Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Svakodnevno pišanje u gaće

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Svakodnevno pišanje u gaće

Situacija je sljedeća.

L će u prvom mjesecu imati 4god. a sa odvikavanjem smo krenuli prošlo ljeto sa njegove 2 i pol (možda malo manje).
    Skidanje pelena je trajalo oko 2 tjedna i nakon toga sve super,možda koja nezgoda ali zanemarivo.
    Svi sretni kako je bezbolno prošlo i nakon dva mjeseca počinje pišanje u gaće koje traje do DAN DANAS.Već godinu dana.
    Po noći imamo pelenu(pamučnu) i u vrtiću za spavanje,a inače je u gaćicama i konstantno je mokar.
    I uopće ne reagira kada je mokar potpuno mu je svejedno.

Inače je stvarno samostalan,puno priča, sam jede,svlači se,oblači i što se tiče kakanja nikakvih problema.
    Sam ode obavi,potegne vodu,obuče se,opere ruke ma super ali pišanje neće i neće.
    Evo neki dan u wc-u peremo ruke i vidim da mu se piša sav se previja,ja ga pitam -ti se piša on kaže ne i za minutu mokar.
    Probala sam sve moguće i ne pitati pa da vidim oće ić sam,pa ga podsjećati,pa mu pokušat objasnit pa par dana mu uopće ne spominjati.Ništa.
    Mislila sam da ćemo sad preko ljeta to riješiti ma kakvi,došla jesen opet hladno nemože biti mokar moram ga presvlačit.Pa mu dam da se sam presvlači mislim dojadit će mu.Ništa.
    Neki put mislim da je toliko zaigran da zaboravi ali kad ga netko podsjeti on odbija i totalno ignorira to šta mu kažeš ili mjenja temu.
    Pa smo prestali neko vrijeme spominjati jer mi se činilo kao da smo mi preuzeli brigu oko toga pa se opustio i nema potrebu misliti na to.Opet ništa.

Mislim da sam mu možda trebala lani vratiti pelenu pa probati ove godine ponovo ali stvarno mi se činilo da je spreman i sve mislim proći će samo je faza ali sad mi je već stvarno teško jer vidim da i njega to muči i htjela bi mu pomoći a stvarno neznam kako.

Lani je krenuo je u vrtić ali nebi to povezala jer je pišanje počelo mjesec dana prije toga.
    Neposredno prije odvikavanja operirana mu je fimoza i to je jedina stvar za koju mogu posumljati kao razlog tome.
    Sve pretrage smo napravili što se tiče mokraće i sve je uredno,tako da ja mislim da je to sa psihološke strane.

Da li netko zna nekog psihologa u Rijeci kojem bi se mogli obratiti u vezi toga bila bi jako zahvalna.
    Pedijatrica nam je dala uputnicu ali nije ni sama znala kuda da nas pošalje.

Znam da sam odužila ali već ludim,ako je netko imao sličnih problema bilo kakav savjet je dobrodošao.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam ja takva dva slučaja:
    T je imala 3 god i 10 mjeseci kada je počela piškiti u gaće svaki dan barem jednom. Ili bi otišla na zahod i popiškila se ispred njega. Psihologica u vrtiću je rekla da je to zato jer je nova beba u kući i da pustimo jer će se samo srediti. I stvarno se samo sredilo. Nakon 8 mjeseci je prestala i više joj se to ne događa.

J se normalno odviknuo od pelene, samo što njemu ne smeta biti mokar. I isto kad ga pitamo kaže da mu se ne piški i za minutu se popiški u gaće. Kod njega to rješavamo tako da mu svakih sat vremena kažemo da se popiški. On kaže da ne mora, a mi mu kažemo da nam pokaže kako to ne mora i onda ode i proba. Tako isto i tete u vrtiću rade jer je i njima tako tvrdio da nikad ne mora. Samo mu kažu da ode i on ode probati dal ide. Nekad mi zaboravimo, a on ode kad mu je sila, a nekad ipak završi sve u gaćicama.
    Kod njega to traje 3 mjeseca i rekla nam je psihologica da je to psihički uzrokovano ali da ne treba njena intervencija zasad jer oni obično sami riješe te probleme, a kako je T to prošlo tako će valjda i njega.
    Kod vas je možda strah od bolova zbog fimoze.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Imamo i mi situaciju:
    ima 2 godine i 7 mjeseci, pelene se odvikla ne početku ljeta u dva dana, i dnevna i noćna, ma savršeno. Tu i tamo nezgodica, ali jako rijetko. Zadnjih dva tjedna svaki dan se popiški u gače i to uvijek kui. Vani možemo biti koliko hoćeš tražit će ići piškiti, ali kući uredno jednom dnevno. e sad, što se promjenilo. Ja bi rekla da joj je bolje, ja sam trudna i kući sam na mirovanju, svaki dan joj dolaze obe bake, igraju se s njom, vode je van, vidim da joj paše. Onda dođe kući, nas dvi ostanemo neko kratko vrijeme same (dok tata ne dođe s posla, dok ne dođe druga baka i sl. ) i onda se ona meni popiški. Kaže: O ne! i gotovo, najčešće je to kad smo nas dvi same :/ , a ja ne kužim zašto.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Najbolje ti je svako malo voditi ga da ide piškiti, bez obzira na to kaj on veli da mu se ne piški.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala vam na odgovorima

Vidim da ima još sličnih slučajeva i znam da to mora jednom proć.
    Ali traje već tako dugo i svi smo umorni i već opterećeni što mislim da samo otežava stvar.

Ja isto mislim da je njemu trauma od fimoze.Jer prije operacije mu se mišić upalio i jako ga je bolilo dok je piškio.Dobro je to što sam ja cijelo vrijeme bila sa njim tako da smatram da nema traumu od bolnice nego baš od boli.

Problem je i to što on odbija ić piškit,nemogu ga ja odvlačit u wc na silu,a vidim da mu je sila.Ide ako ga uspijem pridobit na neki način inače nema šanse.
    Iako mi se čini da je u vrtiću malo bolje i da ide koji put u wc,mada mislim da mu je dosadno pa se više puta prošeta do wc-a pa valjda i piša koji put. Ali sve to zajedno kao da nije svjesno kako bi trebalo bit,kao recimo kakanje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi imamo slican problem doduse sa nocnim pisanjem

moj sin ima 3 god i 8 mjes i dnevnu pelenu smo skinuli proslog ljeta, bez vecih problema. bio je valjda dovoljno odrastao da to prodje sa nekoliko nezgoda i to pravih nezgoda - jednostavno nije umio proceniti koliko mu vremena treba do wc-a '

medjuti, nocna pelena je ostala i do dan danas. ovog ljeta smo pokusali je skinuti, on je bio jako zadovoljan i ponosan na sebe sto je vise nema, ali smo se samo mucili vise od 2 sedmice. puno smo pricali, on se sa svim slaze i svemu mnogo veseli ali jednsotavno bi se uvek u snu upiskio

redovito sam ga nosila da piski oko ponoci prije nego sto ja krenem na spavanje ali bi on i pored svega toga bio mokar rano ujutru.

i nije bilo drugog nego da se vratimo na upotrebu pelena.
    inace, nikad ama bas nikad se nije desilo da je ujutru pelena suva

o cemu se tu radi? da li ce jednog momenta samo porasti i prestati da nocu piski ili je potrebno nesto da radimo.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Svakodnevno pišanje u gaće

Citiraj luci2 prvotno napisa
    Situacija je sljedeća.

L će u prvom mjesecu imati 4god. a sa odvikavanjem smo krenuli prošlo ljeto sa njegove 2 i pol (možda malo manje).
    Skidanje pelena je trajalo oko 2 tjedna i nakon toga sve super,možda koja nezgoda ali zanemarivo.
    Svi sretni kako je bezbolno prošlo i nakon dva mjeseca počinje pišanje u gaće koje traje do DAN DANAS.Već godinu dana.
    Po noći imamo pelenu(pamučnu) i u vrtiću za spavanje,a inače je u gaćicama i konstantno je mokar.
    I uopće ne reagira kada je mokar potpuno mu je svejedno.

Inače je stvarno samostalan,puno priča, sam jede,svlači se,oblači i što se tiče kakanja nikakvih problema.
    Sam ode obavi,potegne vodu,obuče se,opere ruke ma super ali pišanje neće i neće.
    Evo neki dan u wc-u peremo ruke i vidim da mu se piša sav se previja,ja ga pitam -ti se piša on kaže ne i za minutu mokar.
    Probala sam sve moguće i ne pitati pa da vidim oće ić sam,pa ga podsjećati,pa mu pokušat objasnit pa par dana mu uopće ne spominjati.Ništa.
    Mislila sam da ćemo sad preko ljeta to riješiti ma kakvi,došla jesen opet hladno nemože biti mokar moram ga presvlačit.Pa mu dam da se sam presvlači mislim dojadit će mu.Ništa.
    Neki put mislim da je toliko zaigran da zaboravi ali kad ga netko podsjeti on odbija i totalno ignorira to šta mu kažeš ili mjenja temu.
    Pa smo prestali neko vrijeme spominjati jer mi se činilo kao da smo mi preuzeli brigu oko toga pa se opustio i nema potrebu misliti na to.Opet ništa.

Mislim da sam mu možda trebala lani vratiti pelenu pa probati ove godine ponovo ali stvarno mi se činilo da je spreman i sve mislim proći će samo je faza ali sad mi je već stvarno teško jer vidim da i njega to muči i htjela bi mu pomoći a stvarno neznam kako.

Lani je krenuo je u vrtić ali nebi to povezala jer je pišanje počelo mjesec dana prije toga.
    Neposredno prije odvikavanja operirana mu je fimoza i to je jedina stvar za koju mogu posumljati kao razlog tome.
    Sve pretrage smo napravili što se tiče mokraće i sve je uredno,tako da ja mislim da je to sa psihološke strane.

Da li netko zna nekog psihologa u Rijeci kojem bi se mogli obratiti u vezi toga bila bi jako zahvalna.
    Pedijatrica nam je dala uputnicu ali nije ni sama znala kuda da nas pošalje.

Znam da sam odužila ali već ludim,ako je netko imao sličnih problema bilo kakav savjet je dobrodošao.
    iz našeg iskustva, to je siguran znak funkcionalnog poremećaja mokrenja, tj da nije on kriv, niti psihologija, već da mu mjehur ne radi kako treba

mi se liječimo u poliklinici Helena u Zg i svakako se posavjetujte s nekikm na tu temu ....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne vjerujem da je psiho situacija. preporucila bi ti da napravite pregled u poliklinici helena. slicno smo imali i mi, bolest se zove nestabilan mjehur i ne lijecenje moze ostaiti teske posljedice i ostecenja bubrega. imas na njenim str. vise o tome, uguglaj a mozes prof. i mail poslat. ne vidi se i ne manifestira kroz bakterije u urinu i nama je sve bilo savrseno uredno.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure hvala puno na savjetu,definitivno moramo nešto poduzeti i to podhitno.

Mi smo ovo ljeto završili kod nefrologa,L je zbog viroze dehidrirao pa su nalazi mokraće bili loši.Radili smo i ultrazvuk bubrega i bili su ok.
    Nakon toga smo jedno vrijeme pratili mokraću i stanje se normaliziralo i kad je nalaz bio ok smatrali su da je to od dehidracije.
    Tada sam pitala nefrologa za pišanje i ona je to s obzirom na njegove godine pripisala odvikavanju.

Možda to stvarno nema veze sa našim problemom pišanja ali sve se nešto vrti oko toga.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi nemamo po danu taj problem ali je poceo opet po noci piskiti :/
    prije 4 mj je skinio pelene. bi li budili djecu po noci i vodili ih piskit??

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj sad ste me zabrinule s tim nestabilnim mjehurom. J-u se to obično događa samo po danu, po noći mu pobjegne ako popije puno čaja prije spavanja, a skinuli smo pelene prije 5 mjeseci. Jel se trebam i ja zabrinuti da je fizički uzrok?

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bi li budili djecu po noci i vodili ih piskit??

Naravn,prvih par mjeseci smo L.dizali 2x da ide na wc a onda se s vremenom sama počela ustajat 1-2x na wc

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno da bi budili djecu i vodili ih u wc. To sam i radila dok sam svoje odvikavala. Ja mislim da kod Luci u tome i je problem. Nije mi jasno kakvo je to odvikavanje od pelena ako mu stavljate noću i u vrtiću pelenu. Pa dijete ili ima ili nema pelenu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne po noci se djecu ne preporuca buditi, kad se sredi dan , srediti ce se i noc.
    da i nama se desavalo samo po danu u vidu nezgoda, zadnji cas ide piskit i onda joj pobjegne malo. to je takva bolest. dolaze im naglo tlakovi , i minutu prije im se ne pisa a mrvu kasnije panika i gotovo, zato jer im dodje taj tlak i nemogu zadrzat. noc se sredila sama kad se sredio dan,. uzv bubrega nam je uviejk bio savrsen nek te to ne zavara. treba napraviti uro flow i jos jednu pretragu nemogu se sjetiti kako se zove.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Neznam više što bi mislila,svakako ćemo napraviti sve pretrage.
    Ali ima i ovakvih situacija recimo navečer,spremimo se za spavanje stavimo pelenu i za 5 min njemu se piša i on lijepo pita-mama piša mi se izdrži do wc-a skinemo pelenu i vidim da mu nije ni malo pobjeglo,popiški se i super.Znači može zadržat i svjestan je tog nagona pišanja.
    Onda ga pitam da li hoće po danu pelenu kaže da neće,a u početku sam mu je probala stavljati baš da vidim da li će pitati,ali ništa normalno se popiški u nju po danu.

Za noćnu nema šanse da je skinemo dok je ovakva situacija po danu,a u vrtiću smo počeli stavljati sada kad je počeo u dogovoru sa tetama,dok sam prošle godine skoro svaki dan nosila kompletno sve (piđamu,posteljinu) svaki dan mokro doma i nisam htjela stavljat pelenu baš zboga da ga ne bunim.Ja više stvarno neznam što je pametno a što ne.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lunahor, pa ne možeš ženi preko foruma postavljati djagnozu zato što tvoje dijete ima s mjehurom problema. Odvikavanje od pelena kod neke djece je dugotrajan proces. I dalje stojim iza svog mišljenja da noćne pelene zbunjuju djecu. A ti Luci vidi s pedijatrom što on misli

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Već smo očajni i svaki savjet ili iskustvo je dobrodošlo.
    Trina nitko ne postavlja dijagnozu,za to ćemo posjetiti doktora dapače drago mi je da mi je netko rekao nešto konkretno jer mi je već dosta slušanja da će proći i da je to odvikavanje.
    Možda i nije ništa i samo prođe ali imam potrebu sada već poduzeti nešto jer se to već jako otegnulo.

lunahor da li tvoje dijete odbija ić piškit ili jednostavno ne stigne pa mu pobjegne.
    Jer meni se čini da on može zadržati ali da ih nekog razloga ne želi ić u wc,zato sam i mislila da je povezano sa psihom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne postavljam ja dg
    samo prenosim nase iskustvo. daj boze da nije nista
    dakle prof. kaze da se kod skidanja pelena tolerira 6 mj da se sve sredi.
    kod nas je tako nekako ottkriveno, nakon 6 mj, kad je imala oko 3 i pol g. ona bi se igrala i vidim da joj se piski i ja ju saljem ona kaze ne treba, a pada u nesvijest od hice, ja ju odvedem ona ne moze, a ne moze jer ju je prosao taj tlak , kuzis taj tlak iznenada dodje i prodje ju , i ona doista ne mora ni prije tog ni kasnije vise piskit ali joj je pri tom malo kapnulo jer nije mogla izdrzat . i tako. izgledalo je kao da se zaigra pa prekasno ide na wc, pri tome je i nocu ili se budila ili pomokrila...
    dakle ona bi se igrala , odjednom vidi da se vrpolji i stisce da joj se pisa a nece ici jer kao nemora... dakle da, odbijala je .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...enja_djeca.asp
    evo ti link, a prof. poslat mail te nista ne kosta

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

urodinamika se zove ta pretraga i uzv mjehura da se vidi debljina stijenke .
    uglavnom problem je sto se samo par doktora u cro bavi tim problemom.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ali mi nemamo nocnu pelenu, mislim nismo je imali kad smo ga skinuli od pelene. od prvog dana je i po noci bez pelene. popiski se, dobro, promjenim njega i posteljinu i sve ok. proslo je 4 mj, tu i tamo se desila neka nezgodica, jako rijetko. ali zadnjih par dana svaku noc piski i po vise puta :?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda se samo prehladio. Moj ima 3 god i 2 mj, odvikao se pelena s godinu i 9 mjeseci. Od prvog dana makla sam mu noćnu pelenu a nezgode su se dešavale stvarno rijetko, skoro nikako. Ali svaki put kad bi se prehladio, odnosno nahladio, ako bi mu tijekom dana bilo hladno ili bi sjedio na hladnome, dešava se da se noću popiša u krevet. Jel moguće da ti to ima veze s tim, jesi išla za tim? Ili ako puno pije navečer, probudi se usred noći i ide pišati. Samo što on to sve većinom obavi sam, ode u wc i popiša se. Probaj viditi s čim bi moglo biti povezano, sve je to ok i uobičajeno.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja podržavam priču o nestabilnom mjehuru, jer to što kažeš na početku, da je sve počelo dva mjeseca od skidanja pelene, je vrlo bitno!!!

Naime, nama je dr rekla da se upravo nakon skidanja pelene počinju javljati simptomi visokih tlakova u mjehuru koji se manifestuju tim vlažanjem gaćica, te ako potraju duže od 6 mj. traba dijete ispitati. U stvari, simptomi se pogoršavaju kad djeca pokušavaju nadvladati te tlakove, te mogu nastati brojni problemi. Moja M. ima već duplo manji kapacitet mjehura, piški do 12 - 13 puta dnevno, naravno i noću u pelenu, a gaćice je vlažila samo rijetko!

njoj je 4,5 god

I da naglasim, brojni pedijatri su zanemarivali ove sitne simptome, i da nismo došli u prave ruke, ko zna kakve bi nam ovo dugoročne posljedice donijelo!

sretno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zapravo sam i mislila da se malo prehladio, premda ne kaslje, ne kise niti ista drugo. zato i pitam bili bilo bolje da ga budim? mislim, meni ne smeta kad se on popiski, vise me strah koliko on dugo mokar spava dok ja to ne primjetim ili dok se sam ne probudi. pratit cemo jos koji dan pa cemo vidjet.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sada kad sam pročitala sve što ste napisale mislim da bi mogao biti nestabilni mjehur.

I meni se čini da L puno puta piški a manju količinu,odnosno kako kad ali znam da sam pričala sa tetama u vrtiću da kad dođemo doma pa do spavanja ga znam presvuć i do 6-7 puta one su se čudile koliko puta ide piškit kao normalno bi bilo 2-3 puta,zavisi koliko pije.Vjerojatno i on ima manji kapacitet mjehura.

U svakom slučaju moramo napraviti pretrage vezane za mjehur pa ćemo vidjeti.
    Puno vam hvala sad sam bar na nekom tragu pa ćemo valjda to riješit.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja kad sam pročitala šo ste napisale mislim da je kod nas samo prehlada, tj već dva danane piški u gače. Forsiram je da bude u papučama do sada je znala više puta dnevno trčkarati po kući u čarapicama, otkad toga nema izgleda da je situacija bolja :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunahor je uglavnom sve rekla, a ja bih samo dodala da su nama u Heleni rekli da se "bježanje" tolerira do dobi od 4 godine, do kad bi djeca trebala naučiti kontrolirati sfinkter.
    Ako do tada to ne nauče, najvjerojatnije je u pitanju neki drugi problem...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pod "tolerira" se misli da dijete bude bez ikakve terapije?
    Taman sam htjela pitati da li je moguće da se takav problem "preraste"?

Lena je imala sve simtome koje ste naveli, počelo je prije godinu dana, ali usput su bile uvijek i neke druge stvati u igri : teta u vrtiću joj je stavljala pelenu prvo vrijeme (još su bila letnja dežurstva), onda sam ja ostala trudna, pa je prekinula sa dojenjem .... bilo je tu dosta promjena za nju, pa sam nekako uvijek mislila da su neki drugi uzroci u pitanju kada se popiški, a ne fiziološki.
    Sada prvi put čujem za pojam nestabilnog mjehura i zaista mi je laknulo na neki način.

A pitanja na početku sam postavila zato što je sada situacija puno, puno bolje. Sada kada se upiški, to stvarno računam u nazgodu, jer se jako rijetko desi i već dugo nije kapnula u gaćice prije nego stigne na wc.
    U nedoumici sam da li bih je trebala voditi na ispitivanje obzirom da se situacija jako promijenila na bolje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zaboravila sam reći, Lena će sada u 12. mjesecu napuniti tri godine.

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    ja ne vjerujem da je psiho situacija. preporucila bi ti da napravite pregled u poliklinici helena. slicno smo imali i mi, bolest se zove nestabilan mjehur i ne lijecenje moze ostaiti teske posljedice i ostecenja bubrega. imas na njenim str. vise o tome, uguglaj a mozes prof. i mail poslat. ne vidi se i ne manifestira kroz bakterije u urinu i nama je sve bilo savrseno uredno.
    potpisujem i preporučujem pročitati stvarno na stranicama http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...cni_mjehur.asp

neurogeni = nestabilni mokraćni mjehur.

Mi ne idemo u HELENU zbog financija nego se liječimo u Klaićevoj. Svakako duže traje, ali ako vam se ustanovi takva dijagnoza to je ionako dugotrajan proces stabilizacije.

Ako želite pokušati što prirodnije trebate pripazti na unos namirnica ili pića koja su diuretici.

Izbjegavati čokoladu , kakao, čaj, gazirano, cedevita, agrume...

Mi smo dobili popis i koliko sam shvatila to se zove uroterapija...

Ne piti naglo (odjednom veliku količinu tekućine) i svakako smanjiti unos tekućine iza 18 h. Pogotovo kod enureze (noćno mokrenje)

Nama su rekli da prije pete godine ne moramo ništa poduzimati, ali ipak smo polako krenuli jer me izluđivalo svaka mokra noć.

Prvo uvijek rješavaju dnevne bjegove, a tek onda noć, ali i različito je od slučaja do slučaja i mislim da bi bilo bolje da se odlučite kuda ići i provjerite što je stvarno s djetetom.

Pratite sve: i koliko piške i kada su gaćice mokre i koliko i kako (odjednom ili pomalo) piju i koliko je prošlo od kad su popili do mokrenja...

sretno cure i dečki

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako ide na bolje onda će vjerojatno prestati s vremenom (ako nebude svakao reagirajte) jer meni isto svi govore da do 4 god je kao normalno da se događaju nezgode.Ali nezgode a ne svako pišanje u gaće.

Nama nema ni milimetar pomaka već dobrih 10 mjeseci i vrijeme je da nešto poduzmemo.Čak mislim da smo i predugo čekali ali sve se povlačiš od jednog do drugog doktora pa i sam misliš da će proći,a nitko nam nije spomenuo da može biti problema sa nestabilnim mjehurom.

Kada saznamo nešto svakako vam javim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sne prvotno napisa
    Pod "tolerira" se misli da dijete bude bez ikakve terapije?
    Taman sam htjela pitati da li je moguće da se takav problem "preraste"?
    Tolerira u smislu da je normalno da se događaju nezgode. No kao što je netko već rekao, nezgode, a ne redovito pražnjenje mjehura gaćice.... Ti najbolje znaš brine li te situacija ili ne, ali moje je mišljenje da Leni trebaš dati još malo vremena, jer ako ide na bolje, najvjerojatnije će zbilja prerasti problem u idućih godinu dana....
    Mi smo s P. nažalost morali proći sve i svašta i gomilu stvarno ružnih pregleda, od njegove cca 3,5 godine pa do prije par tjedana, kad smo obavili urodinamiku. No sad barem točno znamo na čemu smo, a meni je puno lakše jer znam da se neke stvari ne događaju zbog fizioloških problema

luci2, sretno i javi kako je bilo!

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem temu i kao što sam obećala javljam što smo saznali.

Diagnosticiran nam je nestabilni mokraćni mjehur.
    Kao što su mi cure savjetovale naručili se u Heleni obavili sve pretrage i problem je u premalom kapacitetu mjehura.Dobili smo terapiju za povećanje kapaciteta i nadamo se da ćemo to dovesti u normalu u sljedećim mjesecima.

Puno,puno hvala svima koji su nam skrenuli pažnju da bi moglo biti to i sve preporuke za polikliniku Helena.Stručni su i sve je podređeno djeci.Pregled iako nije nimalo ugodan ni bezbolan prošao je super uz njihovu pomoć.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bravo luci2 na pravoj odluci!!!

Evo, mi smo već 6mj na terapiji Driptanom, stijenka mjehura se stanjila, ali kapacitet je nekako još uvijek mali....oko 130ml sad. No, pošto M. ima i reflux, pije i Cefixim u profilaxi, dr C. kaže da nema veze ako kapacitet i ostane manji, ali da je bitno da nema visokih tlakova. Sada piški oko 9 puta na dan....

Sretno, da to što prije izliječite

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meliss@ jeste imali kakvih nuspojava od Driptana?
    Nama je trenutno kapacitet mjehura jako mali 80 ml i tlak je povišen a L ima 4 g, ali tek sad krećemo sa terapijom.
    Koliki je vama bio kapacitet prije terapije?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, i nama je bio oko 80ml u VIIImj. 2009. Odmah na slj. kontroli poslije 3 mj. terapije je porastao na oko 130ml, i sad tako stoji, 6mj. poslije....

pritisak joj je bio tako jak, da su kontrakcije na ekranu izlazile izvan obilježenog opsega, a javile su se već na 20ml prvi put, te na 40ml jače, i na 80ml smo je pustili da mokri...

I ja sam se plašila Driptana u početku, grozno...sad sam se navikla i sasvim je ok!

možda je u početku bila aktivnija nego inače, tj hiperaktivnija, izbacila je dnevno spavanje i sl., ali nikad nismo shvatili do kraja jel to nuspojava ili ne

bolio ju je stomak, jako, grčevito, u tri, četiri navrata, ali pošto pije i Cefixim, ne znamo koji joj lijek to pravi....

a one ostale, strašne što pišu, ne!

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da i meni nije baš svejedno za taj Driptan pa čekamo vikend da krenemo jer ide u vrtić pa me malo strah.
    Nadam se da ta hiperaktivnost nije povezana sa ljekom jer mi ćemo onda doslovno bit na vrh lustera.

A da li ona sada osjeti pritisak i ode u wc ili ima još nezgoda?

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Molim Vas za savjet odnosni mišljenje.Mi smo skinuli i dnevnu i noćnu pelenu s 2 g.Danas imamo 4g i skoro svaki dan ima točkicu dvije na gaćicama i tako je već sigurno pola godine, noć je uvjek suha.Da li je to razlog za posjet dr.?U petak nam je gotova urinokultura pa ćemo vidjet za dalje.Ne znam da li je to namjerno ili slučajno i to me izluđuje jer ponekad vidim da trpi da nebi propustio nešto u crtiću ili igri pa trpi neznam jel pusti malo da dobije na vremenu?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj luci2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da i meni nije baš svejedno za taj Driptan pa čekamo vikend da krenemo jer ide u vrtić pa me malo strah.
    Nadam se da ta hiperaktivnost nije povezana sa ljekom jer mi ćemo onda doslovno bit na vrh lustera.

A da li ona sada osjeti pritisak i ode u wc ili ima još nezgoda?
    ona je rijetko piškila gaće, samo je prečesto na wc-u, bilo je i svako 10min., ali zato joj reflux nije prošao, jer je jači pritisak udarao na gornje sfinktere

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To se i kod Vite dešava (sknuli smo pelenu sa 2 g), a tako je bilo i kod Ire. Dugo je to trajalo, ne sječam se koliko, ali zaključila sam da je to zbog toa jer im se neda prekinutit igru ili nešto pa trpe do kraja i pobjegne im.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo na driptanu 4 godine, nema nuspojava hdb
    kapacitet je bio 20 ml a sada je oko 150 -190 ml. najbitnije je piti svaki sat po deci tekucine od jutra , i piskenje svaka dva sata max. btw nama se to desavalo samo po danu, izgledalo je kao da joj je hitno tj trpi do zadnjeg trena da se kao zaigra pa ide prekasno na wc i svaki put par kapi pokapa gacice. vazno je doci na vrijeme jer moze doci do sek. refluksa i ostecenja bubrega.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    To se i kod Vite dešava (sknuli smo pelenu sa 2 g), a tako je bilo i kod Ire. Dugo je to trajalo, ne sječam se koliko, ali zaključila sam da je to zbog toa jer im se neda prekinutit igru ili nešto pa trpe do kraja i pobjegne im.
    Ista situacija ali kad ovako čitaš misliš pa možda bi i mi trebali napravit neke pretrage.Urinokultura i urin su u redu.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

luci2 koliko te koštalo to sve u heleni i što su vam sve od pretraga radili?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sorry tek sad sam vidjela pitanje.

Prvi pregled nas je koštao 950kn,a radili su nam ultrazvuk bubrega,uroflow to je skroz bezbolno samo pišanje u posudu koja je spojena na kompjuter.Nakon toga ultrazvuk mjehura radi mjerenja veličine mjehura i debljine stjenke.
    To su neki osnovni uvidi u stanje djeteta iako nama nakon toga nisu mogli dati točnu dijagnozu i ponovno smo se vratili na urodinamiku.Sljedeći put smo došli sa uputnicom tako da nismo ništa platili.
    Ako te zanima još detalja mogu ti poslati na pp.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala ti za sada.!
    Pedijatrica nas je prvo uputila psihologu u vrtić pa je tek onda nefrolog na redu ako bude potrebno,ne kužim previše al eto vidjet ćemo.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dižem ovu temu jer izluđujem!!!!
    Enola se skinula s dnevnih pelena s 2 god., popiškila bi se u gaćice ali sam smatrala to normalnim na početku.
    Sad ima 4 godine. Jedno vrijeme sve bude ok, popiški se rijetko u gaće, i jako rijetko u krevet, onda se opet pogorša, pa opet smiri....

Sad se opet sve poremetilo, ja više nisam pametna! Popiški se po 3-4 puta, čak i više u gaćice, noći su većinom suhe, dogodi se možda dva put mjesečno da popiški krevet (pa i rijeđe).
    Ispočetka sam mislila da je lijena ići na wc kad je u igri, jer bi se najčešće onda to i događalo, no sad više nema pravila, nezgodice su stalne.
    Došla sam do zaključka (na svoju ruku), da ona uopće nezna kad joj je pun mjehur, već kad "pusti malo" i osjeti mokre gaćice onda skuži da treba na wc, e sad zašto je to tako, možda zato što nikad nije ni svladala to u potpunosti, možda ima taj nestabilni mjehur....ili što već???!!!

Vidim da je toliko opterećujemo time što uopće nije zdravo. Da me nebi krivo ishvatili, ignorirali smo to dugo, lagano upozorili i to je to, ali teško je ostati smiren kad je presvlačimo po, neznam više ni ja koliko puta dnevno, prati toliko gaćica (ima ih oko 40)... meni sve više ide na živce!

Molim vas, pomozite nam!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kao i svi drugi, kad primjetite problem, rješavajte ga!

preporuka: poliklinika Helena, dr Cvitković će vam odgovoriti i na mail, ako joj postavite upit sa problemom....

p.s. po našim saznanjima, nije ok ako piški gaćice sa 4god.

sretno!!!

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Potpisujem meliss@ ako vas zabrinjava situacija svakako potražiti pomoć jer nelječenje može biti opasno za bubrege.

Evo mi jučer bili na kontroli.Mjehur se povećao na 130 ml i uz režim pijenja i pišanja smo suhi s tim da on još nije usvojio da ide sam na wc nego ga moramo mi podsjetiti i tu nastupa čini mi se psiha.Uglavnom jako dugotrajno i naporno i njemu i nama ali nema druge.

mufloncic avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

malo da oživim temu...
    moj sin ima 2 godine i 7 mjeseci. ovo ljeto smo ga skinuli s pelena bez većih problema i sve je funkcioniralo do prošlog ponedjeljka. početkom 9og mjeseca krenuo je u vrtić i normalno je pitao teta za wc. prošli ponedjeljak su me nazvale da se dva puta u 3 sata popiškio u gaće. i od tada se svaki put popiškio u vrtiću a često i kući. mokraću smo prekontrolirali i sve je u redu. ne znam dali se radi o psihološkom momentu ili o nekakvom fizičkom problemu. zadnje vrijeme rijetko reče da mora u wc, često se vata za pišu i često se dogodi da kad odemo na wc popiški gaćice jer počme piškit prije nego ga uspijem skinit... to stanje je pogoršano zadnja dva dana jer se na sedmodnevnoj terapiji Nanotivom pošto je hemofiličar...
    Molim vas savjet i ako netko zna na koji mail se mogu javiti doktorici Cvitković.
    hvala!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma ja mislim da je on još mali, pa neka djeca u tojdobi još imaju pelene. Moj mali sad ima 5 i još mu zna pobjeći , rijetko ali kada se zaigra ljenguza mala ode. I ne dramim. Bili smo kod nefrologa na rebru kada je ima 4 g i rekla je da pišemo dnevnik 6 mj i da onda dođemo, svaki dan da upisujemo u ml koliko je popio i neka piša u menzuru i da upisujemo Ja radim a on ide u vrtić, sve vam je jasno, glupost čista, pa di ću ja s njim u npr Arena centru vozati menzuru i pretakati pišalinu. Zvala sam Helenu iako imamo ugodna iskustva s njima, rekli su mi cijenu i smrzla sam se, ugl kompletna obrada je oko 1200 kn.
    Muški šeprtlja pišao je još neko vrijeme i ona se samo posložilo. Po noći nikada nije imao problema. Skinuo je pelenu prije 2. rođendna.
    Kćer je skinula sa 1,6 g. i nikada joj ne pobjegne, ali zato je po noći imala jedno vrijeme, prehladila se i počelo joj je bježati kroz noć. pa sam stavila pelenu jer se nije htjela buditi na Wc, to je trajalo jedno dva mj i onda je rekla neću pelenu i sama si skunula i nikada se više nije popišala.
    Nikada ne budim njih po noći...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •