Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: modre tufne na bebinoj nozi-šta je to?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno modre tufne na bebinoj nozi-šta je to?

Pre dva dana sam kod kolena moje šestoipomesečne bebe videla jednu modru flekicu. zapitala se šta to može biti i očekivala da će se povući, ali još je tu. I danas primetim na drugoj nozi sa unutrašnje strane lista 4-5 istih takvih tačaka poređanih vertikalno uz nogu od gležnja prema kolenu. Sve su promera oko 2x2 mm. Izgleda kao kad pukne kapilarčić. Ali zašto bi njoj pucali?
    Ne izgleda strašno, ali sam se ja prepala, jer ne znam šta bi to moglo da bude
    Inače, ona se normalno ponaša, spava, jede, uglavnom je ok raspoložena i nema nekih drugih vidljivih simptoma.
    Ima li neko ideju šta je to? Savet?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam ti ništa lijepo reći, jer smo mi zbog takvih tufni u petoj završili u bolnici

dg- henoch- schonlein purpura- autoimuna bolest sitnih krvnih sudova

idite dr i nadam se da nije to....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste bili negdje vani u prirodi?

nas su proljetos u maksimiru izbole neke čudne bube po nogama, svi smo imali male plavoljubičaste pravilne točke promjera par milimetara. neobično je izgledalo.

nakon par dana su nestale.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo o toj purpuri, ništa strašno koliko čitam, ako je to to:

http://www.advances-in-medicine.com/...purpura-2.html

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa stalno smo negde vani... Lice joj se juče istačkalo i to joj je crveno. Čini mi se kao da je od komarca :/ samo ne znam kad su uspeli toliko da je izujedaju...

A kad gledam sliku te purpure, naše tufne (bolje reći tačke) ne izgledaju tako. Ima ih svega par komada, ali su i drugačije boje. Onako ljubičaste. Kao masnica.

melissa, a kako ste vi dobili to? I kako si primetila? I na osnovu čega je dijagnostifikovano? Jel bilo još nekih simptoma?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljubičaste su bile te naše od buba

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nemam baterije na aparatu pa da poslikam, pa da vidiš da li je tako bilo kod vas.
    Ne da mi se da je tako malu razvlačim po ambulanti sa gomilom bolesne dece, a opet mi nije svejedno. Ipak to nije kijavica. Ajd, nadam se da je od bube, a ne neka sistemska ili bolest krvnih sudova.
    Pokušaću da uhvatim sa mobilnim, pa ću staviti link da pogledaš. Ok?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

S kojim pravom tvrdiš da Henoch-Schonlein Purpura "nije ništa strašno"?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

žao mi je što uopšte moraš da brineš do sutra....

moja A. je imala po nogama par crvenih fleka, nalik ubodima komaraca koje su počele mjenjati boju u ljubičastu....ja sam mislila na neke baje, ili možda štramplice...a onda kad je rekla da je jako bole gležnjevi i jedva obukla čarape, otišle smo dr....na sreću dg je odmah pogodio dr u bolnici čim ju je vidio....ležala je 10 dana...a dalje ništa da te plašim bezveze možda nije to kod vas....

Uzrok nikada nisu našli, jer je bolest autoimuna, te se rjetko kad utvrdi triger koji ju je pokrrenuo, a radi se o pogrešnom napadu imuniteta na ćelije vlastitog tkiva, u ovom slučaju, krvnih sudova.....

no, dok ne odete dr nema potrebe da se prepadate, jer možda naklapamo bezveze....

i, još nešto, naša purpura nije izgledala ovako kao na slici,

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo me tek sad. Slike su očajno ispale, ali ipak stavljam link http://public.fotki.com/vanesaxxl/flekice/
    Na njima se uopšte ne vidi kako treba. Niti boja niti veličina.
    Najverovatnije ćemo sutra ipak do lekara, jer sam primetila još novih

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Inače, kako sam danas ceo dan mozgala šta bi to moglo biti, pomislila sam da nije možda od neke hrane, jer smo krenuli sa mesom.
    Pa onda možda da se nažuljala od slinga, jer joj zna biti dosta crveno i ispresovano u potkolenici kada se duže nosimo...
    A možda sam i ja nešto pojela ili popila a da joj je užizazvalo takvu reakciju?
    Uh, baš sam zabrinuta.
    Hvala curke za brze odgovore i podršku

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne vidim na slici na žalsot ništa.nisam sigurna da li se i u ovoj dobi može pojaviti ali možda je to bezazleno stanje po imenu Mongolian Blue Spots http://www.tokyo-med.ac.jp/genet/msp/examples.htm,
    formiranje plavog nevusa,može čak biti i virusni osip (najčešće CMV),
    blueberry muffin lesions= http://dermatology.cdlib.org/142/cas...lueberry/5.jpg

...pupura bi trebala biti ograničena samo na donje ekstremitete ja mislim.
    a može biti i gro vrlo ozbiljnih stanja.u svakom slučaju odi kod dr.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa

S kojim pravom tvrdiš da Henoch-Schonlein Purpura "nije ništa strašno"?
    ne tvrdim uopće
    to je moj komentar na temelju pročitanog (piše da je bolest česta, a da su prognoze odlične) i na temelju želje da utješim vanesu da ne brine cijelu noć

ni ja ne vidim ništa na fotkama :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja vidim na fotkama i to je slično kao što je moja kćer imala. To ti ne može biti od hrane, jer bi od hrane imala osjećaj osipa, a kad pređeš rukom po koži je skroz glatko, je li da? Dakle, moja curica je zbog toga (radna dg. vaskulitis i sumnja na purpuru) u dobi od mislim 6 mjeseci bila završila na Rebru na Reumatologiji. Na kraju je isključena purpura, ali je utvrđeno jedno prolazno kožno stanje koje mislim ne ostavlja posljedice na unutarnje organe (purpura može lupit i na bubreg, mislim), tako da to nipošto ne treba zanemariti nego pedijatru da kanalizira dalje, mislim da je to bolje tako, premda jede roditeljeve živce, nego drugačije. Bolest je toliko rijetka da još dumam što je to ono kod moje cure bilo... dobro su je obradili - krv, CRP, itd. sve je bilo uredno, tako da su je više-manje tih tjedan dana samo pratili, još jedna kontrola i to je bilo to, a to se sve ful povuklo. Izgledalo je baš tako - puknute kapilarice tj. sumnja na petehijalno krvarenje.

A, evo sjetila sam se - cutis marmorata teleangiectactica congenita - hoće reći urođena mramorna koža, tako nekako. Mislim da smo bili sreće da smo u ZG-u jer je to tako teško bilo dijagnosticirati.

Terapiju nije bila dobila, ali je potrebna brzina reakcije jer se radilo o petehijalnom krvarenju, trebalo je isključit purpuru, isključit upalu krvnih žila itd. E, da, to povlačenje je bilo vrlo polagano - tipa par mjeseci, ali je skroz nestalo. Pojavilo se na naglo, svašta smo sumnjali - od hrane (odmah je pedijatrica isključila), od nošenja u nosiljki i marami (nije bilo logično, baš je izgledalo kao popucale kapilare).

Evo linka:

http://emedicine.medscape.com/article/1086221-overview

Sretno, nije ni ta cutis marmorata neki sad ogromni bauk, uglavnom ljudi tako najčešće komentiraju i za purpuru, ali svašta se može zakomplicirati, treba to pogledati i to neki dobri dr-ovi - meni su super bili liječnici na Reumatologiji Rebro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, dijagnozu je na kraju potvrdila dermatologica koja je radila u suradnji s remuatologicom, sve u bolnici.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A za slike kako to izgleda guglaj - mramorna koža - obično se pojavi odmah po porodu i izgleda bitno lošije nego ovo što si ti uslikala i što smo mi imali. Ja bih, ovako laički, na prvi pogled, da se "igramo" doktora, rekla - cutis marmorata teleangiectactica congenita - jer izgleda identično kao i kod moje cure - zahvaćene su bile nogice, najviše listovi sa stražnje i bočne strane i iza koljena, malo, čini mi se, kraj vrata, više je bilo na jednoj nogici nego na drugoj. Pojavilo se naglo, odlazilo polako, ali je ful otišlo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti i mog topica na tu temu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...b23d910f37d64b

To je izgledalo tako - plavičasto-crvenkaste crtice, baš kao moje noge u onom području di popucaju kapilare od starosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i ne znam gdje si ti i imaš li pristup nekom velikom bolničkom centru, bojim se da će ti to ostat neprepoznato ako si možda negdje u manjem gradu, možda je to predrasuda, ali know-how se obično koncentrira u većim gradovima... Eventualno, vrlo diplomatski, natukni te dg. jer će inače s pravom ped zakolutat očima na tipa - reklo mi na forumu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i balerini se to pojavilo u trecem mjescu. znam jer sam bila na sistematskom. sve smo zavrsili, ona je super i sjetim se ja da sam joj vidjela neke sitne tockice na nadlatici i potkoljenici. zbilja sitne i na pregledu ni pedijatar nije vidio, jer ju je vrtio po rukama za vidi reflekse, pa stopala i sl. uglavnom ja sam je obukla i sjetim se toga . reakcija pedijatra me ostavila :shock: . nikad se tako nisam prestrasila. odmah me poslao u klaicevu i objsanio da petehijsko krvarenje moze biti nista, a moze biti i svasta. on se ne bi upustao i nikakve dijagnoze. do klaiceve sam se vec malo smirila, a onda kad su me oni primili na hitnoj odmah i rekli da nas pedijatar jako rijetko salje pacijente i da je onda sigurno hitno opet mi se zivot promijenio u sekundu. na srecu kod nas nije bilo nista. ali sam shvatila da je to nesto sto svi shvacaju jako jako ozbiljno i da se s tim tockicama, koje nama ne izgledaju nista posebno nije saliti. balerina je takodjer bila u to doba super, vesela bebe, koja jede. nikakvih problema nismo imali. bezobzira na sve to pristupljeno joj je kao da je teski bolesnik i ispikali su je izokretali i narednih 7 dana nonstop kontorlirali stanje tih malih piknica.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    . reakcija pedijatra me ostavila :shock: . nikad se tako nisam prestrasila. odmah me poslao u klaicevu i objsanio da petehijsko krvarenje moze biti nista, a moze biti i svasta. on se ne bi upustao i nikakve dijagnoze.
    Identično je bilo i kod naše pedijatrice, taj sam put fakat bila uvjerena da će me umirit i reći to nije ništa, otišla sam... onako... više da smirim sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nadam se da je i kod vanesax isto kao i kod nas, nista

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A završila na hitnoj, koja me kanalizirala na Rebro Reumatologiju (dječju) - i to su nas odmah po noći zadržali u bolnici, radna dg. je bila purpura i nisu nam puno objašnjavali. Teško mi je bilo prihvatit to i ostavit je na spavanju, ali oni su se svi fakat oko toga bili uzvrtili, na Reumatologiji su me bili umirili. Da nisam pitala dr. je li to moram odmah sad otići, možda ne bi niti shvatila da to nije za odmah - ona me potjerala odmah i to na hitnu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    nadam se da je i kod vanesax isto kao i kod nas, nista
    x. I kod nas je ispalo na kraju skoro pa ništa.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vanesa zaboravila sam najvažnije

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, kao prvo, hvala vam puno
    Bili smo danas kod naše pedice, koja je prilično detaljna i draga.
    Ovako - njena prva sumnja je bila da je to reakcija na vakcinu koju je Li dobila pre 2 nedelje. A zašto je to rekla - zato što je njen sin imao identičnu reakciju nakon prve vakcine, samo je bilo kako ona kaže mnogo drastičnije. Ipak, odmah nam je ispisala upute za mini koagulogram, kks, urin, bris grla i nosa kako bi isključila infektivne uzročnike.
    I tako sam danas ceo dan vrtela nju po svim mogućim ambulantama i odeljenjima. Tri puta na transfuziji. Krv iz prsta, pa iz vene. Baš smo je izmaltretirali Uglavnom, neke rezultate imam sad, pa ću napisati
    (žena sa transfuzije koja nam je uručila rezultate tog koagulograma nam je rekla da uzorak verovatno nije dobro uzet, jer je mali broj trombocita, pa nek ponovimo sutra :/ )

Evo nalaza sa transfuzije:

Broj trombocita 194x10-9/l (BRECHER metoda)........... ref. vrednosti 150-350
    Vreme krvarenja 1 minut (metoda DUKE) ..................ref. vred. 1-3 minuta
    APTT (aktivisano parcijalno tromboplastinsko vreme) 34.6 sec ................ ref. vred 24-35 sec.
    Protrombinsko vreme 35 % ................................ref. vred. 70-130%

KKS
    WBC: 9.0 g/l ........................ref vred. 3.5-10
    Lym#: 6.8 g/l .......................ref. vred. 1.3-3.3
    Mid#: 0.9 g/l .......................ref. vred. 0.2-1.4
    Grn#: 1.3 g/l ........................ref. vred. 1.4-6.9
    Lym%: 75%..........................ref.vred. 16-46%
    Mid%: 10% ..........................ref.vred. 4-15%
    Grn%: 15% ..........................ref.vred. 42-73%

RBC: 3.89 t/l .......................ref.vred. 3.80-5.90
    HGB: 105 g/l .......................ref.vred. 110-165
    HCT 0.297 L/L.......................ref.vred. 0.350-0.500
    MCV: 76.4 g/l ......................ref.vred. 80-97
    MCH: 27.0 pg .......................ref.vred. 26.5-33.5
    MCHC: 353 g/l .....................ref.vred. 310-370
    RDW: 11.9% ........................ref.vred. 10-15%

PLT: 240 g/l .........................ref.vred. 150-390
    PCT: 1.6 mL/L ......................ref.vred. 1.5-3.2
    MPV: 6.6 fL ..........................ref.vred. 6.5-11
    PDW: 0.116 .........................ref.vred. 0.100-0.180

Napomena: Sve referentne vrednosti se odnose na odrasle osobe

E sad, ovo za gvožđe, tj. hemoglobin, to znam od pre dve nedelje kada nam je rađena rutinska kks sa 6. meseci. Dobili smo ferrum lek, koji treba da pijemo, a ja joj još nisam davala
    Ipak ću ga dati jer je sada Hgb još malo niži nego što je bio.

Jel imate neki komentar na nalaze?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pozdravi i pusice,

ono što se meni ne sviđa jeste upravo nizak br trombocita, jer je to jedna od karakteristika purpure, naročito TROMBOCITOPENIJSKE PURPURE, koja je nešto drugačija od Henoch- Schonleinove.....

no, svakako, čuvamo vam fige da sve prođe što prije...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vanesax, nemam komentar, jer su moju curu obrađivali bolnički pa nisam dok je to trajalo dobila detaljne nalaze, samo na kraju sažetak da po krvi (jer je bilo sve uredno) izgleda da nije purpura, nego ju je onda poslalo na derm. odjel di je žena onda potvrdila cutis marmoratu i kad smo došli na kontrolu, nakon par mjeseci, sa sasvim čistom kožom, je reumatologica komentirala da je jo konačna potvda da to nije purpura to što je prošlo skrozl, bez drugih smetnji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se sjecam da je bio bitan broj trombocita, balerina je imala iznad referentne vrijednosti, sto je bilo super.
    nadam se da ce sve biti OK

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Po ref. vrednostima, to je ok broj trombocita, tj. na donjoj granici. Ali su ref. vred. za odrasle. Jel znate kolike su za bebe? Ne mogu ništa da izguglam

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

referentne vrijednosti trombocite su iste za sve
    donja granica je 150
    opasno postaje ispod 100

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo, ipak sam nešto našla
    A small sample of the baby's blood is collected from a vessel or heelstick and sent to the laboratory for a complete blood count (CBC). One of the components of the CBC is the platelet count. Normal platelet counts are150,000-450,000/mm3. While a baby with a platelet count less than 150,000/mm3 is thrombocytopenic, bleeding might not occur until the platelets are less than 20,000/mm3.
    sa Pediatrix.com

Otkud je onda ona zaključila da nam je mali broj :?
    Jedino ima neki postotak, koji je niži od ref. vrednosti. Pogledaj gore, nije mi nalaz sad pri ruci. Ali to nije broj trombocita :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za testove zgrušavanja izuzetno je važno dobro i stručno izvaditi krv iz vene.Premala količina u epruveti ,tromb koji se ne vid u uzetoj krvi nakon vađenja,krv koja presporo uđe u epruvetu...i još masa drugih stvari utječu na rezultate.
    Zato je najbolje to odraditi na pedijatrija sa sestrom koja je super stručna te epruvetu osobno nositi u laboratorij gdje rade testove da laborantica detaljno vidi uzorak prije stavljanja u aparat .

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i meni se ovo čini kao potpuno normalan broj trombocita? :?
    no ako dobro vidim,limfociti su povećani?mogao bi biti virus. :/ pitaću mamu ujutro pa ti javim.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Gledala sam na netu negde ima ref. vrednosti za polne i različite dobne skupine - vrednosti limfocita su ok za bebe i decu. Za odrasle to bi bilo puno.

Sirius, nas su sa transfuzije poslali na dečje odeljenje, da bi oni izvadili krv iz vene, jer "oni to bolje znaju da urade bebama". Ja sam dobila 2 epruvete u ruke, jedna sa tamnijom krvlju, druga sa svetlijom, i jednu sam vratila na transfuziju, a drugu odnela u hematološki lab.
    Inače, na transfuziji su joj vadili krv još i iz prsta (a to ne znam za čega) :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vanesax, jeste bili kod svoje pedijatrice? sta lijecnici kazu?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma nismo bili još, jer čekamo rezultate brisa i čekamo da se beba popiški u kesicu. Vijamo joj pišoku ceo dan i ne možemo da je uhvatimo. Tj. uhvatila sam tek danas oko 5 popodne, ali se bila i pokakala i zagadila sve što sam nahvatala
    Znači, ići ćemo najranije prekosutra (još jedan koji koluta očima )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako mogu samo kazati da bi se vrećica za hvatanje urina trebala mijenjati svakih 45 min - mi smo tako zavrtili čitavu jednu drugu (bubrežnu) priču tako što smo u jednom febrilitetu hvatali urin držeći vrećicu 4 h i naravno da je bilo leukocita i jedna stvar je vodila ka drugoj, jedna pretraga ka drugoj. A doktor, vidjevši nas tako zrele (u godinama) valjda nije mogao mislit da ćemo to zeznut, to smo shvatili tek kasnije, hvatajući urin u drugoj ustanovi i pričom od pacijenata. Oprosti ako to već znaš .

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nisam to znala, ali smo menjali 3x jer je bila stalno spadala
    ajd dobro je da sad i to znam. mislim, niko nam ništa oko toga nije niti objasnio (opet roll )

Thnx draga ina

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

vanesax nemam ništa pametno da ti kažem, pratim temu i vibram da sve bude ok.
    A za pišorku.... mi smo hvatali oduvek u čašicu, ja jednostavno nisam umela da namestim tu kesicu. Probaj kad se bebe tek probudi da je skineš i staviš da sisa a neko nek hvata u čašicu... Možda tako brže uhvatite.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    nisam to znala, ali smo menjali 3x jer je bila stalno spadala
    ajd dobro je da sad i to znam. mislim, niko nam ništa oko toga nije niti objasnio (opet roll )

Thnx draga ina
    I još savjeta oko toga - hvata se u onu sterilnu vrećicu koja se kupi u apoteci pa se ulije u sterilnu čašicu koja se smije otvoriti tek neposredno nakon što se skupi urin jer inače nije više sterilna. Pika i guza se ne smiju mazati kremama i trebaju se dobro oprati prije tog tretmana. Mi smo kod cure koja je puzala to hvatali tako da bi joj zalijepili tu vrećicu i obukli hlačice (bez pelene) i kad smo vidjeli da se popiškila brzo skinuli, ako nije, mijenjali bi svakih 45 min, mi bi znali i po 4 vrećice promijeniti dok ne bismo uhvatili prst urina u čašici što je dovoljno za urin i urinokulturu. Ako je urin svijetlog izgleda i bistar iproziran, najvjerojatnije je OK, ako je žut i mutan, može bit bakterija. Inače, urin možeš držati i par sati u frižideru (ne zamrzivaču) prije nošenja u lab.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ono što sam danas videla u kesici, bilo je bistro i ok boje. Ali nama je pedica čak rekla da nije bitno da je sterilno, jer nju samo zanima da li u mokraći ima leukocita, tj. da li bubreg propušta krv, jer bi to značilo nešto (ne znam sad tačno šta)

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

savjet za urin (a nahvatali smo ga se)-nama je naime uvijek bio loš kad smo u vrečicu lovili.i onda nam je jedna sestra sa poliklinike helena (urološke) rekla da radimo ovako (a tako smo i radili i funkcioniralo je OK,a nalaz urina je naravno uvijek bio dobar nakon takvog postupka).
    treba vas dvoje.jedan ima sterilnu čašu,drugi drži bebu koja je temeljito oprana i obrisana sa čistim ručnikom.beba se drži u položaju kao da ju recimo držiš iznad wc-a da piški ili kaki.onaj koji drži čašu ispod bebinog spolovila lagano puše bebi u trbuh i hvata urin.kod nas je upalilo 100%.čim bi zapuhali,refleksno se popiškio,a izbjegnuto je prtljanje sa vrećicama i mogućom kontaminacijom.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vanessax, samo puuuno ~~~~~~~~~` da sve bude ok.
    i javljaj novosti...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi smo bili u Pol. Helena... Našokirali su se kako se beba nije htjela popiškiti 4 h... Nama je upalila ta vrećica, jer čim je postajala svjesna da joj se nešto radi dolje ne bi se popiškila. Stekla sam dojam da je teže curama uhvatit urin nego dečkima.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Stekla sam dojam da je teže curama uhvatit urin nego dečkima.
    Samo da te razuvjerim (no primjetili smo da kad mu se stopala poliju ili umoće u hladniju vodi, odmah krene mlaz)
    Vanesax ~~~~~~~~~~~~~~

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Ono što sam danas videla u kesici, bilo je bistro i ok boje. Ali nama je pedica čak rekla da nije bitno da je sterilno, jer nju samo zanima da li u mokraći ima leukocita, tj. da li bubreg propušta krv, jer bi to značilo nešto (ne znam sad tačno šta)
    nama su kod hsp purpure stalno gledali trombocite i krv u urinu, nasreću, krv u urinu se nije javljala tako da je to značilo da bubrezi nisu zahvaćeni...jer kao na koži ti sitni krvni sudovi mogu pucati bilo gdje, a najčešće u bubrezima i crijevima....

pusa i vibre da nije purpura~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moguće da je mislila na purpuru, ali je rekla nekako drugačije :?

Ma nije ni važno. Važno mi je da nalaz bude uredan. Kad uhvatimo.
    Zapravo, verovatno ću je sutra voditi u idspanzer, pa nek oni to urade kad mi nismo sposobni

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

vanesax djeca piške odmah nakon spavanja, ak su duže spavali. Probaj biti brza pa podmetnuti čašicu odmah nakon što otvori oči... Ili je probudi malo ranije nego što se inače sama budi ujutro i pričekaj nad čašicom, vjerojatno će ti se popiškiti. Jutarnjeg urina ima više pa možeš malo pustiti na početku i opet uhvatiti dovoljno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •