Stranica 19 od 42 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="frka"]ma joj, mene samo brine sto sam hormone vadila 4./5. mj. ove godine tak da ce u 3. ili 4. (kad vec dodjem na red) trebati sve to ponoviti... tak da mislim da cu se i ja uredno pojaviti u 2. mjesecu ili pocetkom 3. ako mi tako ciklus padne...nije mi bas jasno po kojem kriteriju to ide, ali vjerovatno ima veze s tim da sam ja bar dosla do transfera...

Zašto misliš da ćeš ponovo vaditi hormone?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="Mali Mimi"]
    Citiraj frka prvotno napisa
    ma joj, mene samo brine sto sam hormone vadila 4./5. mj. ove godine tak da ce u 3. ili 4. (kad vec dodjem na red) trebati sve to ponoviti... tak da mislim da cu se i ja uredno pojaviti u 2. mjesecu ili pocetkom 3. ako mi tako ciklus padne...nije mi bas jasno po kojem kriteriju to ide, ali vjerovatno ima veze s tim da sam ja bar dosla do transfera...

Zašto misliš da ćeš ponovo vaditi hormone?
    pa sto se ne bi trebali ponoviti nakon godinu dana? nisu mi bas bili bajni ni ovaj put, a i koliko sam shvatila, stimulacija ih moze dodatno poremetiti.. ili ne? :?

koliko mora proci od stimulacije da ih ponovim? sama cu izvaditi TSH jer me malo muci (3,22), a i po starijim nalazima iz petrove testosteron mi je povisen, a onaj DHEAs (ili tako nesto) snizen.. ne znam koliki su bili na VV, ali mislim u granicama... a FSH 10.

ne znam - mislila sam da se kao i brisevi i papa ponavljaju nakon god. dana...

Sonja2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Potpomognuta na Vuku Vrhovcu

Vezano na temu ponovnog pokušaja slijedeće godine: i meni je dr. A nakon neuspjelog IVF-a u ovom mjesecu rekao da se javim u veljači za još jedan pokušaj u prvom kvartalu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znaci jedino ja u 3. ili 4. mj. :? :/

mozda se jajnik treba stedjeti vise nego sto sam mislila

Sonja2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[quote="frka"]znaci jedino ja u 3. ili 4. mj.

I ja ću na postupak najranije u 3.mj., u veljači se samo trebam javiti zbog dogovora.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma skuzila sam - ja se trebam javiti u 3. ili 4.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj blondy1 prvotno napisa
    Pozdrav drage moje! I ja se lijecim na VV, pratim vas vec dugo, puno mi pomazu vasa objasnjenja i obavijesti pa cu se bar prikljuciti i predstaviti-a kad cu znati nesto pametno...javit cu!! Za sada znam da dr A nema skoro cijeli 10mj,ali to vec vjerojatno znate i da se nama koje smo kod njega opet sve pomice ...a ja ionako jos nikuda nisam stigla (ni na 1 postupak,PCOS- nisam reagirala ni na klomifene ni na femaru), a sada cu citam jos biti i pokusni kunic...Eh, da je meni i te tri stanice (ovo je stvarno crni humor,oprostite). Zelim nam svima svu srecu, trebat ce nam! Pozdravi, drzmo se!!
    \

bok..ja sam ovdje nova.
    Moja dijagnoza je PCSO i isto tako se bojim a neču reagirati na klomifene.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok curke.. ja sam ovdje nova pa vas molim za pomoć.
    Moja dijagnoza je PCSO i trenutno sam na klomifenima i imam osječaj da neču regirati na njih dali je netko od vas uzimao još šta uz klomifene.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok svima,

prvi put sam na ovom forumu i podforumu, a čitam ga već neko vrijeme i puno sam naučila usput.

Kao i mnogi ovdje, mi smo dobili uputnicu za "dalje" jer u godinu dana nismo ostali trudni, a i ja imam prilično zbrčkane hormone s cijelim kupom nalaza.

Za početak imam jedno pitanje, nemojte se ljutiti ako je već bilo postavljeno. Danas smo otišli s uputnicom u VV naručiti se za prvi pregled/dogovor, ali me je sestra poslala nazad jer me ne može naručiti bez muževih nalaza. On nije radio još ništa. Meni je bilo malo bezveze što me nije naručila za taj prvi dogovor, a u međuvremenu bi napravili i spermiogram i ostalo i došli s nalazima..ovako će mi isteći i moja uputnica i sve. Ja sam malo sklona nekako misliti da sestre vole otkantavati, pa samo da potvrdim - jeste se i vi tako naručivali tek s gotovim nalazima od muževa?

Eto..hvala vam na odgovrima!

Sonja2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lavko,
    moje iskustvo je drukčije: naručila sam se za prvi pregled i to na 8. dc., kako su rekli pri prvom kontaktu.
    Došli smo i suprug i ja kod dr. koji je tada pogledao moje dotadašnje nalaze, a supruga uputio da se naruči za spermiogram.
    Slijedeći dolazak je bio sa tim i još nekim nalazima. Sve se to događalo prije cca pola godine.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam imala neki mužev nalaz, mada mislim da na taj način dobivaju na vremenu..mislim da se oni polako spremaju na godišnji.
    Najbolje da privatno napravite spermiogram. Gotov je za sat vremena a košta 300,00 kn

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To mi je novo. Ja sam imala mužev nalaz, nekakav otprije, no taj im ionako ne znači ništa jer svaki partner mora obaviti kod njih andrološku obradu.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ivkica28 prvotno napisa
    ja sam imala neki mužev nalaz, mada mislim da na taj način dobivaju na vremenu..mislim da se oni polako spremaju na godišnji.
    Najbolje da privatno napravite spermiogram. Gotov je za sat vremena a košta 300,00 kn
    I u Petrovoj je gotov isti dan, a ne košta ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    I u Petrovoj je gotov isti dan, a ne košta ništa.
    Ma da..a ja luđaki tražila neku ustanovu koja radi spermiogram pa sam jedva našla privatnu kliniku.
    ma da taj nalaz ne prihvačaju.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i curke dal netko zna dal je normalno da sa PCSO pijem samo klomifene i to je to? , ja si nekako stalno mislim da mi je mogao dati još nešto a nije.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i curke dal netko zna dal je normalno da sa PCSO pijem samo klomifene i to je to? , ja si nekako stalno mislim da mi je mogao dati još nešto a nije.

Ima različitih stimulacija, različiti su protokoli, ovo je NESTIMULIRANI ciklus ili blagostimulirani ciklus kod tebe.

Koliko imaš godina?

Kakav je spermiogram supruga?

Koji ti je dan ciklusa? Kad si krenula s klomifenom?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hej, nekako se i meni činilo da me bezveze otkantala, ali ajde, prvi put se ne mogu odmah posvadjat sa sestrom..
    Dobro, koliko se onda čeka njihov nalaza spermiograma? Pročitala sam do 40 dana? Pa kako je u Petrovoj odmah gotov? Zar se ne mora odmah raditi pretraga uzorka?

I jeste vi nosili uzorak u kantici u labos ili su vaši muževi dali uzorak tamo?
    Sori na puno pitanja..

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa

Ima različitih stimulacija, različiti su protokoli, ovo je NESTIMULIRANI ciklus ili blagostimulirani ciklus kod tebe.

Koliko imaš godina?

Kakav je spermiogram supruga?

Koji ti je dan ciklusa? Kad si krenula s klomifenom?

danas mi je 6 dan.
    imam 28 godina sa mm je donekle sve ok.
    Klomifen sam počela piti 3 dan.
    mislim da ništa od ovog neče biti, neznam zašto mi nije dao nešto drugo.
    Neznam možda još hoče.. pojma nemam kako to ide.
    Dal se poslje klomifena uzima još šta.. u subotu moram doći a to mi je 8 dan.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa
    Hej, nekako se i meni činilo da me bezveze otkantala, ali ajde, prvi put se ne mogu odmah posvadjat sa sestrom..
    Dobro, koliko se onda čeka njihov nalaza spermiograma? Pročitala sam do 40 dana? Pa kako je u Petrovoj odmah gotov? Zar se ne mora odmah raditi pretraga uzorka?

Sori na puno pitanja..
    sestre su stvarno u redu, ja sam se iznenadila kolko su ljubazne.
    Nalaz se na VV čeka oko mjesec dana i šalju ga poštom. mislim da nema naručivanja samo se sa uputnicom dođe na šalter. Ima nekih slučajeva gdje su muževi nosili uzorak ali mislim da nema potrebe za tim.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sori na puno pitanja..
    U Petrovoj se radi samo spermiogram, a na VV kompletna (valjda) androloška obrada, to znači i vađenje krvi (hormoni, štitnjača itd.), izgled, opip testisa...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

drage Ivkica i Lavko,

dobro nam došle i čim prije otišle ali trbušaste s ovog podforuma

Spermiogram malo traje u Vuk Vrhovcu, ali je zato i najopširniji koji sam ja vidjela.

MM se tamo dao uzorak i mislim da se od doma može nositi uzorak, ali u zato predviđenoj sterilnoj posudici i na vrijeme, ali se to s njima moraš dogovoriti. No, svakako je lakše ako se davanje uzorka obavi na licu mjesta, dakle u bolnici.

Ivkica, budi sretna da si uopće ušla u postupak obzirom da oni već danima ne uzimaju nove u postupak, pa čak ni dogovorene postupke, zato sebe smatraj sretnicom.
    Čekaj, nisam shvatila, jel imate spermiogram ili nemate? Koja je dijagnoza po spermiogramu?
    U koji ćete postupak ući? IVF?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ha, dobro, što sad,onda ćemo čekati, naučila sam se na čekanje u ovih godinu dana
    Znači, ništa kantice, tamo sve obavljamo.
    Hvala puno curke, a vjerojatno ću još imati pitanja...sve mi je :?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    drage Ivkica i Lavko,

dobro nam došle i čim prije otišle ali trbušaste s ovog podforuma

Spermiogram malo traje u Vuk Vrhovcu, ali je zato i najopširniji koji sam ja vidjela.

MM se tamo dao uzorak i mislim da se od doma može nositi uzorak, ali u zato predviđenoj sterilnoj posudici i na vrijeme, ali se to s njima moraš dogovoriti. No, svakako je lakše ako se davanje uzorka obavi na licu mjesta, dakle u bolnici.

Ivkica, budi sretna da si uopće ušla u postupak obzirom da oni već danima ne uzimaju nove u postupak, pa čak ni dogovorene postupke, zato sebe smatraj sretnicom.
    Čekaj, nisam shvatila, jel imate spermiogram ili nemate? Koja je dijagnoza po spermiogramu?
    U koji ćete postupak ući? IVF?
    idemo na AIH, da baš sam sretnica ali vjerojatno zato što idem na AIH.
    nalaz mm je normalan sa nešto lošijom morfologijom ugalvnom dovoljno dobar za AIH, da ti iskreno kažem nisam puno pitala.

cerise avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[quote="Sonja2"]
    znaci jedino ja u 3. ili 4. mj.

I ja ću na postupak najranije u 3.mj., u veljači se samo trebam javiti zbog dogovora.

tako i ja rekao je 2 ili 3 tako da idem prije da sam u trecem na postupku

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga frka, meni je rekao da dođem na kontrolu u 2. mj, a da bi postupak bio 5. ili 6. mjesec

cerise avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Tibi prvotno napisa
    draga frka, meni je rekao da dođem na kontrolu u 2. mj, a da bi postupak bio 5. ili 6. mjesec
    ajme pa kako to? pa sto onda mene ceka

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A ne znam draga, nadam se da ćeš biti bolje sreće od mene

cerise avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ajme draga ,ja se duboko nadam da da cu ici tako kako sam mislila jer ionako mi je veljaca taaaaako daleko al kad sve to citam neznam sto da ocekujem :?

Sonja2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cerise, na koliko si postupaka bila do sada?

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako se ne varam nama je doktor pri prvom pregledu svakome dao papirić što sve od pretraga trebamo obaviti. Prvo se treba naručiti za spermiogram. Onda se čeka oko mjesec dana da se dođe na red i onda se čeka nalaze još mjesec dana. Toliko je to trajalo nama kad su nas slali na te pretrage. Da ne spominjem da je muž bio napravio spermiogram tjedan dana prije tog prvog pregleda na SD i sve je bilo gotovo u roku par dana.Ali nalazi sa SD na VV ne pale.
    A kad smo konačno skupili sve papire nakon ta dva mjeseca(jer je spermiogram najduže trajao) doktor je izvadio još jednu listu nalaza koje treba obaviti a koju nam je prvi put zaboravio dati.
    Da li se je u međuvremenu nešto promijenilo? Sumnjam....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, oduvijek se na postupak na VV čekalo godinu dana od prvog dolaska, svi smo to prošli. mi se prijavili prošlo ljeto, ovog lipnja odradili 1. IVF, to tako ide... nisu oni krivi, krivo je ministarstvo i manjak proračunskih sredstava, a sada i loš zakon!

takve "stvari" možemo promijeniti samo na izborima, doduše ne predsjedničkima, ali i to je početak!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Godinu dana??
    Računala sam par mjeseci..ali godinu dana?

Koliko je vama trajala faza pregleda i nalaza? Jel to barem gotovo u 3-4 mjeseca?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Godinu dana??
    Računala sam par mjeseci..ali godinu dana?

Koliko je vama trajala faza pregleda i nalaza? Jel to barem gotovo u 3-4 mjeseca?
    Ovisi jesi li što radila ranije ako nisi onda ce vjerojatno potrajati malo duže, mi smo imali sve nalaze osim hormona 3 dc, nalaze spermiograma je morao ponavljati i to 2 puta samo nam je na to otišlo 4 mj, pa je onda bilo ljeto i godišnji odmori,na red smo došli za 7 mj. na prvi IVF prirodnjak i s tim da sam imala već sve nalaze i nekoliko odrađenih postupaka u drugoj klinici, a da nismo vjerojatno bi još čekali

cerise avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Sonja2 prvotno napisa
    Cerise, na koliko si postupaka bila do sada?
    imala sam 2 postupka al mi je trebalo 10 mjeseci da sam povadila sve nalaze ....

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ivkica28 zašto misliš da ništa s klomfeom ?imam ja PCOS pa sam s klomifenom išla na AIH. Za taj ti postupak ne treba jača stimulacija

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    ivkica28 zašto misliš da ništa s klomfeom ?imam ja PCOS pa sam s klomifenom išla na AIH. Za taj ti postupak ne treba jača stimulacija
    ma da? baš si me utješila!
    Užasno sam u depresiji od kad pijem klomifene..puna sam paranoičnih misli pa i jedna od tih je da neču reagirat na klomifene i da to nije dovoljno dobra stimulacija.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ivkica nemoj odmah pucat na negativu. bit će to, samo strpljenja.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, oduvijek se na postupak na VV čekalo godinu dana od prvog dolaska, svi smo to prošli
    Da, potpisujem ksenu, i mi smo čekali godinu dana do prvog stimuliranog iako sam ja imala 37 godina. U tih godinu dana morali smo odraditi briseve, hormone, suprug je čak u tom čekanju operirao varikokelu, ja sam odradila HSG i do čekanja smo odradili dva AIH, na čemu je doktor inzistirao prije stimuliranog (iako u inseminiravanja nisam polagala puno nade).

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ivkice, znam da nije neka utjeha, ali i ja sam bila samo na klomifenima i imala 4js, doduše nemam PCOS...
    Držim fige!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hej curke, moramo biti pozitivne, naravno-sve je individualno, svaka nasa dijagnoza, svako nase reagiranje na odredenu terapiju....mi smo n VV od 10.mj 2008., i jos nisam bila u postupku (pretrage odradili sve,neke i više puta-npr-prohodnost jajovoda-3 puta, otisla godina dana,jer se sve uvijek nekako poklopi s njihovim odmorima)..A docekasmo i zakon, pa sad cemo vidjeti nagodinu..strpljen-spasen! Jel se i vama cini da je od ljeta (novog zakona) na VV jos veca guzva-ili sve ide jos sporije i duze se ceka? Prije mi je to nekako bezbolnije prolazilo, ali sad dok se ponovo javim sestrama-ode 5 sati!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

blondy1, nisam na VV, ali s obzirom da se cijelo ljeto i u rujnu praktički nisu odrađivali postupci, jer nije bilo jasno definirano što se smije što ne i gdje nabaviti svu dokumentaciju, a onda je u listopadu još dio parova lutalo kako do potvrda, logično mi je da ja sada nastala gužva.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Problem je i u tome sto su im uveli novi sistem rada. Ne znam tocno tko je tako odlucio, ali prije kad si bio u postupku i isao na folikulometriju - nisi se trabao javljat sestrama, vec bi te one preuzele na kraju i odradile svu dokumentaciju, a sad nakon svakog UZV i bilo cega - hop k njima, pridodaj tome pikice, punkcije i opcenito velik broj pacijenata i evo nam guzve.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    cure, oduvijek se na postupak na VV čekalo godinu dana od prvog dolaska, svi smo to prošli
    Da, potpisujem ksenu, i mi smo čekali godinu dana do prvog stimuliranog iako sam ja imala 37 godina. U tih godinu dana morali smo odraditi briseve, hormone, suprug je čak u tom čekanju operirao varikokelu, ja sam odradila HSG i do čekanja smo odradili dva AIH, na čemu je doktor inzistirao prije stimuliranog (iako u inseminiravanja nisam polagala puno nade).
    Aha, ali ste ipak pokušali i s inseminacijom u međuvremenu..ja sam mislila da se nalazi rade godinu dana..dobro, kod nekih i da, koliko vidim.

E,sad, ja imam raznorazne hormonske nalaze od 2003. pa do ove godine - u raznim fazama, ali pretpostavljam da opet sve ponavljam kako bi imali najnovije stanje, zar ne?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E,sad, ja imam raznorazne hormonske nalaze od 2003. pa do ove godine - u raznim fazama, ali pretpostavljam da opet sve ponavljam kako bi imali najnovije stanje, zar ne?
    Vjerojatno. Ja sam čak trebala vaditi hormone 3 dc u stimuliranom postupku (iako sam ih već prethodno imala, stare možda nekih 10tak mjeseci). Iako je sve to individualno na kraju.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

OK, hvala cure puno ...svakim danom znam sve više..

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

to čekanje od godinu dana se užasno dugo čini a na kraju tako brzo prođe.Samo treba dalje nastaviti sa životom a ne da ti se život vrti samo oko toga. Ima u životu puno toga lijepog u čemu se može uživati. Najvažnije da se to stanje stvari prihvati tada je puno lakše.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ovako - sto se tice cekanja godinu dana (cime su i mene ovdje zaplasili) - ja zbilja nemam takvo iskustvo. ni blizu! dosli smo na VV u 4.mj. nakon toga smo cekali 5.mj. i moj 3dc da izvadim hormone i MM napravi spermiogram. nazalost, te smo nalaze cekali malo vise od mjesec dana i dr.A je rekao da me nazalost ne moze ubaciti u postupak u 7.mj. jer mi se ciklus poklapao s njihovim godisnjim. znaci mi bi do prvog postupka dosli za 3 mjeseca. i to stimuliranog. zbog go je postupak zakazan za 9.mj. kada se desilo sto se desilo zbog novog zakona

znaci cekanje na postupak je zbilja individualno i nikome se ne moze predvidjati kada ce doci na red!

jane79 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I to čekanje je individualno, ovisi i o tome koliko je jasna dijagnoza. MM je prvi spermiogram radio u veljači ove godine, ja sam na 1. pregledu bila 01. travnja. Obzirom da je spermiogram pokazao tešku oligoastenozoospermiu (s kojom je kako je dr. rekao suludo raditi išta drugo osim ICSI-a), ja više nisam morala na nikakve pretrage, jer apsolutno nije važno jesu li moji jajovodi prohodni. Naravno, morala sam što i svi, PAPA, brisevi, HIV, hepatitis...što je sve gotovo u roku mjesec dana. Prvi postupak dočekali smo u studenom (to je produljila ljetna pauza), znači 7 mj. od mog prvog dolaska. S druge strane, imam kolegicu s idiopatskom neplodnošću čiji je suprug prvo godinu dana odrađivao sve pretrage, a ona je krenula pred skoro 2 godine, odradila 3 AIH-a i tek će u siječnju na 1. IVF.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moram se složiti s Jane79,oko dužine čekanja ovisi dijagnoza,ali i ovisi kod kojeg si dr.budući da dr.L ima malo više pacijenata.Al kad jednom uđeš u postupak sve to ide jako brzo i ne snađeš se, već postaneš čekalica ß.Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni je to čekanje najlakše palo. Puno mi je gore sad kad sam u postupku užasno se bojim tog suočavanja sa neuspjesima kojih če sigurno biti. A i to kasnije postaje normalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •