-
Skoro zaboravila vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Thnx Tincha
Moraću još ujutru da probam sa čašicom. Kesica ionako više nemamo. Ako ne uhvatimo, odoh u disp. jer nam ovo hvatanje postaje mučenje, a rezultati i eventualna dijagnoza se odlažu.
-
Osoblje foruma
-
Evo malopre došli od pedice.
Videla je sve nalaze i svi su ok, osim tog mini koagulacionog testa sa transfuzije.
Rekla je da ponovimo pa da se vidi da li je njihova greška ili je stvarno protrombinsko vreme tako nisko (35%, a minimum je 70%) I trombociti su na donjoj granici. Ali se razlikuje broj trombocita iz laba i sa transfuzije. Isti je uzorak. Razlika nije velika, ali bi ona mogla da znači da mini test možda ipak nije dobro urađen.
Ako se taj nalaz ponovi, onda bi ona rekla da je to najverovatnije purpura, ali nalazi upućuju i na moguće oboljenje jetre :shock: (hm... da li bi to u tom slučaju moglo da bude ipak reakcija na vakcinu protiv Hepatitisa B???)
Ona bi nas poslala hematologu, ako je taj nalaz stvaran
Baš se brinem...
-
-
-
a o cjepivu sve najgore.držim fige i mislim na vas da sve bude u redu.
-
da,ljudi koji imaju hepatitis često imaju snižene trombocite,moglo bi biti povezano sa cjepivom.jesi pisala dr. richter na cybermed.hr ?
probaj što više mišljenja skupiti.
i ovo je zanimljivo-modrice kao purpura.možda je trombocitopenija uzrok plavih modrica.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Trombocitopenija
mene trombocitopenija (modrice+ krvarenje iz nosa) uvijek prati nakon neke boleštine (možda je njoj posljedica cijepljenja).
fakat nemam pojma.
-
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nije ništa strašno!
-
~~~~~~~~~~~~
-
vanesay ~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
Uh, mogu misliti koliko se brineš.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude OK, javljaj nam
-
Draga vanesax, saljem bezbroj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I maloj hrabrici ogromne
Mislimo na vas i zelimo da sve dobro prodje.
-
vanesax
i puno ~~~~~~~~~~~~~~~ za tvoju djevojčicu!
-
-
Rekla nam je pedica da to nije trombocitopenija, jer nalazi ukazuju na to da nije.
A palo mi je još nešto na pamet - da li je moguče da joj je to od paracetamola? Ja sam ga dosta pila u poslednjih mesec dana, jer me je glava jako i često bolela.
Javila mi se večeras moja bliska rođaka, koja je viša med. sestra i radi u disp. za žene. Ona tvrdi da je to zbog niskog hemoglobina i smatra da Lira ne jede dovoljno, tj da previše sisa, a premalo jede "konkretnog"
I rekla mi je da zna kako ću reagovati, ali da je to njeno mišljenje.
I baka me je odmah s dobrom namerom posavetovala da bi Li ipak trebala da jede svaki dan meso i da joj već jednom počnem davati džigericu, da je već odavno to trebalo.
I meni se od toga i na samu pomisao diže kosa na glavi (iako znam da je to sa najboljom namerom rečeno).
Iako sam znala, pitala sam pedicu da li Hgb ima ikakve veze sa tim, ona mi kaže da nema.
Inače, nisam uspela da kontaktiram Dr Richtera, jer mi nije na mail stigao aktivacioni kod
i ne mogu da postavljam pitanja.
U međuvremenu nisam primetila nove tačkice, a neke stare, čini mi se kao da lagano iščezavaju (kuc-kuc)
Kod pedice idemo ponovo u utorak-sredu ili kad već budemo mogli sa novim nalazom sa transfuzije.
Ona kaže da ako se to povuče, onda oni ne šalju nigde dalje, jer se to smatra nekakvom prolaznom reakcijom na nešto. uglavnom dijagnoza bude - idiopatski nešto. Hm :/ A možda bismo ipak i u tom slučaju trebali da vidimo šta je to moglo da bude
-
Vibram ~~~~~~~~
!
-
nije ti sasvim netočno ovo za hemoglobin i "modrice".naime smanjena je opskrbljenost tkiva kisikom pa se shodno i tome čak i pri najmanjim kompresijama ili udarcima rade modrice.a bebe imaju nešto manju (navodno) perifernu cirkulaciju od odraslih same po sebi...
inače ti zna biti od grijanja u kući eritem koji vrlo slično po tvom opisu izaziva te neke točke po tijelu.
-
Osoblje foruma
ja cu samo jos dodati da je nama receno da se znaju pojaviti i nakon nekih viroza. naravno sve je to rekla kazala. ali ono sto je super je da nestaju i da nema novih. nadam se da se nece ni pojavljivati ponovo.
-
Osoblje foruma
jesu tufnice nestale?
jel sve ok?
-
pogle nuspojave cjepiva,piše na kutiji:"Uncommon: haematoma" može biti da je ipak od toga. :/
-
tu se misli na hematom na mjestu davanja
-
Sinu je dijagnosticirana HSP - interesira me da li postoje ograničenja u prehrani kod te bolesti.
-
stvarno?pisalo je točno evo cardiovascular:hematoma.znači to je to.ali zašto bi to bilo uncommon?po izvještajima upravo je hematom učestala pojava nakon cijepljenja.... :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma