Citiraj andream prvotno napisa
Koliko mi je poznato, uvijek je biologica bila ta koja je određivala koliko će se vratiti i to bi rekla prije transfera, pa po toj logici nije niti moglo biti "bacanja" jer sve što je ostalo bilo OK išlo je na zamrzavanje (u tom smislu vjerojatno je mislio i dr A). Ne znam je li itko imao situaciju kad bi kao pacijent odlučivao o vraćanju-koliko mi je poznato, uvijek se radilo po gore navedenoj "šabloni".
Eh da, to je bilo kad su doktori mogli provoditi optimalno lijecenje. Ali u ovom slucaju s novim zakonom se radi o dilemi, barem ponekad - vratiti sve i riskirati trojke, ili vratiti 2 a jedan baciti (a 50% pacijenata ce imat 3 zametka na 3. dan, sudeci po talijanskom iskustvu). Kad se radi o izboru izmedju dvije lose stvari, onda bi i par morao imati pravo glasa, jer je rizik od trojki, iako samo nekoliko posto, za nekog mozda neprihvatljiv, a po zakonu ima pravo na ono sto zeli.

Ako su pacijentice mogle promijeniti stvari kod prirodnih odnosno prirodnijih poroda u Hrvatskoj, onda mogu i ovdje, jer radi se prije svega o njihovim tijelima i riziku za njihovu djecu.

Budite informirani i proaktivni.