Ajme nama sa ovakvim zakonima.
Čitam tu malo i ništa ne kužim... pami pomognite ako znate.
Ja i moj dragi iza sebe imamo 3 neuspjela pokušaja potpomognute u Sloveniji (Postojna-Ljubljana). Nakon što skoro već 2 god nismo bili u postupku, razmišljamo da je možda vrijeme da probamo ponovno.
Moj dragi ima azzospermiju (u ejakulatu nema plivača), a ja jako slabo reagiram na stimulaciju (recimo sa 30 ampula menopura u zadnjem postupku, imala sam 5js, od toga 3 dobre, a na kraju se samo 1 nastavila djeliti i bila dobra za transfer).
Od stimulacije sam dobila hrpu cisti u dojkama, i ma da moja onkologica kaže da mogu ponovno uzimati hormone, moj se dragi tome užasno protivi i on bi da idemo u prirodne postupke :? što meni zvuči nemoguće s obzirom da nemamo spermije na raspolaganju tek tako, već su nađeni biopsijom.
On bi htio da za svaki taj prirodni postupak njemu punkcijom nađu plivače ako je to moguće (dr. u Sloveniji kaže da nije). Pa je njemu sinulo da potraži savjet na VV kod dr. Čolka (ili nekog drugog ako mislite da bi bio bolji izbor?)
Danas smo zvali na VV i rekli su da moramo poslati uputnicu faksom ili mailom da nam daju termin...
e sad moja pitanja:
Da li i ja trebam uputnicu jer će i mene pregledati? Koji je po vama dr najbolji izbor za pitanje azzo na VV? Šta ako nismo u braku i kakva su to savjetovanja? I mišljenje kojeg drugog doktora bi nama trebalo za postupak? Milamajko koji užas je ovaj zakon glupi, pa to nije normalno!
Mi nismo iz Zg, udaljeni smo 300km, pa bi mi dobro došli svi potrebni savijeti što od dokumentacije treba ponijeti i da li se folikulometrije rade isključivo kod njih ili bi mogla i tu obavljati kod moje gin? Ma da imam tri postupka iza sebe, meni se ovo sve čini toliko komplicirano kao da nikad nisam bila.