Citiraj Strumpfica prvotno napisa
Nema šanse da bace oplođeni embrij koji se može razviti u bebača. To sigurno ovaj "konzerva" zakon ne dopušta, mislim to bi trebalo biti gore od smrzavanja jer smrznuti embriji ipak imaju šansu da prežive.
Oprostite mi svi molim vas, sto se ovo pretvara u osobni razgovor izmedju Strumpfice i mene, ali mislim da je vazno da svi shvate sto pise a sto ne pise u zakonu.

Strumpfica, namjera zakona je mogla biti nesto sto mozemo samo nagadjati, jer se u zakonu namjera ne spominje. Medjutim, vjeruj mi da sam zakon toliko puta procitala da ga znam napamet. I stvarno u zakonu NE PISE da se embriji ne smiju baciti, dok je indirektno svako zamrzavanje zametaka zabranjeno jer nije u popisu dopustenih postupaka. Jedini nacin na koji se moze dopustiti zamrzavanje zametaka, pa makar samo u iznimnim slucajevima, je da prvo taj postupak zamrzavanja zametaka nacionalno povjerenstvo uvede u RH kao novi postupak MPO.

Zbog toga sto ne dozvoljava zamrzavanje a dozvoljava unistavanje zametaka, zakon je kontradiktoran, i na kraju, okrutan, i to smo tvrdili od prvog trena. Ti ne mozes vjerovati da je moguce da zakon bude kontradiktoran, ali eto ti primjera. Ne mozes ni ti ni sud pogadjati sto je pisac htio reci, nego se ravnati po onome sto je zapravo rekao.

Pravilnici na koje se referiras su doneseni, ali oni se spominju i u zakonu i odnose se samo na uvjete licenciranja ustanova, doniranja spolnih stanica, i obrazaca pristanaka. Nijedan podzakonski akt ne moze proturjeciti zakonu na koji se odnosi, nego ga samo dalje razraditi.

Zelim samo da svi budu svjesni svojih prava i tocnog teksta zakona - jer se samo VI mozete zastititi tako da budete potpuno informirani.