Stranica 8 od 42 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

na vv-u se sada standardno vadi estradiol pred punkciju (nekada se nije vadio pa te možda to zbunjuje?)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uvijek sam se pitala što je to prolongued coasting .

Kad sam imala drugi IVF stimulirani na VV-u, vađenje estradiola je bio default za sve u postupku, tj. vadile su ga sve žene. Kad sam imala prvi IVF, nisu ga radili svima, ne znam koja je sad praksa i jesu li se vratili ponovnom vađenju estradiola.

Ukratko, radi se o tome da se prati kako žena reagira na stimulaciju, da se točnije odredi datum punkcije i zrelost folikula, ako sam dobro shvatila.

Možda će ti bit jasnije ako se raspital vade li ga svima, ili samo tebi. Ako je samo tebi, pitaj dr.-a zašto, ako je svima, onda ti je to zbog ovog što smo objasnile.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, to kad sam radila drugi IVF (to je bilo negdje 2005.-te, ako se dobro sjećam), nije se vadio samo pred punkciju, nego par puta u stimulaciji.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

svima (ili barem većini - ne znam da li baš u svim postupcima - nisam tako detaljno pratila)
    i to obično na dan štoperice ujutro
    možda se u prirodnim vadi i češće - to ne znam

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zapravo me zbunjuje jer mi je ovo treći postupak,a nisam do sad to morala.Ali sestra mi je rekla da je to sad obavezno.Hvala vam curke na brzini i objašnjenju. Eh, da ja imam malo folikula 6 za punkciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama se vadilo u stimul. više puta. Nije to vađenje estradiola tako neuobičajeno, mislim da se u CITO-u vadi(lo), u Mb-u se mislim nekad vadilo itd. To je još jedan dodatni alat pomoći doktoru da procijeni kako se situacija odvija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andy prvotno napisa
    Zapravo me zbunjuje jer mi je ovo treći postupak,a nisam do sad to morala.Ali sestra mi je rekla da je to sad obavezno.Hvala vam curke na brzini i objašnjenju. Eh, da ja imam malo folikula 6 za punkciju.
    Samo mjena stalna jest, često ti klinike nešto uvedu, pa onda to zaustave, pa opet vrate itd. Neko je bio rekao da su se još jako davno na VV-u vadili HIV-ovi i hepatitisi za ulazak u postupak, ja sam se liječila tamo od 99 do 2005-te, nisam to vadila, sad se opet vadi itd.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ina33.,hvala još jednom.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Traži se Ksena28

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Danas je baš bilo veselo na VV. Skupio nas se poveći broj. družile smo se ksena28, tinky tonky, Gabi, šiškica, Ružica SB i ja.

Kod mene sve ok, kaže dr po trenutnoj situaciji da bi FET mogao biti u petak, ali za svaki slučaj još u srijedu UZ, pa ćemo vidjet.

Cure

tko je gore u srijedu javite se pa da se družimo...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Traži se Ksena28
    Evo me. Taman došla s VVa. Nije dobro, mijenjam potpis - imam i ja dijagnozu, PCOS, veli dr A kao i dosad je sam bila na granici, sad sam je valjda prešla. Imam po 13 folikula na svakom jajniku. Ovulaciju više nemam, insuficijencija žutog tijela.

Prema njemu, to sve nije prepreka za IVF s kojim krećem čim procurim, što je isto neizvjesno kad će se dogoditi, jer malo krvarim, ali ne znam zašto točno.

Inače, super je bilo danas gore, prava vesela ekipa. Vidjeli smo i rikikiki... a gdje je BHany? :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam ipak sutra - 9 dc (pa nadalje - putujem u Zagreb pa neću baš biti pri netu)
    izgleda opet sama uf, uvijek propustim tulume

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ksena pa nije ni to najgore...ima puno težih dijagnoza.Samo hrabro naprijed i budi 8)

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Otkud 13 folikula?
    To ko da si u stinuliranom, a opet kažeš da krećeš tek kad dođe M?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a ne znam...

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

tko je gore u srijedu javite se pa da se družimo...[/quote]

ja sam gore ,mislim već oko 7 sati

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

amyx već u petak....super :D malo lijepih vijesti za nas u FET-u; javila mi se poznanica koja je imala FET na VV-u prije dva tjedna da ima pozitivnu betu!! :D :D malo za nju i za ostale lijepe betice ovih dana!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Otkud 13 folikula?
    To ko da si u stinuliranom, a opet kažeš da krećeš tek kad dođe M?

ksena
    nije mi jasno. 13 folikula u normalnom ciklusu? Kako je to kometirao doktor??

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a ništa posebno nije rekao, kao i prije je bilo tako, nije to čudno :? ne znam, meni se samo čini da nije bilo tako prije stimulacije... tad mi je bila na vrijeme i znala sam osjetiti ovulaciju...

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Danas je baš bilo veselo na VV. Skupio nas se poveći broj. družile smo se ksena28, tinky tonky, Gabi, šiškica, Ružica SB i ja.
    Cure

Došla sam malo k sebi od šoka . Kaže dr. da idemo na odstranjivanje mioma ako niti sada ne dođe do trudnoće. U postupak krećemo slijedeći ciklus...Klomifen + 10 kom. Menopura.
    Bez obzira na ogroman strah od tlakomjera tlak je bio 130/75 :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Gabi vibram za trudnocu pa da ih ne moras ni odstranjivati.
    Curke moje ja sam izvan sebe od srece reakcija na klomifen odlicna doc zadovoljan nastavljamo dalje s Menopurima x 2+ 1 klomifen danas i sutra prekosutra (srijeda) sam opet gore a koliko vidim bit ce opet dobra ekipa.Jedva cekam.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

RuzicaSB, hvala.

I ja držim fige da i vi sve postane trbušaste.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Danas je baš bilo veselo na VV. Skupio nas se poveći broj. družile smo se ksena28, tinky tonky, Gabi, šiškica, Ružica SB i ja
    koja vesela ekipa, e da sam bliže i ja bih rado došla na kavicu i druženje, vidjet ćete cure kad budete trudne opet ćete tako često misliti na njih...

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa
    ja sam ipak sutra - 9 dc (pa nadalje - putujem u Zagreb pa neću baš biti pri netu)
    BHany gdje si se smjestila? Any time for tea, coffee? Rado bih te upoznala...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

[quote="sretna35"]
    Danas je baš bilo veselo na VV. Skupio nas se poveći broj. družile smo se ksena28, tinky tonky, Gabi, šiškica, Ružica SB i ja
    da, baš je bilo lijepo prava smo sekta

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa
    Gabi vibram za trudnocu pa da ih ne moras ni odstranjivati.
    Curke moje ja sam izvan sebe od srece reakcija na klomifen odlicna doc zadovoljan nastavljamo dalje s Menopurima x 2+ 1 klomifen danas i sutra prekosutra (srijeda) sam opet gore a koliko vidim bit ce opet dobra ekipa.Jedva cekam.
    eto i mene u srijedu gore,pa makar neče biti dosadno ,super vidimo se ja stižem oko 9 vdimo se

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    Citiraj BHany prvotno napisa
    BHany gdje si se smjestila? Any time for tea, coffee? Rado bih te upoznala...
    naravno, dogovorit ćemo se...
    još ne znam ostajemo li u zg već sutra ili se vraćamo kući...(mi - u paketu smo , kao i u većini slučajeva)

gabi, ksena

ostale s kojima se mimoilazim u fazi...možda se ipak sretnemo koji od ovih dana...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam i danas pod dojmovima od juce.Dosla sam gore bas rano ali cekaonica je vec bila puna.Ekipa je bila za 5 pa je i vrijeme proletjelo, steta samo da nisam bila u elementu jer sam spavala samo par sati prije vlaka u 4 ujutro.Ksena bit ce to sve ok vidjet ces, samo laganini.Amyx ti si nasa trudnica i gotovo, sve znas.Siskica Gabi Tinktonki (ili kako sevec pise) kako je proslo juce?Kad je FET? Jo imas pp.MaliMimi vidimo se sutra! I curke koje nas citate i prepoznate gore nasu "sektu" slobodno se javite, sto nas je vise to bolje.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ej, curke!
    evo mene nakon nekog vremena... i ja sam bila na VV-u jucer i danas ali u pola 8, ali nisam bas primijetila da se veca ekipa druzi...inace sam u postupku i punkcija mi je u cetvrtak - popila sam kutiju klomifena i dobila 8 ampula gonala i imam 2 folikula. dr. A nije nista komentirao pa pretpostavljam da je sve ok (mada mi to nekako malo zvuci bez obzira sto imam 1 jajnik).

saljem vam svima i drzim nam svima fige!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A ja mislila nemoguce nas ne primjetiti .Frka ne brini, za jedan jajnik 2 folikula su ok, lako je moguce da u obadva bude po jedna dobra js sto ti od srca zelim, a znas i sama da i samo jedna moze biti dovoljna za ostvarenje sna.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda ču sad žvučat glupo,al dali može slučajno stanica pobjeć u stimuliranom postupku prije štoperice? :? :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj andy prvotno napisa
    Možda ču sad žvučat glupo,al dali može slučajno stanica pobjeć u stimuliranom postupku prije štoperice? :? :?
    Moze ali u stimuliranom ih obicno bude vise pa to nije tako strasno, katastrofa je kad u prirodnjaku "pobjegne".

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hello curke! zna li itko kada idu na godišnji u 12 mjesecu? :? meni je dr A rekao da krečemo u postupak 12 mj,ja bi trebala dobiti početkom 12 mj ali dali čemo stići odraditi sve prije godišnjeg?? i još jedno pitanje ako je netko pio yaz tablete kada ste dobile mengu nakon tableta? pozz

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ti RuziceSB,samo ja ih imam i onako premalo,ah vidjet čemo sutra na punkciji.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hele,mislim da češ uspjet odradit postupak,čini mi se da im go počinje oko 22.-23.12.Ispavite me ako griješim.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo vratila se i ja od gore. Dobila sam za podignuti 30 menopura, dr L je rekao da je na GO vjerojatno prije Badnjaka onaj tjedan ali da još ne zna, moram još doć 15.12. i idemo u prvom mjesecu.....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    ej, curke!
    evo mene nakon nekog vremena... i ja sam bila na VV-u jucer i danas ali u pola 8, ali nisam bas primijetila da se veca ekipa druzi...inace sam u postupku i punkcija mi je u cetvrtak - popila sam kutiju klomifena i dobila 8 ampula gonala i imam 2 folikula. dr. A nije nista komentirao pa pretpostavljam da je sve ok (mada mi to nekako malo zvuci bez obzira sto imam 1 jajnik).

hej frka onda ćemo se izgleda mimoići ja sam sutra gore već u 7 i pol.
    Pa mislim da je to dobra reakcija s obzirom na jedan jajnik

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ruzica Sb i ostale cure koje su sutra rano gore vidimo se

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Lamona prvotno napisa
    Evo vratila se i ja od gore. Dobila sam za podignuti 30 menopura, dr L je rekao da je na GO vjerojatno prije Badnjaka onaj tjedan ali da još ne zna, moram još doć 15.12. i idemo u prvom mjesecu.....

a jel dr L rekao do kada je na godišnjem u prvom mjesecu?
    ja planiram u prvom, pa me zanima
    hvala

I da,jel još uvijek radi utorkom do 18 sati?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Citiraj frka prvotno napisa
    ej, curke!

hej frka onda ćemo se izgleda mimoići ja sam sutra gore već u 7 i pol.
    Pa mislim da je to dobra reakcija s obzirom na jedan jajnik

hej, mimi! je, mimoici cemo se - danasd sam dobila zadnje gonale, navecer stoperica i u cetvrtak punkcija. sutra nisam gore...

u svakom slucaju, ak se ne vidimo - nek ti ovaj put bude dobitni!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

franka, pitala sam, al je rekao da sad ne zna točno, negdje oko 15. 1. i da će mi znat reć kad dođem u 12 mjesecu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i da utorkom je do 18, zaboravila odgovoriti , bar tako piše još uvijek na vratima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

frka i ja sam bila gore danas oko pola 8 - kako me nisi skužila?
    i u četvrtak sam isto tamo rano...
    ova veća grupacija pretpostavljam bučnih žena je bila jučer i bit će sutra - s njima se ja za sada mimoilazim

meni se isto čini da ti je ok rezultat 2 folikula s blagom stim. i jednim jajnikom

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Lamona prvotno napisa
    i da utorkom je do 18, zaboravila odgovoriti , bar tako piše još uvijek na vratima

hvala ti puno

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj hele prvotno napisa
    hello curke! zna li itko kada idu na godišnji u 12 mjesecu? :? meni je dr A rekao da krečemo u postupak 12 mj,ja bi trebala dobiti početkom 12 mj ali dali čemo stići odraditi sve prije godišnjeg?? i još jedno pitanje ako je netko pio yaz tablete kada ste dobile mengu nakon tableta? pozz
    Meni je isto rekao da ako počnemo krajem 11 tj početkom 12 sve stignemo obaviti prije GO i blagdana...

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj hele prvotno napisa
    ja sam trenutno na Yazu i piše u uputama da se menga dobije 3-4 dana nakon zadnje ružičaste tablete koja je 24 dan, tako da očekuj mengu negdje oko 27-28 dc

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prvo za ksenu28 to što si prije mislila da osjetiš i imaš ovulaciju može biti samo privid, ja sam isto imala uvjek osjećaj kad mi je "kao" ovulacija ali nikada nije dolazilo do nje, isto dijagnoza PCOS, imaš sve simptome al je nema...i to nije nikakva prepreka za trudnoću....pa ja imam PCOS, a MM azospermiju na granici sa oligoastenoterat.... znači svega par plivača ako ima pa smo u našem prvom postupku ICSI-a dobili 16 oplođenih jajnih stanica...a potpis vidiš....

za one koji planiraju postupak u 12 mjesecu, po mom iskustvu hodočašćenja prošle godine po VV-u krajem 12 mjeseca zadnji transferi se rade praktički zadnji radni dan a to je dan prije badnjaka...

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

cure pomagajte,

jucer primila stopericu, sutra punkcija - a ja bolesna skroz na skroz. Do danas neka prehladica, nis strasno, a sad se fakat osjecam koma. Cini mi se da imam i temp (trenutno nemrem izmjeriti, na poslu sam)

I kaj sad, hoce li to nekaj utjecati na sutra i na punkciju, hoce li uopce htjet dovrsiti postupak do kraja?

Mislim bas sam baksuz, i ovak me frka punkcije, a sad jos i ovo :/

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj molu prvotno napisa
    cure pomagajte,

jucer primila stopericu, sutra punkcija - a ja bolesna skroz na skroz. Do danas neka prehladica, nis strasno, a sad se fakat osjecam koma. Cini mi se da imam i temp (trenutno nemrem izmjeriti, na poslu sam)

I kaj sad, hoce li to nekaj utjecati na sutra i na punkciju, hoce li uopce htjet dovrsiti postupak do kraja?

Mislim bas sam baksuz, i ovak me frka punkcije, a sad jos i ovo :/
    nemaš beda, na Vuku se od punkcija ne odustaje, bilo je prehlađenih žena, žena s crijevnim virozama, onih kojih su sa stola za punkciju trčale povraćati, onih sa slomljenim nogama i sl. i mnogima bi baš takvi postupci donijeli trudnoće

punkcija nije da ne boli, ali je sasvim iozdržljivo, meni bi uvijek pomogla vizualizacija prkrasne debeljuškaste male bebe koja me čeka negdje na kraju mračnog tunela

sretno sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

joj, hvala ti puno, bas si me utjesila, jer me vec uhvatila panika da ce mi sve propast. Pa valjda bu sve ok.

Javim se sutra - kak je proslo

Stranica 8 od 42 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •