Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: kvalitetan kuhinjski noz...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kvalitetan kuhinjski noz...

....trazim

sve koje imam su koam, tupi, ne da se s njima nista vise rezatu, niti se mogu dobro naostritit..
    zato sam odlucila ne zaliti novaca, ali kupiti napokon nesto kvalitetno

dajte koji pametan savjet, koja marka nozeva , gdje ima kod nas i tako....
    hvala

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo se preporodili odkad smo lani kupili onaj tupperware-ov oštrač noža, sada nam svi oni noževi koje smo već htjeli baciti super režu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja imam isti problem, čak sam i našla što kupiti, ali uvijek se nađe nešto u tom trenutku potrebnije, pa tako noževe kupujem već nekih godinu dana.
    da sam pametnija, svako malo bih kupila jedan nož.

dakle, sa više strana sam čula pohvale za dick noževe, a ovo ljeto sam bila kod prijatelja koji je svojedobno bio šef kuhinje u jednom poznatom restoranu prije nego je emigrirao. ima brdo noževa, ali se uglavnom koristio jednim dick nožem za kojeg je rekao da mu dobro leži u ruci pa da iako je to nož za filetiranje, on ga koristi za više manje sve.
    (brzina kojom se on koristi tim nožem je takva da bih ja pri pokušaju imitacije izmasakrirala sebe i sve nedužne promatrače.)

evo i link:
    http://www.fdick.com/

a nešto od njihove ponude se da naći u metrou. tamo sam vidjela osobno, navodno ih ima svugdje, ali ja nisam nabasala. raspon cijena je bio od negdje 200 pa na dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Mi smo se preporodili odkad smo lani kupili onaj tupperware-ov oštrač noža, sada nam svi oni noževi koje smo već htjeli baciti super režu.
    mi imamo sve tuperware noževe,
    fenomenalni su....

a i moja mama ima jedan njihov mali,već sigurno jedno 7-8 (ako ne i više)godina,
    pere ga u prilici, nijednom ga nije oštrila a još reže ko nov.....

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja imam i Zepterove i Tupperwareove, ali ove druge stalno koristim, nekako su mi lakši i bolje leže u ruci, a oštrač na njima još nisam niti primjenila jer se u ove 3 godine još nisu ništa zatupili.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    ja imam isti problem, čak sam i našla što kupiti, ali uvijek se nađe nešto u tom trenutku potrebnije, pa tako noževe kupujem već nekih godinu dana.
    da sam pametnija, svako malo bih kupila jedan nož.

dakle, sa više strana sam čula pohvale za dick noževe, a ovo ljeto sam bila kod prijatelja koji je svojedobno bio šef kuhinje u jednom poznatom restoranu prije nego je emigrirao. ima brdo noževa, ali se uglavnom koristio jednim dick nožem za kojeg je rekao da mu dobro leži u ruci pa da iako je to nož za filetiranje, on ga koristi za više manje sve.
    (brzina kojom se on koristi tim nožem je takva da bih ja pri pokušaju imitacije izmasakrirala sebe i sve nedužne promatrače.)

evo i link:
    http://www.fdick.com/

a nešto od njihove ponude se da naći u metrou. tamo sam vidjela osobno, navodno ih ima svugdje, ali ja nisam nabasala. raspon cijena je bio od negdje 200 pa na dalje.
    Ovo potpisujem. Ja sam svojevremeno radila u kuhinji i imali smo samo njihove noževe, savršeni su. Mi smo imali one s plastičnom drškom, ništa fancy.
    I ja sa kanim već jedno dvije godine otići ih kupiti u metro .

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mi imamo dickove i stvarno su super

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja imam nirosta nozeve i jako sam zadovoljna. ima ih raznih velicina, mani je kostao oko 50kn.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    i mi imamo dickove i stvarno su super
    X

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo počeli koristiti Dickove noževe na kolinju i shvatili da su fantastični. Malo su skuplji, ali smo pokupovali cijelu kolekciju i svakodnevno ih koristimo.
    Problematični su mi ako ih perem u suđerici, brže otupe. Inače su za 10!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    Ja imam i Zepterove i Tupperwareove,
    i ja imam Zepterove,ali za razliku od suđa,nisam njima fascinirana tj.tupi su

a Tupperwareovi noževi su ovaj mjesec na akciji,pa se sve mislim da li bih se počastila...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo dobili komplet nekih "King" ili sl i nismo baš zadovoljni s njima. Tupi su, ali nismo ih baš ni brusili. Mislim da je njihov problem u tome što je rezač debeo (mislim na onaj gornji dio metala koji ne reže)..
    Ne znam jel me kužite.
    Uglavnom, mislim da su općenito bolji oni koji imaju tanji metalni dio. Što vi mislite?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čula sam da su neka marka iz Lesnine odlični...
    inače, i ja sam u potrazi

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imamo dickove i odlični su, kupili u Metro-u.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    a Tupperwareovi noževi su ovaj mjesec na akciji,pa se sve mislim da li bih se počastila...
    hm, hm
    ajde cujemo se :D

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dick-zakon. Kao i činjenica da se noževi ne peru vrućom vodom, sto će potvrditi svaki ozbiljniji kuhar. Isto tako na pravo oštrenje idu tek povremeno, a da bi bili dovoljno oštri samo se prevuku preko oštrača.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fisslerovi su isto ok. Lako se ostre, ima ih za kupiti u Super konzumu i ne kostaju previse, cca. 100kn.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj grace prvotno napisa
    Dick-zakon. Kao i činjenica da se noževi ne peru vrućom vodom, sto će potvrditi svaki ozbiljniji kuhar. Isto tako na pravo oštrenje idu tek povremeno, a da bi bili dovoljno oštri samo se prevuku preko oštrača.
    Da, noževi se ne peru vrućom vodom. I najviše se tupe ma plastičnim daskama za rezanje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    a i moja mama ima jedan njihov mali,već sigurno jedno 7-8 (ako ne i više)godina,
    pere ga u prilici, nijednom ga nije oštrila a još reže ko nov.....
    kako se zove taj,tj.za što mu je namjena?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sve krivo, jeftini noževi, plastične daske, perem ih u suđerici i (dakako) vrućom vodom...

elem, moje je pitanje: gdje kupiti oštrač?

/s ove strane granice/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a zašto je vruća voda upitna?
    pa nećemo valjda s hladnom vodom prati (ja sigurno ne)

mislim da se može oštrač kupiti u svakom malo boljem dućanu,ali ne znam koliko ćeš se usrećiti
    ja imam od Zeptera i nije mi baš nešto,možda onaj prvi rez bude mrvicu oštriji a onda opet tupilo

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Imam Tupperware i super su mi.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pranje noževa u vrućoj vodi nema veze za tupošću.

Perem sve (i Solingen) noževe u perilici, režem i na drvenim i na plastičnim i na staklenim daskama, oštrimo ih jednom godišnje pred kolinje kod profesionalnog oštrača i on mi je sam potvrdio da to nema veze s vrućom vodom, nego se noževi jednostavno moraju nakon toliko i toliko korištenja naoštriti.

Koji put naštrajham sama one male svakodnevne za guljenje krumpira, sjeckanje luka i sl.

A svo meso iz mesnice režem sama kod kuće. I krmenadle odvajam od kostiju i režem šnicle i sve...

Možda je poanta što ja imam poveći arsenal, pa se ne stignu baš svi toliko pohabati tijekom godine. :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja imam Zepter i super su mi.
    Mozda zavisi i koji je komplet u pitanju.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mama ima Zepter i poludim kad imam kod nje nešto raditi jer su mi grozni
    Ni ona nije zadovoljna
    Al valjda ovisi i koji set imaš :?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja nemam nikakve posebne noževe(nešto solingen, ostalo većinom no name). I bili su tupi zadnjih 7 godina. A imala sam i oštrač noževa, za koji sam mislila da je totalna glupost. Do jučer. Kad mi je tata ispravno naoštrio noževe. I sad su svi savršeni. Kao britve oštri.

Zrinka, mislim samo da trebaš nabaviti dobar oštrač. Ja se sad stvarno ne mogu sjetiti gdje sam kupila svoj(Konzum ili neka prodavaonica s šivaćim priborom možda). Totalno je običan, s nekim paralelno poredanim metalnim kotačićima, u dva reda. I onda provlačiš nož kroz to. Ali sasvim lagano, inače nema efekt. Meni bi bilo glupo baciti noževe koji su samo otupili.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas sam poslom išla u Bagat i vidjela oštrač za noževe(da, tamo sam ipak kupila!). Cijena je 10,70kn.

Zrinka ako hoćeš, kupim ti i pošaljem. Pa probaš prvo naoštriti te koje si mislila baciti. Uvijek možeš kupiti nove ako ovo ne upali.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja nozeve ostrim onak po seljacki, jedan o drugi. i fercera.
    mislim, poslije rezu bolje.
    nozevi neki najobicniji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •