Jedinu kašicu koju bi pojela i koju sam probala su voćne. I to samo u slučaju da sam npr. na putovanju i da nemam drugog izbora. Mada opet nije problem uzeti npr. svježu kruškicu i smrviti ju vilicom i dati bebi.
Sve ove ostale kupovne kašice s mesom i koječim, to nema šanse da bi pojela ili dala svojem djetetu da proba i jede.

A što se tiče "zavaravanja" djeteta, kamufliranje povrća u hrani je isto "varanje" i po ničemu se ne razlikuje od davanja domaće kašice u kupovnoj bočici.
Ako je već napravljena greška da se počelo s kupovnim kašicama i želi se s time prekinuti nekako se treba početi. Da sam u takvoj situaciji, probala bi npr. kupovne bočice pred bebom istresati u tanjur, ili njegovu najomiljeniju posudicu, govoreći kako i mama i tata jedu iz tanjura, pa da tako i on/ona treba jesti iz svog tanjura, a ne bočice. Kad se stvari tako poslože, biti će lakše uvesti domaće kašice.
Ako to ne prolazi, vjerojatno bi stavljala domaće kašice u kupovne bočice, pa makar to izgledalo kao "varanje" djeteta. I tako ta faza ne bi trajala dugo, tako da ovo "varanje" ne bi bilo dugoročno. Da me dijete pita, iskreno bi mu rekla što je unutra. Obzirom da se radi o manjoj bebi, mislim da povjerenje ovime ne može biti narušeno.
Ubuduće bi onda više razmišljala o tome kako moja trenutna loša odluka koja mi se u tom trenutku čini dobrom ili meni najjednostavnijom može imati dugoročne posljedice.

frida editirala ime proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za mjačino mlijeko