Stranica 38 od 42 PrviPrvi ... 283637383940 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

rodice moje jeli mi koja od vas može reči šta je potrebno od dokumentacije za drugo mišljenje,ako je neka več bila neka napiše jer mislim preko faxa poslati dr.u osijeku i da i to riješim prije puta,a dao bog da kad dođem u 6 mjesecu u hr. da ovaj zakon padne

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

curke , ako koja zna jel treba biti novi vjenčani list ili može stariiiiiii

piše mi ovjerena preslika vjenčanog lista , mislim da mi je jeftinije izvaditi novi nego plaćati bilježnika, kaj ne ?

jo-meni je doc dao papir s kojim idem na drugo mišljenje
    Posljednje uređivanje od mimimuc : 09.03.2010. at 17:16

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da vjenčani list nesmije biti stariji od 30 dana. Jeftinije ti je izvaditi ga. Makar je i to sve banana kao i država. ja sam sve papire predala lani u 9.mj., u 10. sam trebala ići na prirodni ali sam odustala, i sad u 02.mj/10 sam išla na IVF/ICSI i nitko me nije pitao nove papire, tako da tih 30 dana ide u vjetar!
    E, moj Milinoviću!!!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mene isto nije nitko ništa tražio bila prošli tjedan

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav, ekipi!
    Nakon dva neuspjela pokušaja odlučila sam se pridružiti pošto polako počinjem shvaćati da će ovo sve skupa dugo trajati. Kod mene sve ok, MM asthenoterozoospermija. Dosad smo imali dva pokušaja IVF. U prvom pokušaju (36 menopura) 1 folikula, prazna, u drugom 8 menopura i 8 klomifena 2 JS prsnule pri punktiranju. Naručena sam u 4.mj. na pravno i psihološko savjetovanje a postupku se nadam u 05.mj. Što se tiće vjenčanog lista izdavanje košta 25,00 kn. Curke držite se i samo naprijed.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim ovome nema kraja.. ja mislila donijeti kopiju vjenčanog lista..

Ali ne, NARAVNO DA MORA BITI OVJERENI PRESLIK VJENČANOG LISTA.. jer je to neopisivo važno..
    NARAVNO, da ne zaboravimo još malo napuniti državnu blagajnu...
    Više mi je svega dosta..

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, mi smo donijeli vjenčani list star tri godine, i to još fotokopiju (neovjerenu)... dr.L mi nije ništa prigovorio ... Naravno, imala sam i orginal vjenčani list (isto star tri godine) za svaki slučaj ... ali eto prošla i fotokopija... tako da mi zbilja nije jasno zašto takva različita praksa.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim ovome nema kraja.. ja mislila donijeti kopiju vjenčanog lista..

Ali ne, NARAVNO DA MORA BITI OVJERENI PRESLIK VJENČANOG LISTA.. jer je to neopisivo važno..
    NARAVNO, da ne zaboravimo još malo napuniti državnu blagajnu...
    Više mi je svega dosta..
    ova država sve više podsjeća na Danteov pakao

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja kad sam išla na dogovor za postupak dr. mi nije ništa rekao a pošto idem van hr. i vračam se tik pred postupak i neželim da mi kažu e sad treba ti to i to tako da ču ja dok sam još ovdje obaviti sve to i biti spremna na sve,jučer sam zvala odjel za p&p savjetovanje i naručila sam se za 14.6 i da u istom danu obavim i pregled i to savjetovanje pitala šta trebam od dokumentacije nije ništa spomenula samo je rekla dođite oboje ,i sad mi ništa više nije jasno,još trebam obaviti drugo mišljenje a pošto sam iz broda moja doktorica mi je svjetovala da svoje nalaze faksiram u osijek i da je dr. dosta ok i dadne drugo mi9šljenje bez problema dali je itko u osijek na ovakav način tražio drugo mišljenje

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne znam jeste li vidjele, ali na dnevnik.hr od 10.03. je izašao ovaj tekst(sorry ne znam kako staviti link pa sam ga cijelog iskopirala):

''Josipović traži izmjenu Zakona o umjetnoj oplodnji
    Zagreb, 09.03.2010., 11:15 | A.E.

Predsjednik Ivo Josipović zatražio je izmjenu Zakona o umjetnoj oplodnji zbog mišljenja da je povećao rizik za pacijente.

Josipović je naveo da su ga na to potakli razgovori i pisma građana koji trebaju postupak umjetne oplodnje i koji nisu zadovoljni postojećim Zakonom, prenosi Novi list. Ovim postupkom odnos s HDZ-om je pod još većom napetosti, a ministar Darko Milinović je Josipovićeve razloge nazvao 'katastrofalnom dezinformacijom'. 'Žao mi je da govori neistine jer time ruši svoj dignitet,' rekao je Milinović.

Milinović je dodao da nije dobro da Josipović kao pravnik tumači zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji i podsjetio je na njegovu izjavu da će biti predsjednik svih građana, a ne samo onih koji su istoga svjetonazora kao on.''

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

šiškica prestrašno, kad sve ovo sagledam osjećam se kao građanin drugog reda....

jo1974 mislim da ne bi trebalo biti problema oko drugog mišljenja, ionako će samo pregledati dokumentaciju i temeljem toga dati mišljenje. Najbolje da ih prije nego pošalješ nazoveš, kako se ne bi negdje "izgubio" tvoj fax. Sretno!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dr. A je dao listu na kojoj piše što treba donijeti. Mislim da to vrijedi za sve. Piše ovako ...

Poštovana,
    prema Zakonu o MPO(NN,br88/09) prije postupka MPO-a potrebno je skupiti sljedeću dokumentaciju;
    1. preslik osobnih iskaznica obaju partnera
    2. ovjereni preslik izvoda iz matične knjige vjenčanih ili izjavu o životu u izvanbračnoj zajednici ovjerenu kod javnog bilježnika
    3. potvrdu o provedenom psihološkom savjetovanju
    4. potvrdu o provedenom pravnom savjetovanju
    5. mišljenje ginekologa koji ispunjava uvjete propisane Zakonom o indikaciji za postupak MPO iz druge ustanove
    6.pristanak barčnog para na predloženi postupak MPO-a

to je taj čuveni popis!! Posebno za cure koje ga rade samoinicijativno..

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iako smo sve to davno obavili, ( a rezultat=0) kad vidim taj popis pucam po šavovima.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jel ima tko kakvih novosti sa vv?

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa Vidi poruku

Iako smo sve to davno obavili, ( a rezultat=0) kad vidim taj popis pucam po šavovima.
    Hvala puno Šiškica što si sa nama podijelila ovu informaciju. Ova točka 6 mi je zapravo najjača...
    Dijelim tvoje mišljenje Biene....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. A je dao listu na kojoj piše što treba donijeti. Mislim da to vrijedi za sve. Piše ovako ...

Poštovana,
    prema Zakonu o MPO(NN,br88/09) prije postupka MPO-a potrebno je skupiti sljedeću dokumentaciju;
    1. preslik osobnih iskaznica obaju partnera
    2. ovjereni preslik izvoda iz matične knjige vjenčanih ili izjavu o životu u izvanbračnoj zajednici ovjerenu kod javnog bilježnika
    3. potvrdu o provedenom psihološkom savjetovanju
    4. potvrdu o provedenom pravnom savjetovanju
    5. mišljenje ginekologa koji ispunjava uvjete propisane Zakonom o indikaciji za postupak MPO iz druge ustanove

to je taj čuveni popis!! Posebno za cure koje ga rade samoinicijativno..
    Strava u što se MPO u RH pretvorio .

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dugo se nisam javljala jer smo se vjenčali u 12 mjesecu pa bla bla bla i prođe 3 mjeseca. Obavili krvne pretrage na Rebru one neke genske i to je OK, sada još mm mora ponovo kod androloga s tim nalazima i onda se mogu javiti drL za dogovor (prije napraviti još one krvne grupe i HIV...) i eto danas hladni tuš. Zadnji put kad se naručivao kod androloga dobio je termin za 4 dana a sada za 2 mjeseca točnije 30.4, pa dok dočekamo nalaze (3-4tjedna) i tek se onda mogu ja naručiti za dogovor i eto već će biti 6 mjesec - da li sada to znači da za nas ništa do jeseni

pital soc.ginicu i ona nema pojma - da li imam pravo paralelno ići na neku drugu kliniku u Zagrebu????

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Obavili danas p/p savjetovanje. Vrlo ugodan razgovor s psihologicom i pravnicom. Čula sam da je dr.L danas vratio tri žene jer je navodno premašio budžet ...ne mogu zamisliti kako im je teško... žele pomoći parovima, a nemoćni su.

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I još da spomenem, da je ipak potreban vjenčani list novijeg datuma, u orginalu ili ovjerena fotokopija. Danas nam je rečeno da za p/p savjetovanje nisu potrebne dvije uputnice, već je bila dovoljna samo moja uputnica, a uputnicu mm su mi vratili.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Zadnji put kad se naručivao kod androloga dobio je termin za 4 dana a sada za 2 mjeseca točnije 30.4, pa dok dočekamo nalaze (3-4tjedna) i tek se onda mogu ja naručiti za dogovor i eto već će biti 6 mjesec - da li sada to znači da za nas ništa do jeseni
    na dogovor će te vjerovatno uzeti odmah čim obavite svu tu papirologiju, a kad ćeš doći na red za postupak to ti nitko ne može reći (pa ni dr.) s obzirom na ograničen budžet i probleme koje je izazvao novi zakon....

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne mogu vjerovat da nam se sve ovo događa. Samo nisam skužila tko ulazi u postupak..odnosno kome je potrebam stimulirani postupak a kome nije..ili bez obzira na dijagnoze oni ne rade postupke zbog budžeta....??
    Mini3 jel si bila na razgovoru kod doktora..i šta ti je rekao ako jesi ?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mini3 prvotno napisa Vidi poruku
    Obavili danas p/p savjetovanje. Vrlo ugodan razgovor s psihologicom i pravnicom. Čula sam da je dr.L danas vratio tri žene jer je navodno premašio budžet ...ne mogu zamisliti kako im je teško... žele pomoći parovima, a nemoćni su.
    Da, a još teže je nama jer mi smo ti kojima se produžava vrijeme i čiji biološki sat otkucava i pitanje je za mnoge od nas da li ćemo postati roditelji s ovakvim zakonom, mene žalosti što naši dr. ne kažu istinu o ovom zakonu jer kad bi se svi ujedinili u svojim stavovima Milinović bi im mogao puhati u rit, a ovako ispada da je upravu eto čak je i predsjedniku rekao da širi dezinformacije

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mislim da rade stimulirane, samo ne prirodnjake - do daljnjeg. Cure ako ima koja noviju informaciju javite nam, zanima nas.
    Ja bih trebala u 6. mjesecu u stimulirani, tako smo načelno dogovorili u 11. mjesecu, potvrdili u 2. mjesecu. Nadam se da do tada neće ukinuti stimulirane .

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Mini3 prvotno napisa Vidi poruku
    hm tek sad ovo vidim, je li vratio za prirodni ili stimulirani postupak? Jer za prirodni znamo da vraća već nekih 2-3 tjedna, a sada ako vraća i za stimulirani, onda smo stvarno dotakli dno

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, a još teže je nama jer mi smo ti kojima se produžava vrijeme i čiji biološki sat otkucava i pitanje je za mnoge od nas da li ćemo postati roditelji s ovakvim zakonom, mene žalosti što naši dr. ne kažu istinu o ovom zakonu jer kad bi se svi ujedinili u svojim stavovima Milinović bi im mogao puhati u rit, a ovako ispada da je upravu eto čak je i predsjedniku rekao da širi dezinformacije
    Upravo tako. Silno me smeta što doktori nisu u stanju u lice reći zašto ne može, ne smije, nema..uostalom, to se protivi i Zakonu o zaštiti prava pacijenata, kad smo već kod toga, ali pacijente ko šljivi.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo kako je to različito od klinike do klinike u istoj državi

u Vinogradskoj, vjenčani može biti star 15 godina, može i kopija, i ne mora biti ovjeren, a trebaju 2 uputnice za psihološko savjetovanje

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jadro ko bi ga više znao..

ko daje uputnice, koliko ih treba, kakav vjenčani list??!!!!
    Mislim da nas kako ko stigne (neću reći šta)!!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vinogradska ima dva svoja predstavnika (Kunu i biologa) u Nacionalnom povjerenstvu (koje je kreirao Milinovic), pa me ne cudi da kod njih SVE prolazi )) A dvije uputnice se itekako mogu dobro naplatiti od HZZO-a, after all even ART is a question of money.... rekao je meni jedan MPO-ovac, MPO je business, kako vani u svijetu tako i kod nas.

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kakva je situacija u drugim klinikama što se tiče budžeta, odnosno limita? Koliko sam vidjela po forumu, samo na VV vraćaju naručene pacjentice. Nije valjda da su toliko nesrazmjerno primili pacijenata u odnosu na dr. klinike. Ako je u tome problem, mislim da bi bilo korektno reći svakom pacjentu kakva je situacija tako da svatko od nas može odlučiti hoće li čekati godinu dana ili potražiti sreću negdje drugdje.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je situacija u drugim klinikama što se tiče budžeta, odnosno limita? Koliko sam vidjela po forumu, samo na VV vraćaju naručene pacjentice. Nije valjda da su toliko nesrazmjerno primili pacijenata u odnosu na dr. klinike. Ako je u tome problem, mislim da bi bilo korektno reći svakom pacjentu kakva je situacija tako da svatko od nas može odlučiti hoće li čekati godinu dana ili potražiti sreću negdje drugdje.
    pa već je i pticama na grani jasno da je na VV-u najveći broj pacijenata, i da nijedna druga klinika ne radi toliko.
    koliko sam čula, ispucali su budget od bolnice za ovu godinu, a od HZZO-a nisu dobili potvrđeni broj postupaka i sad su u najgorem položaju, ne mogu raditi.

a i dala bi samo komentar pojedinih cura na kritike doktorima što ne dignu svoj glas protiv ministra Milinovića....neka svako od vas kaže svom šefu da je kreten i da nije upravu...što vas čeka? burza!? možda svatite zašto šute, on je ipak njijhov šef.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je ovaj forum prošao dugi put na kojem je kritika liječnika - dopuštena! čak i kad je uperena na njihovu inertnost.
    Posljednje uređivanje od ksena28 : 11.03.2010. at 14:33

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Amariya, to ti je stara boljka VV-a, i prije zakona, ali ne očekuj da će ti netko reći - vi možete doći na red tad i tad, ako se izravno ne pita, jer se stvari mijenjaju, pa malo dobiju budžeta itd., a žao im je pacijente odbijat. Pitaj i posloži se ovisno o odgovoru.

Inače, slažem i sa kseninim mišljenjem, i s mišljenjem kata.klik. Osobno, ja ne bih imala hrabrosti pokrenut nešto da znam da me čeka otkaz. Ali, mislim da je dobro da se na ovom anonimnom forumu o svemu piše, da anonimni pacijenti znaju što je po srijedi pa da se ili preslože ili pomire.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I uvijek je bio problem VV-a neupravljivi dotok pacijenatata u odnosu na odobrene budžete, ali i drugdje je slično... Na kraju, ja danas stvarno ne znam što bi nekome savjetovala, tko je ograničenog budžeta, ko nije - inozemstvo, na žalost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, u puno slučajeva ispadne da se u MB-u i na VV-u čeka isto, samo ti u MB-u odmah to konkretno kažu, a na VV-u ne kažu (ne iz zle namjere, nego dijelom pate i u organizacijskim pitanjima, po mom sudu, a sve je to jako ovisno i o novcma jer stalno rade na nekom "minimalcu").

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma nije to ina problem VV i reproduktivne, pazi ovo: jučer sam se morala pojaviti na rebru zbog operacije. u dogovoreno vrijeme nije za mene bila spremna soba, pa sam otišla doma do popodne, e da bi me po povratku smjestili na dječji odjel jer su moj krevet u međuvremenu dali nekome drugome. da skratim, zbog loše organizacije sam još uvijek doma... dakle, nedostatak organiziranosti boljka je hrv zdravstva u cjelosti, a za to je, ladies and gentlemen, kriv naš Milinović

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, naravno da to nije problem samo VV-a. Ta organizacija je ono što razlikuje zdravstvo jedne države u odnosu od zdravstva druge, jer svugdje ima entuzijasta, i genijalnih pojedinaca, ali bitno je da je sve to sistemski ok pa da mogu doći do izražaja, a da se ne bore ono kao partizani pred nadmoćnim neprijateljem...

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ivkica28 prvotno napisa Vidi poruku
    ne mogu vjerovat da nam se sve ovo događa. Samo nisam skužila tko ulazi u postupak..odnosno kome je potrebam stimulirani postupak a kome nije..ili bez obzira na dijagnoze oni ne rade postupke zbog budžeta....??
    Mini3 jel si bila na razgovoru kod doktora..i šta ti je rekao ako jesi ?
    Meni nije ništa rekao oko toga tko ide, a tko ne u postupak, već sam čula kad je s nekim rezgovarao preko telefona o tome dok sam se ja pripremala za pregled. Pitala sam ga nakon toga je li onda doista istina što se priča da se nema novaca, na što mi on ništa nije komentirao, ali je bio vrlo razočaran. Tako da nemam konkretne informacije o tome.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mala nadogradnja na temu o uspješnosti iz prve na VV...dva para koja su bila s nama prošli mjesec u postupku...
    obje prvi stimulirani obje cure nose blizance
    ne znam kako će sve to dalje izgledati obzirom na stenje ali samo kažem...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, neka pozitivnih vijesti !

jasna09 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Post zakon o MPO-u i ministar

Citiraj Bebel prvotno napisa Vidi poruku
    Nastavno na tu temu na Građani i građanke protiv MPO zakona imate lijepo pojašnjenje zakona od strane naše pino pa se pridružite

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=83944
    Veliki pozdrav

Svim parovima u želji za djetetom i ispunjenjem te želje, jedan smo od parova s tim problemom od mnoštva tisuća parova u lijepoj nam našoj. Ogorčeni smo ovim segregacijskim zakonom nejednakosti koji nas dijeli na ljude i neljude. Mi smo očito društvo predodređeno za segregaciju-nejednakost, stoga smatram da bi smo se trebali organizirati i sami si pomoći u borbi protiv zakona nejednakosti. Zakon ličke zv.... kaže da treba vršiti stimulacije ali se nesmiju zamrzavati embriji iako je u tom slučaju skoro nemoguća trudnoća. On kaže da je on struka, pitam se čega-koje struke, očito za njega su ljudi oni koji imaju mogućnost začeća djeteta bez med. pomoći a mi potrebiti te pomoći smo za njega i njegovu struku /šimunić/ izgleda zamorci , pok. kunići ili ti štakori predodređeni za njihove medicinske pokuse a to znači da je on i njegovi istovremeno i liječnik ginekolog i veterinar. zaista žalosno i sramtno za jednu Hrvatsku u 21 stoljeću koja bi htjela u Europu. Oni su bogovi ljudi liječnici-veterinari dignimo svoj glas i ustanima uspravne glave protiv njihova zakona segrgacije nejednakosti i njih samih i tražimo njihovu odgovornost. Očito kod nas ništa ne prolazi bez ulice. Pozivaju se na vjeru a Krist kada je liječio bolesne nije ih podvrgavao ss-pokusima, vraćajući vid slijepom nije mu u zamjenu uzeo ruku, oge i sl. On kaže ljubite jedni druge kao što ja ljubim vas, pritecite u pomoć i pomozite svom bližnjemu, ne činite drugomu ono što nebiste željeli da on vama učini. Organizirajmo se i reci,o dosta pokusa na nama i mi smo ljudska bića i data su nam ista prava po zakonima religije i svih prava po međunarodnim poveljama kojih je potpisnica i Hrvatska. Tražimo i zamolimo pomoć sveukupnu javnos jer danas je potrebna nama pomoć no možda će sutra biti potrebna pomoć i njihovima i morati će prolaziti bilne i neugodne punkcije i stimulacije i mogućnosti za neka druga oboljenja. Ustanimo izađimo i kažimo dosta zakona segregacije-nejednakosti dosta pokusa na nama i tražimo moralnu i krivičnu odgovornost od ličkog medved-veterinara i njegoviv čakijaša-jatagana. Još jednom lijep pozdrav svim parovima koji su u sličnim problemima kao i mi sami. SAMI SEBI MOŽEMO NAJVIŠE POMOĆI, ustanimo priotiv onih koji nas smatraju svojim zamorcima!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Na VV se godišnje radi oko 1400 postupaka. Dva su "tima" i rade isključivo MPO - zato imaju veliki broj pacijenata.. Doktori se ne bave operacijama, trudnoćama i drugim ginekološkim problemima kao drugi doktori koji rade u državnim bolnicama- nego isključivo MPO.
    Naravno da se pročulo po cijeloj HR da su najbolji, pa ih puno paravo izabere kao MPO destinaciju u Hr, a njih dvojica nikog ne odbijaju.. I na kraju eto velikog problema nekoliko tisuća parava a malo novaca za postupke . Mislim da je zapravo slična situacija i u drugim klinikama..

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nakon svega meni ovaj dio jedini ima smisla...

To treba čitati između redaka...jeste li sigurni da ste toliko očajni da želite potrošiti mjesece na čekanje i ponižavajuće potvrde i krenuti u postupak koji vam nudi minimalne šanse za trudnoću ( ako u međuvremenu taj postupak ne bude otkazan zbog nedostatka odobrenih postupaka, lijekova ili pribora za ivf ? )

Nažalost, standard i životni uvjeti su nam sve bliže očaju, pa me ništa više u vezi MPO ne može začuditi

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što se tiče mog komentara kata.klik znam što govorim, nisam rekla da bi se trebao jedan liječnik pobuniti jer to stvarno ne bi imalo smisla, ali kad bi svi bili na istoj strani tj. protiv ovog ridikula od zakona onda im Milinović ne bi mogao podjeliti knjižice, zar misliš da je lako pronaći toliko MPO stručnjaka u Hrvatskoj pa to ne može raditi bilo koji ginekolog, ali eto to je samo neko moje razmišljanje što bi bilo kad bi bilo, zapravo hoću reći da se može i drugaćije nije baš da nije bilo izlaza tj. da su se morali poklopiti ušima i raditi pa nisu naši doktori niskokvalificirani radnici koje se može vrlo lako smjeniti.

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jasna09 prvotno napisa Vidi poruku
    Veliki pozdrav

SAMI SEBI MOŽEMO NAJVIŠE POMOĆI, ustanimo priotiv onih koji nas smatraju svojim zamorcima!
    DAJEM POTPORU...moramo se nekako izboriti za svoja prava...samo da je još naći neki dobar prijedlog za prosvjed ili borbu

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uopće nije potreban prosvjed, to je jedan jedini način borbe i to ne previše učinkovit, jer prosvjednici ispadaju često čudaci, luđaci, itd..ali na raspolaganju je pisanje dopisa, angažiranje novinara, postavljanje pitanja na radio i tv emisjama...sve mogućnosti pravne države.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mala Mimi sve to stoji, ali sjeti se šta je bilo s liječnicima opće prakse kad su se pobunili zbog naplačivanja participacije, mislim nažalost dok je ovaj šerif ministar da neće bit nikakvih pomaka na bolje, cure šaljem vam virtualni držite se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=Mali Mimi;1568682 zar misliš da je lako pronaći toliko MPO stručnjaka u Hrvatskoj pa to ne može raditi bilo koji ginekolog[/QUOTE]

Mali Mimi, po mom mišljenju, cilj ove vladajuće garniture, u sprezi s KC i Milinovićem, je upravo da se MPO NE RADI u Hrvatskoj. Oni bi bili oduševljeni da to sve stane i ne bi suze ronili zbog toga, u stilu - vi, neplodni, a ko vam je kriv, što ste bili promiskuitetni, ili što se niste "razmnažali" nakon srednje škole, na žalost, to je ono što oni misle, u to sam uvjerena.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ina33, potpuno si u pravu!! Mislim da je to dugorocni cilj ove vlade....
    i mislim da je jedina prava šansa da na sljedećim stranackim izborima dođe do promjene vlasti..

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobro, a što ako koji od te garniture ne može imati djjece i mora na PO? Uvijek sam se pitala kako bi Milinović to riješio da je on ili netko njemu blizak neplodan?

jasna09 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Post borba

zahtjevati povlačenje zakona segregacije-nejednakosti /hitno/ privesti na odgovornost odgovorne.ministra, šimunića crkvenjake i saborske zastupnike s vladom, neka snose posljedice svog segregacijskog zakona i neka nam plate naknadu za duševne i tjelesne boli i naravno zabraniti im daljnje djelovanje u struci veterinarstva (pod kodnim imenom medicina), mi smo ljudska bića a ne životinje za njihove pokuse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •