Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Prvo 39,5 C pa onda 35,5 C???

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Prvo 39,5 C pa onda 35,5 C???

Moj sin (4,5 godine) je u utorak navečer "zakurio" - maksimalno je temp. išla do 39,5; skidali smo (u skladu s uputama) samo Lupocetom, vadio je krv - bio graničan nalaz pa nije uzimao ni antibiotik (još ga nikada nije ni pio). Jučer cijeli dan nije prelazilo 38 C pa mu nisam uopće davala Lupocet, prije spavanja 37 C, a u noći po mjerenju 35,5 C! Mjerila sam 3x (prvo živinim), pa onda digitalnim (još je niže ispalo), tako da sam (po prvi put za dijete) išla zvati hitnu. Ljubazna dr mi je rekla - nakon što smo duže popričale i kada je vidjela da nisam pretjerivala s lijekovima za sniženje temp. – da odem na Zaraznu. Prije toga sam ipak nazvala Zaraznu i dr. me uputila da ne dolazimo te da ga samo ugrijemo u toploj kadici. Iako ova dr.nije djelovala nimalo zabrinuto, moram priznati da me je ova niska temp.prepala. Ima li itko ovakvo iskustvo i objašnjenje? Palo mi je na pamet da mu je možda normalna temp.niža (a da kad smo mu prije mjerili nikada nismo ni tresli toplomjer ispod 36 C pa to nismo ni mogli znati), ali danas ujutro je normalnih 36,5 C.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad je zdrav vjerojatno mu ne mjeriš temperaturu po noći.

mama Tonka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sve je to normalno. Temperatura po noći dok spavamo pada, cijeli se organizam smiruje pa kao posljedica pada i temperatura.

Jest da ja nisam dijete , ali meni samoj poslije povišene neko vrijeme bude ta niža temperatura ispod 36 i to čak i preko dana. Još se lagano znam preznojavati pa je vjerojatno zato niska dok se sve ne normalizira.

Uglavnom, mislim da nema mjesta za brigu, sve je u redu .

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ako se preznoji od prevelike temperature, tijelo se dosta ohladi. imali smo situaciju kad je temp pala, mjerili i bila je ispod 36

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala vam svima na odgovorima! Dodatno su me umirili. Vidim da se uobičajeno ponaša, nema promjena u boji kože ili neke bljedunjavosti, dobro izgleda i papa.
    A taj raspon temperatura u 1 dan me također bio uznemirio - dan prije je dosegnuo najviših 39,5 C (prethodnih dana nije išla tako visoko), a za manje od 24 sata padne za 4 stupnja...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji se svi noću znoje. I budu baš hladni. Nisam im nikad mjerila temp. osim ako su bolesni ali jednom se desilo da je mali bio bolestan, imao je ogromnu temperaturu, dala sam mu voltaren. Kad mu je pala temperatura uznojio se i na opip je bio normalan, uobičajeno hladnjikav, kao i svaku noć kad je zdrav. Ali tad sam mu išla izmjeriti temp. i bila je 35,6. Usrala sam se ko nikad, otišla na hitnu,ovi napravili paniku radi voltarena..alita temperatura je bila ko i svaku noć, samo što sam je ovaj put išla provjeravati radi lijeka. Mislim da nemaš razloga za brigu ali svejedno pitaj ped.pa vidi što će ti reći

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala, Trina. Dr. iz Hitne mi je rekla da baš voltaren zna "presniziti" temp., pa me pitala nisam li mu ga dala. I moj se sin znoji skoro svake noći, pa ga često brišem i mijenjam jastuk (iako je dosta laganije pokriven od nas, ali zna se pokriti po glavi) i iako sam primijetila da je onda hladniji nisam uopće razmišljala koliko bi celzijusa to moglo biti. Tak da mi je bilo šokantno tih 35,5, a tek digitalni s 35,1...uf!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam isto prošle godine noć iza temperature primjetila da mi mala ima 36,00....uh, panike....mislila sam također da je od čepića za snižavanje temperature, ali mislim da nije...iza toga sam joj ponekad znala ujutro izmjerit temperaturu i kad nije bila bolesna i uvijek je oko 36,00 (tj. 36,4 na digitalni)..pretpostavljam da je to normalno jer tijelo se hladi po noći dok spavaš.....

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja anja ima izgleda neku virozu i preko dana ima temeraturu oko 37 sa5, skroz joj mjeruckam, u uhu, a kad je naveče legla bez ikakvih sirupa za snižavanje temerature prezbnojila se kao što to i inače radi i ja izmjerim 35 sa 8!!! :shock: :shock: :shock:

nikad ja njoj ne mjerim kad je zdrava, često se tako preznoji i bude ledena, ali sad dok je preko dan apovišena logično mi je da noćna bude još viša?!
    bila sam van sebe? otkud sad to?? valjda bi naveče trebala temeratura rasti? kakva je to viroza? a kašlje ko luda pritom...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače kad ja imam neku virozu, meni se snizi temperatura. Inače imam nižu tjelesnu temperaturu od uobičajene.
    Sad kod zadnje viroze imala sam temperaturu 35,4, popodne, normalno aktivna, normalno jela, pila,... kod mene je to normalno. (Mjereno s dva različita toplomjera).
    Dok sam pokušavala ostati trudna u Petrovoj sam dobila one tablice za upisivanje bazalne temperature svako jutro, na tim tablicama moja bazalna temperatura ne postoji. Morali smo naknadno ucrtati još dosta redova.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače kad ja imam neku virozu, meni se snizi temperatura. Inače imam nižu tjelesnu temperaturu od uobičajene.
    Sad kod zadnje viroze imala sam temperaturu 35,4, popodne, normalno aktivna, normalno jela, pila,... kod mene je to normalno.
    Dok sam pokušavala ostati trudna u Petrovoj sam dobila one tablice za upisivanje bazalne temperature svako jutro, na tim tablicama moja bazalna temperatura ne postoji. Morali smo naknadno usrtati još dosta redova.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nama je isto tako bilo, prvo temperatura 38.5 par dana a onda 35.4.
    Objasnjenje pedijatra je da te viroze znaju poremetiti temperaturu i da treba neko vrijeme da se stvari stabiliziraju. Znaci, nema razloga za brigu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •