-
Vesnare, helou
. Zamrzavanje js je kontroverza. Naši tvrde da nije tako loše, strani - Vlaisavljević, Pražanin, tj. liječnici članovi ESHRE tima da je eksperimentalna tehnika koju nude samo rijetkima i žene prije toga upozore o maloj uspješnosti toga, u odnosu na zamrzavanje embrija (tipa žene koje su prošle kemoterapiju pa su zbog toga ispunktirale i pohranile stanice, da barem nekako sačuvaju svoju plodnost). Mislim da bi to trebala uzeti u obzir pri razmatranju postupaka, pogotovo zbog PCOS-a. Od početka primjene zakona u Hrv. su postignute samo 2 trudnoće sa zamrznutim js - jedna tim na VV-u, jedna tim u Petrovoj. Sigurno će taj broj rasti, ali ESHRE i Vlasiavljević su decidirani u tome da to nije standardna metoda koju preporučaju pacijentima koji se liječe od nepldonosti, jer je slabo uspješna. Bit ću otvorena - moj bi ti savjet bio, ako ikako možeš - razmišljaj eventualno i o inozemstvu jer u novom zakonu piše da se smiju oploditi samo tri jajne stanice i da se embriji ne smiju zamrzavati, nego samo viškovi jajnih stanica. Ja bih na tvom mjestu eventualno probala jedna postupak u Hrv. pa ćeš vidjeti kako reagiraš, možda s tim minimalnim stimulacijama kod tebe uspiju izbjeć hiperstimulaciju - ide se na klomifene plus par menopura, možda bude i bingo, što ti od srca želim!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma