Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 172

Tema: Novi zakon i njegova primjena u praxi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marchie37, je li imaš 37 godina? Oprosti što toliko brijem na tome, i što mi tvoje opširno izvješće nije dosta, ali to mi je ključ razumijevanja za te blaže protokole, tj. godine su najčešće ključ ženine reakcije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gizmos, super je, s obzirom na godine, regirala na klomifen, prava je sretnica ! Neka joj je sa srećom!

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Marchie37, je li imaš 37 godina? Oprosti što toliko brijem na tome, i što mi tvoje opširno izvješće nije dosta, ali to mi je ključ razumijevanja za te blaže protokole, tj. godine su najčešće ključ ženine reakcije.
    Da, imam 37 godina. Skoro četiri godine pokušavamo dobiti bebu. Prirodnim putem nije išlo. Kad smo došli kod dr., kažu pokušajte još pola godine. Mislim da je to bila glupost, a još je veća glupost bila što sam tih pola godine pretvorila u skoro cijelu godinu!!! Onda je slijedila prva operacija, sve prošlo OK, doduše u bolnici pokupila infekciju. Kad sam očekivala da ću konačno krenuti na IVF, pokazalo se da imam polipe pa je uslijedila druga operacija... A onda nas je dočekao novi zakon! I dr. Bauman i dr. Radončić su mi zbog godina i dijagnoze preporučili IVF metodu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, Marchie37, mislim da si baš lijepo odreagirala i da su te dobro izmenadžirali na blažem protokolu. Sretno !

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vidim da pišete iskustva svojih prijateljica koje nisu na forumu ,pa evo i ja cu onda navest svoju frend za primjer i usporedbu.
    VV,32g,samo klomifeni=3j.s dvije oplođene,vracene 3dan .ovo joj je 3 pokušaj pa je nitko nikakve papire niti nalaze nije tražio.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, i meni se čini da je ovo sasvim solidan rezultat. Nije baš da mi je sve najbistrije u glavi s raznoraznim terapijama, ali mi je kalkulacija dr. Baumana djelovala sasvim logično. Hvala na dobrim željama!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam danas dobila za naručiti Klomifem i 10 Gonala i za dva tijedna krećem na IVF/ISCI.. Javim vam kako se razvija situacija..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zna li tko da li postupci sa klomifenom i gonalima koje sam kupuješ ulaze u onih 6 dozvoljenih postupaka?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moj prvi postupak prije 2 godine je bio takav i nije se brojao kao pokušaj.
    Klomifeni od 3 do 7 dana ciklusa 2x1, 8-9-10-11-12 dc po 1 ampulu Gonala. To je bilo na SD. Ali eto, to je bilo prije 2 godine. Iako mislim da ako bilo što plaćaš da se nebi trebalo brojati, mislim ne ideš na teret hzzo-a.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Novi zakon

Drage moje ne znam dali sam fulala temu, ali mislim da spada ovdje:
    Dakle u postupku sam sada u listopadu u Petrovoj, kako sam već "stara" u postupcima, kada sam išla po ptotokol rečeno mi je da po novom Zakonu ne treban ništa osim nalaza hepatitica i Hiv za mene i supruga.
    Međutim, danas zovem Petrovu kako bi prijavila da mi je u petak 16.10.2009. bio prvi dan ciklusa , a ona meni reče obavezno donijeti:
    1. Potvrdu pravnika
    2. Mišljene psihologa
    3. Drugo mišljenje dr. humane reprodukcije (kojeg nema u mom kraju)
    4. Vjenčani list (ne stariji od 6 mjeseci)
    5. Kopije osobnih iskaznica od mene i supruga
    6. Kopije dokumentacije, brisevi, papa... i ne znam šta je još mislila pod tim.... :? :?
    Totalno sam u panici, kako ću to sve stići do petka (prvog ultrazvuka), koji će me dr. humane reprodukcije tako brzo naručiti da da svoje mišljenje, usput koja je bolnica najbliža Petrovoj da se tamo naručim po drugo mišljenje :? :?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ivana78, jesi pocela sa stimulacijom i jesi pokusala sta reci sestri?Kad si zadnji put bila u Petrovoj?Mislim da je suludo ocekivati da u ovako kratkom roku sve to rijesis.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno DA

Da, sa stimulacijom sam počela u subotu. Po protokol sam išla 07.09.2009. i tada su mi rekli da im za nas (pošto smo "stari) trebaju samo ovi nalazi iz krvi!
    Danas kada mi je ovo rekla, pokušala sam joj reći ono pa kako jeli to moguće, pa rekli ste nam ranije da to ne treba, kako ćemo to sve sakupiti, a ona kaže da joj je žao da to traže "već" 2 tjedna, o čemu mene naravno iz bolnice nitko nije obavjestio, naravno, imaju moj broj....
    I kako da sad ja uđem u postupak smirena? nikako, mogu ući samo luda!
    A račune od psihijatra i od pravnika ću poslati gđi. Lažeta u Ministarstvo da je pitam tko će to platiti!
    Ma svega mi je dosta!
    U koju bi mi bolnicu bilo najlakše otići po drugo mišljenje (mislim neka koja je blizu Petrovoj da puno ne lutamo)?!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nemam ništa drugo za reč nego SRAMOTA

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo još jedne "lijepe" novosti, a tiče se cura iz Splita i okolice.
    Jučer sam se čula sa svojom cimericom s punkcije i transfera u 7. mjesecu.
    Ona je iz Kaštela i požalila mi se da su pacijentima iz tog dijela Dalmacije ukinuli putne troškove za liječenje u Zagrebu jer će se kao uskoro otvoriti nova državna bolnica u Splitu u kojoj će se raditi MPO. Za one neupućene, ta bolnica još nije otvorena i pitanje je kada će biti zbog nekih političko-zemljišnih "igara", svojstvenih za našu državu...
    No, putni nalozi su ipak već ukinuti...Provjerila ona to i sa HZZO-om.
    I sada joj za slijedeći postupak u ZG na koji se uskoro sprema preostaje ili doći u Zagreb tijekom cijelog postupka (što si baš ne može priuštiti zbog posla) ili iz svog džepa plaćati svakih 2-3 dan put Split-Zagreb-Split da bi dolazila na sve potrebne kontrole i ostale aktivnosti tijekom postupka.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ivana78,najblizi Petrovoj su ti VV i Merkur ali ja ne bih to samo tako pustila. To je stvarno nasilje a nece te vratiti ako si vec zapocela s lijekovima. Nemoj se brinuti, naci ce se rjesenje. Bilo bi dobro da pokusas stupiti u kontakt sa svojim MPO dr. u Petrovoj.Kod koga si?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ukoliko si " stari" pacijent, a po broju postupaka jesi ne trebaju ti potvrde 100%, ona nekaj petlja, nazovi svojeg mpo dr.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Drage

Da "stara" sam u postupcima, vidite u potpisu.
    Ne znam što da radim, nisam pametna, za sutra sam se naručila kod psihijatra, a odvjetnika još nisam pronašla, muči me ovo drugo mišljenje s obzirom da nisam iz Zg. U totalnom sam šoku, bojim sa da tamo dođem u petak, a da me otpile.
    Inače sam kod doc. Kasum, i ne znam kako bi do njega došla, s obzirom da na jedvite jade dobijem i sestru!
    Ne znam.... jadna sam.... i
    Ne znam ima li u Merkuru dr. humane reprodikcije?
    Hvala Vam svima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ivana78, ako si pocela sa stimulacijom nijedna ozbiljna klinika te ne moze otpiliti bez obzira na sve. U tom smislu sigurna sam da mozes biti mirna i da ne moras brinuti.

A sto se tice tvog nastojanja da u nenormalno kratkom vremenu ipak pribavis sve potrebne papire, ako nista drugo onda bi bilo u redu da ti je sestra u Petrovoj barem rekla gdje sve to mozes dobiti. Mozda si je trebala jos jednom nazvati i to pitati. U svakom slucaju, ja ti savjetujem da se ne sekiras previse zbog ovoga, ako uspijes sta nabaviti super, a ako ne samo odi na folikulometriju kako je planirano i vidjet ces da ce sve biti dobro.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa
    Evo još jedne "lijepe" novosti, a tiče se cura iz Splita i okolice.
    Jučer sam se čula sa svojom cimericom s punkcije i transfera u 7. mjesecu.
    Ona je iz Kaštela i požalila mi se da su pacijentima iz tog dijela Dalmacije ukinuli putne troškove za liječenje u Zagrebu jer će se kao uskoro otvoriti nova državna bolnica u Splitu u kojoj će se raditi MPO. Za one neupućene, ta bolnica još nije otvorena i pitanje je kada će biti zbog nekih političko-zemljišnih "igara", svojstvenih za našu državu...
    No, putni nalozi su ipak već ukinuti...Provjerila ona to i sa HZZO-om.
    I sada joj za slijedeći postupak u ZG na koji se uskoro sprema preostaje ili doći u Zagreb tijekom cijelog postupka (što si baš ne može priuštiti zbog posla) ili iz svog džepa plaćati svakih 2-3 dan put Split-Zagreb-Split da bi dolazila na sve potrebne kontrole i ostale aktivnosti tijekom postupka.
    I ovo još jedna velika sramota Hrvatskog zdrastva!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bubilica ja ne mogu da vjerujem ....strasno....pa ja isto idem u zg a zivim od splita 100km .....sta ja nemam također pravo na pune troskove .za zg???...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Re: Novi zakon

Citiraj ivana78 prvotno napisa
    Dakle u postupku sam sada u listopadu u Petrovoj, kako sam već "stara" u postupcima, kada sam išla po ptotokol rečeno mi je da po novom Zakonu ne treban ništa osim nalaza hepatitica i Hiv za mene i supruga.
    Međutim, danas zovem Petrovu kako bi prijavila da mi je u petak 16.10.2009. bio prvi dan ciklusa , a ona meni reče obavezno donijeti:
    1. Potvrdu pravnika
    2. Mišljene psihologa
    6. Kopije dokumentacije, brisevi, papa... i ne znam šta je još mislila pod tim.... :? :?
    Totalno sam u panici, kako ću to sve stići do petka (prvog ultrazvuka), koji će me dr. humane reprodukcije tako brzo naručiti da da svoje mišljenje, usput koja je bolnica najbliža Petrovoj da se tamo naručim po drugo mišljenje :? :?

novi vjencani list kosta 200kn pa ludnica...ajme sto cemo se naplacat

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam prošlu zimu imala povrat novaca,... kad sam išla u ZG. Ovo ne mogu sad da vjerujem. Netko nas doslovno p.... u mozak.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sad kad sam dosla malo k sebi od soka.da napisem........pa jesu oni normalni,, pa u splitu se jos nista ne radi...sta bi ja trebala cekat da oni krenu pa nece sigurno do proljeca..pa da budem pokusni kunic...dolje jedino sto biolog valja a dr.su grozni...ajme nama cure samo nam otezavaju...
    ovo je nocna mora.....svaki put ce mi trebat 400kn za put..a tko zna koliko puta cu morat ici

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

crvenkapica77 to je strašno ponajviše zbog toga što novo rodilište i odjel gdje će se obavljat IVF nije otvoreno i tko zna kad će!!! :?

Trebali bi napisat pismo ministarstvu zdrastva!

Jer ovo što nam rade je krajnje neozbiljno, zlo i sramotno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Novi zakon

[quote="crvenkapica77"]
    Citiraj ivana78 prvotno napisa
    1. Potvrdu pravnika
    2. Mišljene psihologa

ne mogu vjerovati a na VV valjda to još ne traže jer ja isto krecem u postupak ubrzo :?

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Bublica3, Crvenkapica77,
    S obzirom da se ova informacija o putnim nalozima tiče vas osobno, predlažem vam da još jednom provjerite kod svojih soc.gin. da budete 100% sigurne da je to sada tako, jer meni je ovo ipak informacija "iz druge ruke". Iako, cura koja mi je to rekla je pouzdana i sama je jučer, kad se vratila od svoje soc. giničke, bila sva jadna zbog tog noviteta... U zadnjem postupku u 7. mjesecu je uredno dobila povrat svih putnih troškova, a ovo novo pravilo je krenulo sada na jesen.
    Sretno!

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovo je stvarno previse, evo nam sada 6 besplatnih postupaka.Ukinu sve sto valja, ostave ljude na milost i nemilost onima koji tumace zakon kako im se svidi,a pacijenti ispastaju.SRAMOTA!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivana78, ovo je strasno kako te vozaju! A da se pojavis doktoru s isprintanim slijedecom stavkom iz zakona:

Zdravstvena ustanova u kojoj se provodi medicinska oplodnja može sama osigurati provođenje pravnog i psihološkog ili psihoterapijskog savjetovanja, a ako to ne može obvezna je uputiti bračne drugove u drugu zdravstvenu ustanovu u kojoj se provode ova savjetovanja ili kod osoba ovlaštenih za psihološko ili psihoterapijsko savjetovanje te kod magistra prava zbog pravnog savjetovanja.
    Po ovome su ONI krivi ako te nisu prvo na vrijeme obavijestili, i drugo, nisu osigurali to oni.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ivana78 imaš pp

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Isuse, ne mogu vjerovati! :shock: :? :/

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa
    Bublica3, Crvenkapica77,
    S obzirom da se ova informacija o putnim nalozima tiče vas osobno, predlažem vam da još jednom provjerite kod svojih soc.gin. da budete 100% sigurne da je to sada tako, jer meni je ovo ipak informacija "iz druge ruke". Iako, cura koja mi je to rekla je pouzdana i sama je jučer, kad se vratila od svoje soc. giničke, bila sva jadna zbog tog noviteta... U zadnjem postupku u 7. mjesecu je uredno dobila povrat svih putnih troškova, a ovo novo pravilo je krenulo sada na jesen.
    Sretno!
    ovo nema veze s novim zakonom nego s činjenicom da se kod vas netko sjetio u dva mjeseca da se sad u splitu to može raditi

kopiram se sa drugog topica

Citiraj BHany prvotno napisa
    istina to s putnim troškovima

samo do najbližeg centra koji radi IVF (nema veze jel to realna mogućnost ili ne )

meni već dvije godine ne plaćaju putne troškove jer sam iz slavonije i kao isto mi je najbliži KBO (konkretno kod mene - nema veze što se tamo radi ICSI - ili barem nije radio, ne znam možda sada rade)

vjerojatno bi se moglo ići dokazivati to s optimalnim liječenjem u najbližoj ustanovi - pod uvjetom da ona, kao kod mene ne nudi opciju liječenja mog problema, samo ne znam kome...kako da teti na šalteru dokažem da IVF i ICSI nije isto...ja sam odustala od toga jer bi me to koštalo previše vremena i živaca...dopisivanja s višim instancama, žalbi itd...
    dakle, mogli biste tražiti neki pravni put (rekla bih preko hzzo-a, ali viša instanca od županijske), putem mišljenja, žalbe ili sl. da još uvijek nemate uvjete da se liječite u splitu - nabaviti dokaze da bolnica još ne radi i s tim u zagreb...ne znam kako, nisam pravnica, lali mislim da je bi to moglo biti rješenja

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kopiram B Hany sa drugog topica
    --------------------------------------------------------------------------------

evo ovo je novi pravilnik koji to regulira
    http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/01_07.pdf
    najvažniji članci su 72. i 73.
    evo članka 73. , ali pročitajte si i ostalo...
    Citat:
    (1) Osigurana osoba u skladu sa Zakonom ima pravo na naknadu troškova
    prijevoza do najbližeg ugovornog subjekta Zavoda koji sa Zavodom ima
    ugovorenu i može pružiti traženu zdravstvenu zaštitu, a ostvaruje ih na osnovi
    putnog naloga izdanog od izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite koji
    je izdao uputnicu za traženu zdravstvenu zaštitu, odnosno ovlaštenog radnika
    Zavoda za ostvarivanje prava na ortopedska i druga pomagala u skladu s
    općim aktom Zavoda.
    (2) Izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite, odnosno ovlašteni radnik
    Zavoda iz stavka 1. ovog članka obvezan je na putnom nalogu naznačiti naziv
    mjesta sjedišta ugovornog subjekta Zavoda, te njegov naziv.
    (3) Osigurana osoba koja koristi zdravstvenu zaštitu kod drugog ugovornog
    subjekta Zavoda, a ne naznačenog na putnom nalogu nema pravo na naknadu
    troškova prijevoza.
    (4) Iznimno, osigurana osoba uz uvjete propisane člankom 72. ovog
    Pravilnika, koja je radi smanjenja Nacionalne liste čekanja prihvatila od strane
    Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi ponuđenu mogućnost korištenja
    tražene zdravstvene zaštite kod ugovornog subjekta koji nije najbliži njezinom
    mjestu prebivališta, odnosno boravka ima pravo na naknadu troškova
    prijevoza.

a, ovako je pisalo u starom pravilniku koji je na snazi bio od 2006. pa sve do stupanja na snagu ovog novog koji gore linkan

Citat:
    Ako osigurana osoba želi specijalistički pregled ili dijagnostičke, odnosno terapijske postupke obaviti u drugoj ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno kod drugoga ugovornoga zdravstvenog radnika privatne prakse, a ne u najbližoj specijalističkoj ordinaciji koja ima sa Zavodom ugovorenu traženu zdravstvenu zaštitu i u koju ju je uputio izabrani doktor, ima pravo na osnovi izdane uputnice (bez obzira koji je ugovorni subjekt Zavoda na uputnici naznačen) ostvariti traženu zdravstvenu zaštitu, s time da nema pravo na nak*nadu troškova prijevoza, niti pravo na sanitetski prijevoz na teret sredstava Zavoda.

Citat:
    Ako se osigurana osoba želi liječiti u drugoj ugovornoj bolničkoj ustanovi, a ne u najbližoj koja sa Zavodom ima ugovorenu traženu bolničku zdravstvenu zaštitu i u koju ju je uputio izabrani doktor, može to ostvariti na osnovi izdane uputnice (bez obzira koja je bolnička ustanova naznačena na uputnici), s time da nema pravo na naknadu troškova prijevoza, niti pravo na sanitetski prijevoz na teret sredstava Zavoda.

__
    evo ja se hvatam za slamku ali tocka 2 i 3 kazu da uslugu moramo koristiti tamo gdje na putnom nalogu pise,sto znaci ako mi dr. napise Zg. onda moze i to prolazi?Pitanje je dali dr. to zeli napisati.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pak
    Nece ti HZZO uvažiti samo zato jer je tvoj dr. to napisao u putnom nalogu ja sam lani pokušala pravdati putne troškove KRK-Zagreb pa nije uspjelo, zato što postoji KBC Rijeka gdje mogu dobiti to što tražim tj. IVF postupak.
    To je ono ključno dakle trebali bi se obratiti nekom specijalisti u bolnici u Splitu iz humane reprodukcije i ako vam on da napismeno odgovor kako u toj bolnici nemožete dobiti adekvatno lječenje onda će vam ovi iz HZZO to i uvažiti

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma nije frka Mala Mimi ja sam iz Istre i samo se pripremam za ubuduce.Ako su takva pravila onda ni mi iz Istre necemo moci dalje od Rijeke ili Pule za neke stvari koje se mogu tu odraditi.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni je to sve malo previse!!!!! glava me pocela bolit od svega :/
    nije fer....u splitu se ne radi a ne daju putni trosak za zg....a sta i ako mi moja dr,.da uputnicu i putni nalog onda je opet veliko pitanje hoce li mi to na hzzo priznat ma stvarno....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nisam isla na postupak ali sam isla na vv sa mm, on u androloga, ja u dr. a i on je dobio putne troskove a ja nisam... nesto mi je objasnjavala zasto on moze a ja ne mogu, a meni je bio pun kufer svega pa je nisam pazljivo ni slusala...

ajde sad je kerum napravio bebu novoj bejb pa mozda i otvore rodiliste

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    pak
    Nece ti HZZO uvažiti samo zato jer je tvoj dr. to napisao u putnom nalogu ja sam lani pokušala pravdati putne troškove KRK-Zagreb pa nije uspjelo, zato što postoji KBC Rijeka gdje mogu dobiti to što tražim tj. IVF postupak.
    To je ono ključno dakle trebali bi se obratiti nekom specijalisti u bolnici u Splitu iz humane reprodukcije i ako vam on da napismeno odgovor kako u toj bolnici nemožete dobiti adekvatno lječenje onda će vam ovi iz HZZO to i uvažiti
    u splitu se za sada ne prave icsiji, nemaju tehniku dok se ne presele u novo rodiliste, tako da bi se ta potvrda vjerojatno negdje i mogla dobiti.

Ela28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam danas za pregled dobila uputnicu i putni nalog za vv,a za folikulometriju mi neće dati kad mi bude trebalo,jer će mi to raditi tamo...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma prestrašno, ovo je za nevjerovati
    Kako mi se gade svi odreda, sram ih bilo
    Ja sam iz Istre i dobivam normalno povrat jer idem u kbc Rijeka, ona mi je najbliža zdr ustanova. Kad sam prije god dana bila u Petrovoj na konzultacijama normalno su mi vratili pare tako da ovo mi je sve tako jadno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam danas podigla uputnicu i visekratni putni nalog, zaokruzeno da je pratnja potrena kao i arazlog zbog cega je potrebna.Istina morala sam napomenuti i doktoru i sestri kakav mi putni nalog treba i sto treba pisati na uputnici.E sad me samo zanima koliko ce mi zaracunati za povrat, da li ce to bii vrijednost karte za Zg ili za Os (koji je nama najblizi centar koji radi MPO ).

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tamo gdje potvrdiš putni nalog po tome ti izračunaju.Meni su uvijek vraćali za Zg.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    tamo gdje potvrdiš putni nalog po tome ti izračunaju.Meni su uvijek vraćali za Zg.
    Tako je bilo i kod mene do zadnji put kad sam dobila manje novaca nego ranije a karta nije pojeftinila.Bas me zanima kako ce sada biti.Javim svakako.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ustvari ti bolje znaš jer ja već dugo nisam ni išla na putni nalog jer idem privatno.Baš su i to morali srezati

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prije mjesec dana je i meni rečeno da mi ništa od tih famoznih potvrda ne treba jer sam bila na 2 AIH-a prije donošenja novog zakona, no prije tri dana kad sam napokon krenula u novi postupak ispalo je da mi ipak sve to treba.
    Obrazloženje zašto sad to odjednom treba, a prije mjesec dana nije, je bilo da su tako odlučili (citiram doktora) prije cca 2 tjedna, te da je po takvom tumačenju netko mogao ići na postupak prije 10 godina i voditi se kao stari pacijent, no u 10 godina se svašta može promijeniti.

Evo što su mene tražili
    1. Potvrdu pravnika - imam pravnicu kojom poslom surađujem pa je srećom uskočila
    2. Mišljene psihologa / psihijatra - rekao mi doktor da ima baš jednu grupu ovaj tjedan ali da nema više mjesta, pa neka preskočim ovaj ciklus, na što sam ja rekla i da idem ovaj mjesec ili idem dalje (kod privatnika sam), ubrzo se našlo mjesta, očito se ne smije više biti ljubazan,
    3. Drugo mišljenje dr. humane reprodukcije - pod to drugo mišljenje su mi priznali dokumetaciju s VV s prijašnjih postupaka
    4. Vjenčani list (ne stariji od 6 mjeseci) - meni je rečeno da trebam donijeti kopiju i ništa za datum izdavanja
    5. Kopije osobnih iskaznica od mene i supruga - isto
    6. Potpisati obrazac pristanka - prema Pravilniku NN 110/09 - identičan tome smo dobili od doktora
    7. Kopije dokumentacije, brisevi, papa - sve nalaze i papire što sam imala sam donijela na uvid, nalazi su svi bili relativno friški. Nisam trebala kopije doc si je sve bitno upisao u komp

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

O Bože moj.. Stvarno nisu normalni..

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Čitam ovo i samo osjećam bijes kako navire.
    Ne mogu vjerovati u kakvoj zemlji živimo.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj necija mama prvotno napisa
    Prije mjesec dana je i meni rečeno da mi ništa od tih famoznih potvrda ne treba jer sam bila na 2 AIH-a prije donošenja novog zakona, no prije tri dana kad sam napokon krenula u novi postupak ispalo je da mi ipak sve to treba.
    Obrazloženje zašto sad to odjednom treba, a prije mjesec dana nije, je bilo da su tako odlučili (citiram doktora) prije cca 2 tjedna, te da je po takvom tumačenju netko mogao ići na postupak prije 10 godina i voditi se kao stari pacijent, no u 10 godina se svašta može promijeniti.

Evo što su mene tražili
    1. Potvrdu pravnika - imam pravnicu kojom poslom surađujem pa je srećom uskočila
    2. Mišljene psihologa / psihijatra - rekao mi doktor da ima baš jednu grupu ovaj tjedan ali da nema više mjesta, pa neka preskočim ovaj ciklus, na što sam ja rekla i da idem ovaj mjesec ili idem dalje (kod privatnika sam), ubrzo se našlo mjesta, očito se ne smije više biti ljubazan,
    3. Drugo mišljenje dr. humane reprodukcije - pod to drugo mišljenje su mi priznali dokumetaciju s VV s prijašnjih postupaka
    4. Vjenčani list (ne stariji od 6 mjeseci) - meni je rečeno da trebam donijeti kopiju i ništa za datum izdavanja
    5. Kopije osobnih iskaznica od mene i supruga - isto
    6. Potpisati obrazac pristanka - prema Pravilniku NN 110/09 - identičan tome smo dobili od doktora
    7. Kopije dokumentacije, brisevi, papa - sve nalaze i papire što sam imala sam donijela na uvid, nalazi su svi bili relativno friški. Nisam trebala kopije doc si je sve bitno upisao u komp
    Gdje si u postupku?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja bih još pitala što pravnica treba napisati?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    i ja bih još pitala što pravnica treba napisati?
    ...to i mene zanima... :?

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav svima!!!
    Evo da vam se i ja priključim na ovom pdf-u ...ja sam također nova u postupku. U postupak ulazim u veljači - blagostimulirani ICSI jer zbog novog zakona nema smisla da dobijem hrpu jajnih stanica..
    Do tada mm i ja moramo napravit još neke pretrage i naravno moramo pribavit potvrdu pravnika i psihologa.
    Ja sam u postupku u Rijeci... zanima me je li netko od vas nabavio te potvrde, kako uopće izgleda to savjetovanje i zna li netko di se na području Rijeke mogu nabaviti te potvrde.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •