Citiraj Miki76 prvotno napisa
Bublica3, Crvenkapica77,
S obzirom da se ova informacija o putnim nalozima tiče vas osobno, predlažem vam da još jednom provjerite kod svojih soc.gin. da budete 100% sigurne da je to sada tako, jer meni je ovo ipak informacija "iz druge ruke". Iako, cura koja mi je to rekla je pouzdana i sama je jučer, kad se vratila od svoje soc. giničke, bila sva jadna zbog tog noviteta... U zadnjem postupku u 7. mjesecu je uredno dobila povrat svih putnih troškova, a ovo novo pravilo je krenulo sada na jesen.
Sretno!
ovo nema veze s novim zakonom nego s činjenicom da se kod vas netko sjetio u dva mjeseca da se sad u splitu to može raditi

kopiram se sa drugog topica

Citiraj BHany prvotno napisa
istina to s putnim troškovima

samo do najbližeg centra koji radi IVF (nema veze jel to realna mogućnost ili ne )

meni već dvije godine ne plaćaju putne troškove jer sam iz slavonije i kao isto mi je najbliži KBO (konkretno kod mene - nema veze što se tamo radi ICSI - ili barem nije radio, ne znam možda sada rade)

vjerojatno bi se moglo ići dokazivati to s optimalnim liječenjem u najbližoj ustanovi - pod uvjetom da ona, kao kod mene ne nudi opciju liječenja mog problema, samo ne znam kome...kako da teti na šalteru dokažem da IVF i ICSI nije isto...ja sam odustala od toga jer bi me to koštalo previše vremena i živaca...dopisivanja s višim instancama, žalbi itd...
dakle, mogli biste tražiti neki pravni put (rekla bih preko hzzo-a, ali viša instanca od županijske), putem mišljenja, žalbe ili sl. da još uvijek nemate uvjete da se liječite u splitu - nabaviti dokaze da bolnica još ne radi i s tim u zagreb...ne znam kako, nisam pravnica, lali mislim da je bi to moglo biti rješenja