Evo ponovo se javljam na Rodin forum nakon duuuuugo vremena jer mi se desila jedna nemila situacija. Ujedno molim moderatora da prebaci ovu temu na drugi podforum ako misli da tam bolje spada.
Evo priče:
Imam dva klinca u dobi 8 i 4 godine. Do sada smo uvijek išli privatnom zubaru, doktorici kojoj i sama odlazim valjda od srednje škole i nisam smatrala potrebnim prijaviti ih socijalnom. No s obzirom na sveopću krizu, smanjenje plaća i rast cijene usluge, vidjela sam da je vrag odnio šalu i odlučila ih prijaviti. Kako smo do sada cijela familija išli k istoj privatnoj doktorici htjeli smo se i svi prijaviti istoj socijalnoj, ionako ni muža ni mene ništa nije vezalo za naše "stare" izabrane zubare. Dakle, izabrali smo novu doktoricu i predali papire.
Šok je uslijedio kad nam je žena javila da je moj mlađi sin 2009. već prijavljen kod stomatologa te da ga ne može prijaviti k sebi prije iduće godine. Problem je u tome što ga ni muž ni ja nikad nismo nikome prijavili i nemamo pojma o tome. Dobila sam prezime te navodno izabrane liječnice, ali mi to ništa ne znači kad nemam pojma tko je ona niti gdje joj je ordinacija. :shock: Uz sve to prava izabrana liječnica nam je rekla da joj se ovo već jednom prije dogodilo.
Prvo smo posumnjali da se radi o liječnici koja dolazi klincima u vrtić pregledavati zube. Još nemam 100% potvrdu da nije, ali muž je zvao dom zdravlja iz kojeg mi zvoni da su slali vrtićkog zubara. Tam nisu čuli za tu ženu. Zvao je i drugu doktoricu sličnog prezimena (ona navodna ima dva, ova jedno od ta dva) no ni ta je ne pozna. Tražila sam po netu i nisam je nigdje našla. Zvali smo vrtić da provjerimo koja liječnica dolazi, ali danas su si očto uzeli dopust. Dakle, od sve te potrage niš. Jedino što je muž uspio saznati da trebamo napisati žalbu HZZO-u, direktno kod njih (meni Klovićeva) bilo koji radni dan od 8-12 ujutro. Lijepo su si to sredili, valjda su mislili da nitko neće izostajati s posla zbog pisanja žalbe. Al su se namjerili na mene, a ja ću je ipak napisati.![]()
Razgovarala sam i sa šogorom koji je odvjetnik, a on predlaže napisati tužbu državnom odvetništvu jer se radi o krivotvorenju dokumenata što je kažnjivo djelo. Naime, prijava izabranom liječniku piše s u tri kopije: jedna za HZZO, druga za liječnika, treća za pacijenta, a zahtjev za maloljetno dijete može potpisati samo roditelj ili staratelj. Na žalost nisam stigla temeljito proučiti svu legislativu (x na n-tu izmjena i dopuna pravilnika i nikak nać zadnju pa još da bude pročišćena verzija).
U svakom slučaju mislim napravit najviše što mogu. Poanta priče je da se nikome ne bi isplatilo lažno prijaviti samo jednog pacijenta jer za njega glavarina nije nešto velika. Ali ako to napravi za više njih, lova se multiplicira.
I ovim postom samo sam vam htjela skrenuti pažnju da ako imate privatnog liječnika/zubara/ginekologa i niste zbog toga (ili nečeg drugog) prijavili izabranog liječnika provjerite da li vas je netko prijavio sam.