Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Pijelonefritis i dojenje

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Pijelonefritis i dojenje

Cure pomozite! Juce su mi dijagnosticirali pijelonefritis predizvikan od E. coli (koju sam imala vec izvesno vrijeme, mada nisam znala) i dali su mi terapiju sa Lendacinom u infuziji 10 dana. Moja princezica ima skoro 16 mjeseca i dojimo se (do jucer) obavezno za uspaljivanje i nocu jos 2-3 puta. Sad sam morala tako odjednom, nespremno i za nju i za mene prestati ju dojiti. Vristala je skoro cijelu noc. Obje smo plakale i jos uvijek placem jer ne znam kako da joj pomognem. A da i ne kazem kako me bole gradi. Pomagajte mi sto da radim, s njom i sa cicama.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kako ti ide izdajanje?
    jesi li pitala mozes li dobiti neku terapiju koja ide uz dojenje?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Je li ti liječnik rekao da moraš prestati dojiti?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razgovaraj sa svojim liječnikom, pitaj ga za mišljenje, reci da želiš nastaviti dojiti

pogledaj ovo

a ovo ti izdvajam iz teksta

...........
    "POSEBNA UPOZORENJA

Trudnoća i dojenje
    Liječniku morate reći ako ste trudni (ili mislite da ste trudni) i ako dojite.
    U pokusima na životinjama nije utvrđeno štetno djelovanje lijeka na plod. Lendacin se trudnicama daje onda kad očekivana korist opravdava eventualni rizik za plod. U majčino se mlijeko Lendacin izlučuje u vrlo malim količinama koje nemaju klinički značajan utjecaj na dijete
    "...

ali bez obzira na citirano, razgovaraj najprije sa svojim liječnikom

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lendacin (ceftriaxone) sam po sebi nije nekompatibilan s dojenjem, za što moraš naravno tražiti potvrdu liječnika koju će ti on dati ako ima adekvatna znanja o dojenju i nema problema s dojenjem iza prvog rođendana.

vidi http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/si...temp/~rTkkJg:1

Postoji šansa da dijete dobije proljev zbog poremećaja crijevne flore ili da vas napadnu gljivice tijekom i iza antibiotske terapije. Za proljev je manja šansa obzirom na dob djeteta i dnevni volumen unesenog mlijeka.

Ako ne doji zato što ste odvojene zbog tvog boravka u bolnici- možda da tražiš da ti ambulantno, ujutro, daju lijek; ili da ti dijete netko donosi barem na jedan večernji podoj...

Ako ipak zbog nečega odlučiš prestati dojiti:

Za privremen prekid-izdajanje otprilike onoliko koliko bi dijete dojilo da se sačuva produkcija.

Za trajan prekid- izdajanje samo da se smanji napetost, hladni oblozi (ili od kupusa), masiranje pod tušem. Ne savjetuje se uzimanje Bromergona jer uglavnom ne djeluje kod uspostavljene laktacije i ima ružne nuspojave.

Za dijete- nadoknaditi gubitak dojenja sa puno maženja, nošenja i drugog fizičkog kontakta. Po mogućnosti ga ne iseliti iz kreveta ako je spavalo s roditeljima i ne dati na čuvanje nekom drugom.

Ne stignem sad detaljnije. Pitaj ako treba još nešto konkretno pojasniti.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vidim da ima bržih od mene...

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pitala sam da li moze biti neki antibiotik uz koji mogu dojiti. Odgovorio je da je infekcija toliko velika i dobro se prosirila da nemamo bas puno vrijemena i da mora biti bas najjakiot za bubrezne infekcije. Rekao je da dojenje mora pricekati ili moze do ostecenja pa i gubitka bubrega. Cure, zaista sam u skripcu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dakle, liječnik koji te liječi (internist- nefrolog pretpostavljam) misli da Lendacin nije kompatibilan s dojenjem?

Možda da pitaš nekoga za drugo mišljenje (npr. pedijatra).
    Nažalost, većina liječnika misli da doejnje poslije prve godine nije poželjno, pa se u tom slučaju ni ne potrudi potražiti prave infoprmacije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Smiješ dojiti uz Lendacin!
    Pitanje je kako si ti?
    Da li si baš u kondiciji za dojenje s dijagnozom koju imaš?
    Ako jesi, onda uživajte!

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mogu??!! Lijecnik i pedijatrica su mi rekli da ne (mada oba dvoje su se izjasnili da Iva ima dovoljno mjeseci) i da sad trebam misliti malo i na sebe. To je u redu, ali je ne mogu gledati kako pati. Ne osjecam se bas najbolje, ali radit cu na sebi vise za da mozemo se dojiti. Hvala vam svima na brzini. Ljubim vas sve!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Pitanje je kako si ti?
    Da li si baš u kondiciji za dojenje s dijagnozom koju imaš?
    Ako jesi, onda uživajte!
    Obzirom da je zbog zabrane dojenja:
    preplakala noć,
    ima zastoj mlijeka koji može preći u mastitis,
    dio dana je provela pred kompjuterom da se dočepa informacija i
    sveukupno je u strašnom stresu,

nekako slutim da joj 3-4 dojenja dnevno neće odmoći općem stanju...

Nije da je pitala da li smije iscjepati pola podruma drva....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj rula prvotno napisa
    Mogu??!! Lijecnik i pedijatrica su mi rekli da ne (mada oba dvoje su se izjasnili da Iva ima dovoljno mjeseci) i da sad trebam misliti malo i na sebe.
    To je otprilike ono što sam suptilno pokušala reći.

Leži, jedi, puno pij, redovito mokri i tu i tamo podoji (ostalo neka netko drugi brine o njoj)...

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i linka: http://isite10.isite.com.hr/default....00409150000043 , a ono najvaznije:
    U majčino se mlijeko Lendacin izlučuje u vrlo malim količinama koje nemaju klinički značajan utjecaj na dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •