Vidi rezultate ankete: kad radim hranu za svoje dijete uvijek ili najčešće

Glasači
35. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • kupujem voće i povrće na placu/u dućanu

25 71.43%
  • kupujem organsko voće i povrće

8 22.86%
  • kupujem gotovu hranu, staklenke

2 5.71%
Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: povrće s placa ili staklenke

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno povrće s placa ili staklenke

evo zanima me vaše razmišljanje...
    jučer gledam na tv u povrću nađene nedopuštene kemikalije, koje uopće nisu registrirane u hr, ili su kemikalije u količinama iznad dozvoljenih.
    koliko je naše povrće uopće zdravo?
    ja osobno nemam domaće svoje povrće, ne znam nijednu pouzdanu kumicu na placu, a organsko povrće mi je teško nabavljivo...

ili kupiti staklenke od organskog povrća i voća, pripravljenje u strogo kontroliranim uvjetima, ali ipak te staklenke stoje...mora unutra biti konzervansa.

ja kuham povrće s placa, ali nekad se malo zamislim...
    što vi mislite?

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a cuj,,danas vise nista nije zdravo,,,,trudim se sto vise sa placa kupovati,,,iako mu nekada dam i kupovno. od domaceg se nade povremeno,,ali to nije dovoljno,tak da mi je plac najbolja opcija.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kupujem na placu, nisam baš za konzerviranu hranu, niti za odrasle, a kamoli za bebe. Druga stvar je zimnica koju pripremimo doma, npr. cikla i slično.
    Ali opet kad razmišljam, ono što kupimo od kumica na placu, to nema baš nikakvu garanciju, nije pregledano i ne možemo znati je li špricano i s čime... Nekako biram štandove na kojima vidim domaći paradajz kakvog je nekad imala moja baka, pa znam da je to zbilja domaće. Ali zimi? :/ Sumnjam da itko ima ičega u vrtu nakon 10.mjeseca... tako da i ovo s placa, jako je upitno da li nije preprodaja sa Zelene tržnice, roba uvoz tko zna od kuda...
    Nekako mislim da povrće u šoping centrima treba barem proći barem neku kontrolu...
    Ma ne znam ni sama, najbolje bi bilo imati doma vrt i sve posaditi, ovo sve drugo je jako rizično za kupiti...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam počela dohranu kupovala sam organsko, a kako nije bilo puno izbora jer je bila zima kupovala sam i neke kašice (npr. brokula jer nije bilo nikakvog zelenog povrća kod eko proizvođača)

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma znam par mama koje kupuju organske kašice tipa ipak je to prošlo milijun kontrola, nema pesticida....
    ali opet ne može biti zdravo ao tek friško skuhano....a opet ove naše kumice se tvarno služe sa svačim. bože moj, bolje da ovdje ne navodim s čim sam sve čula da zalijevaju :shock:

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ao=kao

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ao=kao

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

To je pitanje koje me muci od pocetka uvodjenja dohrane. Neke sam namirnice planski zamrznula dok su bile u sezoni (breskve i tikvice). Sada jabuke i kruske kupujem u ducanu. Mrkvu izbjegavam (pogotovo onu ulastenu cistu - uvijek se pitam kako je tako dobro operu od zemlje), tu mi se cini da je bolje koristiti onu iz teglice. Zapravo planiram kupiti smrznutu mrkvu, brokullu i karfiol. Sigurno znam da se takvi proizvodi na trzistu redovito kontroliraju na sadrzaj ostataka pesticida i teskih metala. Plac izbjegavam. Strah me je nasih neukih seljaka koji prskaju svim i svacim i u nekontroliranim kolicinama. Mozda grijesim. Moja logika je da se u velikom uzgoju ipak vise vodi racuna o koncentracijama pesticida, karenci i sl.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kupujem povrće (voće ne smije) iz organskog uzgoja ili na placu, kod jednog stričeka kojeg su mi preporučile neke mame iz susjedstva... jel sigurno bez pesticida ne znama ali moja je princeza reagirala osipom na povrće iz dućana dok na ovo ne reagira pa računam da je ipak bolje! Za razliku od mrkve iz dućana, njegova mrkva je utrapljena, što mi garantira da ju nije kupio dan ranije na veletržnici, uvezenu tko zna od kud. A okus povrća koje kupim kod njega je bitno drugačiji - onakav kakav ima povrće iz vrta mojih roditelja.
    Nešto povrća dobijem od rodbine iz Dalmacije - baš nedavno sam dobila krompir, blitvu, špinat i brokoli... imam zamrznutih mahuna, graška i boba... snalazim se nekako...
    U zadnje vrijeme maštam o kupnji grunta na kojem bih sama uzgajala svoje povrće!
    Iskreno, ne vjerujem ni "velikom" ni "malom" uzgoju, pogotovo ne vjerujem uvezenom povrću - naši su uvoznici najmoćniji lobi u državi i bez problema zataškavaju nalaze javnozdravstvenih nalaza.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ha, šta ja znam, kupujem ono što izgleda ružno , što prirodnije, a opet nije ni to neki garant. Radujem se ako mogu dati domaće. Trudim se ali se ne opterećujem puno. I nekako se mislim da je i ova današnja plastična i zagađena hrana, na žalost, čistija i prirodnija od one koju će jesti kad odraste. Već odavno zastajem ispred rafe sa staklenkama dječije hrane u prodavnici kad idem u nabavku i razmišljam da uzmem neko ne sezonsko voće, čisto da mu nešto promjenim, pa odustanem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •