-
Torta od kestena na portalu - pitanjce
IvnaK & MirelaBL
svidja mi se recept
samo niste nigdje napisale tj. odale tajnu, a ta je KAKO najlakse oguliti kestene za tu vasu kremicu
i... opce ne vidim te kestene na slikama
-
Osoblje foruma
kesteni su u Ledovoj kutiji (500g) - nisi valjda mislila da bih ih ja kuhala, gulila, pasirala...
bademe pofuriš vrelom vodom i onda se lako ljušte (ima i ta sličica, ali ne stane sve na portal). A da je torta fina... ma prefina je!
-
Kesteni se skuhaju i još vrući moraju guliti, tako najlakše ide, najbolje kuhati manje količine, vaditi po nekoliko iz vruće vode i guliti. Mi smo jučer nabrali nekoliko kila i večeras i sutra nas čeka krvavi posao (zabode se pod nokat pa i doslovno bude malo krvi), al zato kad se rade kolači nema većeg gušta nego kad znaš da si sam brao (baš nam je bilo lijepo jučer, na Kožlaku iznad Bregane, samo što ih ima malo, sve je već pokupljeno) i pripremio.
-
Možete raditi i s kupovnim kestenom ako nemate vremena ili živaca ih raditi kod kuće. Isto tako, koristite kupovi i kad radite kolač kad nije u sezoni svježeg kestenja. Ja sam napisala s domaćim jer je finije.
Evo vam recept za domaći kesten pire:
Sastojci:
• 1 kg kestena
• 1 i pol dl mlijeka
• 1 žličica maslaca
• 25 dag šećera u prahu
• 1 žlica ruma
Priprema:
Najlakši način kako ćete oguliti kestenje je slijedeći: kestenje zarežite i kuhajte 3 minute. Ogulite tvrdu koru i stavite ih do kraja kuhati u malo posoljenu vodu. Sada će se svijetla kožica guliti bez problema.
Za pire protisnite kestene, dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, šećer u prahu i rum. Sve zajedno dobro izmiješajte i po želji dodajte još šećera.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma