platnene, jednokratne ili kombinacija?
platnene, jednokratne ili kombinacija?
u početku nekih mjesec dana platnene po starinskom običaju motanja al nam je dolazilo puno struje jer je mašina vrtila po par puta na dan i onda smo zalključili da su nam jednokratne isplativije i zaista nam i jest tako.
nemamo problema,koristimo pampers a jedino smo se razočarali dm-ovim pelenama koje su nam propuštale i pucale.. 8)
mi koristimo platnene
kad negdje idemo ili kad nam nisu suhe platnene, nemamo ih baš puno
stavimo jednokratne
S prvim djetetom nisam znala za platnene pelene, kad sam saznala, bilo je već kasno.
Ali je zato drugo platnenopelenaš od prvog dana, a ljetos je bio i bespelenaš i super mu je išlo :D
:? :shock:...mama... prvotno napisa
Nikada nije bio u jednokratnikma, osim u rod.
Nama je do sada trebalo 2 vrećice praška i pelene perem svakih 3-4dana? Ne razumijem šta se ima i inače prati po nekoliko puta dnevno. Propiškio se nije nikada a u peleni je od 19-06. A što se isplativosti tiče, mislim da je suludo i komentirati.
Meni su platnene zakon. Neko vrijeme sam po noći koristila jednokratne jer je maleni spavao cijelu noć pa su znale procuriti. Sad koristim isključivo platnene i nikad ne procure osim ako ne namjestim cover kako treba. Također stavim sprijeda još jedan dodatni uložak za svaki slučaj i sve pet.
Meni su platnene zakon. Neko vrijeme sam po noći koristila jednokratne jer je maleni spavao cijelu noć pa su znale procuriti. Sad koristim isključivo platnene i nikad ne procure osim ako ne namjestim cover kako treba. Također stavim sprijeda još jedan dodatni uložak za svaki slučaj i sve pet.
S prvom sam kasnije prešla na pp,ali zato je mali od kad smo došli doma u pp,najprije tetre po starinski,a sada u sekinim.
Još po doma je i u longis,pa preko bodi-ko superjunak s gačama preko hlača![]()
Samo platnene do prije par mjeseci. ALi pošto jako puno pije, po noći joj nije dovoljno upijalo pa je sve češće bivala propiškana. Znači od godine i pol po noći pampers a sada i kad idemo van jer sve češće platnena i cover negdje propusti.
Možda je offtopic, ali imam pitanje jer ne mogu naći temu i sl.
Imat' ćemo ljetnu bebu, planiramo platnene od 1. dana, da li postoji mogućnost da će bebi u nekim pelenama biti vruće preko dana, planiram kupiti Rodine, ali ni sama ne znam koje...
Hvala
Muslim da je u jednokratnima puno toplije nego u bilo kojim platnenim, nonti to vec znasmašnica prvotno napisa
. Mi smo takodjer platnenopelenasi od prvog dana, rodjeni 17.7. kad je bilo 32C u Zg-u. Koristili smo prefoldice Bambino Mio, Bambus i njeznu pusu i newborn Luci u prve vruce dane, i sve su nam se pokazale odlicnima. Nisam IMO dojam da joj je nesto vruce ili vrucihe u njima. Malo manje super su nam bile AIO: nekako sam mislila da bi se u njima mozda mrvicu vise znojila, pa ih nismo koristili kad je bas bilo +30. Nadam se da sam pomogla
!
platnene tzv. moderne u kombinaciji sa tetrama od drugog mjeseca života. nedavno je imao proljev, pa sam teškom mukom kupila jednokratne, ali bar su "eko" -Alana.
prvih mjesec dana jednokratne i tetre. od onda platnene 90% vremena. od jednokratnih alana
Mi smo od nedavno počeli kombinovati jednokratne (babylove) i platnene - tetra pelene.
Jednokratne za vani po ovoj zimi i za spavanje, ostatak vremena platnene.
Uopšte nije tako komplikovano kako sam mislila da će biti![]()
jednokratne definitivno
platnene su zaaaaakon!
mi ih jednostavno obožavamo!
bebica se rodila jako mala, pa su nam ove one size bile dosta velike, i nažalost nismo ih koristili od prvog dana
al sada se ne odvajamo od njih
zato ću za drugu bebu (jer mislim da ni druga neće biti puno veća) nabaviti newborn i koristit ćwmo ih od prvog dana!
ja na to gledam ovako - je li ti više vruće u debljem pamuku (ili nekokm drugom prirodnom materijalu) ili tankoj plastici?
ja biram pamuk
naša curica nije ljetna beba, al smo koristili platnene i po ljeti, naravno
iste koje smo koristili kad je bilo i hladno
a najgore mi je bilo kad smo išli na more i nismo mogli nositi platnene, jer ih nismo imali di prati
u njima bi joj bilo sigurno puno ugodnije
čim smo se vratili, vratili smo se i našim pp
Mi smo platneni od rođenja.
Mislim da je baš super što ćeš roditi ljeti. Pelene će se brže sušiti![]()
koristimo platnene (koje god stignemo tetre, bambus puse, švedske puse, organske, nježne...), ali po noći još uvijek jednokratne dm-ove i alana biorazgradive (ako nemamo suhih). i nikad ne procure ni jedne ni druge. peremo svaki treći dan. po ljeti su se sušile dan i pol. baš smo bili na moru 4 dana, i već drugi dan je doblia osip. kad smo došli kući dobro smo oprali guzu i namazali, stavili platnene pelene i guza ko sunce.
mi od prvog dana (zapravo drugog, od izlaska iz rodilišta) koristimo platnene. I danju i noću. do sada (uskoro godinu dana) je možda 4-5 puta u jutro bio propišan, ali svaki puta zato što je ispod covera izvirio rub platnene,a preko njega vlaga se širila na bodić i pidžamicu.
ljeti, kad je bilo jako vruće, nismo stavljali cover i nije bilo nikakvih problema s pregrijavanjem ili osipom. Zapravo problema s osipom nije bilo nikada! iako ne koristimo kremice.
i na more smo nosili platnene, prali ih pod pipom vrućom vodom i sušili na suncu. Mislila sam da će to biti katastrofa i ponijela brdo pelena, ali kako smo ih prali nakon što smo mu ih skinuli, svih 10 dana koristili smo 5-6 istih pelena. Naravno da je, kad god je bilo moguće, bio bez pelene.
sa srednjim sinom i jednokratnim pelenama imali smo grdih problema i ne pada mi na pamet platnene zamijeniti jednokratnima!
o ekonomičnosti da ni ne govorim! Možda je početni trošak malo veći, ali do sada su nam se barem dvaput isplatile. Uz svu potrošnju struje (sušim ih u sušilici), praška, octa....
jedino ih ta sušilica nakon nekog vremena istanji....pa vidim da ih je ipak bolje sušiti bez nje, ali komocija...
sad će grijanje pa ću ih staviti na radijatore.....usput će ovlaživati zrak![]()