Citiraj weather prvotno napisa
Evo malo novosti sa VV-a.
Gužva je kao i prije Zakona, rade se punkcije i transferi,
u srijedu će biti 10 punkcija (slučajno čula od sestara), idu sa blažim stimulacijama (meni je dr. L rekao da naručim 30 menopura),
od dobivenih stanica izabiru 3 najbolje i oplođuju, a ostalo ne zamrzavaju.
Na moje pitanje moram li se odlučiti na oplodnju manje stanica ako ne želim da mi se vrate tri embrija dr. L je rekao da me nikakav potpis, niti bilo tko, ne može natjerati da mi moraju vratiti sva tri embrija
(naravno ako se sve tri oplode) i da ako ja želim da mi vrate 1 ili 2 ostatak se baca.
Bila na VV kod dr A prošli utorak. Budući da sam već duže vrijeme na Yasmine-u idemo u postupak slijedeći ciklus. Klomifen+Gonal. prvi pokušaj uz Klomifen nije uspio, nije uhvatio stanicu.
Prvo trebamo napraviti hrpu pretraga, ali to ćemo sve stići. Samo što mi je ginekolog danas rekao kako se Gonal čeka mjesec dana?!?!(recimo da se ciklus može malo produžiti s Yasmine-om dok ne dobijem Gonale?).
No da ne dužim, kad sam pitala dr A o broju stanica koji se oplođuje odgovor je bio da mi odlučujemo da li će se ići u oplodnju jedne, dvije ili tri stanice. Naravno, ona treća je možda baš ta koja bude uspjela. I sve što uspije vraćaju jer nema bacanja oplođenih stanica, citiram dr A:"to se nikad nije radilo pa neće niti sad".
Dakle, ako vam se oplode tri stanice sve tri vam moraju vratiti jer je zabranjeno zamrzavanje...uglavnom poruka je da će vjerojatno biti malo više trojčeka ali s tri se povećava mogućnost uspjeha...