Vidi rezultate ankete: Koje pelene koristite?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • samo platnene

29 32.22%
  • samo jednokratne

37 41.11%
  • kombiniram platnene i jednokratne

24 26.67%
Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Koje pelene koristite?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Koje pelene koristite?

platnene, jednokratne ili kombinacija?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

u početku nekih mjesec dana platnene po starinskom običaju motanja al nam je dolazilo puno struje jer je mašina vrtila po par puta na dan i onda smo zalključili da su nam jednokratne isplativije i zaista nam i jest tako.
    nemamo problema,koristimo pampers a jedino smo se razočarali dm-ovim pelenama koje su nam propuštale i pucale.. 8)

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi koristimo platnene
    kad negdje idemo ili kad nam nisu suhe platnene, nemamo ih baš puno
    stavimo jednokratne

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S prvim djetetom nisam znala za platnene pelene, kad sam saznala, bilo je već kasno.

Ali je zato drugo platnenopelenaš od prvog dana, a ljetos je bio i bespelenaš i super mu je išlo :D

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ...mama... prvotno napisa
    u početku nekih mjesec dana platnene po starinskom običaju motanja al nam je dolazilo puno struje jer je mašina vrtila po par puta na dan i onda smo zalključili da su nam jednokratne isplativije i zaista nam i jest tako.
    nemamo problema,koristimo pampers a jedino smo se razočarali dm-ovim pelenama koje su nam propuštale i pucale.. 8)
    :? :shock:
    Nikada nije bio u jednokratnikma, osim u rod.
    Nama je do sada trebalo 2 vrećice praška i pelene perem svakih 3-4dana? Ne razumijem šta se ima i inače prati po nekoliko puta dnevno. Propiškio se nije nikada a u peleni je od 19-06. A što se isplativosti tiče, mislim da je suludo i komentirati.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni su platnene zakon. Neko vrijeme sam po noći koristila jednokratne jer je maleni spavao cijelu noć pa su znale procuriti. Sad koristim isključivo platnene i nikad ne procure osim ako ne namjestim cover kako treba. Također stavim sprijeda još jedan dodatni uložak za svaki slučaj i sve pet.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni su platnene zakon. Neko vrijeme sam po noći koristila jednokratne jer je maleni spavao cijelu noć pa su znale procuriti. Sad koristim isključivo platnene i nikad ne procure osim ako ne namjestim cover kako treba. Također stavim sprijeda još jedan dodatni uložak za svaki slučaj i sve pet.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

S prvom sam kasnije prešla na pp,ali zato je mali od kad smo došli doma u pp,najprije tetre po starinski,a sada u sekinim.
    Još po doma je i u longis,pa preko bodi-ko superjunak s gačama preko hlača

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Samo platnene do prije par mjeseci. ALi pošto jako puno pije, po noći joj nije dovoljno upijalo pa je sve češće bivala propiškana. Znači od godine i pol po noći pampers a sada i kad idemo van jer sve češće platnena i cover negdje propusti.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možda je offtopic, ali imam pitanje jer ne mogu naći temu i sl.

Imat' ćemo ljetnu bebu, planiramo platnene od 1. dana, da li postoji mogućnost da će bebi u nekim pelenama biti vruće preko dana, planiram kupiti Rodine, ali ni sama ne znam koje...

Hvala

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jednokratne.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa
    Možda je offtopic, ali imam pitanje jer ne mogu naći temu i sl.

Imat' ćemo ljetnu bebu, planiramo platnene od 1. dana, da li postoji mogućnost da će bebi u nekim pelenama biti vruće preko dana, planiram kupiti Rodine, ali ni sama ne znam koje...

Hvala
    Muslim da je u jednokratnima puno toplije nego u bilo kojim platnenim, nonti to vec znas . Mi smo takodjer platnenopelenasi od prvog dana, rodjeni 17.7. kad je bilo 32C u Zg-u. Koristili smo prefoldice Bambino Mio, Bambus i njeznu pusu i newborn Luci u prve vruce dane, i sve su nam se pokazale odlicnima. Nisam IMO dojam da joj je nesto vruce ili vrucihe u njima. Malo manje super su nam bile AIO: nekako sam mislila da bi se u njima mozda mrvicu vise znojila, pa ih nismo koristili kad je bas bilo +30. Nadam se da sam pomogla !

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Isprike za pogreske, pisem preko mobitela

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

platnene tzv. moderne u kombinaciji sa tetrama od drugog mjeseca života. nedavno je imao proljev, pa sam teškom mukom kupila jednokratne, ali bar su "eko" -Alana.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

koristimo platnene

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prvih mjesec dana jednokratne i tetre. od onda platnene 90% vremena. od jednokratnih alana

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo od nedavno počeli kombinovati jednokratne (babylove) i platnene - tetra pelene.

Jednokratne za vani po ovoj zimi i za spavanje, ostatak vremena platnene.

Uopšte nije tako komplikovano kako sam mislila da će biti

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

samo jednokratne

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jednokratne definitivno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

platnene su zaaaaakon!
    mi ih jednostavno obožavamo!

bebica se rodila jako mala, pa su nam ove one size bile dosta velike, i nažalost nismo ih koristili od prvog dana
    al sada se ne odvajamo od njih

zato ću za drugu bebu (jer mislim da ni druga neće biti puno veća) nabaviti newborn i koristit ćwmo ih od prvog dana!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    ja na to gledam ovako - je li ti više vruće u debljem pamuku (ili nekokm drugom prirodnom materijalu) ili tankoj plastici?
    ja biram pamuk

naša curica nije ljetna beba, al smo koristili platnene i po ljeti, naravno
    iste koje smo koristili kad je bilo i hladno
    a najgore mi je bilo kad smo išli na more i nismo mogli nositi platnene, jer ih nismo imali di prati
    u njima bi joj bilo sigurno puno ugodnije
    čim smo se vratili, vratili smo se i našim pp

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo platneni od rođenja.
    Mislim da je baš super što ćeš roditi ljeti. Pelene će se brže sušiti

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

koristimo platnene (koje god stignemo tetre, bambus puse, švedske puse, organske, nježne...), ali po noći još uvijek jednokratne dm-ove i alana biorazgradive (ako nemamo suhih). i nikad ne procure ni jedne ni druge. peremo svaki treći dan. po ljeti su se sušile dan i pol. baš smo bili na moru 4 dana, i već drugi dan je doblia osip. kad smo došli kući dobro smo oprali guzu i namazali, stavili platnene pelene i guza ko sunce.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi od prvog dana (zapravo drugog, od izlaska iz rodilišta) koristimo platnene. I danju i noću. do sada (uskoro godinu dana) je možda 4-5 puta u jutro bio propišan, ali svaki puta zato što je ispod covera izvirio rub platnene,a preko njega vlaga se širila na bodić i pidžamicu.
    ljeti, kad je bilo jako vruće, nismo stavljali cover i nije bilo nikakvih problema s pregrijavanjem ili osipom. Zapravo problema s osipom nije bilo nikada! iako ne koristimo kremice.
    i na more smo nosili platnene, prali ih pod pipom vrućom vodom i sušili na suncu. Mislila sam da će to biti katastrofa i ponijela brdo pelena, ali kako smo ih prali nakon što smo mu ih skinuli, svih 10 dana koristili smo 5-6 istih pelena. Naravno da je, kad god je bilo moguće, bio bez pelene.

sa srednjim sinom i jednokratnim pelenama imali smo grdih problema i ne pada mi na pamet platnene zamijeniti jednokratnima!
    o ekonomičnosti da ni ne govorim! Možda je početni trošak malo veći, ali do sada su nam se barem dvaput isplatile. Uz svu potrošnju struje (sušim ih u sušilici), praška, octa....
    jedino ih ta sušilica nakon nekog vremena istanji....pa vidim da ih je ipak bolje sušiti bez nje, ali komocija...
    sad će grijanje pa ću ih staviti na radijatore.....usput će ovlaživati zrak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •