-
Što s ostacima gotovih kora za tortu?
Sinku sam za rođendan radila tortu u obliku kocke. Radila sam od okruglih gotovih kora, svijetlih i tamnih (kakao biskvit), tako da sam ravno obrezivala rubove. I sad imam tih obrezaka i ne znam što bih s njima. Molim prijedloge za neke kuglice, keksiće, kolačiće, štogod.... po mogućnosti nešto što mogu muljati zajedno s klincima.
-
Ja to zalijem s malo toplog mlijeka, dodam par petit beurre keksa (naribanih na ribež), kokos-brašno, rastopljeni maslac (žlicu), ribanu čokoladu za kuhanje, mljevene orahe i/li lješnjake, šećer u prahu... sve odokativno. Treba dobro izmijesiti rukama dok se ne pretvori u čvrsto tijesto. Nakon toga, granica je samo mašta.
Čvrstoću ili mekoću tijesta reguliram pomoću mlijeka i keksa.
Kuglice su najbolje nakon što malo odstoje u hladnjaku (ali ne previše, oko 1 sata).
-
Iseckaj ili izmrvi na krupnije komade, skuvaj neku finu kremu ili puding (možeš i dvobojno ako kuvaš vanil kremu, pa u polovinu da dodaš čokolade npr.) + malo voća (sezonskog i koštuničavog) po želji i to naizmenično slažeš u neke lepe čaše na nogicu. Odgore prsneš malo šlaga, rashladiš u fridžu iiiii.... Mljac! A i jako fino izgleda
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma