Danas smo bili na pravnom i psihološkom savijetovanju i baš sam zahvalna ekipi na VV koja nam je to tako dobro organizirala da ne trebamo hodati "okolo" kako bi dobili sve ove potvrde
I kod psihologa i kod pravnog savijetnika bili smo primljeni odmah bez minute provedene u čekaoni (zvuči kao SF)
Budući da smo već stariji pacijenti sa stažom dva AIH i jednog stimuliranog postupka psihologica je sama rekla da će s nama brzo završiti jer mi već znamo što nas čeka. Sa "novima" kaže da savjetovanje dulje traje jer ih želi upoznati sa težinom situacije u koju ulaze.
Bila je vrlo ugodna i jedino "službeno" pitanje koje je postavila je bilo "što vam najteže pada dok ste u postupcima". Tako da ako se netko brine da je psihološko savijetovanje ustvari provjera podobnosti da li ste spremni za roditeljstvo ne treba se više brinuti (barem ne ako ide kod psihologa na VV). Dapače, još je bila jako draga i za kraj je rekla ako ikada budemo imali potrebe da se nekome isplačemo na ramenu ili ako se nađemo u krizi da joj se slobodno javimo
Pravno savijetovanje je samo upoznavanje s našim pravima i novim zakonskim propisima
Meni osobno je interesantan bio dio u kojem je objasnila da doktor prema svojoj vlastitoj procjeni može odlučiti koliki je maksimalni broj zametaka koje pojedinoj ženi želi vratiti a time i koliki broj jajnih stanica će dozvoliti oploditi. Odnosno da nije samo odluka na ženi da želi npr. oploditi tri jajne stanice te ako doktor smatra da njezino tijelo takvu višeplodnu trudnoću neće moći podnjeti da može odrediti oplodnju manjeg broja jajnih stanica. Ispravite me ako sam nešto krivo shvatila...