Stranica 32 od 42 PrviPrvi ... 223031323334 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Monka prvotno napisa Vidi poruku
    ...Znam da smo osim te dvije izjave još morali potpisati izjavu s kojom se obavezujemo priznati da smo roditelji djeteta začetog postupkom potpomognute oplodnje. To je kao priznavanje očinstva i majčinstva "unaprijed". Ta izjava će se trebati potpisivati kod svakog postupka dok se psihološko savijetovanje više neće trebati odraditi. Također pravno savijetovanje će se ponovno morati proći ukoliko dođe do promjena u zakonu, što se nadamo da će biti VRLO BRZO
    Mislim stvarno. Pa jesu li svi poludjeli?!? Priznanje da smo roditelji djeteta začetog postupkom potpomognute !?!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na pp savjetovanje nemam komentara. Navodno je već i povelika lista naručenih..

Uspijela sam se naručiti kod dr.A na razgovor 23.2. pa što bude bude!!!!
    Posljednje uređivanje od Šiškica : 16.02.2010. at 21:00

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Monka hvala za ibfo.
    Znači nema provođenja nekog oblika testiranja?
    Malo me oblik izjave koji je ubačen, ali...

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj molu prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim stvarno. Pa jesu li svi poludjeli?!? Priznanje da smo roditelji djeteta začetog postupkom potpomognute !?!
    definitivno nisu normalni!!!!
    dokad će nas ovako ponižavati?
    Sram ih bilo i dolje ovaj diskriminirajući bezumni zakon

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ajme što je ovo...UŽAS...

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj molu prvotno napisa Vidi poruku
    Ispada da je MPO neki hir, pa ono ne da nam se prirodno pa ajmo u bolnicu
    Baš mi se ustaje rano i sjedi satima u čekaonici i izostaje s posla itd.
    Sramota, sramota, sramota!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Monka prvotno napisa Vidi poruku
    ... Znam da smo osim te dvije izjave još morali potpisati izjavu s kojom se obavezujemo priznati da smo roditelji djeteta začetog postupkom potpomognute oplodnje. ..
    Ovakva izjava se potpisuje i u praškom Pronatalu ( a i u MB je identična kako reče Ina33)
    ... i mislim da je možebit sročena na taj način zbog zakonske regulative koja u tim zemljama dozvoljava MPO i drugim kategorijama osim bračnih ili vanbračnih partnera kao kod nas (npr. žene bez partnera, istospolni parovi, i sl.) ili možda zbog nekih drugih subjektivnih ili objektivnih faktora koji prate određene vrste postupaka (npr. u slučaju donacije spolnih stanica, jel... tu mi je taj oblik i te kako prihvatljiv)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je bila je u stimulaciji nakon 01.02. ali smo gonale nabavili po starom od primarnog ginekologa...znači 30 komada od primarca a 40 na VV...
    mislim da nas baš u tom momentu ne bi ni primio da nismo imali gonale jer je bilo vakum razdoblje , morali bi čekati slijedeći ciklus...
    milivoj hvala puno. i sretno dalje

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj snow.ml prvotno napisa Vidi poruku
    ajme što je ovo...UŽAS...
    jučer netko stavio okrutnu sliku na ovoj temi...bila je jako okrutna...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Na pp savjetovanje nemam komentara. Navodno je već i povelika lista naručenih..

Uspijela sam se naručiti kod dr.A na razgovor 23.2. pa što bude bude!!!!
    Hej šiškice, baš sam ti mislila pisati-ali išla prvo pročitati do kraja postove -i dobro da jesam. Juče sam se čula s dr A, morala mu javiti betu i naručio me u utorak 23. oko 10h na pregled...Dakle, u utorak je sigurno gore, a i mi se vjerojatno vidimo Pozz

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj snow.ml prvotno napisa Vidi poruku
    jučer netko stavio okrutnu sliku na ovoj temi...bila je jako okrutna...
    Nije samo na ovu nego na jedno 5 njih i mislim da mu je bilA namjera staviti na sve teme ali je bio sprijećen...pošteno sam se uzrujala
    stvarno ima zlih ljudi!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A i čini mi se (neznam točno-nisam rodila ) da je default da se po rođenju djeteta potpisuje izjava o roditeljstvu pa se vjerovatno na to odnosila ona rečenica koju je Monka čula od psihologice:
    To je kao priznavanje očinstva i majčinstva "unaprijed".
    ... tu ne vidim problema.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ajde jedno glupo pitanje, malo off topic, al ja sam teški početnik, pa se nemojte ljutit..
    Jel ikome ikada uspjelo otprve? Došli na kliniku, probali i uspjeli? Jel ima takvih slučajeva ili je too good to be true?
    Nije da računam s tim, znam da ne ide lako,ali eto čisto me zanima jel ima takvih slučajeva ili je uvijek puno muke i truda prije rezultata?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ima ima...ne treba se prestati nadati....mislim da je čak 15-20% takvih parova
    sretno

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sorry, Milovoje, moram ispraviti malo netočni navod. BIlo je do donošenja takvih parova cca 15-20%.Od donošenja novoga zakona taj je postotak kao i ostali postoci i ukazatelji uspješnosti pao. Mislim da je fer to novim curama reći da znaju što ih čeka, ali svakako se ne treba se prepustit, treba se nadati najboljem i treba se svaki put nadati da će uspjeti.
    Pao je dosta postotak žena koje uopće dođu do jajnih stanica, pa ako i dođu do punkcije i nađu jajne stanice onda je jajnih stanica manje pa je time i pao postotak žena koje dođu uopće do transfera. Raspitajte se malo po hodnicima, razgovarajte s drugim pacijentima, pacijenticama i ispunite ako ste voljne i željne upitnik u mom potpisu. Bilo bi odlično kad biste i dijelili taj upitnik na Vuk Vrhovcu da ga i žene koje ne forumiraju na forumu isti ispune. Ako vam treba poslati upitnik u nekom forumatu da ga možete isprintati, javite se na PP.

Ja sam prije koji tjedan napravila pregled samo objavljenih trudnoća u 2008 i 2009 tijekom zadnjeg kvartala i već se vidi pad broja "domaćih trudnoća", to jest iz hrv. klinika.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa ako ćemo po iskustvima iz hodnika, a zadnja 2 tjedna sam uredni gost na VV ,mogu reći da je eventualno sve skupa pao ponešto postotak uspješnosti...ali pitanje od lavko je bilo ima li itko, ijedan par pa mislim da ne bi trebalo baš skroz ubiti nadu...
    u potpisu "vječni optimist"

inače nama vraćene 3 mrvice...8stanična, 6stanična, 4stanična...nosimo ih sve doma
    Posljednje uređivanje od milivoj73 : 18.02.2010. at 13:41

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    inače nama vraćene 3 mrvice...8stanična, 6stanična, 4stanična...nosimo ih sve doma
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dubicanac1 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

milivoj73 sretnooo ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Milivoj ~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoje mrvice

dubicanac1 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde jedno glupo pitanje, malo off topic, al ja sam teški početnik, pa se nemojte ljutit..
    Jel ikome ikada uspjelo otprve? Došli na kliniku, probali i uspjeli? Jel ima takvih slučajeva ili je too good to be true?
    Nije da računam s tim, znam da ne ide lako,ali eto čisto me zanima jel ima takvih slučajeva ili je uvijek puno muke i truda prije rezultata?
    lavko ima takvih parova.....
    nama je uspjelo iz prvog puta.....

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

mi smo

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

milivoj73~~~~~~~~~~~~~~sretno a sad nek se liepo prime za mamicu
    Pozdrav tebi i ženi

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nam je iz 2.puta, i vjeruj mi, to je jednako dobro kao iz 1.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku

BRAVO ŽENA od MILOVOJA I MILIVOJ
    Da, i slažem se Milivoje... .. ne treba novima uzimati nadu ali ih ne treba ni držati u uvjerenju da je sve kao i prije, nažalost nije.

I ja sam bila na VV-u u 11. mjesecu i nažalost je bilo mnogo žena koje nisu ni dogurale do transfera zbog malih stimulacija koje se učestalo nude gore ili bi došle do samo jedne jajne stanice ili dvije od kojih bi se oplodila samo jedna ili nijedna..... Tvoja je žena primila punu stimulaciju koja je gore nažalost u međuvremenu prije iznimka nego pravilo.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Milivoj - čestitam!

Znači ima uspješnih od prve i druge lijepo je to čuti jer koliko čitam i slušam, nekako su uvijek godine truda u pitanju..a eto ne mora biti.
    Zašto točno sada daju slabiju stimulaciju - isto regulirano novim zakonom ili štednja ili što?
    Bože koliko stvari si čovjek mora u glavi posložiti samo zato jer ga je priroda eto malo zeznula..

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kužim, manje stimulacije za manje js, da ne bi bilo brdo stanica kad ionako s njima ne mogu ništa,jel to?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kužim, manje stimulacije za manje js, da ne bi bilo brdo stanica kad ionako s njima ne mogu ništa,jel to?
    brz i točan zaključak, nažalost je to naša situacija trenutna. Idu na male stimulacije jer ionako mogu oploditi samo maksimalno tri j.s. po zakonu a zamrzavanje je nažalost još uvijek Science Fiction, odnosno radi se u iznimnim slučajevima. Mislim da se na forumu javila tek jedna ženskica kojoj su na VV-u zamrznuli j.s. nešto se slabo javlja na forumu u zadnje vrijeme, to je Romanica....

Milivoje, jesu vama ostale j.s. koje su zamrznuli?

Slična je situacija i u drugim klinikama......

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lavko htjela bih se samo nadovezati da uspješnost ovisi i o dijagnozi, godinama žene, a čini mi se i o sreći

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se i ja javim sa razgovora za drugo mišljenje kod dr. L.
    Naime, dr. L se kao uvrijedio što idem od njih i veli da zašto odlazim da imaju uspješna dva postupka sa smrznutim js i da to nije problem (ja spomenula da dobijem i po 20 js sa pola gonala) i rekao mi da usprkos iskorištenih 3 postupka imam pravo na još 3 s obzirom na godine i da razmislim pa mu se javim
    Joj, ja odmah zatražila može li me upisati ali ipak mi rekao da mu se javim kad se odlučim i tako.
    Uglavnom, ostavio na mene dojam kao nekada naš dobri stari dr. J (pozvao me unutra rukom, a kako ja nisam skužila onda me prozvao)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cestitam Milivoj tebi i tz i ~~~~~~~~ za sve tri mrvice!
    Sto se uspjeha iz prve tice moja sugradjanka je bas nedavno uspjela iz prve na VV.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Milivoj držim fige do neba.
    Možda bi cure kojima je uspjelo mogli opisati u kakvom postupku.
    I sad me dr. L zaintrigirao pa me zanima o kakvim se to sad postupcima radi?
    Jesu li to stimulacije prave, umanjene, prirodni postupci?
    Ako mi ne uspije ovaj postupak koji čekam na CITO možda bih se mogla sa dr. L dogovoriti za postupak.
    Joj, meni je tamo sve tako poznato da mi je sad žao što nisam mogla dogovoriti tamo, možda bi na CITO odustala, a opet mi nekako dugo čekati?!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama nisu zamrznuli ništa jer mi uvijek kuburimo sa kvalitetom stanica...zapravo od svih suborki u ovom našem postupku znam za samo jedno smrzavanje js ali je frendica imala 12 js super kvalitete pa su joj 4 smrznuli i 3 oplodili...

cerise avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hej svima...imam pitanje...ja sam sada na kontr. tbl.Jasmin trebam se javiti 21 dan ciklusa za neki sprej i dalje ... pa me zanima dal je neka od Vas bila i kakva je procedura toga? ....inace sam bila u 11-om mj.na ivf-u al nisam imala ni jednu js

cerise avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

zaboravila sam lijepo je cuti takve vijesti milivoj73 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~sretno

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vesnare prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja javim sa razgovora za drugo mišljenje kod dr. L.
    Naime, dr. L se kao uvrijedio što idem od njih i veli da zašto odlazim da imaju uspješna dva postupka sa smrznutim js i da to nije problem (ja spomenula da dobijem i po 20 js sa pola gonala) i rekao mi da usprkos iskorištenih 3 postupka imam pravo na još 3 s obzirom na godine i da razmislim pa mu se javim
    Meni se čini da s obzirom na reakciju -minimalna stimulacija -20 j.stanica (slično kao kod mene) ta 3 besplatna postupka znače vrlo malo.

Ako bude takva reakcija na stimulaciju, oplode se 3 stanice, a sve ostalo zamrzne, znači da je ustvari jednom stimulacijom iskorišteno sva 3 postupka, pa i više, budući da se svako odmrzavanje j.stanica i njihova oplodnja broje kao novi postupak.
    A o uspješnosti oplodnje j.stanica već je dovoljno rečeno (nekoliko postotaka po stanici) i ja uopće ne gajim nadu da bih bila među tim sretnicama!

Za te dvije trudnoće svaka čast, ali to je kao da čekam bingo...uostalom nije objavljena ni dob ni dijagnoza tih pacijentica (a mislim da se radi o mlađim pacijenticama...).

Ja se osobno brinem što su naši MPO liječnici počeli hvaliti to zamrzavanje j.stanica...a dok ne padne ovaj zakon, mene neće vidjeti (bar ne u stimulaciji)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da s obzirom na reakciju -minimalna stimulacija -20 j.stanica (slično kao kod mene) ta 3 besplatna postupka znače vrlo malo.

Ako bude takva reakcija na stimulaciju, oplode se 3 stanice, a sve ostalo zamrzne, znači da je ustvari jednom stimulacijom iskorišteno sva 3 postupka, pa i više, budući da se svako odmrzavanje j.stanica i njihova oplodnja broje kao novi postupak.
    A o uspješnosti oplodnje j.stanica već je dovoljno rečeno (nekoliko postotaka po stanici) i ja uopće ne gajim nadu da bih bila među tim sretnicama!

Za te dvije trudnoće svaka čast, ali to je kao da čekam bingo...uostalom nije objavljena ni dob ni dijagnoza tih pacijentica (a mislim da se radi o mlađim pacijenticama...).

Ja se osobno brinem što su naši MPO liječnici počeli hvaliti to zamrzavanje j.stanica...a dok ne padne ovaj zakon, mene neće vidjeti (bar ne u stimulaciji)
    Nad svime sto si rekla vrijedi se zamisliti, a ovo istaknuto je i moja odluka.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nene, je li ovo 100% provjerena info i otkuda?

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hej Vesnare, jesi ti bila jutros na VV, u onom timu koji je pokušavao preko moba objasniti nekome doma čari moderne tehnike (daljinski ovaj, utikač onaj), baš ste bili simpa

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurna sam da sam to pročitala od nekoga na forumu, zaista ne znam točno, ali mislim da je zaista tako, jer najskuplji dio ivf-a je uz lijekove, postupak oplodnje. Plus što mu prethodi postupak odmrzavanja (ako postoji paralela sa zamrznutim zamecima- to se na VV još uvijek plaća, neovisno o besplatnim postupcima)

Ali, da budemo 100% sigurni- trebalo bi provjeriti. Pokušat ću sutra. Ako netko od cura može saznati direktno od dr ili sestara, bilo bi super.

jane79 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo ja odgovaram malo sa zakašnjenjem, ali moram i nas prijaviti kao velike sretnike! 27 menopura, 7 jajnih stanica (ništa zamrznuto), 3 kvalitetna zametka i rezultat - blizanačka trudnoća. Sada brojimo 14 tjedana i nadamo se da će sve nastaviti kako treba!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj jane79 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja odgovaram malo sa zakašnjenjem, ali moram i nas prijaviti kao velike sretnike! 27 menopura, 7 jajnih stanica (ništa zamrznuto), 3 kvalitetna zametka i rezultat - blizanačka trudnoća. Sada brojimo 14 tjedana i nadamo se da će sve nastaviti kako treba!
    Mž i ja nismo uspjeli od prve, već iz treće. Taj treći put mž u stimuliranom postupku imala je samo tri jajne stanice od kojih su se oplodile dvije. Obje su vraćene nakon samo tri dana i mž je pala u teški bed misleći da ništa od toga neće biti jer nikakvih simptoma trudnoće nije bilo i zato smo se oboje iznenadili visokoj prvoj beti. Na kraju čekamo blizance i mž je u 18. tjednu. Ovo pišem zbog našeg iskustva da svaki zametak ima šansu.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Boy prvotno napisa Vidi poruku
    Mž i ja nismo uspjeli od prve, već iz treće. Taj treći put mž u stimuliranom postupku imala je samo tri jajne stanice od kojih su se oplodile dvije. Obje su vraćene nakon samo tri dana i mž je pala u teški bed misleći da ništa od toga neće biti jer nikakvih simptoma trudnoće nije bilo i zato smo se oboje iznenadili visokoj prvoj beti. Na kraju čekamo blizance i mž je u 18. tjednu. Ovo pišem zbog našeg iskustva da svaki zametak ima šansu.
    Ovo je veliko ohrabrenje za mene! Mi smo sada u istoj situaciji pa se nadamo i istom rezultatu! pozdrav tvojoj ženi

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa Vidi poruku
    Hej Vesnare, jesi ti bila jutros na VV, u onom timu koji je pokušavao preko moba objasniti nekome doma čari moderne tehnike (daljinski ovaj, utikač onaj), baš ste bili simpa
    ma jesmo - sveki ostala doma jer ide na fizikalnu terapiju, pa došla kući gledati seriju u podne. Kod nas je već 2 mj. od kad je slomila ruku i nikako da zapamti koji je daljinski za tv, a koji za max.
    sorry na skretanju s teme, a gdje si ti bila?

bravo za sve cure kojima je uspjelo

sad kad bolje razmislim mislim da je ono točno za odmrzavanje i iskoristivost postupaka, ali s obzirom da imam još malo 37 godina ionako ne bih stigla iskoristiti ne samo tri već mislim šest postupaka, budući sam jednom rodila.
    nisam puno čitala zakon o mpo budući sam bila u brizi oko otklanjanja polipa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vesnare, helou . Zamrzavanje js je kontroverza. Naši tvrde da nije tako loše, strani - Vlaisavljević, Pražanin, tj. liječnici članovi ESHRE tima da je eksperimentalna tehnika koju nude samo rijetkima i žene prije toga upozore o maloj uspješnosti toga, u odnosu na zamrzavanje embrija (tipa žene koje su prošle kemoterapiju pa su zbog toga ispunktirale i pohranile stanice, da barem nekako sačuvaju svoju plodnost). Mislim da bi to trebala uzeti u obzir pri razmatranju postupaka, pogotovo zbog PCOS-a. Od početka primjene zakona u Hrv. su postignute samo 2 trudnoće sa zamrznutim js - jedna tim na VV-u, jedna tim u Petrovoj. Sigurno će taj broj rasti, ali ESHRE i Vlasiavljević su decidirani u tome da to nije standardna metoda koju preporučaju pacijentima koji se liječe od nepldonosti, jer je slabo uspješna. Bit ću otvorena - moj bi ti savjet bio, ako ikako možeš - razmišljaj eventualno i o inozemstvu jer u novom zakonu piše da se smiju oploditi samo tri jajne stanice i da se embriji ne smiju zamrzavati, nego samo viškovi jajnih stanica. Ja bih na tvom mjestu eventualno probala jedna postupak u Hrv. pa ćeš vidjeti kako reagiraš, možda s tim minimalnim stimulacijama kod tebe uspiju izbjeć hiperstimulaciju - ide se na klomifene plus par menopura, možda bude i bingo, što ti od srca želim!

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vesnare, ja sam sjedila preko puta tebe da svojim malo punašnijim M dok si ti stajala i čekala da te prozovu. Skužila sam te po slici od tvog klinca mandolinca (kako strpljivo dijete). Čim je MM čuo da netko doma ratuje sa TVom odmah je rekao "sigurno nemre gledat seriju". Ja sam išla kod dr. L po drugo mišljenje. Vidim da i ti imaš muke po polipu, jesi li to riješila ili...?

btw, hvala Ina33 na odgovoru, sad sam već skroz odustala od kiretaže i idući tj, idem u Vili dr. R, da se tamo dogovorim za postupak. A je skupo, al kaj ćemo... Baš ne kužim to sa polipom u kombinaciji sa cistom. Znaći, dr. odstrani polip, i onda kaj, cista i dalje egzistira ili...?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ipak nije tako strašno kako mi se činilo, ima znači slučajeva i od prve, i od druge i od treće..ma, na kraju i nije bitno od koje dokle god vodi do cilja.
    Meni se sada sve čini ko divovsko brdo a ja na podnožju i trebam pješke preko
    Usput, jel iko od vas pije one čajeve od vrkute i marulje? Ja mislim da od tih čajeva nema vajde velike, ja svaki dan hodam s termosicom na posao, al već su mi pravo rečeno dojadili.

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo uspjela dobiti neku dr pri HZZO i informacija je točna- znači oni računaju svaku novu oplodnju kao iskorišteni besplatni postupak (bez obzira što su stanice dobivene u jednoj stimulaciji).

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

, ali s obzirom da imam još malo 37 godina ionako ne bih stigla iskoristiti ne samo tri već mislim šest postupaka, budući sam jednom rodila.
    nisam puno čitala zakon o mpo budući sam bila u brizi oko otklanjanja polipa

mislim da nema više dobne granice, ispravite me ako griješim...sad dr. određuje je li žena za MPO ili nije, s obzirom na zdravlje (valjda), pa tako mogu i sa npr45 u jedan od tih plaćenih stimuliranih

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nema više dobne granice, ispravite me ako griješim...sad dr. određuje je li žena za MPO ili nije, s obzirom na zdravlje (valjda), pa tako mogu i sa npr45 u jedan od tih plaćenih stimuliranih
    Nema, i nakon rođenja ima pravo na (mislim) 6 postupaka ovih kao polustimuliranih ili na što se već ide. Ali, trebaju joj dva mišljenja da je stvarno za MPO. Lučingerovi pacijenti obično idu kod Kune, jedna cura iz Osijeka je tražila drugo mišljenje od Šimunića, pa ju je nakon par Jukićevih IVF-ova i u nekim visokim godinama vratio na ciljane odnose tj. nije potvrdio da joj treba IVF, kao idiopata, "neplodnost nije jednoznačno utvrđena" ili tako nekako. Ima tu puno cakica kod koga treba ići i sl.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

o kakvim se to sad postupcima radi?
    Jesu li to stimulacije prave, umanjene, prirodni postupci?
    sada se uglavnom ide na blage stimulacije kako je ina33 napisala - klomifen + par gonala/menopura
    teško je reći kako ćeš ti s pcos-om regirati na takvu stimulaciju
    u svakom slučaju, ne bih polagala puno nade u zamrzavanj/odmrzavanje/oplodnju js
    za tebe bi svakako najbolja opcija bila, obzirom da reagiraš velikim brojem js - liječenje vani gdje možeš zamrznuti predembrije
    ako ipak budeš odreagirala manjim brojem stanica na neku od ovih blagih stimulacija i ako se iz tog ili nekog drugog razloga odlučiš na liječenje u hrvatskoj trebaš znati da više nema ograničenaj na 38 goduina već je zakon formuliran na slijedeći način: 'Žena mora biti u starosnoj dobi primjerenoj za rađanje.' - tek ćemo vidjeti kako će glasiti pojedinačna tumačenja toga, malo me strah jer smo već čuli neke naznake da se dob određuje proizvoljno - ovo doduše nije provjereno - ali vjerujem da se ti s 37,38 ili 39 godina ne moraš o tome brinuti
    također trebaš znati da imaš pravo na 6 pokušaja, te da se nakon svakog poroda kreće sa novih 6 - to znači da ti, ako si 3 iskoristila prije ante, sada možeš ponovo korsititi 6.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •