Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 202

Tema: Worst case scenario za necijepljenje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Worst case scenario za necijepljenje?

Dakle - da rezimiramo na jednom mjestu:

Što se najgore može dogoditi roditelju/djetetu koji odluči dalje ne cijepiti svoje dijete?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zavrsi na sudu, plati kaznu zbog necijepljenja i socijalna sluzba mu dodje za vrat.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Zavrsi na sudu, plati kaznu zbog necijepljenja i socijalna sluzba mu dodje za vrat.
    Je li se kome to desilo?

Naime, vidim da se necijepljenje smatra nebrigom za dijete, a ja mislim da je roditelj koji je odlučio ne cijepiti dijete na temelju vlastitog istraživanja - tu odluku donio baš zato što brine o zdravlju svog djeteta.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Amalthea, ja ne znam nikoga kome se to dogodilo.
    Al svejedno ne bih zeljela da se to dogodi bilo kome, pa da sluzi za "primjer" drugima. Odnosno da posluzi za zastrasivnje roditelja koji se dvoume.
    A ipak cu riskirati i nadati se najboljem.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

amalthea ta teza sigurno ne bi prošla ako dođe do suda jer se u našoj državi smatra da je cijepljenje briga za dijete. i mislim da je nedokazivo suprotno i da sae sud ne bi složio s tobom na konto interneta a protiv naših doktora

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svejedno, kazna je samo novcana sto se suda tice. neka to pravnici pojasne, medjutim, mislimda su tu dvije stvari u igri. jedno je kad te netko(nemam pojma tko to treba biti) sudi radi necijepljenja, onda je to prekrsaj radi kojeg se kaznjavaju svi u nizu, pa cisto sumnjam da ce do toga doci, a drugo je zanemarivanje djeteta zbog necijepljenja. Tu bi te netko trebao tuziti centru za socijalni rad, pa da te onda oni uzmu u proceduru. Kako oni dozivljavaju to necijepljenje to je drugi par cipela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    a se sud ne bi složio s tobom na konto interneta a protiv naših doktora
    A bi li se sud složio na konto sve oštećene djece?
    Na konto toga da su u zadnjih 17 godina svi slučajevi polija izazvani upravo oralnim primanjem polija pri cjepljenju?
    Na konto sastava cjepiva od kojih je thimerosal na bazi žive dokazano kancerogen i krivac za mnoge autoimune bolesti?
    Na kontro činjenice da i sami infektolozi priznaju da su difterija i polio u Hrvatskoj istrebljeni već godinama?

...........Ima se tu o čemu raspravljati. Svako malo se nešto mijenja u tišini jer i sami medicinari kuže koliko su cjepiva (odnosno pojedine komponente) štetna. Samo što se ljudima ne da razmišljati, sve dok se ponovo ne dogodi tragedija kao 1960-ih s Talidomidom koji su upravo vrli medicinari propisivali trudnicama kao "bezazlen lijek protiv mučnine", a čija je izravna posljedica bila rođenje nekoliko desetaka tisuća djece bez udova ili s deformiranim udovima.
    Pa ti slijepo vjeruj da doktori uvijek znaju što čine...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    da sve ne citiram...ne moraš ti mene uvjeravat niti sam ja ovo gore rekla. ako je bilo općenito zanemari opasku

dakle komentiram što će se desiti na sudu,a to je dok god je zakona o cijepljenju sud neće ocijeniti da je roditelj (ukoliko završi na sudu) u pravu. ili se ne slažeš

Ian je cijepljen, a sada nisam ziher za eventualno drugo dijete da li bi ga cijepila. za sad sam 51:49 da bi, al to nije bilo pitanje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mene zanima koji zakon, koji članak, koji pravilnik... nešto ... opipljivo... na što se može eventualno netko (da, točno marta, tko uopće?) zakačiti i onda tlačiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam koji je najgori scenario, ali dovoljno je i to sto ti dijete ne moze krenuti u vrtic bez da je primilo sva cjepiva koja su kod nas obavezna.
    osim ako ionako ne mislis dati dijete u vrtic.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec smo negdje linkali taj zakonu nn. potrazi zakon o zastiti stanovništva od zaraznih bolesti...
    al ni iz zakona mislim da nije najjasnije tko i kada treba tuziti...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zapravo, kroz koji dan kreće docjepljivanje u 6. razredu. Hib. To bih ja izbjegla. Onda ćemo na manjeg.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je najjednostavnije da ga taj dan ostavis doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da sve ne citiram...ne moraš ti mene uvjeravat niti sam ja ovo gore rekla. ako je bilo općenito zanemari opasku [/size]
    Općenito ..."Ti" kao proverbijalni ti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Zapravo, kroz koji dan kreće docjepljivanje u 6. razredu. Hib. To bih ja izbjegla. Onda ćemo na manjeg.
    Ovo nije nikakav problem, marta ti je napisala rješenje. Ja sam markiranjem u osnovnoj školi izbjegla par cjepljenja, s tim da moja mama nije znala za to. Doduše, ne zbog osvještenosti o opasnosti cjepiva, već zbog straha od igle, ali ishod je bio isti - nisam docjepljivana.

Neki dan sam to rekla mami i ona se iskreno razveselila, jer sad o cjepljenju zastupa vrlo slična stajališta mojima i žao joj je što me cijepila po kalendaru (pa čak i protiv velikih boginja )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da vas malo razveselim, mi smo danas definitivno odlučili reći pedijatrici da ne želimo više nadocijepljivati dijete. Dugo smo odgađali, ne zbog naše nesigurnosti, nego zato jer nismo u poziciji mijenjati pedijatra, živimo u Lici i ako ne želimo voziti preko 60 km imamo samo jednu pedijatricu u Otočcu. Bili smo spremni na sve, međutim, ona je rekla je da u principu samo moramo potpisati. Ne mogu vam opisati kako mi je laknulo. Dobro, usput je rekla da je s nama jako teško raditi... da bi mogli jako požaliti ako ne daj bog dobije meningitis... Ali u biti je prošlo bez većih problema.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno tužba

Nas još nitko nije tužio,ali..rekla mi je gospođa koja je imala direktno iskustvo...tuže te da si svojim postupkom ugrozio zdravlje populacije...onda im ti odgovoriš da ti DOKAŽU da si to napravio...i onda oni NE MOGU dokazati ...i onda sve prestaje...dobiš nekih 1300 KN kazne...
    Ali to je bilo pred 5 godina...vremena se mijenjaju...malo se olabavilo...

p.s. Cijepljenje protiv meningitisa...U Sloveniji smo upoznali gospođu koja živi u onom dijelu Slovenije koji se nastavlja od delničkog G. kotara...cijepila se protiv meningitisa...dobila je parezu jedne polovice tijela i lica...bila je potpuno oduzeta 1/2 godine, ali je fizioterapeut po struci pa je relativno znala kak se izvući...tvrdili su joj da NIJE od cjepiva. Ona je toliko 'otkačena' da kad se oporavila ponovno je tražila da se cijepi da im dokaže da je BILO od cjepiva...dogodilo joj se isto...jedino se brže oporavila...i onda su priznali...HRABROSTI NENADJ.....!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: tužba

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Nas još nitko nije tužio,ali..rekla mi je gospođa koja je imala direktno iskustvo...tuže te da si svojim postupkom ugrozio zdravlje populacije...onda im ti odgovoriš da ti DOKAŽU da si to napravio...i onda oni NE MOGU dokazati ...i onda sve prestaje...dobiš nekih 1300 KN kazne...

E ovo treba negdje okaciti da se zna. Znala sam da postoji neka fora, samo se nisam mogla sjetiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ovih dana spremam pedici kao gladan srati...Naime, trebamo uputnicu za dermatologa, ali trebam konačno sjesti s njom i reći što sam odlučila o cjepljenju (do sad sam muljala i odgađala i izvlačila se na Kalebov kašalj, pa na sumnju na Dystoni, pa na najezdu buba u Siriji.... ).

Moram priznati da me malo vuna jer znam da će me napasti. Samo se nadam da neće ići toliko daleko da me ide prijavljivati ili nešto slično. Držite fige.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti drzim fige i vibriram
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa najgore je da ti dijete dobije tu bolest. To se desilo MMu, jedno cjepivo nije primio i zavrsio u bolnici na dulje vrijeme. A kad je to bilo...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, ja ko luna... ni sama ne znam kaj cu.

kak je ben bolestan sestra me pitala zakaj nisam timija cjepila, ja joj rekla da se svercamo. pa me malo "tjesila" kak je to sve napuhano, truc, srac, bla, bla ...
    a da ako ga ne zelim cjepiti moram joj potpisati. nisam tada pitala sto bi potpisivala i kaj to znaci.

uglavnom jos nismo odlucili kako dalje.

:?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: tužba

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Ali to je bilo pred 5 godina...vremena se mijenjaju...malo se olabavilo...
    e sad ću ja biti pametni general nakon bitke , ali ovako sam si i ja posložila u glavi najgori mogući scenarij kad sam razmišljala što mi se najgore može desiti u tom smislu.
    jednostavno, ako nema znanstvenih studija koje dokazuju tezu o neupitnosti zaštite cijepljenjem (a nema ih, svi oni postoci nisu studije nego postoci u koliko cijepljenih je cjepivo izazvalo antitijela-što opet ništa ne govori jer ih možeš imat pa obolit ili nemat pa ne obolit), nego se sve zasniva na pretpostavkama koje su čim se pogleda malo šira slika lako oboriva(iskorijenjivanje bolesti u zadnjih 100tinjak a ne u zadnjih 20-30 godina) , onda se to sudski ni ne može dokazati.
    baš me zanima da li je IGDJE u zadnjih 2o godina postojao takav proces na kojem se nekog optužilo da je ugrozio naciju i šire.
    mislim znam da je toga bilo prije 50ak 60ak godina, ali danas ipak živimo u malo drugačijem društvu...

a da ako ga ne zelim cjepiti moram joj potpisati. nisam tada pitala sto bi potpisivala i kaj to znaci.
    to znači da preuzimaš na sebe odgovornost da dijete nije cijepljeno.
    i s time snosiš sve eventualne posljedice takve odluke.
    što je meni ok.

ali nije ok da istovremeno nitko ne odgovara ako se tvom djetetu nešto dogodi zbog cijepljenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    uf, ja ko luna... ni sama ne znam kaj cu.

kak je ben bolestan sestra me pitala zakaj nisam timija cjepila, ja joj rekla da se svercamo. pa me malo "tjesila" kak je to sve napuhano, truc, srac, bla, bla ...

uglavnom jos nismo odlucili kako dalje.

:?
    Blago tebi, da bar meni ponude tako nešto... Njušim da kod moje neće ići tako glatko. D. je prije par tjedana sam otišao po uputnicu za fizijatricu i sestra i doktorica su ga napale što je s cjepljenjem i da dođemo što prije. :/

Sinoć sam bila budna do 2 (a ostatak noći me K. držao budnom ) razmišljajući što ću... Već sam bila donijela odluku o selektivnom cjepljenju (HiB i DiTe da, polio, Per i kasnije MoPaRu ne), ali onda sam u međuvremenu naučila još par stvari o HiB-u i Di-u... Ajoooooooj. Uopće me pomisao na to da netko zabija iglu u njega i da taj čin nepovratno otvara Pandorinu kutiju mogućnosti teških posljedica dovodi u stanje hiperventilacije.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...evo i mi izbjegavamo cijepljenje već 4 mjeseca...danas je moja šogorica vodila svoju curicu na pregled kod privatnog pedijatra i budući da je šokirana mojom odlukom o necijepljenju do daljnjeg raspitala se kod njega na što joj je on rekao da nema tu ništa čudno jer mnogi roditelji u posljednje vrijeme odgađaju cijepivo do prve godine ali da su reakcije i posljedice teže što je dijete starije..otkud sad to?..zar ne bi trebalo biti suprotno

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle Luna, kad sam ja rodila Andriju 99. nikaav Hib se nije niti spominjao kao opasnost, a kamoli a se cijepilo protiv toga. tek 2 godine kasnije kad je posao u jaslice pa ova bolest pa ona bolest, ja ga koza pristala cijepiti s tim ne bi li mu kakti pomogla. odnosno, mislila sam da ce mu to vise pomoci nego odmoci... meni je zao sto su mi ova dvojica cijepljeni.
    Kalebu vise Hib ne treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle Luna, kad sam ja rodila Andriju 99. nikaav Hib se nije niti spominjao kao opasnost, a kamoli a se cijepilo protiv toga. tek 2 godine kasnije kad je posao u jaslice pa ova bolest pa ona bolest, ja ga koza pristala cijepiti s tim ne bi li mu kakti pomogla. odnosno, mislila sam da ce mu to vise pomoci nego odmoci... meni je zao sto su mi ova dvojica cijepljeni.
    Znači Vida nisi uopće dala cjepiti niti nećeš, ni selektivno? Kako si to izvela s pedijatrom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meštrovica prvotno napisa
    ali da su reakcije i posljedice teže što je dijete starije..otkud sad to?..zar ne bi trebalo biti suprotno
    Ovo je izbrijala i moja pedijatrica - rekla je da dijete do 6 mjeseci ima majčin imunitet, a onda da polako gradi vlastiti i da je u tom periodu (6 mj do 2 godine) najpodložniji pobolijevanju. Čak sam razmišljala da se pozovem na te njezine riječi (bile točne ili ne - potez očajnika) i velim joj da sad više ne mogu cijepiti K. kad mu je počeo slabiti imunitet.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

valjda misli da bebi nije dostupan mamin imunitet jer valjda ne doji više?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači Vida nisi uopće dala cjepiti niti nećeš, ni selektivno? Kako si to izvela s pedijatrom?
    uvalili su nam bcg dok a ja bila u euforiji u rodilistu. kod peda smo bili jednom, ja rekla odgadjam cijepljenje, sad ce ljeto. ona rekla, aj dobro vidimo se na jesen...
    hocu rec, ne idem doktoru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

McGrubi, ne, pitala sam je, rekla je da to nema veze s dojenjem već da dijete jednostavno više nije skroz zaštićeno majčinim imunitetom, već polako stvara svoj (dojila ili ne - naravno da je imunitet dojene djece jači). To je kao neki "prijelazni imunitet".

marta, a što ako/kad trebaš neku specijalističku uputnicu, imaš li kakav scenarij za takav slučaj? Dakle, ako ćete baš morati pedijatrici?

Ja bih također primjenila tvoju taktiku da nije takva frka s kožom - a fakat je frka. :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što se tiče uputnice(u najgorem slučaju ) možeš platiti.Mislim da spec. pregledi u bolnicama ne koštaju koliko u privatnim ambulantama(mislim da je dermatolog oko 100 kn-provjeri).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

marta, a što ako/kad trebaš neku specijalističku uputnicu, imaš li kakav scenarij za takav slučaj? Dakle, ako ćete baš morati pedijatrici?
    ih, pa sta joj ne vidis potpis?
    sljedbenica prosvjecenog Voltairea!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Što se tiče uputnice(u najgorem slučaju ) možeš platiti.Mislim da spec. pregledi u bolnicama ne koštaju koliko u privatnim ambulantama(mislim da je dermatolog oko 100 kn-provjeri).
    Joj, hvala ti, idem odmah zvati Klaićevu!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

[
    Ian je cijepljen, a sada nisam ziher za eventualno drugo dijete da li bi ga cijepila. za sad sam 51:49 da bi, al to nije bilo pitanje
    i ja ovako nekako razmišljam :/

kod nas je u Bosni problem, što ne daju djetetu ljekarski atest za polazak u školu , ako nije primilo sve vakcine! :shock:

Čak sam jednom bila prisutn kad su jednoj mami dali termine da sec curici nadoknade SVE!!! vakcine koje je propustila, pa će onda dobit atest.

tužno

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna ja sam ok s mojom pedijatricom. Ionako cu na kraju ja odluciti. Gora mi je situacija sa medsestrom koja ama bas svaki put kad ju vidim pita jel dijete doslo na cijepljenje ili nesto drugo. Znaci ti udjes unutra s klonulim bolestnim klincem, a ona ne dizuci pogled sa stola pita jel za cijepljenje...
    Inace, ako mi bas treba neka uputnica, onda posaljem muza da objasni sta i kako, po principu APP, iliti ako prodje prodje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Pregled bez uputnice je 80 kuna! Ne idemo pedici do daljnjeg!

:D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam cijepila svoju djecu,osim Noe koji je bio cijepljen u prvih 6mj.dok smo živjeli u NL i nedavno sam ih dala cijepiti protiv tetanusa(preselili smo se na selo, pa me bila frka)

Nikad nisam išla kod pedijatra na kontrole u savjetovalište,bili su bolesni svega nekoliko puta i uvijek su nas davili o cijepljenju.Neko vrijeme smo se izvlačili, dok nas je jednog dana iznenadila posjeta patronažne sestre u pratnji soc.radnice.Obrazložila sam im potanko zašto ne cijepim djecu,na što su se naravno zgražale i nisu nimalo htjele surađivat.Zaprijetile su tužbom ukoliko ne cijepimo djecu u nesjećamsekojem roku.Idući dan smo promijenili pedijatra.S novom pedijatricom smo dogovorili o necijepljenju uz našu izjavu.

Problem je nastao kad je Noa kretao u školu,njegova školska doc. nije htjela izdati porvrdu o spremnosti za školu.Jako je bila ljuta i prijetila nam raznim kaznama i tužbama,čak nije dozvolila da potpišemo da mi preuzimamo odgovornost.Stvarno smo bili na sto muka i situacija se činila totalno nerješivom.Međutim,sinula nam je ideja kako bismo joj mogli doskočiti.Sastavili smo upitnik u kojem molimo da nam doc.odgovori na nama važna pitanja kako bismo mogli donijeti ili promijeniti odluku o cijepljenju.Do sada nam nije odgovorila,ali je dala potvrdu i moja djeca normalno idu u školu.Više ne gnjavi,nego samo kad nas vidi zakoluta očima.

Kako će dalje biti nemampojma,ali dok se ne nađe netko ko bi mogao odgovoriti na naš upitnik, nadam se da nam nitko ništa nemože.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Trimama, ono što mene sad - naravno - zanima, je: Koja ste joj pitanja postavili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poštovani,

Srdačno Vas molim da ispunite moje zakonsko pravo na informacije o cjepivu, i pismenim putem mi odgovorite na moja niže navedena pitanja i nedoumice. Smatram da su mi Vaši odgovori neophodno potrebni kako bih bio u stanju donijeti ispravne i odgovorne odluke u vezi zdravlja mog djeteta.

1. Od kojih tvari se sastoji cjepivo kojim želite cijepiti moje dijete?
    2. Na koji način su dobivene te tvari?
    3. Da li cjepivo sadrži thimerosal ili aluminij?
    4. Da li cjepivo sadrži tvari životinjskog podrijetla?
    5. Da li je testiranje bilo kojeg sastojka sprovedeno na životinjama?
    6. Da li cjepivo sadrži genetski modificirane organizme, ili tvari koje su proizvedene pomoću genetski modificiranih organizama?
    7. Svjestan sam da u cjelokupnoj populaciji cijepljene djece statistički mora postojati skupina na koje cjepivo može ostaviti negativne posljedice. Da li postoji metoda koja će mi 100% garantirati da se moje dijete ne nalazi u toj skupini?
    8. Navedite puni naziv proizvođača cjepiva, zemlju porijekla, godinu proizvodnje, i dobavljača ili uvoznika.
    9. Navedite puni naziv državne institucije koja pred Zakonom preuzima odgovornost i jamči za kvalitetu i pozitivan učinak cjepiva.
    10. Da li je svaki liječnik u Republici Hrvatskoj koji sprovodi cijepljenje svjestan da (sukladno Zakonu Svjetske Zdravstvene Organizacije) u slučaju da cijepi dijete unatoč protivljenja roditelja, time preuzima svu odgovornost za eventualne neželjene posljedica cijepljenja?
    11. Na koji način bih mogao ostvariti svoja Zakonom zajamčena prava na prigovor savjesti?
    12. Ne želim da moje dijete konzumira cjepivo koje je testirano na životinjama. Da li postoji cjepivo koje nije na taj način povezano sa patnjom živih bića?
    13. Proizvodnja, uvoz i distribucija cjepiva su poslovi u kojima se obrće veliki kapital. Ako postoje nepravilnosti, vjerojatno će se nastojati da ostanu skrivene od javnosti. Osjećam da su bilo kakve informacije u vezi cjepiva teško dostupne, a pogotovo informacije o djeci koja pate od trajnih posljedica izazvanih cijepljenjem. Da li postoji znanstvena studija u vezi ove teme, i da li je moguće dobiti ju na uvid ako postoji?

Vaše odgovore tražim u dobroj namjeri. Smatram da dostupnost informacija unaprijeđuje
    društvo.

Sa zahvalnošću,

Zagreb,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih navesti,u mom predhodnom postu je cijeli naš upitnik!Mnogi naši prijatelji i poznanici su ga koristili u iste svrhe i svima je upalilo,mislim bez posljedica po odluku o cijepljenju i natezanjem sa doc.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sasvim OT, ali već sam par puta naišla na spominjanje "thimerosala".

Zar nije tiomersal?

(malo cjepidlačim )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj baš me nađoste
    opomenuli su me u vrtiću da nisam donijela za Damjanu potvrdu od pedice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trimama

superupitnik

dovodi taktiku razvlačenja do savršenstva :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

trimama, super! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

trimama, ovo je prava stvar! :D :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trimama 8)

vidim da vas dosta brinu životinski sastojci u cjepivima i testiranja na životinjama.
    mogu tome još dodati da većina ljudi nije uopće svjesna da se MoPaRu cjepivo, komponenta za rubeolu, radi između ostalog i od tkiva abortiranih ljudskih fetusa.
    prilično etički škakljiva stvar, ne čini vam se?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    od tkiva abortiranih ljudskih fetusa.
    ihaaaa, još i to?!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

trimama, svaka cast!!!
    trebala si ovo odmah staviti,
    iskoristicu upitnik sigurno,
    nadam se da ne moram placati autorska prava?

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •