Imam ja takva dva slučaja:
T je imala 3 god i 10 mjeseci kada je počela piškiti u gaće svaki dan barem jednom. Ili bi otišla na zahod i popiškila se ispred njega. Psihologica u vrtiću je rekla da je to zato jer je nova beba u kući i da pustimo jer će se samo srediti. I stvarno se samo sredilo. Nakon 8 mjeseci je prestala i više joj se to ne događa.

J se normalno odviknuo od pelene, samo što njemu ne smeta biti mokar. I isto kad ga pitamo kaže da mu se ne piški i za minutu se popiški u gaće. Kod njega to rješavamo tako da mu svakih sat vremena kažemo da se popiški. On kaže da ne mora, a mi mu kažemo da nam pokaže kako to ne mora i onda ode i proba. Tako isto i tete u vrtiću rade jer je i njima tako tvrdio da nikad ne mora. Samo mu kažu da ode i on ode probati dal ide. Nekad mi zaboravimo, a on ode kad mu je sila, a nekad ipak završi sve u gaćicama.
Kod njega to traje 3 mjeseca i rekla nam je psihologica da je to psihički uzrokovano ali da ne treba njena intervencija zasad jer oni obično sami riješe te probleme, a kako je T to prošlo tako će valjda i njega.
Kod vas je možda strah od bolova zbog fimoze.