Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Porod u kući u vodi

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Porod u kući u vodi

Pročitala sam sve teme što se tiču poroda u vodi kod kuće.

Svjesna sam svega što ste tu napisali, ali ja svejedno želim roditi kod kuće u vodi. To je moja odluka.
    Našla sam sve potrebno za to (bazen i ostalo), sad mi još samo treba babica.
    Pročitala sam za babicu iz Austrije, koja je došla i mojoj prijateljici, ali me zanima da li možda ima koja babica i u Hrvatskoj koja asistira pri porodu u vodi.

Oni koji imaju iskustva sa porodima u kući (ne nužno sa porodom u vodi) molim za savjete.

Oni koji su skeptici ili misli samo kritizirati molim da se niti ne javljaju.

Hvala puno! :D

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Niti jedna babica u HR ti nema dozvolu asistirati na kućnom porodu,
    čisto sumnjam da bi ikoja riskirala svoju radnu dozvolu :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, kod nas babice jos nisu opcija.

ja sam rodila kod kuce ali ne u vodi, za babicu sam se snasla izvana ali to nije bas najsretnije od svih rjesenja.

jel ti ovo prvo dijete?

jesi razmisljala o kuci za porode u austriji ili tako nekom mjestu sa mekim pristupom porodu?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    da, kod nas babice jos nisu opcija.

ja sam rodila kod kuce ali ne u vodi, za babicu sam se snasla izvana ali to nije bas najsretnije od svih rjesenja.

jel ti ovo prvo dijete?

jesi razmisljala o kuci za porode u austriji ili tako nekom mjestu sa mekim pristupom porodu?
    Hvala vam prije svega na ekspresnim odgovorima.

Ovo mi je prvo dijete.

Pročitala sam dosta o ovoj temi na forumima i sama ideja o rađanju u vodi i to još u prostoru koji mi energetski najbolje odgovara (ne samo meni već i mom djetetu), a to je privatnost mog stana sa MM mi je najbolja opcija. Odlazak u bolnicu (na neke pretrage i u neku posjet) mi je oduvijek bio odbojan. Naravno da nikada neću ugroziti zdravlje svog djeteta i da ću uvijek prvo misliti dijete.
    Čula sam za babicu iz Graza (koja je bila i mojoj frendici na porodu doma), ali ona nije rađala u vodi. Čitala sam o Rijeci i o Varaždinu i vidim da su preporuke za Varaždin dobre, ali opet doma je doma.
    MM i ja nismo ni malo dvojili oko ove odluke i sada prikupljamo informacije jer vidim po forumu da ovdje ima iskusnih što se poroda doma tiče.

Kada kažeš da nije bilo najsretnije rješenje s tom babicom, na što točno misliš?
    Hvala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Delfinka dobro došla i čestitam na hrabrosti i odlučnosti. Nemam puno savjeta jer nisam nikada rađala doma, samo ti želim zaželiti sve najbolje.
    Postoji puno literature koje češ naći na ovom PDFu koju je obavezno dobro pročitati pije nego doneseš konačnu odluku. Moja velika želja je porod u Grazu u kuči za porode, kako ti je Mikka rekla vrijedno je i o tome razmisliti, postoji tu web stranica, kuča se zove Geburtshaus Monika Felber.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Moja velika želja je porod u Grazu u kuči za porode, kako ti je Mikka rekla vrijedno je i o tome razmisliti, postoji tu web stranica, kuča se zove Geburtshaus Monika Felber.
    Ovo je jedna SUPER opcija za razmisliti jer pruža i sigurnost u slučaju ŠBBKBB, a i tvoje želje će se poštovati.

Pogledaj slike...kada i soba za porode je JAKOOO lijepa, čak je x puta ljepša od moje kade ili moje sobe...

Nakon poroda Monika vam kuha, odmaraš se u predivnom vrtu i dobijaš pomoć pri dojenju...
    Pročitaj topik - ja sam se zaljubila!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Totalno. Kad promislim da možda ipak rodim u Petrovoj dlake mi se dižu na glavi. Moram nekako dogovorit da idem u Austriju, barem u Felbach, mislim da ne mogu psihički podnjet rađati u nekoj takvoj "tvornici" ka što je Petrova...iako najvažnije mi je da se mišek rodi živ i zdrav, al ako bude mogučnost izbora, definitivno brijem za Austriju!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, evo tek sad odgovaram, kad sam s md-om uvijek me izbaci s kompa

kad kazem da nije najsretnije rjesenje, imam par razloga. jedan od njih je da je babica ilegalna i da nije bas dozvoljeno dobivati informacije o njoj na forumu. druga stvar je da, i ako se odlucis za nju, a ona je slobodna za tvoj termin, njoj treba odredeno vrijeme da stigne do zagreba (meni je stigla 2 min prije nego sam rodila). treca stvar je sto su neke cure kojima je stigla u ranom stadiju poroda morale dovrsiti porod u bolnici, jedna je rodila vaginalno a druga carski, a ja se ne mogu oteti dojmu da je njezin pristup rodilji (kao, neinterventni ali ipak interventni) doveo do toga. i tako, ima tu stvari.

neki razlozi zbog kojih bih mislila da bi ti bilo pametnije odabrati porod kod monike ili na slicnom mjestu: prvorotka si, sto znaci da koliko god se pripremala i citala ne mozes znati sto je porod (govorim iz vlastitog iskustva), a jos manje tvoj partner (osim ako nije zdravstveni djelatnik te struke). bilo bi idealno da imas doulu (koja zna sto je porod i aktivno te bodri u tvom vlastitom), ali ona nije babica i ne zna stvari koje babica mora znati. nemate druge djece, tako da ne morate razmisljati o razdvajanju od starijeg (jedan od jakih razloga za moj kucni porod). hmmm... ako se jos neceg sjetim, javim se.

aha, sve opcije za kuci porod su ti otvorene ako imas nekog tko zivi u zemljama u kojima je to standardna praksa, npr. nizozemska, engleska, austrija, amerika.. pa odes u goste i tamo rodis. da sam imala takve uvjete, meni bi osobno to bio najbolji izbor, jer je u tim zemljama u slucaju komplikacija ipak osiguran kvalitetan transfer.

eto, ako imas jos kakvih pitanja bit ce mi drago da ti odgovorim. nadam se da nisi zamjerila sto te "odgovaram" od tvog nauma.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Totalno. Kad promislim da možda ipak rodim u Petrovoj dlake mi se dižu na glavi. Moram nekako dogovorit da idem u Austriju, barem u Felbach, mislim da ne mogu psihički podnjet rađati u nekoj takvoj "tvornici" ka što je Petrova...iako najvažnije mi je da se mišek rodi živ i zdrav, al ako bude mogučnost izbora, definitivno brijem za Austriju!
    dobro, pa kaj ti nije bliže Varaždin?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A jest, ali u Austriji bi eventualno mogla svog ginekologa iz Graza pozvat da mi bude "pozadina" dok u Varaždinu ne znam nikoga a i nije sigurno da budem upala u smjenu te ekipe koja je "flexibilnija" u vezi poroda.

Vidjet ćemo još, porod počinjem planirat tek sa 28 tjedana, imam još fore, samo nek moj mišek i ja izguramo 2u1 do termina!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •