Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Doktoru ili ne???

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Doktoru ili ne???

Moja curica ima skoro cetri mjeseca.Prije nkog vremena poceo joj se pojavljivati neki cudan osip.Crvene fleke po licu i tjelu,nakon nkog vremena tj. par sati se povuku pa se pojave na drugom mjestu.U zadnje vrijeme na mjestu gdje je bila crvena fleka ostane mali kruzic koji izgleda kao plik.Bili kod pedijata i on kaze da j vjerovatno na nesto alergicna ali da to pustimo da vidimo hoce li samo nestat.Dao nam kupku i losion za osjetljivu kozu ali to nam ne pomaze.E sad mene zanima koliko cekati i da li cekati uopste prije nego ju nosim ponovo doktoru.Plus sto smo i ja i tata alergicari a ona jako puno bljucka i povraca.Nekim danima povraca poslije svakog obroka i nervozna je a nekim ne povrati niti jednom,eventualno malo bljucne kad se prejede.Ja licno mislim kako je i povracanje mozda neka alergijska reakcija ali pedijatar na njeno povracanje odmahuje rukom jer ona dobro napreduje,rodjena je sa 2620gr a sad ima oko 7kg.
    Mama ko mama zabrinuta da mozda ipak nesto nije ok pa bih rado cula ima li neko slicno iskustvo i sta vi mislite?Ici drugom doktoru ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

probaj izbaciti u svojoj prehrani kravlje mlijeko, možda je alergična baš na to. Isti slučaj smo imali i mi.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Potpisujem Jelenu... Ali predlažem ti da izbaciš i jaja i sve što sadrži jaja i mlijeko iz svoje prehrane- tjesteninu s jajima, sve, sve što sadrži imalo jaja i mlijeka... Već nakon par dana ćeš vidjeti da li joj je bolje... ako je- onda je na to najvjerojatnije alergična. Moja Mara je imala isti slučaj- od 2. mj. urtikarije (srećom bez povraćanja) a više pedijatrica mi je tvrdilo da je rijetko, gotovo nemoguće da dijete reagira na ono što majka pojede, što su totalne nebuloze. Radili smo prick test kad je imala 5 mj. i tako je i pokazao. Da sam bila pametnija, napravila bi ga odmah, pa bi znala na čemu smo, a ovako sam izbacivala iz svoje prehrane takve gluposti, a na mlijeko i jaja nisam ni posumnjala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama recimo prik nije pokazao da je alergična na mlieko, a već nakon 10 dana krvi je pokazao 28 (+4) , tak da prick baš i nije mjerodavan. To je bilo nakon izbjegavanja 2 mjeseca sve moguće hrane na bazi mlijeka, jaja, riba, salama i kontzervansa, rajčice, agruma ( dobro da je bilo ljeto), kiWi, tak sam živjela godinu dana , a poslije ubacila samo ribu, i nastavila živjeti iduću godinu( do njezine 2.5 godine)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma i meni pedijatar rekao da nema smisla testitarit na hranu jer ona ionko nista osim mlijeka ne jede :/ .
    Od juce sa izbacila mlijeko pa cemo vidjetm kako ce bit,mada nam je noc bil grozna,mucio ju stomacic pa se stalno budila,grcila,izvijala i plakala.Jutros joj stolica zelena,tak da sam sad .Nemam pojma sta bih jer znam ako je odnesem kod pedijatra ak nije izgubila na vagi reci ce da je sve ok .

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Molila bih one koji su testirali djecu na alergije da mi napisu u kom uzrastu kojom metodom se rade testovi.Hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dijagnozu za atopijski dermatitis smo dobili s 3 mjeseca i par dana, dogovorila sam s dermatologom za testiranja, kao to ćemo raditi poslije mora ( znači 2 mjeseca kasnije), ja se suzdržavala svega kaj je bilo nabrojeno.

testirali se ( 5 mjeseci i 10 dana)s prickom na Kravlje mlijeko, breskvu, bananu , jabuku, rižu i kuruzu ( sve to počela jesti osim KM) negativna proba je bila pola ruke ( pseudo), nije se pokazala elergija na KM, a sve strvari druge su bile negativne.

drugi dan smo išli vaditi krv ( rist i rast na Km, breskvu, bananu , jabuku, rižu i kuruzu ), Dunger i stolicu na benzidin.
    nakon 2 tjedna kad su bili gotovi nalazi ispalo je KM 28 (+4), breskvu, bananu , jabuku, rižu i kuruzu sve negativno, benzidin je također bio pozitivan.

Tad mi je preporučila gastroenterologa, i od onda se testiramo svakih 6 mjeseci ( rist i rast) u 6 i 12 mjesecu.

Alergologica nas je jedanput prikala za vanjsku alergiju, pa poslije sve odrađujemo skupa ( rist i rast) na unutarnje i vanjske alergene.

Inače kak se nekaj pojavilo u jelovniku, testirali bismo i to kad je došlo vrijeme za testiranje. Pozitivna rješenja ponavljali smo stalno, a negativna još jedanput nakon što je ispao negativan ( napr. jaja su malo bila , pa malo nisu, to smo pregledavali često)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Inače moja je dosta izgubila negdje s 3- 4 mjeseca na kilaži.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •