Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Pouzdanost as?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Pouzdanost as?

Molim da mi netko pojasni kako je se ovo moglo desiti? Kako je beba mogla "odletjeti" ako je as pravilno pričvršćena? I dijete pravilno zavezano i smješteno među pojaseve?

Svoju mišicu vozim uvijek u as i smatrala sam da je sigurna, sad me ovo zbunilo?

Što je to sa zadnjim dijelom teksta???? :/
    http://www.24sata.hr/news/bebi-se-od...mozak/139527//

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Pouzdanost as?

Citiraj corny prvotno napisa
    Molim da mi netko pojasni kako je se ovo moglo desiti? Kako je beba mogla "odletjeti" ako je as pravilno pričvršćena? I dijete pravilno zavezano i smješteno među pojaseve?

Svoju mišicu vozim uvijek u as i smatrala sam da je sigurna, sad me ovo zbunilo?

Što je to sa zadnjim dijelom teksta???? :/
    http://www.24sata.hr/news/bebi-se-od...mozak/139527//
    iz ovog teksta koji si linkala nije jasno dal je sjedalica bila pravilno pričvršćena i da li je dijete bilo dobro vezano.
    isto tako ne piše o kojoj se autosjedalici radi i da li se uopće radi o autosjedalici a ne o nosiljci (a nažalost znam bar 2 ljudi koju djecu voze u nosiljkama za kolica koja nisu autosjedalice) i da li ta autosjedalica ima atest i tako to...

a u zadnjem dijelu teksta piše o testiranjima as. svakako treba provjeriti je li autosjedalica testirana i je li prošla testove prije nego se odlučimo na kupnju (nije dovoljno samo ime proizvođača, znam da je svojedobno 1 chicco autosjedalica pala na adac-ovom testu :/ )

nemamo dovoljno informacija da bismo znali nešto konkretno reći

jedino znamo da je grozno to što se dogodilo

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ovo je u svakom slučaju tragična priča i nadam se da će se mališan oporaviti.

članak je nažalost primjer našeg "kvalitetnog" novinarstva. polovične informacije i senzacionalizam.

mnogo je pitanja na koja članak ne daje odgovore niti se trudi dati ih. poanta je očigledno bila samo dovesti u pitanje uopće korištenje autosjedalica.

činjenica je da postoje takozvani nepreživljivi sudari u kojima djetetu ne može ništa pomoći pa niti autosjedalica. ne znam da li je ovo bio jedan od takvih ali čisto sumnjam s obzirom da majci nije ništa.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa da, članak je dosta senzacionalistički, to stoji. Ali mi i dalje nije jasno kako je beba mogla izletjeti.

I ne, daddycool, ovo neće promijeniti moje mišljenje o as. I ako je postotak preživljavanja i sprečavanja ozljeda 1 % veći u as nego bez nje, nema dileme.

Samo sam pretužna radi bebe.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ajme meni i ja sam upravo pročitala članak i ostala prestravljena! naravno da se iz članka ne mogu isčitati bitne stvari ali meni se nameće sljedeće pitanje: upravo smo u fazi da tražimo veću sjedalicu jer uskoro prerastamo peg perego primo viaggio i sad, gdje se mogu naći podaci koji proizvođaći AS npr nisu zadovoljili na testu jer očito nekad i zvučna imena ne garantiraju i najbolje! da li mi tko može reći konkretno o Romer AS?
    Ovoj maloj bebici želim da se što prije oporavi bez posljedica!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa
    ajme meni i ja sam upravo pročitala članak i ostala prestravljena! naravno da se iz članka ne mogu isčitati bitne stvari ali meni se nameće sljedeće pitanje: upravo smo u fazi da tražimo veću sjedalicu jer uskoro prerastamo peg perego primo viaggio i sad, gdje se mogu naći podaci koji proizvođaći AS npr nisu zadovoljili na testu jer očito nekad i zvučna imena ne garantiraju i najbolje! da li mi tko može reći konkretno o Romer AS?
    Gore ima topic, mislim da se zove "testiranje autosjedalica".

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Citiraj zarrin prvotno napisa
    Gore ima topic, mislim da se zove "testiranje autosjedalica".
    hvala

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

beba se vozila u grupi 9-18
    a ne 0
    tako se to moglo desit

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    a ne 0
    tako se to moglo desit
    je lo stvarno znaš ili?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ša bi bilo da dijete nije bilo u AS

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ono što sam ja pročitala je da je dijete "izletilo" iz AS, tj. prije bih rekla da je izmigoljilo, po opisu - koliko znam to se ne bi trebalo desiti da je propisno vezano.
    Može se cijela AS uljepiti u vrata, tj. da se vrata udube u AS, ali ovakav opis mi se čini baš ono nekako nemoguće u propisnoj AS.

I što daddy kaže - ne znači da ćeš preživjeti ako si u AS ili vezan, ali ti povećava šanse, ali ako si propisno vezan.

I naravno, što ste već i spomenule, a to je atest i testiranje AS.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i malo izmijenjene verzije teksta

http://www.24sata.hr/news/beba-na-gl...-dlana/139625/

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Očito je Roda reagirala....

I još nešto, što sam mogla pročitati iz teksta... Dijete je nakon nesreće izvađeno iz AS - preporuka je da se iz auta vadi AS i dijete zajedno - ako se neko slučajno nađe u takvoj situaciji, ne daj bože...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa

I još nešto, što sam mogla pročitati iz teksta... Dijete je nakon nesreće izvađeno iz AS - preporuka je da se iz auta vadi AS i dijete zajedno - ako se neko slučajno nađe u takvoj situaciji, ne daj bože...
    To je praksa u sjevernoj Americi ali ne u Europi

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa

Trebala bi biti, jer iz prve pomoći je da se nikad ozlijeđeni ne miče osim ako to nije nužno... tako da...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trebala bi biti, jer iz prve pomoći je da se nikad ozlijeđeni ne miče osim ako to nije nužno... tako da...
    Zaboravih napisati... tako da ja mislim da je to dobra praksa i da bi se trebala proširiti na Europu, ako je već tako kako kažeš.

Nije kod nas ni praksa da se djeca vežu, ni stavljaju u AS, kao ni što se na zadnjim sjedištima isto ne veže...

Ja lično mislim da je ipak sigurnije iznijeti dijete sa AS i takvo odvesti u bolnicu ili "predati" medicinskom osoblju, jer smanjuje mogućnosti dodatnih ozljeda prilikom vađenja iz AS.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    a ne 0
    tako se to moglo desit
    je lo stvarno znaš ili?
    pokazali su na dnevniku

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

HRT?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim nova al nisam ziher

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ali mislim da nema snimke s mjesta nesreće, nego su oni pokazali samo neke snimke iz arhive.

a reportaža je išla u smjeru da je AS spasila život ali nije svemoćna.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

taj prilog sam vidio i tamo nema snimke s mjesta nesreće

nećemo nagađati, za razliku od naših novinara

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •