Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 172 od 172

Tema: Novi zakon i njegova primjena u praxi?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pitaj cure na Potpomognuta u Rijeci.

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

možeš otići kod bilo kojeg pravnika,neka pročita zakon i napiše ti potvrdu da je tebe i tvog m tjekom provedenog savjetovanja upoznao s pravnim značenjem i učincima...itd.znaju oni šta trebaju napisati za 200,300 kn...bez brige...sve u zakonu lijepo stoji...a psihološko savjetovalište,,...to ćeš otići ili tvoj m kod doktorice opće prakse tražiti uputnicu za psihijatra,naručit se kod nekog koji je od socijalnog,i tražiti da te malo progura preko reda jer ti hitno treba neka potvrda napismeno...sve ćeš mu ispričati,zajedno s mužem i on će već nešto smisliti da napiše da ste psihički zdravi ,dobri i bla,bla...budući da se naš "dragi" ministar nije potrudio objasniti kako bi to trebalo izgledati,možda nam to ide u prilog,pa možete napisati bilo kako,važno je da sliči na nekakav dokument sa potpisom i pečatom...budući da još ne postoje nikakvi obrasci po kojima bi se mogli ravnati...psihića možeš rješiti odmah i privatno,ali misli da nema potrebe,ako će ti besplatno rješiti socijalni...ako budeš imala sreće...

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala Amalka... tako sam i mislila... e baš su nam zakomplicirali itako kompliciranu situaciju

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dani 82 jesi pitala u KBC -u u Rijeci za psihologa, jos od davno prije na njihovim web str, pise da postoji psiholoska ambulanta u sklopu humane reprodukcije samo nisam cula da je itko tamo bio.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Rekli su mi da su oni zakonski dužni organizirat savjetovanje ali i da imaju 6 mjeseci prilagodbe tako da još ništa od toga, docentica mi je jedino spomenula neku psihologicu kod koje bi mogla otić, pa ću vjerojatno tamo i otić ako ne nađem psihologa (a mislim da neću) u Krku.

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da,kad sam ih ja zvala psihološko savjetovalište u Rijeci,te o kojima govoriš,prvo su me prespajale na tri broja,svakoj sam morala objasniti,što mi treba,a na zadnjem broju se javila jedna vrlo bezobrazna gospođa koja mi je rekla da šta hoću od njih,neka mi nađe pravno savjetovalište bolnica gdje se liječim,a ako ne znaju ni oni neka se obratim ministru Milinoviću...i jesam,napisala sam mu pismo koje naravno nije ni odgovorio...pa tko sam ja uopće!?

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Amalka prvotno napisa
    da,kad sam ih ja zvala psihološko savjetovalište u Rijeci,te o kojima govoriš,prvo su me prespajale na tri broja,svakoj sam morala objasniti,što mi treba,a na zadnjem broju se javila jedna vrlo bezobrazna gospođa koja mi je rekla da šta hoću od njih,neka mi nađe pravno savjetovalište bolnica gdje se liječim,a ako ne znaju ni oni neka se obratim ministru Milinoviću...i jesam,napisala sam mu pismo koje naravno nije ni odgovorio...pa tko sam ja uopće!?
    Užas!!!
    Ne znam što bi drugo na ovo rekla, najprije na nama primjenjuju ovakve nebulozne zakone, a onda se na nama iživljavaju jer ne znaju kako ih provoditi ili nas pak ignoriraju... mislim da je ovo drugo još i gore.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kaduna kod Škvorca sam sad...
    Oni su organizirali i pravnika i psihijatra, angažirali ih izvana. Milslim da psihijatrica inače radi u Jankomiru, a za pravnika ne znam jer idem svom.

Inače pitala nas pitanja poput
    Koliko ste dugo zajedno, koliko dugo pokušavate imati dijete?
    Kako reagirate nakon neuspjelog postupka?
    Kako se nosite sa tim svojim problemom?
    Koliko postupci i sve to skupa utječe na vas i na kraju vaš seksualni život?
    Koliko vremena porvedete misleći o tome?
    I slično tome... Ja sam očekivala neku formalnost, kad nas doktorica pola sata dobrano ispitivala. To smo platili 300 kn i zaključili da smo fulali profesije, jer pola sata 300 kn ne znam tko još ima...
    ali dobro i to smo rješili.
    Inače na nalazu piše da smo normalni , ne znam napamet, ali mogu popodne napisati ako neko želi točno znat. Također piše da smo skladni i da smo si podrška, te da i jedan i drugi imamo negativan hereditet prema psihijatrima (vidjela je doktorica da nismo oduševljeni što smo uopće tamo)

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mene zanima da li ce ikome psiholog napisat da nije prosao psiholosko savjetovanje??? to bi bilo koma.....ja npr...moram malo i glumit jer ne bi prosla ....totalno sam pukla ko kokica

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kaduna, je li upalilo ovo oko kopije dokumentacije iz prethodnih IVFova kao drugo mišljenje? stvarno mi se ne da ići po neke uputnice. u petrovoj su mi rekli da ne znaju o kakvom žigu se radi (i ja sam kod Škovrca i rekao mi je da hoće na svojoj povjesti bolesti žig drugog ginekologa kao drugo mišljenje.
    kako ti je prijateljica pravnica uskočila? mislim, imaš kakav dokument koji bih mogla koristiti i kakve uvjete mora ona ispunjavati da bi mogla tu potvrdu izdati (treba li kakav tečaj barem proći).

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kajoja prvotno napisa
    kaduna, je li upalilo ovo oko kopije dokumentacije iz prethodnih IVFova kao drugo mišljenje? stvarno mi se ne da ići po neke uputnice. u petrovoj su mi rekli da ne znaju o kakvom žigu se radi (i ja sam kod Škovrca i rekao mi je da hoće na svojoj povjesti bolesti žig drugog ginekologa kao drugo mišljenje.
    kako ti je prijateljica pravnica uskočila? mislim, imaš kakav dokument koji bih mogla koristiti i kakve uvjete mora ona ispunjavati da bi mogla tu potvrdu izdati (treba li kakav tečaj barem proći).
    Misliš na mene
    Evo jučer mi je rekao da ipak trebam drugo mišljenje. Navodno da s njegovom tom poviješću bolesti odem do Petrove ili nekog MPO-ovca s uputnicom, da mi na njegovu povijest bolesti udari svoj žig i napiše da se slaže s njegovim mišljenjem. Ma zakomplicirali ga grozno...

A danas idem kod pravnice pa javim šta kaže.
    Inače ona nije obiteljski pravnik, ali to uopće nije bitno, jer ne postoji specijalizacija za pravnike, već se oni sami opredijele za granu prava.
    Tako da to može bilo koji pravnik koji si da malo truda, jer treba i sam pročitat Zakon o potpomognutoj i prateće pravilnike, pa će možda zato neki pravnici reći da oni to ne mogu. Evo mene je molila nekoliko dana da ona to prouči i pribavila je od kolege obiteljskog pravnika kako ta potvrda treba izgledati...

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo kako sam ja danas došla do pravne potvrde.:napisala i isprintala potvrdu baš onako kako bi ona trebala glasit,otišla odvjetniku (kojeg poznam iz viđenja),i objasnila mu da sigurno nije upoznat s ovim zakonom ,ali da mi treba samo njegov štambilj i potpis.,kad je pročitao document nije imao poima o čemu se tu radi,sav je bio zbunjen kao što on sad tu treba,a ja ;samo žig i potpis.Ono najglavnije nije mi ništa naplatio još mi se ispričavao što nije u toku kao ne stigne sve popratit. .Eto ,možda bi bilo dobro da im samo tutnete u ruke da potpišu i da ne moraju sami pisati pa možda financijski bolje prođete.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

oVO ti je super,ajd ti nama malo to skiciraj kako ti je to izgledalo...please...kaj si sve točno napisala...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bony svaka cast na ideji stvarno bi bil dobro da cure koje su dobile potvrdu stave pimjerak kako to treba izgledati pa kome teba isprinta i kao ti nose samo na potpis

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potvrda pravnika - citiram

Sukladno odredbi članka 8. stavak 3. Zakona o medicinskoj oplodnji (Narodne novine br.88/09) izdajem slijedeću

POTVRDU

Ja niže potpisana, ime odvjetnika i adresa, ovim putem potvrđujem da su u moj ured pristupili gđa. XX, iz adresa, rođena XXX, OIB XXXXXXXXXXX i g.XY, iz adresa, rođen XXX, OIB XXXXXXXXXXX, te da su prošli pravno savjetovanje na temu medicineske oplodnje, odnosno da su upoznati sa pravnim značenjem i učincima pristanka na planirani postupak medicinske oplodnje te sa obiteljskopravnim učincima koji proizlaze iz tog određenog medicinskog postupka, a sve sukladno odredbama članka 8. Zakona o medicinskoj oplodnji (NN btr.88/09)

U Zagrebu, datum

Potpis i pečat odvjetnika

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bravo! hvala od

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potvrda psihijatra / psihologa - citiram

POVIJEST BOLESTI

XX, rođena XXX, završila školovanje, radi u računovodstvu, udata, u braku su X godina, suprug XY, zaposlen.

Zajedno su i žive zajedno X godina, odnosi skladni. Zadatke normativne dobi su uredno obavili pri tome prezentirajući adaptabilno ponašanje, adekvatnog socijabilnog funkcioniranja.

Oboje su u potpunosti informirani o postupcima i posljedicama medicinski potpomognute oplodnje te su visoko motivirani za isto.

Oboje su adekvatne spontane verbalne produkcije, zrelih obrambenih mehanizama, otvoreni u iskazivanju emocija, međusobno su si potpora i nadopunjuju se, eksplicitne psihopatologije se ne nelazi ni kod jednog partnera.

Ispitanici su prošli postupak savjetovanja o mogućim posljedicama medicinski potpomognute oplodnje te se psihički osjećaju spremno i stabilno za postupak.

Pečat i potpis psihijatra

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo i od psihijatra ako kome pomaže, mada mi se to čini dosta specifično za svaki par osobno.
    Možda dijagnoza od MM i mene i nije tako dobra
    Sretno svima

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Onda bi na istu foru mogli sklepati ar rečenica za psihologa i samo dati na potpis? super ideja, valjda će upaliti...

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Necija mama svaka čast na ideji... sigurna sam da će dosta nas pokušat isto
    Da i hvala na primjerima potvrda

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

necija mama hvala za info

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo ja sam sad nazvala odvjetnicu i ona mi je rekla da ona o tome ne zna ništa, a ja sam joj rekla da ću joj ja donijet sve napisano i ona je rekla da nema problema i dogovorile smo se za utorak. Necija mama hvala još jednom.

Kod psihologa sam se naručila na kbc-u (mailom) i poslali su mi nazad mail da neka pojasnim točno zbog čega se naručujem tamo, sad čekam odgovor.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •