog savjetovanja i drugo mošljenje dr. mi to nije niti spomenuo,dogovorili smo sve jer ja putujem za njemačku i vračam se 12.6 pa smo onda sve i dogovorili brine me samo dali to mi nije spomenu jer ja to nemoram odraditi ili je jednostavno zaboravio napomenuti,sestra me je pitala dali mi je dr . išta spomenuo rekala sam ne a ona je rekla ako slučajno mi to bude trebalo da se nemoram brinuti več kad dođem taj dan na dogovor 14.6 da mogu taj isti dan i obaviti to savjetovanje,sad mene zanima ovo drugo mišljenje ja sam i broda pa najvjerojatnije ču po to mišljenje u zg ili os,što se tiče dr.kune meni je to nepoznato pa odgovorite mi kako da dođem do tog dr. dali moram se prije zakazivati ili samo se pojavim hvala vam unaprijed

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jo-moja prijateljica je psiholog u OB"Josip Benčević".Ako ti treba taj papir od psihologa-mislim da ti mogu pokušati srediti

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dr.Kuna je u Vinogradskoj..nazoveš veliš da trebaš dr.mišljenje i naruči te sestra...

DIANA JUKIC

Početno

Bok cure!
    Evo friŠko sam se uČlanila, jer imama toliko pitanja! Krenila sam u vuk vrhovec kod doktora alebiĆa.
    Imam policistiČne jajnike, bila sam na laparoskopiji jajnika i na hsg-u i sve je kao u redu, ali nikako da zatrudnim. Kod muŽa je sve ok. Jeli nakon ovoga inseminacija? Ima li ko sliČnih iskustava?

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne mogu si protumačiti ovaj članak što sam našla na netu...po meni je to da klomifeni ne ulaze u onih 6 postupaka...kako vi to tumačite???

"Na što po zakonu imate pravo:imate pravo na neograničen broj postupaka. Ograničenje na 6 postupaka se odnosi na 6 postupaka u kojima su plaćeni i lijekovi za stimulaciju (Gonal, Menopur), bez obzira na godine, a nakon rođenja djeteta na još 6 postupaka. Do sad je taj broj bio ograničen na 3 prije 38. godine života. Međutim ova odredba ne piše u samom zakonu o MO, nego u pravilniku HZZ0-a, i kao takva podložna je mijenjanju od strane ministarstva za koje nije potrebna saborska procedura

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam zadnji put bila u postupku u 5 mjesecu,od tad ništa...imam 4 zamrznuta embrija...zanima me,ako zna tko,kakva je sad sa tim procedura,kaj se plaća,jel se naručuje,kak se dugo čeka..?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

plaća se 1300 kn odmrzavanje plus 3 injekcije po 100 kn (one što idu poslije et)...
    što se procedure tiče ide se na pregled na koji se naručuje i u postupak u prvi slijedeći ciklus...
    informacije direkt od suborke koja je na telefonu sa mž i čeka betu iz feta...

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Milivoj,hvala na brzom odgovoru.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eto me opet s ˝još novijim informacijama˝
    naša suborka platila odmrzavanje, a par dana nakon nje plaćanje ukinuto....

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kak je plačanje ukinuto?
    Jel to sigurna informacija?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

je, je.... 100%. Niš se ne plaća. Niti odmrzavanje...niti inekcije u prirodnom ciklusu...niti štoperica... Pitanje je samo do kada..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo mi je skroz čudno

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nekak mi se čini da u cijeloj toj priči j... lud zbunjenog

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma ne, mislim da HZZO vrlo dobro zna što radi..... vrlo dobro i već je krenulo (

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Iberc draga,
    lijepo da si opet s nama.
    Ja sam bila na FET-u u 12 mj. i sve se plaćalo kao i prije (odmrz. pikice... ukupno oko 1.500 kn).
    U 12. mj. nije bilo gužve (na žalost obustavili su postupke jer su tad prešli limit) pa sam ja odmah primljena u postupak. Mislim da i sad FET ide bez nekog čekanja. Naruči se 8dc i odi gore sa uputnicom za FET i vjerojatno će te primiti. Obzirom na info. da su ukinuli plaćanje, provjeri to sa sestrama kad se budeš naručivala.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma ne, mislim da HZZO vrlo dobro zna što radi..... vrlo dobro i već je krenulo (
    X
    Sve loše što smo predviđali ovo ljeto, lagano se ostvaruje.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

možeš molim te pojasniti?

ja se bojim obzirom da bolnice sada nabavljaju lijekove da će se zalihe brzo potrošiti (svi jako dobro znamo kakvi su uvjeti na VV) tako da neće biti zastoj samo u 12-tom mjesecu nego bi to moglo biti malo više mjeseci ....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Upravo tog se i ja bojim Tibi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tibi, već sam ranije pisala o tome da nisam sigurna je li krenula distribucija lijekova na VV-u, čekam prvu pacijenticu da se javi koja je gore krenula ovih dana u postupke a da je dobila na Vuk Vrhovcu sve lijekove (gonale/menopure).

Na Svetom Duhu ne dijele lijekove do dalnjega, pišu cure na topicu Sveti Duh da im je HZZO srezao odobrene plaćene stimulirane postupke na 6 mjesečno, na Vinogradskoj također ne dijele lijekove za stimulaciju do daljnjega.

Evo šta sam mislila......

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo samo da vam javim da je moja prijateljica gore u postupku i danas je primila prve gonale naravno dobivene gore

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i da ona je u polustimuliranom klomifeni i negdje oko 6 gonala će primit

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam sutra naručena na VV, pa ću pitati za lijekove, a i zanima me ova rečenica: "Žena mora biti u starosnoj dobi primjerenoj za rađanje"

Javim se oko 13 h

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mimek, imaš pp

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj nela. prvotno napisa Vidi poruku
    evo samo da vam javim da je moja prijateljica gore u postupku i danas je primila prve gonale naravno dobivene gore
    Drago mi je cuti da je krenulo, Sv. Duh i Vinogradska još provjereno nisu (

Nela, ona je svjesna da se ovaj postupak broji kao jedan od 6 besplatnih.

Zna li netko da li i VV ima neki odobreni broj postupaka mjesečno?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kadauna, imaš pp

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tibi, već sam ranije pisala o tome da nisam sigurna je li krenula distribucija lijekova na VV-u, čekam prvu pacijenticu da se javi koja je gore krenula ovih dana u postupke a da je dobila na Vuk Vrhovcu sve lijekove (gonale/menopure).

Na Svetom Duhu ne dijele lijekove do dalnjega, pišu cure na topicu Sveti Duh da im je HZZO srezao odobrene plaćene stimulirane postupke na 6 mjesečno, na Vinogradskoj također ne dijele lijekove za stimulaciju do daljnjega.

Evo šta sam mislila......
    ovo je sve gore od goreg
    mi smo valjda zadnja rupa na svirali!
    lijepo su se dosjetili kako prerezati troškove MPO-a, sve centralizirati i onda ne dati budžet za postupke!
    cure moramo nešto poduzeti, ovo ne bu dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •