Ne! Dr. L mi je rekao da mi ne bi vrijedilo ni da sve sama platim jer su postupci limitirani.pino prvotno napisa
Ne! Dr. L mi je rekao da mi ne bi vrijedilo ni da sve sama platim jer su postupci limitirani.pino prvotno napisa
dr mi je rekao da odmah prestanem s lijekovima pa sam tako i postupila,a s njim ću otvoreno razgovarati idući puta. razumijem ja i propuste i sve,u nekim situacijama nije smijanje najbolja obrana ali ok,jedino smatram ako vode evidenciju kako treba da je trebao raćunati na taj postupak ili makar uzeti telefon u ruke i javiti,toliko bi bilo uredu. ipak neka kaže tko šta hoće ali 600 kn dati za ništa nije malo a taj suprefact idući puta neću moći iskoristiti jer mu istjeće rok trajanja,znaći opet 500 kn. ponavljam da je jedna cura napisala kako joj je dr L rekao krajem 10 mjeseca da neće biti love. odrađivala sam ovaj mjesec po 12 sati na poslu tako da nisam iskreno imala vremena doći ovdje i pročitati,jer nisam slutila da može nešto biti loše i oslonila sam se na doktora. eto, ovo sam napisala tako da i drugi znaju što bi ih moglo dočekati. doktora krivim jedino zbog toga što je mogao otvoreno reći ili makar javiti,jer nisu hormoni bomboni ali krivim milinovića i naravno zakon koji je donjeo. toliko od mene ne želim da me netko krivo svati jer mislim da bi svaka od vas isto reagirala kao ja. čekate nešto godinu i pol dana,potrošite mnogo vremena na kontrole,preglede,nalaze.. znate da dr odugovlaći jer je gužva,šutite i strpljivo čekate svoju šansu i kada dođe i budete sigurni da je krenuo postupak,pijete ljekove,brojite dane i na kraju ništa. pozdrav cure
Hele, na VV-u je i prije (jer se HZZO već dugi niz godina maćehinski odnosi prema IVF-u i ne fundira dovoljan broj postupaka) znala bit frka pred kraj godine. Kritična vremena su prije bila 7. mjesec (pred GO-ove), 6.-ti (godišnja stručna konferencija), i kraj godine ne zbog GO-ova nego jer bi se potrošila sredstva. Na žalost, stvari ne funkcioniraju onako kako bi mi očekivali (telefonsko nazivanje i obavještavanje pacijenata), na VV-u dosta računaju na samoinformiranje pacijenata jer su uvijek bile i ostale gužve kao konstanta. Sretno!
Hele oprosti nisam dobro pročitala tvoju poruku![]()
propustila sam informaciju o kontracepcijskim tabletama..
![]()
Kužim da si ljuta..
i ja sam ljuta jer nisam imala na punkciji ni jednu js..
Ima nas hrpa ljutih ovdje ..da ljutih.. uglavnom bijesnih..
a za sve je kriv naš "PREDRAGI MINISTAR"..![]()
Pino ne znam previše o cijenama državnih postupaka ali mislim da je to puno više od punkcijske igle, ako se cijene kod privatnika kreću oko 7,500 kn?pino prvotno napisa
Prošli ponedeljak sam bila na VV i jedna cura isto tako nije imala niti jednu js. Kako je to moguće. Inače i ja imam isti problem kao i ti, pa me zanima kako to da nije bilo...nisu te dovoljno stimulirali ili u čemu je problem. Trenutno sam prestala piti klomifene i bojim se da će i kod mene biti ista situacija.Šiškica prvotno napisa
Hele neznam kaj da ti kažem osim da te u potpunosti razumjem, to što ti se dogodilo je strašno!! Možda za nekog ne ali mi koje to silno očekujemo i napokon mislimo da je to to a kad tamo... Koje smo mi j....ne sreće.
Žao mi je što se dogodilo Hele. U ovih godinu dana shvatila sam da mi ovaj forum puno znači što se tiče informiranja i utjehe. A što se tiče dr. A. mogu samo reći sve naj. istina da baš puno ne priča, ali uvjerena sam da je to zbog gužve. Njegov smjeh je njegov obrambeni mehanizam, jer ono što podnose on i dr. L je stvarno izvan ljudskih mogućnosti. Takav pritisak posla i stresne situacije...
Jednom sam se šokirala...Nakon prve punkcije...ležimo ja i još jedna suborka...izađe dr.A i kaže:"vas dvije 1 jajna stanica, 50-50 hehehe". A ja u šoku, upitnik iznad glave. A onda me suborka"utješi: "ne brini se, ja nemam jajnu stanicu, već mi se to i prije događalo", a ja prokomentiram "pa kako se mogao nasmijati, pa to nije uredu", a ona odgovori da se ona navikla na njega da se ne ljuti. Osim ovog događaja, imam samo dobre utiske, tješio me je i šalama opuštao. Cmok doktoru!
Ja sam kod njega nešto privatno obavljala i isto je tako smješan.. uglavnom radila sam HSG i bolilo me, naravno da je..pa sam čak malo i zavrištala a on i njegova sestra su umirali od smjeha... Bilo je to stvrano simpatično ja vrištim a oni hehehe!!!! Ali stvarno sve pohlave doktoru nije njima lako...Mene više brine njihova stručnost..nadam se da će se pokazat.amariya prvotno napisa
Mislim da svi koji imaju sumnje u određene liječnike trebaju mijenjati kliniku.ivkica28 prvotno napisa
Prvi put do uspjeha je upravo povjerenje. Ukoliko ga nemate, nemojte trošiti svoje dragocjeno vrijeme na takvu vrstu doktora.
U ZG ima dovoljan broj liječnika i klinika pa možete potražiti one kojima vjerujete.
Oprostite, ali nije mi logično da netko ide u takvu gužvu, a na drugim klinikama se može doći prije na red i još sumnja u stručnost doktora....
Također, VV ima najveću gužvu i vjerojatno najmanje sredstava (u sklopu novog zakona) tako da dobro prosudite i odvažite što vam je bitno.
hele, što se tiče tvoje situacije, ja bi odmah riješila situaciju sa dr. a ne bih čekala neku novu situaciju ili dogovor u drugoj klinici pa da onda ideš doktoru na razgovor kako bi mu sve sasula u lice. Napravi to odmah i sad i bit ćeš mirnija. Ukoliko ti sve na povijesti bolesti piše crno na bijelo da napraviš kako si postupila, traži ponovno odgovor i termin odmah u 1 mj. Sad je manja gužva pa ćeš brže doći na razgovor.
Osobno kod prosudbe volim čuti obje strane.
Sretno svima u potrazi za stručnim lječnicima i klinikama![]()
ovo moram potpisat ,potpuno se slažem.To ti je ko partner,nemoj ga pljuvat,ako ti ne paše, nije ti dobar, mijenjaj ga,nekom ce biti dobarBebel prvotno napisa
![]()
xbony prvotno napisa
dr. A sretan Vam rođendan![]()
evo i ja cestitam![]()
...i potpisujem zadnja tri posta
Naravno da vjerujem svom doktoru...inače nebi bila gore... sigurno bi išla daljejadro prvotno napisa
SRETAN ROĐENDAN DOKTOR A.![]()
![]()
![]()
![]()
Mogu samo reći da mu skidam kapu do zemlje...
I meni se ponekad činilo da se šali kada nije vrijeme za to, ali malo kada malo bolje razmislim to je jedan od razloga zašto sam bila kod njega....
Baš zbog toga sam pred onim vratima čekla pola dana...a na punkciji su sestre i on umirali od smijeha, čak sam se i ja smijala....ali kada je poslije svega došao mi kod glave i sjeo, pomaknuo mi kosu s lica i rekao da je sve bilo i više nego svaršeno, rasplakala sam se od ponosa....
On je bio taj koji mi je potvrdio moju trudnoću, radovao se i strpljivo mi pokazivao na ultrazvuku ono što se vidi od moje mrvice....
Ponekad je bilo jako teško, ali nikada mi nije dozvolio da se osjećam nesigurnom u njegovim rukama, a mislim da je to kod svakog pacijenta najbitnije...
Ako se tako ne osjećate, imate sve pravo ovoga svijeta tražiti doktora koji će za vas biti kao što ja za mene doktor A.![]()
Xne želim da ispadne da ja nekoga branim, ali čini mi se da je dr A više jadan i ozlojađen od silnih "novina" koje je donio zakon da su mu naprosto popustile kočnice
I ne samo zakon - kočnice popuštaju i kad su onolike gužve u kojima VV definitivno prednjači.
I mi vam želimo sretan rođendan, dragi naš doktore![]()
Evo rodice, samo da javim... Danas sam bila na VV na inj Decap. i moram opet doći u subotu na Chor.
Rečeno mi je da OBAVEZNO dodjem što ranije jer idu vrlo rano doma.
Tako da znate ako ste u subotu planirali tamo - da požurite!!!![]()
prekrasna priča...ja sam sretna što sam baš kod njega... i jako mi je bitno što sam pored njega uvijek opuštenaslavonka2 prvotno napisa
Može li mi netko reči dal ima gužve ujutro gore,naime moram sutra na uzv pa ne znam kad bi bilo najbolje doći
mislim da je za tako nešto bolje doći oko 10,11...a ne skroz rano.romanica prvotno napisa
Bilo bi super da se tu radi samo o iglama za punkciju no ima tu jos svega, jedan postupak HZZO stoji cca 8000 kuna.pino prvotno napisa
evo da se javim. SRETAN ROĐENDAN DR.A. ponavljam cure da nisam krivila doktora nego neznam kako si onda vode evidenciju i ne kužim protokol. znam da su gužve i najteže je raditi s ljudima a da ne spominjem ostatak doktorova posla što je daleko stresno. nedostatak komunikacije... jednom prilikom kad sam bila na pregledu sam ga htjela pitati sve što mi nije jasno rekao mi je da mu je gužva i da nema vremena za razgovor.oke od tada ništa ne pitam nego izađem što prije. kada sam imala inseminaciju doktor mi ništa nije rekao,sve do inseminacije nisam znala koliko imam stanica,koliko trebamo apstinirati niti ništa,pa smo apstinirali 10 dana.![]()
tada mi je rekao da čemo napraviti 3 inseminacije za redom ali nismo.... eto da oprostite jednostavno odande iziđem kao tuka i čekam da dođem doma da nađem na netu. cijenim doktora zbog toga što radi,i za to treba čvrsto nositi svoju glavu na ramenima. mislim da možemo biti doktoru zahvalne i potpisujem da svatko ima svojih mana i vrlina.
amyx prvotno napisa
![]()
![]()
dr. A. SRETAN VAM RODJENDAN![]()
sretan rockas dr a.....
cure drzite se ja jos pauziram...![]()
to mi je najbolji doktor do sad,i svaka mu cast sto je takav a ima nas svakakvihRuzicaSB prvotno napisa
![]()
Cure, imam par zamolbi, opet
ali prvo da napisem zasto mislim da se nedostatak love ipak da pokriti s manje nego 8,000kn koliko je postupak kod privatnika - zato sto njihove place, oprema koja nije potrosna npr. ultrazvuk, place embriologa, struja, voda i svi fiksni troskovi, koji se kod privatnika placaju od tih 8,000kn - svejedno trose bez obzira na zaustavljanje postupaka. Jedino sto se NE trosi kad obustave postupke je potrosni materijal, a to su igle za punkciju, mediji za kulturu zametaka (koji ipak mislim da nisu tako strasno skupi), igle za ICSI (ako se radi ICSI - to jest skupo, mozda cak do 1,000kn, ali se ne radi ), i kateter za transfer (ali koliko sam skuzila, FETove nisu obustavili?)
Ja bih vas zamolila ako koja ide gore i ako jos ima ljudi u postupku gore (a da nisu trudnice!) ili idu vaditi betu, da li biste mogli odnijeti printanih letaka za upitnik o statistikama, u mom potpisu...
A drugo, da li biste mogli napisati podakte o VV-u - na ovoj temi
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=86398 koji bi isli na ovu stranicu:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...skoj&Itemid=58
mislim da bi bilo lijepo da se neki od ovih krasnih postova o doktorima stave pa da buduci pacijenti vide da se nemaju cega plasiti.
Hvala puno i puno srece u postupcima!
imali netko sa pcso da je u zadnje vrijeme ostao trudan..samo čitam pcso 2. AIH-ništa
1. VIF-ništa...
još mi je puno gore kad to sve čitam.
Ja sam u petak gore, ponijet ću!pino prvotno napisa
Drage moje-rado bih ispunila anketu, ali nikako do postupka!! Ivka28-i ja dijelim tvoje strahove, najvise me strah da cu progutati tu svu kemiju i -nista od jajnih stanica!
Vi ste ovdje duze i znate puuno vise od nas, pokrecete ove akcije u koje se moramo svi ukljuciti i boriti....Bas sam jucer razgovarala s prijateljicom o Petrovoj u kojoj sam krenula u obradu (gin me tamo uputio), sjecam se ogromnog hodnika, puno vrata s doktorima i -praznih stolica..Sjecam se i soka kad sam ugledala cekaonicu VV. Naravno da sam puna povjerenja i simpatija prema toj klinici, ali u zadnje vrijeme me muci, ma ne znam to ni pravilno formulirati: NE BI LI ODJELI TREBALI DOBIVATI NOVCE OD MINISTARSTVA PROPORCIONALNO BROJU PACIJENATA I BROJU ODRADENIH POSTUPAKA...JESAM LI JA GLUPA (slobodno me prosvjetlite, ali kako moze biti jednako ili MANJE sredstava ZA VV od neke druge ustanove koja ima manju guzvu...Da ne spominjem velevaznog dr Simunica koji je podrzao ovaj zakon,sram ga bilo, bas me zanima sto mu je Milinovic obecao!! Ma ajmo se boriti za VV i njihova sredstva, pa nije ovo Svicarska, ali kako se ovako nesto smije dogadati u 21.stoljecu!!! Da u 11.mj nema sredstava-uz sve one godisnje, ma totalno sam ....ma razumijete me!!Pozzz
Blondy meni se čini da novce dobivaju one bolnice koje dobro "surađuju" sa ministrom čiji su dr. u istoj stranci i tome slično, a najmanje se gleda ono što bi trebalo, kao i svugdje oko nas![]()
Pitanjce,drage moje kad bih ja mogla provjeriti svoje hormončeke,obzirom da je stimulacija bila 10/11 mj? :?'
ja sam ovih dana stvarno bila u bedu.. i onda se još dodatno zbediram kad stalno čitam te forume..Jednostavno treba sve pustiti da ide svojim tokom..napraviš sve kaj možeš i kaj je u tvojoj moći a ostalo je sve Božja volja..tako da od bediranja nemaš ama baš ništa. Rekao mi je doktor i to danas da će sve biti ok i da ćemo doći do ovulacije tako da sam malo mirnja.blondy1 prvotno napisa
evo ti i odgovor cura na vv je po prvi puta sa teškim pcos u ponedjeljak vadila je betu i pozitiv veliki + ko kuća zato samo opušteno naprijedivkica28 prvotno napisa
ma da ..ajme kako si me razveselila..puno ti hvala!jo1974 prvotno napisa
Jao pa nisu PCOS najteži slučaj na sijetu..ja se tješim.
Izrodit ćemo mi to jaje![]()
jednom sam pitala doktora A. kaj on misli kaj je gore pcos ili neki problem sa muške strane i kaj bi on radije odabrao...i on se definitivno odlučio za PCOS!!lavko prvotno napisa
I PCOS bi odabrao kao lakšu dijagnozu? Jel to?
Da cure, to je to, PCOS je jedna od ajmo reć lakših dijagnoza u MPO
da..a on valjda zna!!lavko prvotno napisa
mene to ništa baš ne tješi jer znam masu slučajeva gdje je bio ogroman problem kod muževa pa su žene ostale normalno trudne.. a s pcos bez ovulacije jako teško odnosno nikako. ok kad netko tu i tamo ima ovulaciju , ja sam zadnju valjda imala sa 17 god.
Joj, nemoj tako crno..zato se stimulira ovulacija, na sto raznih načina..
Imaš masu i ovakvih i onakvih slučajeva..Ja sam sklona isto biti pesimist ali nakon što mi nešto ne uspije, ne a priori.
Draga evo teme za tebe a ima toga jos ako upises u pretraznik PCOSivkica28 prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=27401
Meni baš moja dijagnoza daje nadu jer kad vidim kakvih cure sve imaju problema smatram se sretnom...ivkica28 prvotno napisa
amyx![]()
![]()