Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 172

Tema: Novi zakon i njegova primjena u praxi?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja bih se isto samo nadovezala na pitanja upucena Dragulju.....!?

Ja hocu tolerirati razlicita misljenja, ali se moram prikloniti misljenju Aurore koja je pitala za tvoju misiju. Neki sam dan pitala Dobrica Og istu stvar, koji je tvoj krajnji cilj, jer mi se opet cini da su

Mirna26
    Dobrica OG (u medjuvremenu obrisani svi postovi i ne znam zasto)

a sad i

Dragulj

iste osobe. A bas bih voljela cuti koje su ti namjere :? :?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dragulj prvotno napisa
    trenutno je ovakav zakon i trenutno ne možemo ništa-idemo na postupke gdje nam vade masu stanica, a oplode samo 3 i pristajemo na to, jer trenutno ponavljam nemamop izbora. Hoćeš-nećeš. Nažalost!
    ja sam zato uvijek voljela djelovati i ukazivati na nepravdu i nelogičnosti! ne mogu šutjeti i praviti se masom jer "tako je kako je", ako mogu i želim nešto promijeniti krenut ću od sebe! dobro je netko napisao, da to nije radila šačica ljudi žene danas ne bi imale pravo glasa, a služili bi nas robovi!

na ovom pdf-u postoji šačica ljudi koji doista radi vraški težak posao uvjeravajući sve oko sebe da je zakon loš (što se i vidi po bacanju EMBRIJA i neiskorištenih jajnih stanica), dok ostale nemaju za to snage. i to je ok! ali onda jako jako jako smeta kad te netko naziva pogrdnim imenima i govori kako one s roda šire paniku i dezinformacije! eto toliko!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Znači mi smo sve glupače što idemo na postupak, a znamo UNAPRIJED da će se ostatak baciti!
    Ne, s ovim se nikako ne slažem i sigurna sam da većina ljudi to ne misli. Ali, da misli da je ovo što se sad nudi substandardno i subotpimalno i toga treba biti svjestan - to da, ali zašto ne pokušati i tako, treba se diverzifiicrati - nekome će i tako upaliti, nekome ne, pa će krenut dalje i sl.
    Dodala bih, zašto ne pokušati pogotovo ako ide na uputnicu... A i uvijek će biti klijentele koja ionako neće moći ići na stimulacije i tako... Presložit će se, neće nitko ostat bez pacijenata, ali će se dobar dio, bitno više nego prije, preusmjeriti prema vani.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pesimističnost i realnost nisu isto. Ja sam svojim postovima( koji su se svakako protumačili) htjela dati do znanja da ne možemo glavom o zid. Imamo izbora promijeniti kliniku , liječnika, a oni će opet raditi u okviru zakonskih odredbi, tako da se opet sve svodi na isto.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dragulj ne slažem se s tobom kad kažeš ¨Uglavnom ne zamaram se time gdje odlaze moje stanice koje se tretiraju kao "višak", bacaju se i to bi trebala biti jedina istina¨
    Nadam se da će ti postupak biti uspješan, ali sve mi znamo da je neplodnost dugogodišnja borba vrlo često i da su naše jajne stanice jako jako dragocjene.
    Da se iz godine u godinu smanjuje njihov broj a isto tako i njihova kvaliteta. Zato nam je stalo da se ne bacaju i zato nam je stalo da se mogu sve j.stanice oplodit i višak zametaka zamrznuti.

SRETNO ti u postupku

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure, nemojte se ljutit, ovo je SVE (pa i moj post) off topic.

Idemo se vratiti temi i izmijenjivati iskustva u praksi uz novi zakon

A Dragulj? Veselim se tvom odgovoru na PP-u... Mislim na svoje pitanje vezano za tvoj zadatak i cilj s tvojim cudnim postovima.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pesimističnost i realnost nisu isto. Ja sam svojim postovima( koji su se svakako protumačili) htjela dati do znanja da ne možemo glavom o zid. Imamo izbora promijeniti kliniku , liječnika, a oni će opet raditi u okviru zakonskih odredbi, tako da se opet sve svodi na isto.
    Možemo i hoćemo!
    Dragulj, nemoj se uzrujavati, dok ti razmišljaš tako, druge ne i te se bore da se nešto promijeni kako za našu budućnost tako i za tvoju, treba reci samo hvala
    U prirodi čovjeka je da se bori, ne miri se sa nečim što smatra da nije tako, nadalje one koje razmišljaju poput tebe da se ne može ništa, ja mogu reći npr. neće druge neću ni ja, al ja se borim za svoje dijete!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i zbog toga smatram da ne trebamo reći to je tako i šta sad možemo!

Možemo, možemo se bunit protiv ovako konzervativnog i bedastog zakona i NE slegnuti ramenima!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga Kadauna, vrlo mi je smješno što me bakčaš u neke svoje okupacije i pokušavaš povezati sa nekim osobama, ali ja sam ja, na forumu tek par dana!
    Koji mi je cilj, pa BIO mi je cilj čuti koju pametnu, a ovdje ima svega par osoba koje moja razmišljanja ne doživljavaju kao napad na svoje osobne životne priče ( time zaboravljate da ako sam i ja ovdje imam svoju priču). I ne kužim vas uopće- koga sam ja povrijedila? Iznesla sam svoja gledišta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne kužim samo zašto onda idete u postupke znajući da će vam se ostatak stanica baciti ( ako vaša matična bolnica nema mogućnost zamrzavanja)???
    Znači mi smo sve glupače što idemo na postupak, a znamo UNAPRIJED da će se ostatak baciti!
    Pa o čemu vi pričate????? :?
    Zašto onda vi sve koje samo pišete i pišete da je moj način razmišljanja u banani ne odustanete od postupaka- jer bacanje stanica nije u skladu sa vašim razmišljanjima?
    Mnogi od nas, ali na zalost samo oni koji si to mozemo priustiti, vise nece ici u postupak u kojem znaju da ce im dragocjeni visak jajnih stanica samo zbog suludog zakona u Hrvatskoj biti bacen.

Svi mi koji se ovdje uzrujavamo zbog tvog stava to cinimo samo zato sto jako dobro shvacamo problem koji je nastao s novim zakonom koji dopusta oplodnju samo 3 JS, a zabranjuje zamrzavanje embrija i zato sto jos bolje znamo kako je to izgledalo prije ovog zakona.

I ne, ja ne mislim da su glupi oni koji i unatoc ovim uzasnim odredbama idu i dalje u postupak. Mislim da vecina njih zbog skupih postupaka izvan Hrvatske, na zalost nema drugog izbora, ali isto tako da dobar dio onih koji se od donosenja novog zakona prvi put susrecu s potpomognutom oplodnjom zapravo i ne zna sta sve to znaci.

Eto, o tome mi pricamo.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama se nabija na nos da se razbacujemo embrijima i jajnim stanicama, a vidi sad tko ih baca..i onda bi se još trebale šutke pomiriti s time..al to je u Hrvatskoj očito normalan slijed događaja i ide odmah za onim da žene nisu te koje imaju pravo odlučivanja o svome tijelu..
    baš si nešto mislim ako će nas prodavat po kili žive vage, muž će mi moć dobro zaradit..ne znam jel to dobro ili loše..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga Aurora, po čemu ti zaključuješ da ja nisam znala kako je to izgledalo prije ovog zakona?
    Bila sam na SD i u 4. mj o.g. dobila 10 oocita iz brzog postupka oplodilo se njih 9, vratili su mi 3 i ostale su bacili! Tako da nećemo pričati o tome. I što bi imala od toga da se sekiram, urlam i uznemirujem?

Druga stvar već sam krenula drugi put, kad su me iz čekaone na SD poslali doma ( a čekala sam folikulometriju) jer zakon nije bio donešen!

Treća stvar u mom osobnom slučaju ima se mogućnosti za ići negdje van, a to ostavljam za nedaj Bože treći put. Eto...

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure, ne uzrujavajte se!

Dragulj, ti si tip koji se miri sa svojom sudbinom i ne živcira se. Vjerojatno ti i okovi na nogama ne bi smetali, ako bi bila s njima rođena.

Ima nas na sreću dovoljno ostalih koji se s tobom ne slažemo jer cijenimo sebe i svoje tijelo i želju da se liječimo na najbolji mogući način. Kao i želju pomoći svima kojima možemo.

Ti si sretnica koja ima kratkog staža u MPO i nadam se da ćeš iz ovog ciklusa direkt na podforum trudnice.
    Žao mi je da si toliko zažmirila da uopće ne vidiš da postoji podforum Građani i građanke protiv mpo zakona. Tamo si mogla čuti puno pametnih stvari koje su doprinijele da zakon još nije u potpunosti izglasan, jer je hvala Bogu, puno više onih koji misle i na druge, a ne samo na sebe. Bojim se da ne bi tako rezignirano pisala da si u situaciji da ti se nijedna od tri stanice nije oplodila. Ili možda bi???
    Na tvoju sreću priča koju imaš sigurno se ne da usporediti sa pričama mnogih žena ovog foruma, koje imaju iza sebe godine MPO staža i desetke postupaka.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga Aurora, po čemu ti zaključuješ da ja nisam znala kako je to izgledalo prije ovog zakona?
    Ja to nigdje nisam ni rekla. Ali istina je da me jako cudi to sto, ako znas kako je izgledalo prije ovog zakona, da ti je sasvim svejedno kako je sada.

Bila sam na SD i u 4. mj o.g. dobila 10 oocita iz brzog postupka oplodilo se njih 9, vratili su mi 3 i ostale su bacili! Tako da nećemo pričati o tome. I što bi imala od toga da se sekiram, urlam i uznemirujem?
    Zasto su ostale bacili? Zasto sto su se na nekom stupnju razvoja prestale razvijati ili zato sto SD nije imao tehnickih mogucnosti za zamrzavanje zametaka? Bez obzira na odgovor jedno je sigurno, nisu ih bacili samo zato sto je tako odredjeno ZAKONOM! Vrlo je bitno uociti tu razliku.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dodatak - može se i vani, inozemstvo nije tako daleko. Može se i raditi pritisak na zakonodavca da se zakon promijeni. I može se i istovremeno bit na nekoj hrv. klinici i sve se to može istovremeno tj. u parelelci, ne mora se pristajat na servirano stanje. Na to sam ja mislila, nije da se baš ništa ne može.

Ma, kužim ja i to da je nervirajuće stalno slušat o nepravdi, da nije dobro itd. I stalno pokušavat nešto promijenit, umjesto da se pomiri sa stanjem. I to je ljudski. Razne žene - razna reakcija, razne faze liječenja - razna reakcija. Sve je to OK, možda smo se ovdje malo ispreskalali u nekom nerazumijevanju.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ina zahvaljujem na tvojem razumjevanju. I ne shvaćam " urotu" protiv mene, jer ne razmišljam ko vi. I ne kužim što bi se postiglo da pišem suprotno, netko bi vidio, netko bi vratio moje stanice, promjenio bi se zakon???
    Zakone ne donose građani, zar to nitko nije do sada shvatio, nego ljudi koji se ne kuže u tematiku o kojoj određuju zakon, a i oni koji se kuže ( apeliram na prof. Šimunića) daje potpis za ono iz čega će moć izvuć korist!
    I to je to. Moje stanice propadaju jer u SD nije omogućena pohrana. To je to. Zašto da se živciram, tko će vratit moje stanice??? Živciranje sigurno ne.
    Nije me ni naživcirala dotična Aurora koja misli da uzimam druge identitete, nisam takav tip!
    Naživcirat će me jedino ako ikad shvatim da sam mogla nešto više, a nisam. Trenutno ne mogu, u bolnici sam u takvom okruženju gdje nemaju mogućnost pohrane stanica. Ako dođe do trećeg puta sigurno da mi neće biti ista adresa. Trenutno ne mogu ništa, razumije li mene netko?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako dođe do trećeg puta sigurno da mi neće biti ista adresa. Trenutno ne mogu ništa, razumije li mene netko?!
    Dragulj, nema urote, nego je ljudima zaparalo uši kad si rekla da ti je svejedno za js. Sretno, nadam se iz prve .

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo ja te razumijem ,ali isto razumijem i ostale curke...istina je svatko se bori na svoj način kako mu najbolje ide...trebamo se poštivati i razumjeti i sa različitih gledišta... imamo isti cilj...postati trudnice,ovakili onak...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala netko me shvatio...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dragulj, nisi mi baš uvjerljiva kad kažeš da se ne živciraš, jer inače ne bi ovako reagirala. Svatko ovo proživljava na svoj način. Nije nikome lako i nemamo svi iste reakcije. Ali nitko nikoga ne napada ovdje na forumu. Tu smo, između svega ostalog, da pružamo podršku jedna drugoj i da se međusobno informiramo, postavljamo pitanja, razmjenjujemo mišljenja. A ti si napala curu na forumu jer te pitala za andol. Evo, ne poznam te, ali iz tvojih postova izbija isti negativni svađalački ton, jednak kao i iz postova Dobrice i Marte26. I to već spada u manipuliranje, a manipuliranje može biti samo u negativnom kontekstu.

I ispričavam se svima, jer je ovo potpuno bespotrebno trošenje energije i vremena. Iznervirala sam se dovoljno slušajući š.na 101, a tvoji postovi su mi još gori, tako da te od sada u buduće preskačem.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga Aurora tko su ti te dobrice i ona druga kako si već rekla nemam pojima... Na što ti trošiš energiju? Skupljaš podatke onih osoba od kojih ti ne paše način razmišljanja onda kažeš da su jedne te iste?
    Tko si ti, i zašto nas maltretiraš svojim teorijama o krađi identiteta, zašto si toliko opterećena time. Molim te da me ostaviš na miru, i da zar ti smeta to što me nisi uspjela naživcirati?...
    I dalje vodi evidenciju čiji ti komentari ne odgovaraju u skladu sa tvojim moralitetom i etikom pa kaži da smi sve jedne osobe!
    NE! Nego ti si jedna jedina kojoj je to palo na pamet! Daj ohladi, ovo je forum, ne borba za drugi svjetski rat?!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, MIR! ovo stvarno više nema smisla! offtopičarimo maximalno! na ovaj način nećemo ništa postići

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dragulj upozoravam tebe i ostale forumašice da se držite teme i poštujete pravila foruma

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

odlicno, ajmo opet na inicijalni topic.

Dragulj, ako sam dobro procitala, tebi su aspirirali 8 jajnih stanica, od toga su tri oplodili a ostatak bacili, dok su od oplodjene tri jajne stanice samo dvije prezivjele do stadija blastociste koje su ti transferirali. A vadjenje bete ti je koncem 10. mjeseca?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Budući da su nam samo tri osobe, i to curka, ivica k i marta26 , htjele makar djelomično pomoći informacijama, iskustvima kako funkcionira sustav danas, ne mogu se oteti dojmu da postoji strah pacijentica i pacijenata od pisanja ovih informacija na forumu . Ne shvaćam samo zašto :?

Ne shvaćam bome ni prepisku s draguljem koja je očito pismena osoba s minimalnim brojem pravopisnih pogrešaka pa izjava o
    mogućnosti oplodnje FET-a
    izrazito upada u oči. Ne vjerujem da je netko tko tako što napisao prešao prag bilo koje ambulante za potpomognutu. Nadalje mi je sumnjivo da se od 10 stanica oplodilo 9, to je rijetko, to je prije neki hipotetski primjer. Isto tako nema šanse da se ne prolije suza za svakom bačenom stanicom nakon terapije i bolne punkcije i činjenice da se netko poigrava s našim zdravljem. Priklanjam se mišljenju naše lavice Kadaune, koja se bori za nas koji zaista imamo problema, a ne izmišljamo ih.

Bila bih stvarno od srca zahvalna da dobijemo još koju informaciju o realnim uvjetima kako bismo se lakše odlučile, svaka individualno, ovisno o svojim problemima, a time bi i klinike profitirale jer bi dobivale pacijente koji im "bolje leže". HELP!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga Jelena, nažalost moram te ražalostiti u tvom hipotetskom objašnjenju budućnosti mojih 10 oocita. Ne znam zašto je čudno da ih se 9 oplodilo i kako na takav ružan način možeš komentirati i bacati insinuacije na to da govorim neistine. Da oplodilo ih se 9 ICSI metodom. Tako barem piše na otpusnom pismu, osim ako sam ja 24.godine govorim nekim drugim jezikom, pa ne znam pročitati otpusno pismo. Žao mi je što se ne raduješ mom uspjehu već istinitost dovodiš u pitanje. Drugo, moj lapsus calami je posljedica brzog tipkanja, a ti da imaš dobre namjere to bi shvatila, a ne ovakve komentare dijelila.
    I opet će moderatorica, uz dužno poštovanje navesti moje ime, a ima kao primjer tebe Jelena koja na ružan način provociraš mene.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

više ni ja ne sumnjam. o da, to je naša dobrica!!!

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nemam baš mnogo informacija, ali evo za sad da se priključim s onime što znam. Ja sam na SD, od danas sam se počela pikati Decapeptylom (21d.c), kad dobijem m, od 2 d počinjem s Gonalima. Dr je rekao da mu nije u interesu da me nakljuka s previše Gonala i da mu je cilj da dobije do 5 folikulića. Pošto oni ne zamrzavaju js, jer nemaju za to uvijete, a danas sam negdje pročitala da niti vv još ne zamrzava, nema smisla me pretjerano stimulirati. Isto tako rečeno mi je da ako bude više folikula da ću dobiti anesteziju, naravno ako to želim, ali da za npr 2 folikula nema smisla davati anesteziju jer sve bude brzo gotovo. Isto tako treba mi fotokopija vjenčanog lista, a što se tiče savjetovanja-psih i pravnog, od toga još ništa.
    Nastavak slijedi.......

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

šniki hvala! veselim se daljim informacijama i iako ovo nije topic za vibre, (MIJA, oprosti), ne mogu odolit da ti ne zavibram ~~~~~~~~

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

No problemo, ja jedva čekam da podijelim sve s vama.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

šniki.....tnx.....

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šniki, sretno!

Koliko sam shvatila (puno toga se pisalo, a nemam baš puno vremena pa možda krivo brijem), Mirna, Dobrica i dragulj su ista osoba. Ako je to uistinu tako, žalosno. Cure, ne živcirajte se!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Eto opet!
    Halo???
    Ja nisam nikakva dobrica, ni marta već individua za sebe i ne kradem nikome identitete!!!
    Zašto ste toliko zle?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Draga, evo mene opet

Na ovoj temi za isti postupak pišeš:
    Bila sam na SD i u 4. mj o.g. dobila 10 oocita iz brzog postupka oplodilo se njih 9, vratili su mi 3 i ostale su bacili!
    pa ovo:
    Draga Jelena, nažalost moram te ražalostiti u tvom hipotetskom objašnjenju budućnosti mojih 10 oocita. Ne znam zašto je čudno da ih se 9 oplodilo i kako na takav ružan način možeš komentirati i bacati insinuacije na to da govorim neistine. Da oplodilo ih se 9 ICSI metodom. Tako barem piše na otpusnom pismu, osim ako sam ja 24.godine govorim nekim drugim jezikom, pa ne znam pročitati otpusno pismo.
    A za taj isti postupak na temi SD piše ovo:
    Nakon moje punkcije, od njih 10 oocita, njih 7 se NIJE oplodilo IVF metodom, tako da su za preostale 3 upotrijebili zadnju metodu, a to je ICSI.
    Zato bi te lijepo zamolila da ovu temu prepustiš onima koji razmjenjuju iskustava i pokušavaju si međusobno pomoći istinitim informacijama.
    Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Svaka čast svima dobronamjernima ovdje, ali ti bebel si zbilja ekstrem, pokušavam napustiti ovaj forum al ne znam kako. Pun je isfrustriranih, zajedljivih i zlih žena kokje naskaču na moje pogrešno prezentirane izjave iz otpusnog pisma. Zbogom svima, olakšat ću i vama koje očito živciram jer sam mlada , a i sebi da ne punim dane pesimizmom i zlobom koju dajete. Isprika moderatoricama zbog nepriličenog ponašanja i grubih riječi!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zašto se zamarate o identitetima osoba koje su na forumu?
    5 godina sam u MPO, prošla sve i svašta i ne smeta me što netko kaže, pa živimo u demokraciji i sve smo različite.
    Prošla sam SD i kada si tamo bolje ti je da se pomiriš što će se sa viškom embrija dogoditi jel i onako ne koriste krio i sama sekiracija škodi embrijima.
    Ajmo natrag na najvažnije,oploditi se mogu 3 oocite a vratiti najviše tri embrija, ukoliko ne želite 3 embija vratiti će Vam 1 ili 2., ostalo se ne zamrzava.
    Pino je na nekoliko mjesta ovo savršeno obrazložila.
    Pozdrav i sretno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

embrija, ispravak da i mene ne krenete špotati

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Loki, nitko te ovdje neće spotati ali provokacijama na ovom podforumu stvarno nema mjesta. Ajmo si svi počet međusobno lagati i izmišljati priče i postupke! Pa di nas sve to vodi. Ja osobno ne mogu shvatiti što jednu osobu može nagnati na promjene nickova i na provociranje na ovako osjetljivoj temi. I to me vrijeđa iako nisam aktivno sudjelovala u ovoj raspravi...neke stvari se jednostavno osjete!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mislim da bi vas sve bilo sram koje pišete o promjeni identiteta, izmišljanju postupaka i svemu ostalom što mi spočitavate, kada bi vidjeli moja otpusna pisma. Strašno sam iznenađena negativnom energijom koja kola ovim forumom!!!
    Ja imam 24 godina, i da u prvom postupku imala sam 10 oocita, u ovom 8!
    Što vas muči, moje godine, ili spoznaja koliko imate vi?
    Ne mogu da vjerujem da ste tako ratoborno i negativno nastrojene.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ženo božja pronađi si drugi forum i pusti nas na miru! NE NAPADAJ cure koje su ovdje godinama i uvijek su svima pomagale. One imaju iskustva za doktorat, i ako ti ne vjeruju to je njihovo pravo. I otkud znaš da smo mi sve zle, isfrustrirane i pesimistične? Hvala na epitetima, ti si prva koja me tako uvrijedila, jer mi smo ovdje jedna obitelj vezana istim ciljem.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, ja nisam ni isfrustrirana ni zla ni stara , ali mislim da ti ovdje nije mjesto. Krećemo od pretpostavke da sve ovdje govorimo istinu jer, da nije tako, doista ovaj forum ne bi imao smisla.
    Nisam paranoična, ali tvoji su mi postovi na topicu SD odmah upali u oko i nanjušila sam da nešto debelo ne štima.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Strašno sam iznenađena negativnom energijom koja kola ovim forumom
    pokušavam napustiti ovaj forum al ne znam kako. Pun je isfrustriranih, zajedljivih i zlih žena kokje naskaču na moje pogrešno prezentirane izjave iz otpusnog pisma. Zbogom svima, olakšat ću i vama koje očito živciram jer sam mlada , a i sebi da ne punim dane pesimizmom i zlobom koju dajete.
    Dragulj, ako zaista misliš ovo što pišeš, onda mi nije jasno tvoje prijavljivanje na ovaj forum. Ovo je forum PODRŠKE i pružanja informacija za žene koje se bore sa neplodnošću. Svatko ima svoju glavu, svoje iskustvo i razum da procijeni da li su za njega neke informacije korisne ili istinite. Većina cura je ovdje jako dugo, od puuuuno njih (a posebno Bebel) sam dobila samo korisne savjete i podršku u svakom smislu te riječi. Nije pošteno nekoga napadati samo zato što ti ne vjeruje, jer svatko ima pravo na svoje mišljenje. To opet ne znaći da cijeli forum odiše negativnom energijom. Pogledaj odbrojavanje i priče kako smo uspjeli! Pogledaj teme naših mama koje su godinama čekale svoje anđele. Pogledaj koliko je tu pozitive, upornosti i lijepih želja. Veselimo se s njima svakom novom plusu, plačemo s njima za svaku negativnu betu. Borimo se da iz ovog nebuloznog zakona izvućemo ono što možemo. Svakako nismo "isfrustrirane, zajedljive i zle" jer ovoluku upornost, suosjećajnost i dobrotu nigdje nećeš naći. Mi se razumijemo srcem, jer smo jednake, sve sa istim problemom i istim ciljem. Ako to ne osjetiš, onda se zaista ovdje nisi našla. Mene, recimo, ni jedna prijateljica ne može razumjeti kao ove cure ovdje i zato mi vjeruj - NIJE NAM SVEJEDNO ŠTO JE SA NAŠIM STANICAMA, nije nam svejedno što ne znamo, želimo znati, razumjeti, SUDJELOVATI. Pa to su naša djeca! Imamo pravo pitati, tražiti i kucati na vrata. Imamo pravo znati što se događa s našim tijelom. Pokušaj to shvatiti. Može se puno toga promijeniti, i hoće, vjeruj mi, dvidjelo se to tebi ili ne.[/quote]

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dvidjelo = svidjelo

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Denny, pa ovo što si napisala je prava oda forumu i curama

Cure, ignorirajte postove ovih nekoliko profila pa nek se svađa sama sa sobom.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo da vam prenesem iskustvo prijateljice koja nije logirana na rodi. Bila je na klomifenima 5 dana po 2 tbl. Ispunktirane su 4 stanice od kojih su se dvije uspješno oplodile. Na transferu ju je doktor pitao da li želi da joj se vrati jedna ili dvije. Obzirom na godine i odluku da joj ovaj postupak bude posljednji odlučila se na dvije. Nisam ju pitala da li su joj pokušali oploditi sve četiri ili samo tri koliko je dopušteno, ali čim saznam vam javim! Od potvrda je nisu ništa tražili, ali vjerojatno jer je već bila u postupku!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gizmos, koliko ima godina i koju dg. - super je reagirala na samo klomifen, zbog toga pitam - je li ima PCOS i koliko joj je ljeta?

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage cure, konačno znam ishod terapije... Liječim se na SD. Dakle, od 21. dana ciklusa primala sam po jednu ampulu Decapeptyla; od 2. dana sljedećega ciklusa, uz jednu ampulu Decapeptyla primala sam i dvije ampule Gonala. Terapija je ukupno trajala dva tjedna, bilanca je četrnaest ampula D. i četrnaest G. Na kraju, dvije ampule Choragona kao štoperica.
    Nuspojava nisam imala, osim ako se izuzme činjenica da mi je od početka pikanja do današnjega dana mozak bio u čvor zavezan!
    Rezultat terapije su četiri folikula iz kojih su punktirane tri js. Jedan je folikul bio mali, 10 mm, pa je dr. pretpostavio da je prazan i da me zbog toga nema smisla maltretirati. Anesteziju nisam dobila. Boljelo je, alise dalo izdržati. Poslije punkcije, srećom, nisam osjećala nikakve bolove.
    Već sam napisla na drugom podforumu, kod propisivanja terapije dr. mi je reakao da s obzirom na novonastalu situaciju nema smisla ići na veći broj jajnih stanica, pa je i protokol tome bio prilagođen, tj. da je cilj dobiti otprilike pet folikula. Danas su mi rekli da su se od tri punktirane js oplodile dvije i u ponedjeljak imam transfer. Nadam se da će izdržati do ponedjeljka!
    Btw., ove onformacije vam javljam tek sada jer nisam znala što će se dogoditi, hoće li terapija tijekom folikulometrija možda biti izmijenjena i koliko ću js na kraju imati.
    Što se tiče moje dijagnoze (suprug je OK): imala sam jedan laparaskopski zahvat (endometrioza, srasli jajnici, miom), sljedeće godine histeroskopski su mi odstranili tri polipa. Sada je „tehnički“ sve OK.
    Oprostite što sam odužila...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ina33, ovo joj je dugi pokušaj na klomifenima! Ima 39 godina i sina od 13 godina iz prvog braka, ali sad ne ide. Kod nje je uglavnom sve ok-brisevi,hormoni,hsg...laparoskopiju nije radila, inseminacije su preskočili. Na prvom postupku su joj ispunktirali dvije jajne stanice ali se samo jedna bila oplodila i nije uspijelo, a ovaj put ih je bilo 4 i 2 su se oplodile. Komentirala je kako joj je dr. V rekao da super reagira na klomifen pa je ostao na njemu! Kod njenog muža je dijagnosticirana oligoasthenospermia (ali neka blaža) i toliko otprilike znam. Za desetak dana beta!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •