jasna09svaka cast!To se zove duh a i entuzijazam.Moram priznati da mi njega fali zadnjih mjeseci i tim mi je draze vidjeti da ima jos cura poput tebe.Tnx.
![]()
joj kako mi je žao što nisam to gledala,ali sve čestitke minimuc!
Cure, kakva je situacija na VV-u? Idem na dogovor za slijedeći postupak u Utorak
Jasna 09- kada budu opet tražili javi si reci kaj imaš , ja sam ostala bez posla kada sam krenula u MPO vode , i kada dođeš negdje novi ne toleriraju baš izostanke.
Sada me više nije briga šta bude bude , kada dođem na razgovor za posao odmah kažem da sam u MPO vodama i ako nemogu tolerirati pokoji izostanak onda nisam osoba za njih ,jer svaki svoj izostanak sam uvijek odradila i nikome nisam ostala dužna ni sata.
Do nedavno nisam htjela u medije , bojala sam se da će me netko prepoznati pa neću dobiti posao i ostale neugodnosti koje mogu slijediti , ali ako se mi ne borimo da nam se omogući potomstvo onda ćemo brzo izumrijeti kao narod to očito njima nije jasno a sve je više parova neplodno.
oproste na dugom postu ali morala sam reći
... i molim da se nitko ne nađe uvrijeđen , meni je bilo teško izaći iz anonimnosti ali sada kada jesam osjećam se super
Velika pusa od nas dvoje![]()
Minimuc, Ti si zbilja jedna hrabra žena!
Sve najbolje želim Tebi i TM
evo svima koji nisu gledali...još jednom svaka čast...nadam se da je ovo sada pokrenilo barem malu lavinu..
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u...-nemoguca.html
MINIMUC velike čestitke na hrabrosti, bili ste odlični!
Cure, da li me netko može objasniti koja je razlika između prirodnog, blago stimuliranog i stimuliranog postupka MPO?
inače vas stalno pratim ali se jako malo javljam
Kiša, stimulirani postupak odnosi se na terapiju menopurima/gonalima, odnosno injekcijama koje počneš primati od trećeg dana ciklusa do kad doc ocijeni da nastupa ovulacija. Uz to koristiš neko sredstvo za supresiju (suprefact) kojeg ušmrkavaš da bi se laički rečeno tvoji hormoni stopirali i ciklus upravljao upravo tim injekcijama. Kod polustimuliranog se misli na manji broj istih injekcija uz event. klomifene (tablete), dok se prirodnjak odnosi na upotrebu klomifena ili ničega, dakle samo se prati postojeći ciklus i utvrđuje dan ovulacije.
Uspjeh je zapravo najveći upravo kod stimuliranog postupka ali naravno da je sve individualno, ima krasnih primjera da stimulacija nije uspjela dok je upravo prirodnjak bio dobitan (evo sjetila se odmah naše forumašice Sretne koja je sada mamica).
Meni je osobno klomifen uvijek stanjivao endometrij i nije bio dobitan pa sam nekako podsvjesno znala da će upravo stimulacija biti uspješnija.
djelomično ponavljam post jer sam čekala da me moderator odobri pa mi je post objavljen na prošloj strani.
Uglavnom kod dr A naručena sam za kraj četvrtog mjeseca za dogovor o postupku i kao prijedlog je dr A naveo IVF/ET. Dobila sam gore citirani popis stim da je dr A prekrižio točku broj 5. kao da to više nije poterbno.
To je bilo 5.3.2010. ima li tko sličnu informaciju ??
puno hvala, sad mi je sve jasnije![]()
Reni76, Sorry ali stvarno ne znam kako da pošaljem pp. Zašto ja nemam te mogućnosti?
Posljednje uređivanje od ANAK : 15.03.2010. at 09:17
Cure, danas na HRT2 u 15:30 ima emisija Etika: Medicinski potpomognuta oplodnja. Vidjela sam da najavljuju na TV-u.
Anak, hvala na info, gledat ćemo.
Možda bi bilo dobro da se ovo stavi kao zasebna tema da vide i druge cure?
evo da prijavim jos jednu trudnocu, nije sa vv nego je uspjelo izmedju postupaka, kucna radinost, danas je 13+5, jako sam zahvalna sestrama i najboljem dr l, i sigurna sam da ce mi dobro cuvati moje smrzlice, hvala i curama na ovom forumu i zelim vam svima veeeelike trbuhe
Ketty, ovo je prekrasno. Ako može, reci koliko si puta bila na IVF i koja je dijagnoza. Sretno!!!!!
ja 82, mm 82, ja pco, mm astenoterato, klomifeni nista, u 5 mj stimulacija 1,5 gonal, 29 js, 26 se oplodilo, 16 smrznutil, nista mi nije vraceno zbog hs(unutarnje krvarenje....), 11 mj klomifeni i tempirani nista, 12 mj klomifeni , 1 js aih,opet nista, i cekali 1 mj da krenemo po smrzlice i istovremeno se narucili kod dr v u srbiju, i bez klomifena 1 js 12-13 mm i oplodila se, sve skupa prosle 2 godine kako se borimo sa tim, i od 5 mj na vv.hvala vam cure od srca, i zelim vam svima da dozivite taj dan kad ce beta biti jakooo velika![]()
ajme koja priča..a daj mi reci dal ti imaš normalne menstruacije..ja nemam zato pitam..pa me zanima dal je i u mom slučaju moguče takvo čudo.
ketty čestitam,možeš reći da li je suprug što uzimao?
Cure, jel netko zna kakva je trenutna situacija na VV? Jel rade išta???
Mislim, znam je da bi oni radili, ali imaju li s čim!?
Ketty čestitam! To je sigurno još veće veselje kad ti se nakon svega dogodi prirodno! Želim ti lijepu trudnoću i uživaj!
evo curke ja se upravo vratila sa vv. bila sam na kontroli i kaže doktor da on misli da će se stanje sigurno popraviti..nema gužve i najvjerojatnije idem u 5 mj. na ivf...ali da ga ne držim za riječ.
ivkica28 hvala ti na informaciji. Nadajmo se da će se situacija popraviti, mada sam malo skeptična, maloprije čujem na radiu da moraju napraviti drastične rezove u zdravstvu tako da će spojiti neke bolnice, uvesti centralnu nabavu i još svašta nešto.... Uglavnom najdraži nam ministar danas ima razgovor kod predsjednika, pa ćemo vidjeti dalje.
http://www.jutarnji.hr/milinovic-spa...odjela/637129/
evo o spajanju malo više, vrlo neodređeno, svašta se iza ovoga može skrivati![]()
ma ..ne znam kaj da kažem na ovaj članak..moramo biti optimistične..to nam jedino preostaje.
Ketty28- iskrene čestitke, to je stvarno divna vijest!!
Curke, molim vas savjet ako je koja čula ili prošla kroz proceduru kombiniranog testa da mi ga malo pojasni. Naime, dr A me naručio na VV 30.3.(11.tj), juče zvala sestru-kaže da to oni ne rade, toliko sam i sama skužila, znam da se nešto nosi u Vinogradsku, ali me svejedno naručila oko 8 na Vuk. Jel imate pojma koja je procedura i što eventualno mora pisati na uputnici, VV ili Vinogradska? Unaprijed hvala!!
Jel ima uopće koja cura da je trenutno u postupku s klomifenima ili u kombinaciji?
Ja sam trebala biti sad u postupku alinema se para, pa mi rekao da se javim u 4.mj. Naravno da će mi se potrefit sa tjednom iz Uskrsa kad su oni obično na godišnjem, iako mi je dr.L. rekao da vjerojatno neće ići ali čisto sumnjam. Jel ima možda netko friške info o njihovom GO
Reni76 kako je kod tebe prošlo? Šta kaže dr.?
ja sam jutros bila..pa mi je rečeno da bi u 5 mj. trebala ići na ivf..i to vjerojatno na kombinaciju lijekova..klomifeni i ..ali da ga ne držim za riječ
e da, ipak več počeli uzimati cure i u prirodni postupak..ako sam dobro skužila
Ako je to za što pitaš kombinirani probir tj. test za Down sindrom rade ga (bar su ga radili kad sam ja bila trudna) samo u Vinogradskoj i koštao je nekih 300 kn jer to HZZO ne pokriva. Izvade ti krv iz vene i već oko 13 sati isti dan dobiješ rezultat. Mislim da se mora obaviti do 13, 14 tjedna trudnoće. Još se malo raspitaj jer ovako kako sam napisala je bilo prije 2 god i moguće da se nesto i promijenilo. Sretno!
ivkica28 puno hvala na informacijama. Jesi čula što o Uskrsu? Rade liili ne
![]()
nisam ništa čula o godišnjem odmoru.
Evo nečeg što se nekako vrti u zraku - eventualno spajanje VV-a i KB-a Merkur, to je iz naslovnice današnjeg Jutarnjeg. Ionako su dosta blisko te dvije ustanove surađivali i fizički su, sustavom hodnika, povezane, ako se dobro sjećam:
http://www.jutarnji.hr/milinovic-spa...odjela/637129/
pa,zar oni vode i trudnice?
Jučer sam bila na VV i dr. me je naručio prvi dan ciklusa što je slijedeći tjedan za stimulirani.
Znači nema godišnjeg!
Za sada ne rade polustimulirane, a za FET ne znam. Dosta sam kasnila, čekaonica već bila poluprazna.
Da, i onaj moj AMH od 0.9 se još množi sa 7, tako da i nismo tako loši.
ja sam uzimala tu menstruaciju prije nesto od homeopatkinje koja mi je slozila nekakvu tekucinu sto sam pila za neredovite i jakoo bolne menstruacije, kad mi je ta dosla nisam ju ni osjetlia i uzimala sam nekekav med od nekog pcelara, a mm isto samo med i caj od m, iako osobno mislim da mi je ta homeopatkinja pomogla vise nego taj med, jer sam jako dobro reagirala na njezin lijek, evo i sad sam uzimala prva 3 mj jer sam se bojal amucnina zbog cira itd, i super sam se osjecala
Posljednje uređivanje od ketty28 : 18.03.2010. at 15:42