luci2 prvotno napisa
Situacija je sljedeća.
L će u prvom mjesecu imati 4god. a sa odvikavanjem smo krenuli prošlo ljeto sa njegove 2 i pol (možda malo manje).
Skidanje pelena je trajalo oko 2 tjedna i nakon toga sve super,možda koja nezgoda ali zanemarivo.
Svi sretni kako je bezbolno prošlo i nakon dva mjeseca počinje pišanje u gaće koje traje do DAN DANAS.Već godinu dana.
Po noći imamo pelenu(pamučnu) i u vrtiću za spavanje,a inače je u gaćicama i konstantno je mokar.
I uopće ne reagira kada je mokar potpuno mu je svejedno.
Inače je stvarno samostalan,puno priča, sam jede,svlači se,oblači i što se tiče kakanja nikakvih problema.
Sam ode obavi,potegne vodu,obuče se,opere ruke ma super ali pišanje neće i neće.
Evo neki dan u wc-u peremo ruke i vidim da mu se piša sav se previja,ja ga pitam -ti se piša on kaže ne i za minutu mokar.
Probala sam sve moguće i ne pitati pa da vidim oće ić sam,pa ga podsjećati,pa mu pokušat objasnit pa par dana mu uopće ne spominjati.Ništa.
Mislila sam da ćemo sad preko ljeta to riješiti ma kakvi,došla jesen opet hladno nemože biti mokar moram ga presvlačit.Pa mu dam da se sam presvlači mislim dojadit će mu.Ništa.
Neki put mislim da je toliko zaigran da zaboravi ali kad ga netko podsjeti on odbija i totalno ignorira to šta mu kažeš ili mjenja temu.
Pa smo prestali neko vrijeme spominjati jer mi se činilo kao da smo mi preuzeli brigu oko toga pa se opustio i nema potrebu misliti na to.Opet ništa.
Mislim da sam mu možda trebala lani vratiti pelenu pa probati ove godine ponovo ali stvarno mi se činilo da je spreman i sve mislim proći će samo je faza ali sad mi je već stvarno teško jer vidim da i njega to muči i htjela bi mu pomoći a stvarno neznam kako.
Lani je krenuo je u vrtić ali nebi to povezala jer je pišanje počelo mjesec dana prije toga.
Neposredno prije odvikavanja operirana mu je fimoza i to je jedina stvar za koju mogu posumljati kao razlog tome.
Sve pretrage smo napravili što se tiče mokraće i sve je uredno,tako da ja mislim da je to sa psihološke strane.
Da li netko zna nekog psihologa u Rijeci kojem bi se mogli obratiti u vezi toga bila bi jako zahvalna.
Pedijatrica nam je dala uputnicu ali nije ni sama znala kuda da nas pošalje.
Znam da sam odužila ali već ludim,ako je netko imao sličnih problema bilo kakav savjet je dobrodošao.